- 9 Temmuz 2012
- 2.625
- 5.065
- 358
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #23.701
siz yeni misiniz ben mi yeni görüyorum? hoşgeldinizMrb hanımlar. İki kişi çalışıyoruz. İyi para kazanıyoruz. Ama su gibi gidiyor vallahi.
Çok şükür evimiz arabamız var. 2 yıl daha ev kredimiz devam edecek.Yaşadığımız şehirde ev fiyatları oldukça yüksek. O yüzden ciddi bi yatırım yapmış olduk bi bakıma. Tabi kiralar da ev fiyatları gibi yüksek.
2 küçük çocuk ve çalışan bi anne olarak epey koşturuyorum.
Bugün dışarda yemek yeriz gibi konuşuyodu eşim. Ama o banyodayken öğlen ben pırasa yemeği ve makarna yaptım. Yanında turşu ve yoğurt. Şimdi pazar keyfi yapıyoruz evde
anlatış tarzın çok hoşuma gitti, ne hoş Allah ağız tadınızı bozmasın, böyle ailelere bayılıyorum bende aynı fikirdeyim. Sabah seninle evden çıkıyor akşam giriyor gece gündüz çalışıyor parasının kıymetini de eminim bilir. Bende şahsen şunu yapma bunu yapma 30 değil bir daha 20 tl harca diye direktifler vermem kendime de ona da yakıştırmam, bütün ay çalışıp kazanıyor kardeşine 3kuruş vermiş annesinin faturasını ödemiş takılmam onlara, bana da yapılsa hoşuma gitmez. (tabi aradaki niyetler onemli ben kendi koşullarımı anlatıyorum)bütçe işini ve diğer herşeyi kafa kafaya verip ölçüp tartıp yaparız. Tabi ki bazen o birşeyleri bazen ben birşeyleri eksik yapıyoruz ama dengeyi kurup tamamlamaya çalışıyoruz, aman herşey de tasarruflu olacağım diye bütün yükü üzerime almam zaten eşit şartlardayız bütün gün bende evde yokum; yükleri paylaşıyor olmak ve dolayısıyla bana kendim ve çocuklarım için ekstra zaman kalması en büyük tasarruf diye düşünüyorum.Aslında birçok erkek de işine gelmediği için bilmiyorum yapamıyorum diyor, yoksa dışarıda onda işi beceren halleden insanlar nasıl oluyorda evde hiç birşeyden anlamıyor demi Ara da çok rahat büyütülenler var tabi onları da biz kadınlar dengeye getiriyoruz biraz, biz erkek çocuklarımızı daha paylaşımcı yetiştirelim inşallah. İnsanın kadının eşin kıymetini bilsinler
Teşekkür ederim canımCanim ben evdeyim calismiyorum aynen ben bile annem olsa keşke diyorum. Allah yardımcınız olsun. Ama cok güçlüsünüz gercekten
Eğitimden dolayı burdayiz canımAllah yardımcın olsun ailelerin yanına tayin şansınız yok mu? sıkıştığınızda yardım istersiniz hiç değilse.
merhabalar ben de 4.ayıma gırdm cok sukur bende de oyle her seyi almamak için zor tutuyorum kendımı, kendıme alsam kıyamam el kadar seyler kac lira. elimden geldıgınce mantıklı davrnamaya calısıyorum ama ne kadar olursa artıkalışveriş merkezine gittim 2 ay sonra Allah'ın izniyle doğacak oğluma 110tl lik alışveriş yaptım çocuk olacak diyemi bilmiyorum ama sürekli bişeyler almak istiyorum sizde de böyle şeyler oluyormu ?
Allahm cocuklarından güldürsün yüzünü canım ınsAllah onlar bizlerden cok daha hayırlı evlat olurlar biz de onlara gereken anne babalıgı yapabılırızGelin düştüğü yere diye boşuna dememişler
Abim düğününde bir kuruş harcamadi kendisi mühendis ve geliride iyi evlendiğinde altında son model arabası vardı babamda iki tane ev verdi şimdiden.
