Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Bayramda bayramlasmayan kesim o kadar az ki :) 4 gundur arabalar bile vizir vizir burda. Gayet giyinilip kusanilip gezildi. Seker toplayan cocuk bile vardi. Cuma gunu cogunluk da yatili kalmaya gitti birbirine

Evet biliyorum ama benim ztn mecalim halim yoktu evimde sakin sakin vakit gecirdim inan umrumda olmadi 3 gun yasakti yrn yine bizim o acil yazisina gozumu dikip evime hic bisey olmadan geldim ya herseye care bulunur
Bizim sitede de ciftci belgesi olanlar polis tanidigi olanlar hep gezdi
Ben balkondan cocuklara cikolata verdim herkes biraz gevsedi aslinda

Tuce kendini suçlama seninle bir alakası yok yemeyen çocuk yemiyor
Arkadaşlarım komşularım çocuklarıma çok güzel baktığımı söylerler sağlıklı beslemeye çalışıyorum temizlikleri ne dikkat ederim kıyafetlerine özenirim v.s
Benim de küçüğüm yemiyor çok iştahsız 20 aylık 10 kg elimden geleni yapıyorum çeşit çeşit çorbalar püreler meyveler yok kuş kadar yiyor ne yapalım sağlıklı olsunlar da büyüyecekler bir şekilde

[QUOTE="strawberry_cake, po
Valla sen iyi ayarlıyorsun hem anne sütü hem formül hem kaşık . Ben yapamıyorum
tuce kendini suçlama seninle bir alakası yok yemeyen çocuk yemiyor
Arkadaşlarım komşularım çocuklarıma çok güzel baktığımı söylerler sağlıklı beslemeye çalışıyorum temizlikleri ne dikkat ederim kıyafetlerine özenirim v.s
Benim de küçüğüm yemiyor çok iştahsız 20 aylık 10 kg elimden geleni yapıyorum çeşit çeşit çorbalar püreler meyveler yok kuş kadar yiyor ne yapalım sağlıklı olsunlar da büyüyecekler bir şekilde
[/QUOTE]
Valla zeyno bence de 39 günlüktü meme reddi başladı şu zamana kadar daha uğraşıyorum . Birde şöyle birşey var artık kimseye çocuk yedi uyudu vs demeyeceğim . Kv ve görümcelerim bebek doğunca ne kadar iştahlı nasıl memeyi tuttu filan dediler tamam kötü niyet yok ama sürekli bu söylendi valla bitti meme işi bizde . Birşey olduğu zaman bol bol emzir çocuk sakinleşir diyorlar mesela memeyi veriyorum almıyor nasıl bol emzirebilirim ki ? Şuan bebek uyurken emziriyorum hep uyku sersemi alıyor Çünkü gece de kalkmıyor öyle emmek için . Artık saat kuracağım emzirmem lazım. Meyve için ürün aldık kullandık bebek sevdi kayısı koymuştum içine . Eşim video çekmiş ailesine yolladı. Aaaa nasıl emiyor kayısıyı yedi valla filan dediler şuan hiç birşey yemiyor. Emeceği zaman da kucağımda emmez yatağa yatıyoruz ben üzerine eğilip göğsümü ağzına verİyorum . Eşim odaya girse emmiyor mesela . Kapı zil telefon hiç bir ses olmayacak

Valla zeyno bence de 39 günlüktü meme reddi başladı şu zamana kadar daha uğraşıyorum . Birde şöyle birşey var artık kimseye çocuk yedi uyudu vs demeyeceğim . Kv ve görümcelerim bebek doğunca ne kadar iştahlı nasıl memeyi tuttu filan dediler tamam kötü niyet yok ama sürekli bu söylendi valla bitti meme işi bizde . Birşey olduğu zaman bol bol emzir çocuk sakinleşir diyorlar mesela memeyi veriyorum almıyor nasıl bol emzirebilirim ki ? Şuan bebek uyurken emziriyorum hep uyku sersemi alıyor Çünkü gece de kalkmıyor öyle emmek için . Artık saat kuracağım emzirmem lazım
[/QUOTE]
her çocuk farklı bıraktırmamaya çalış
Benim büyük kızım 6 aydan sonra normal emmeye başladı hep uykuda emzirdim senin gibi sonra denedim normalde emdi ve çok düşkün oldu
Oğlumda 4 aylık gibi bırakmaya calıştı
Bebeklerin çoğunda oluyor
Ek gıda yada mamayı da açken ver
3 saat olsun beslenme araları ki acıksın
Birşey verdin 2 kş yedi bıraktı anne olarak doymadı başka birşey hazırlayayım dersin ondan da iki kş yedi bıraktı sonra başka bir yiyecek böyle yapma
Bırak iyice acıksın

Kızım bizimle kahvaltıda azcık peynir yer bazen patates salatalık birazcık ekmek bununla öğlen 1 e kadar durduruyorum önce versem yemez
Sonra güzel bir karışım yapıyorum süt peynir yumurta birkaç bebe büsküvi yada ekmek içi onu bitirip yatar ama çok acıkmış oluyor yoksa yemez

her çocuk farklı bıraktırmamaya çalış
Benim büyük kızım 6 aydan sonra normal emmeye başladı hep uykuda emzirdim senin gibi sonra denedim normalde emdi ve çok düşkün oldu
Oğlumda 4 aylık gibi bırakmaya calıştı
Bebeklerin çoğunda oluyor
Ek gıda yada mamayı da açken ver
3 saat olsun beslenme araları ki acıksın
Birşey verdin 2 kş yedi bıraktı anne olarak doymadı başka birşey hazırlayayım dersin ondan da iki kş yedi bıraktı sonra başka bir yiyecek böyle yapma
Bırak iyice acıksın

