- 11 Mart 2013
- 33.748
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.119
- 798
- 33
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #34.021
Bende 3. Sınıfta staja başlamıştım bir kurumda sonra o yaz part time personel alacaklardıAa evet kendimizi sormadim. Artik tabu olmus Erkeklerin mal varligini sorgulayip kadininkini sorgulamamak.
Valla benim nur topu gibi bir egitim fakultesi diplomam vardi sadece
Sonrada atanip para kazanmaya basladim işte
kayınvalıdemın arabası vardı esım kullanıyodu sonra arabayı yenıleyınce tamamen esıme verdi, evımız bekarken de yoktu sımdı de yokKizlar eşleriniz sizle evlenmeden once ev arabasini vs almismiydi. Yoksa sonradan birlikte mi basardiniz veya birikimdesiniz.
Gittigimiz ortamda bunun konusu acildi.
Bekar arkadaslardan bahsedildi. Bizim gruptaki erkekler birikimsiz, borclanarak evlenmisler hatta.
Araba evet ya önemli bencede iyi yapmışsınız . Eşim hep der ki alınan alındığı ile kalıyor cidden öyleymiş sonradan anladım . Biz evi 170 bine almıştık 5 binde tapu masrafı 175 işte . Şimdi aynı binada 1. Kat 250 bin istiyor satmak için . Hayatta yaptığımız en doğru işlerden birisi evi almak oldu bence . Bende arabayı almasaydım satıp üzerine ekleyip daha iyi arabaya binemezdik. Eşim bu sefer satıcıya parayı öderken dedi ki çok helal para yarısını eşim 1 tl bile harcamadan çalıştı biriktirdi . Diğer yarısını da afrinden siirtte ben biriktirdim dedi ki aynen öyle olduMaasallah canim. Bebek de bereketiyle gelir simdi :))
Ben evlendigimde 20 yasindaydim ve yasadigimiz yerde evlerin ortalamasi 2010 yilinda bile 700 800 bin oldugu icin omur boyu ev almak gibi bi planim yoktu kira cok temiz geliyorduaraba da hevesimiz yoktu ama bebekle zorlaninca aldik.
Bence cekinmeyin ets genelden pahali oluyor, biz de setur ile geldik cok memnunuz. Nedense ets de uygun oteller de cikmiyor fazla. Uygun bi donemde geldik nispeten ama yine de pahali. Otelin puani bence onemli olan booking ve tripadviserdan kontrol edin mutlaka puani :)Ets ile tatil budur arasinda cok fark var ama hic gitmedigim icin tatil budur sitesinden cekiniyorum
Evet evet.Araba evet ya önemli bencede iyi yapmışsınız . Eşim hep der ki alınan alındığı ile kalıyor cidden öyleymiş sonradan anladım . Biz evi 170 bine almıştık 5 binde tapu masrafı 175 işte . Şimdi aynı binada 1. Kat 250 bin istiyor satmak için . Hayatta yaptığımız en doğru işlerden birisi evi almak oldu bence . Bende arabayı almasaydım satıp üzerine ekleyip daha iyi arabaya binemezdik. Eşim bu sefer satıcıya parayı öderken dedi ki çok helal para yarısını eşim 1 tl bile harcamadan çalıştı biriktirdi . Diğer yarısını da afrinden siirtte ben biriktirdim dedi ki aynen öyle oldu
Tatilbudur kesinlikle cok iyi.
Mesela ben ets ile gittigim hic bir otelde ets gorevlisi gormedim. Tatilbudurda gorevli karsiliyor. Numarasini birakiyor. Bir sey olursa otelle veya onunla iletisim kurabiliyorsun ki otelden cok daha cozum odakli oluyor. Ben bi kere oteli begenmedim diye otelim bile degistirildi.
Bir kere de odami begenmedim balkonu mutfagin arkasinda mal kabule bakiyordu. Balkonlu odayi bunun icin mi aldim dedim. Ayni klasmanda bos oda olmadigi icin jr.suite tasindik fiyat farki olmadan. Bunlar icin hic yuz goz olmuyorsun. Soyluyorsun sen guneslenirken yetkili hallediyor.
Ets ise esim askerligi bitirirken yemin torenine gitmistim yanina. Adami bir gun erken biraktilar. Kaldigim otele ve ets ye diyorum ki tek kisi odeme yaptim. Bunu iki kisiye cevirelim farki odiycem. Iptal sigortam da var. Oda zaten 2 kisilik. Esim de gelicek sadece. Hic bi degisim falan olmuycak. Ek para odiycem sadece. Bu sekilde bi islemimiz mevcut degil, yeni oda satin alin diyor.
Bence cekinmeyin ets genelden pahali oluyor, biz de setur ile geldik cok memnunuz. Nedense ets de uygun oteller de cikmiyor fazla. Uygun bi donemde geldik nispeten ama yine de pahali. Otelin puani bence onemli olan booking ve tripadviserdan kontrol edin mutlaka puani :)
Benimki de almis canim, evlendigimizde hem evi hem de birikimi vardi. Esim mantikli para harcayan biri bence zaten. Benim de borcum vardi baya hatta altinlarla kapadik bir kismini. Ama artik ben de dikkatliyim harcama konusunda. Arabayi evlendikten sonra aldik ama birikimimiz vardi. Bir de biz dugune hic masraf yapmadik. Cok sevmiyoruz ikimiz de dugun dernek. Yaptik mi yaptik gibi oldu. Baya ucuza kactik hic de pisman degilim, oraya verecegimiz parayla abd de gezdikKizlar eşleriniz sizle evlenmeden once ev arabasini vs almismiydi. Yoksa sonradan birlikte mi basardiniz veya birikimdesiniz.