Karisininda kıymetini bilen birisi
Biz düğunu kendimiz yaptık evlendikten sonra borçlarını ödedik ev yok arabamizi aldık evlendikten sonra babası elinde para olsa bile borç olarak vermiyor eşime neden çünkü kendi borçlarını ödemiyor param geri gelmez diye korkuyor bize borcu olduğu halde para istemekten utanmıyor ama önemli olan eşin bunların farkında olupta senin kıymetini biliyor mu oda yok valla çoğu konuda sanssizim galiba
Amin canım cümlemizin evlatları inşallahAllahm cocuklarından güldürsün yüzünü canım ınsAllah onlar bizlerden cok daha hayırlı evlat olurlar biz de onlara gereken anne babalıgı yapabılırız
Aa kuzu kuzu, masallah! Güle güle büyütün izin kullanacakmısınız. Büyüğü kendini kurtarmış artıkHoşbulduk canım yeniyim. Çocuklar büyük olan 2. Sınıfta küçüğüm daha 2 aylık
İyi 110 çok değilmiş :) insan hevesleniyor tabi yinede küçük bedeni çok alma bence çabuk buyüyorlar, kolay dogumların olsun şimdidenalışveriş merkezine gittim 2 ay sonra Allah'ın izniyle doğacak oğluma 110tl lik alışveriş yaptım çocuk olacak diyemi bilmiyorum ama sürekli bişeyler almak istiyorum sizde de böyle şeyler oluyormu ?
Bizde de konu şu an tam olarak bu. Şubatta zam gelmesi gerekiyor üfe ye göre hesaplıyoruz.kirada olan arkadaşlar yeni gelişmeleri duymuşsunuzdur sanırım, artık kira artışları üfeye göre değil tüfeye göre yapılacak. Yani şuan zam yapacak olan yüzde 25 değil en fazla yüzde 16 yapacaklar. Daha fazlasını yapmayın.
Benim şu an bebeğim Yok hazırlık aşaması işte kendileri portakaldaki vitaminden halliceler sürekli unisex bebek ürünleri bakıyorum :)))alışveriş merkezine gittim 2 ay sonra Allah'ın izniyle doğacak oğluma 110tl lik alışveriş yaptım çocuk olacak diyemi bilmiyorum ama sürekli bişeyler almak istiyorum sizde de böyle şeyler oluyormu ?
Bizimde mart:) sözleşme üfe ama kanunu dayanak gosterip tüfeden fazla yapmamBizde de konu şu an tam olarak bu. Şubatta zam gelmesi gerekiyor üfe ye göre hesaplıyoruz.
Eşim de ona sinir oluyor bizim maaşlara zam da düşük diye. Zaten tüfe olsaydı da orta yolu bulurduk kiracımız çok tatlı bir kadın. Kendisi memur ayın 15 inde hemen kiramızı yatırır.Bizimde mart:) sözleşme üfe ama kanunu dayanak gosterip tüfeden fazla yapmam
Herkes kendimce düşünüyor tabi:) yapmayın ya faZla yazık:)Eşim de ona sinir oluyor bizim maaşlara zam da düşük diye. Zaten tüfe olsaydı da orta yolu bulurduk kiracımız çok tatlı bir kadın. Kendisi memur ayın 15 inde hemen kiramızı yatırır.
Kesinlikle yakın bir tanıdık var adamlar kiracı yüzünden evlerini sattılar. Bir başkası da beş senedir kira alamıyor mahkemeye verdi kazandı bu sefer kiracı orta yolu bulalım diyormuş. Madem bulacaktı neden beş yıldır kira ödemiyor. İnsan direk mavi ekran hatası veriyor :sHerkes kendimce düşünüyor tabi:) yapmayın ya faZla yazık:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?