Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Aa evet kendimizi sormadim. Artik tabu olmus Erkeklerin mal varligini sorgulayip kadininkini sorgulamamak.
Valla benim nur topu gibi bir egitim fakultesi diplomam vardi sadece
Sonrada atanip para kazanmaya basladim işte
Bende 3. Sınıfta staja başlamıştım bir kurumda sonra o yaz part time personel alacaklardı bende babama dedim ki bak ben part time çalışacağım ve para biriktireceğim araba almak istiyorum oda tamam ben sana haftalık yol ve yemek paranı vermeye devam edeceğim dedi anlaştık.o zaman asgari ücret 900 tl di bende gündüz okula gidiyordum akşam 5 ile 10 arası da çalışıp aylık toplam 120 saat doldurup 900 tl kazanıyordum . 1 sene böyle çalıştım. 1 tl bile harcamadım paradan . 16 bin tl biriktirdim iş yerinin bayram harçlıkları ile filan işte toplam. Sonra arabayı 40 bin tl ye aldık . Çalışmaya devam ettim sonra okul bitti zaten aynı yerde başka bir pozisyonda sözleşme imzaladım başladım babama borcumu kapattım öylelikle bitti

kayınvalıdemın arabası vardı esım kullanıyodu sonra arabayı yenıleyınce tamamen esıme verdi, evımız bekarken de yoktu sımdı de yok
esım ve aılesı eli cok acık comert ınsanlardır ama asla savurgan degıllerdır hıc bır sosyallıkten geri kalmazlar sadece bosa harcamazlar rahmetli kayınpederım yaklasık 3yıl tedavı olmus sehır ıcı sehır dısı cok masraflı sekılde onun ıcın harcamıslar.
yıne de karıkoca kımseden destek almadan 2.5katlı ev (ilcede lux olmayan bi ev) yapıp araba almıslar hatta ızmırdende ev alıp satmıslar ıkı de cocuk okutmuslar daha napsınlar cok takdır edıyorum ıkısını de.
konuyla alakasız ama yazınca devamını da yazmak ıstedım

Araba evet ya önemli bencede iyi yapmışsınız . Eşim hep der ki alınan alındığı ile kalıyor cidden öyleymiş sonradan anladım . Biz evi 170 bine almıştık 5 binde tapu masrafı 175 işte . Şimdi aynı binada 1. Kat 250 bin istiyor satmak için . Hayatta yaptığımız en doğru işlerden birisi evi almak oldu bence . Bende arabayı almasaydım satıp üzerine ekleyip daha iyi arabaya binemezdik. Eşim bu sefer satıcıya parayı öderken dedi ki çok helal para yarısını eşim 1 tl bile harcamadan çalıştı biriktirdi . Diğer yarısını da afrinden siirtte ben biriktirdim dedi ki aynen öyle oldu

Ets ile tatil budur arasinda cok fark var ama hic gitmedigim icin tatil budur sitesinden cekiniyorum
Bence cekinmeyin ets genelden pahali oluyor, biz de setur ile geldik cok memnunuz. Nedense ets de uygun oteller de cikmiyor fazla. Uygun bi donemde geldik nispeten ama yine de pahali. Otelin puani bence onemli olan booking ve tripadviserdan kontrol edin mutlaka puani :)

Evet evet.
Ozellikle şu faiz belasi biraz daha dusuktu o zamanlar.
Istanbuldan alinan bir evle kiyaslanamaz tabiki para olarak ama bizde istanbulda yasamicaz sonucta .hicbir baglantimiz yok.
Bizim de rahat 200bin eder. Valla oylesine esinlenip almistik ustelik pesinatimiz bile yoktu.arsa da ayni sekilde arkadas baskisiyla

Ben jolly ile sorun yasadim ama ets de hep yardimci oldu
Tatil budur hic kullanmadim
Artik gozume hos geleni alicam ya cok onemli degil tatilde rahat olma taraftariyim ztn