Bekar arkadaslardan bahsedildi. Bizim gruptaki erkekler birikimsiz, borclanarak evlenmisler hatta.
Kizlar eşleriniz sizle evlenmeden once ev arabasini vs almismiydi. Yoksa sonradan birlikte mi basardiniz veya birikimdesiniz.
Aynen ya İstanbullu değiliz ki zaten alakamız yok . Daha ne olacak pure ya biz şöyle düşünüyoruz eğer seneye de burada kalırsak yani uzarsa bizim için burası şubattan itibaren hemen biriktirmeye devam edip memleketten 1+1 alacağız ama ailelerden başka kimseye söylemeyeceğiz . Kv artık inşallah bizim evden çıkar yani kentsel dönüşümden kira yardımı alırlarsa o parayı istiyorum buradaki kiramı ödeyeceğim . Para biriktirip en son bileziklerimi bozdurup evi alacağız diye planladık . Memleketten üniversitenin yanında yada bir arka sokaktan baktık ki anneannemde şuan öyle bir yerde yerde oturuyor 120 bin tl civarı en fazla 110 120 gibi 40 bin bileziklerim eder . Seneye de 40 biriktiririz her ay 4000 tl gibi fazla paramız kalıyor hesapladık.Evet evet.
Ozellikle şu faiz belasi biraz daha dusuktu o zamanlar.
Istanbuldan alinan bir evle kiyaslanamaz tabiki para olarak ama bizde istanbulda yasamicaz sonucta .hicbir baglantimiz yok.
Bizim de rahat 200bin eder. Valla oylesine esinlenip almistik ustelik pesinatimiz bile yoktu.arsa da ayni sekilde arkadas baskisiyla
Ee tabi ben unuttum.Esimin evlenmeden once biriktirdigi parasi var
Ben eksi ile evlendim sartlar onu gerektiriyordu
Dugunde beni hic uzmedi ailesi de destek oldu
Hala birikime devam ediyoruz ikimiz icinde yabanci birsey degil
Valla iyi dusunmussunuz tucecim.Aynen ya İstanbullu değiliz ki zaten alakamız yok . Daha ne olacak pure ya biz şöyle düşünüyoruz eğer seneye de burada kalırsak yani uzarsa bizim için burası şubattan itibaren hemen biriktirmeye devam edip memleketten 1+1 alacağız ama ailelerden başka kimseye söylemeyeceğiz . Kv artık inşallah bizim evden çıkar yani kentsel dönüşümden kira yardımı alırlarsa o parayı istiyorum buradaki kiramı ödeyeceğim . Para biriktirip en son bileziklerimi bozdurup evi alacağız diye planladık . Memleketten üniversitenin yanında yada bir arka sokaktan baktık ki anneannemde şuan öyle bir yerde yerde oturuyor 120 bin tl civarı en fazla 110 120 gibi 40 bin bileziklerim eder . Seneye de 40 biriktiririz her ay 4000 tl gibi fazla paramız kalıyor hesapladık.
Kv mi oturuyor evinizde, esinin once aldigi ev mi bu?Aynen ya İstanbullu değiliz ki zaten alakamız yok . Daha ne olacak pure ya biz şöyle düşünüyoruz eğer seneye de burada kalırsak yani uzarsa bizim için burası şubattan itibaren hemen biriktirmeye devam edip memleketten 1+1 alacağız ama ailelerden başka kimseye söylemeyeceğiz . Kv artık inşallah bizim evden çıkar yani kentsel dönüşümden kira yardımı alırlarsa o parayı istiyorum buradaki kiramı ödeyeceğim . Para biriktirip en son bileziklerimi bozdurup evi alacağız diye planladık . Memleketten üniversitenin yanında yada bir arka sokaktan baktık ki anneannemde şuan öyle bir yerde yerde oturuyor 120 bin tl civarı en fazla 110 120 gibi 40 bin bileziklerim eder . Seneye de 40 biriktiririz her ay 4000 tl gibi fazla paramız kalıyor hesapladık.
Biz de iyi bi doğuya gitsek keske. Biraz fazla olur gelirimiz. Cocuklar kucukkenAynen ya İstanbullu değiliz ki zaten alakamız yok . Daha ne olacak pure ya biz şöyle düşünüyoruz eğer seneye de burada kalırsak yani uzarsa bizim için burası şubattan itibaren hemen biriktirmeye devam edip memleketten 1+1 alacağız ama ailelerden başka kimseye söylemeyeceğiz . Kv artık inşallah bizim evden çıkar yani kentsel dönüşümden kira yardımı alırlarsa o parayı istiyorum buradaki kiramı ödeyeceğim . Para biriktirip en son bileziklerimi bozdurup evi alacağız diye planladık . Memleketten üniversitenin yanında yada bir arka sokaktan baktık ki anneannemde şuan öyle bir yerde yerde oturuyor 120 bin tl civarı en fazla 110 120 gibi 40 bin bileziklerim eder . Seneye de 40 biriktiririz her ay 4000 tl gibi fazla paramız kalıyor hesapladık.
Bizde öyle düşünüyoruz purecim anneannem 1200 tl ye oturuyoruz orada işte aynı bina eşyalıValla iyi dusunmussunuz tucecim.
Kira geliri olur hem.
Evet kv oturuyor onun evi kentsel dönüşüme girecek durumda ama hala girmedi 2016 Aralık’tan beri kv oturuyorKv mi oturuyor evinizde, esinin once aldigi ev mi bu?
Keşke buraya gelseniz valla asker için iyi bir konumda sana da iyi olur eşin göreve filan çıkmıyor zaten galiba jandarma şehir merkezinden şuanBiz de iyi bi doğuya gitsek keske. Biraz fazla olur gelirimiz. Cocuklar kucukken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?