- 11 Mart 2013
- 33.754
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.120
- 798
- 33
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #31.021
Benim de son 1tane kaldı, annemde varmış gelirken getirecek.Domates konservelerimin erkenden bitmesi cok fena oldu. Menemeni ne kadar guzel oluyordu
Konserve yaparken mi yoksa çorba yaparken mi karıştırdım ben galiba . Konserve yaparken doğruyorum kaynayıp kavanozluyorumBen normal dogruyorum. Blendrdan gecirmiyorum hic.
Ay evet karistirdin canim.Konserve yaparken mi yoksa çorba yaparken mi karıştırdım ben galiba . Konserve yaparken doğruyorum kaynayıp kavanozluyorum
Yoo gerek yokki bak ben şöyle yapıyorum. 25 kavanoz konservem çıktı geçen sene . Çorbayı yaparken diyelim ki o kavanozlardan birisini açıyorum tencereye döküyorum az kaynadıktan sonra güzelce blendırdan geçiriyorum. Özellikle çorba için yapmıyorum bu sefer o konserve domatesin kullanım alanı kısıtlanmış oluyor . Menemen’de aynen biberi yazdan doğruyorum çıt çıtlı poşetlere tek kullanımlık şekilde koyuyorum. Menemeni yapmadan 30 dk önce çıkartıyorum eriyor biraz. Sonra yağda kavurup üzerine konserveyi boşaltıyorum.Ay evet karistirdin canim.
Corba yaparken sordum.
Aslinda corba icin de konserve yapsak yazdan. Rendeleyip mi koymak lazim corbalik konserveyi
Ben bi kısmını rondodan cektim çorbalık falan için. Kalanı da dogradım, açıkçası doğranmıştan daha memnun kaldım rondo yada rende menemene olmuyor, yemeklere de cok kullanıyorum ben onda da doğrama daha iyi oldu gibi. Çorba yaparken her sekilde blender yapıyorum zaten doğranmış kullansam da sorun olmuyor.Bu sene cok yapacagim insallah.
Annem de gelirse cok tuketilir.
Birde domates corbasi icin konserve domatesi rendeleyerek mi yapiyosunuz
Yakın olsak bana getirirdin sosları benim de bittiSelamlar Aksam oyun vardi koltuklari mi rahatsiz edici idi neydi bacagimdan asagi sol tarafim yikiliyor. Bel fitigi gibi. I agri. Sabah kahvalti yaptik ne yediysem hepsi De Cikti ustune yine yedim ama kesmedi agzim hic bos durmuyor.Benim soslarim hala var bu sene abartmisiz
Geçen bizim eve gelen misafirleri hatırlattın banaSlm kızlar
Eşim Pazar’a gitti 85tl harcamış.
Evde temizlikçi vardı 150tl
Sütçü yumurtayı getirmiş sütü unutmuş temizlikçi de süt nerede diye sormamış. Eve geldim sütçüyü aradım dönüşte getirdi.38tl
Kaynattım ve 2 kilosunu yoğurt olarak kullanıp 1 kilosunu hafta içinde kek ve pastaya kullanacağım.
Arkadaşım komşularına bizim evin çok güzel olduğunu söylemiş. Ben de gittiğimde önceden uzak işte sen gel böyle bizde çoluk çocuk gelemeyiz arabada süremiyoruz diyorlardı. Ama arkadaş evi anlatınca bence benim gülcemalime değil meraklarından gelecekler.
Arabayla alıp gene araba ile evlerine bırakacağım. Bir tanesinin kocası da araba ile götürüp getirecekmiş.
5 kadın 6 çocuk ben şokkkkkk
Daha çocuğum yok evin bir yerinde çizik olsa keşke önce benim çocuğum çizseydi ya da dökseydi diye düşünüyorum artık.
İnş çocuklarına sahip çıkarlar ben de iyi ev sahibi olarak ağırlarım .
Börek yaptım kıymalı buzluğa attım. Haşhaşlı Çörek de geçen yapmıştım buzlukta.
Yoğurtlu kereviz
Konserve karışık kızartma
Tuzlu kek
Kurabiye
Bir de yaş pasta ve çay kahve düşündüm.
Sabah 10 da gidip alacağım öğlen 14.00 de geri evlerine bırakacağım . Allah utandırmasın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?