Evet az once bir oteli o yuzden eledim ztn

Benimki de almis canim, evlendigimizde hem evi hem de birikimi vardi. Esim mantikli para harcayan biri bence zaten. Benim de borcum vardi baya hatta altinlarla kapadik bir kismini. Ama artik ben de dikkatliyim harcama konusunda. Arabayi evlendikten sonra aldik ama birikimimiz vardi. Bir de biz dugune hic masraf yapmadik. Cok sevmiyoruz ikimiz de dugun dernek. Yaptik mi yaptik gibi oldu. Baya ucuza kactik hic de pisman degilim, oraya verecegimiz parayla abd de gezdik

Esimin evlenmeden once biriktirdigi parasi var
Ben eksi ile evlendim sartlar onu gerektiriyordu
Dugunde beni hic uzmedi ailesi de destek oldu
Hala birikime devam ediyoruz ikimiz icinde yabanci birsey degil

Aynen ya İstanbullu değiliz ki zaten alakamız yok . Daha ne olacak pure ya biz şöyle düşünüyoruz eğer seneye de burada kalırsak yani uzarsa bizim için burası şubattan itibaren hemen biriktirmeye devam edip memleketten 1+1 alacağız ama ailelerden başka kimseye söylemeyeceğiz . Kv artık inşallah bizim evden çıkar yani kentsel dönüşümden kira yardımı alırlarsa o parayı istiyorum buradaki kiramı ödeyeceğim . Para biriktirip en son bileziklerimi bozdurup evi alacağız diye planladık . Memleketten üniversitenin yanında yada bir arka sokaktan baktık ki anneannemde şuan öyle bir yerde yerde oturuyor 120 bin tl civarı en fazla 110 120 gibi 40 bin bileziklerim eder . Seneye de 40 biriktiririz her ay 4000 tl gibi fazla paramız kalıyor hesapladık.

Esimin evlenmeden once biriktirdigi parasi var
Ben eksi ile evlendim sartlar onu gerektiriyordu
Dugunde beni hic uzmedi ailesi de destek oldu
Hala birikime devam ediyoruz ikimiz icinde yabanci birsey degil
Ee tabi ben unuttum.
Bende eksideydim. Adam bir de benim aldigim ögrenim kredisini ödedi.

Valla iyi dusunmussunuz tucecim.
Kira geliri olur hem.

Kv mi oturuyor evinizde, esinin once aldigi ev mi bu?

Biz de iyi bi doğuya gitsek keske. Biraz fazla olur gelirimiz. Cocuklar kucukken

kendı acımdan bakacak olursak hep harclıklarımı bırıktırıp elımden geldıgınce ıhtıyaclarımı karsılamaya calıstım bayramda bırıktırır gıder sonrasında ıstedgm bıseyi alırdm vs.
lıse sona kadar babamdan harclık aldm.daha da almadm..unıversıtede burs cıktı kesılmesin dıye cok calıstım cok sukur kesılmeden 4yılı tamamladım.evımde okudugum için tabi herkes kadar gıderım yoktu ama kıtabımı defterimi,proje kagıtlarımı,oglen yemegımı,ulasım kıyafet vs aklınıza ne gelırse bayram harclıgımla ve bursumla karsıladım 4yıl. yazları yatan bursumu harcamadım okul baslarken harçlarımı kendım yatırdım.
ıse gırınce her ay aıleme duzenli yardım yaptım maasım zamlandıkca ben de verdgm paraya zam yaptım 16bin bırıktırmıstm,yıne her seyı kendım karsıladm maddi olan ceyizimi,dugunde aılemın takacagı takıları bıle kendım bırıktırıp aldım.
dugune 3ay kala kredi cekıp ıhtıyaclarımızı odedık aılelere yuk olmamaya calıstık, sımdı de arac ıcn kredıyı oduyoruz.aıleme yardım yapmaya devam edıyorum kardesımı okutuyorum bırıkımımız dugun altınlarımızın buyuk bı kısmı duruyor. evımız henuz yok.
ıste benım mali özetim kızlar

Biz de iyi bi doğuya gitsek keske. Biraz fazla olur gelirimiz. Cocuklar kucukken
Keşke buraya gelseniz valla asker için iyi bir konumda sana da iyi olur eşin göreve filan çıkmıyor zaten galiba jandarma şehir merkezinden şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…