Kızım bizimle kahvaltıda azcık peynir yer bazen patates salatalık birazcık ekmek bununla öğlen 1 e kadar durduruyorum önce versem yemez
Sonra güzel bir karışım yapıyorum süt peynir yumurta birkaç bebe büsküvi yada ekmek içi onu bitirip yatar ama çok acıkmış oluyor yoksa yemez
[/QUOTE]
Cennet bu yüzden annelerin ayakları altında anladım

Annelerin hakkı ödenmez biz şanslı anneleriz her imkanımız var annelerimiz zamanında bez bile yokmuş elde kaynatıp yıkayanlar olmuş şimdi çamaşır bulaşık makinaları var maddi imkanlarımız daha iyi eşlerimiz yardımcı gel gelelim eski sakin cocuklar yok

Benim kv sarma sararmış bebişler küçükken millet şaşırırmış o derece sakinlermiş. Ben şimdi ayıptır söylemesi tuvalete gidemiyorum. Büyük kızım 4 yaşında ve erkek gibi atlamalı zıplamalı sürekli ve kız gibi de susmaz her türlü bitiğiz yani

tuce_tuce benim ilk kızımda 3 aylıkken red yaşadık zorla emzirmeye çalışıyordum hoplaya zıplaya emmediği için sürekli sağıyordum memeden süt gitmesin diye bir gün oturdum yine sağmaya çalışıyorum 1 damla bile süt gelmedi ağlaya ağlaya helak ettim kendimi. Emzirmeye devam ettim ten teması filan bir kaç gün odadan hiç çıkmadım kızı da çıkarmadım tabi çıplak emdik uyuduk emdik uyuduk derken toparladık.
Bu kızımda da aynı sen gibi 40 günlük civarı iken yaşadık kilo da almadı pek 2 aylık ölçümünde bunda da sağdım emmediğinde kaşıkla içirdim ten teması filan anca toparlıyoruz. Ayrıca süte insan kendi bile nazar eder. Ben asla kimseye beslenme konusunda iyi diye anlatmam anında nazar olur.
Bu kızımda daha rahatım süt almak aman aman bir ayrıcalk değil bence şu hayatta anne şefkati daha önemli.

Valla zeyno bence de 39 günlüktü meme reddi başladı şu zamana kadar daha uğraşıyorum . Birde şöyle birşey var artık kimseye çocuk yedi uyudu vs demeyeceğim . Kv ve görümcelerim bebek doğunca ne kadar iştahlı nasıl memeyi tuttu filan dediler tamam kötü niyet yok ama sürekli bu söylendi valla bitti meme işi bizde . Birşey olduğu zaman bol bol emzir çocuk sakinleşir diyorlar mesela memeyi veriyorum almıyor nasıl bol emzirebilirim ki ? Şuan bebek uyurken emziriyorum hep uyku sersemi alıyor Çünkü gece de kalkmıyor öyle emmek için . Artık saat kuracağım emzirmem lazım. Meyve için ürün aldık kullandık bebek sevdi kayısı koymuştum içine . Eşim video çekmiş ailesine yolladı. Aaaa nasıl emiyor kayısıyı yedi valla filan dediler şuan hiç birşey yemiyor. Emeceği zaman da kucağımda emmez yatağa yatıyoruz ben üzerine eğilip göğsümü ağzına verİyorum . Eşim odaya girse emmiyor mesela . Kapı zil telefon hiç bir ses olmayacak
[/QUOTE]
Yanlış anlamada canım seven insanın nazarı çok değermiş.Siz yinede çocuğun her yaptığı şeyi göndermeyin, sıradanlaştırın.Niyetleri kötü olmasada nazar ediyor olabilirler

Yanlış anlamada canım seven insanın nazarı çok değermiş.Siz yinede çocuğun her yaptığı şeyi göndermeyin, sıradanlaştırın.Niyetleri kötü olmasada nazar ediyor olabilirler
[/QUOTE]
Evet gerçekten öyleymiş bende artık yollamıyorum

[/QUOTE]
Tucecim çok aşırı merak donemi bu dönemde emmez, karanlık sessiz ortamda ve uyku arası tikacaksin ancak.. Yıpratma kendini yine atak dönemidir. Ya çok tavsiyeli konuşuyorum gibi olabilir ama biz çok yakın geçmişte ayni şeyleri yaşadık o yüzden deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Gece emmek için uyanmazsa uyandırıp emzirmeyin diyorlar, ablam bebek hemşiresi o da ayni şeyi söyledi doktorumuz da öyle. Yine de sen bilirsin tabii..
Biraz daha büyüdüğü için ihtiyaclarinin farkında oluyormuş.
Emmediği dönemde sagip vermeyi denedin mi? Hem bu donem süt içmiş olur hem de senin sütün azalmamis olur.
Ayrıca bebek ek gidaya geçmiş olsa bile hala su ihtiyacını süt veya mamadan karşılıyor. Sıcak havalarda önemli. O yüzden birinden birini içse iyi olur.
Bu arada ben de kv ile konuşurken esimi surekli uyarıyorum. O da şunu seviyor bunu yiyor diyip duruyor. Bazen denk geliyor görüntülü konuşurken. ilk kaşığında çocuk ağzını açıyor hemen bak bak bak nasıl yiyor diyolar. Yahu daha ilk kaşık çocuk meraktan ağzını açıyor zaten. Sonra günlerce çocuk emmiyor kuş kadar yiyor. Zaten normalde az yiyen bir bebek daha önce de demiştim kilosuna göre en az 160 ml mama içmesi gerekirken 90 falan iciyor
Allah nazarlardan saklasın yavruları

Bugün fırtına gibi geçti, benim de üzerimden kamyon geçmiş gibi.

Sabah 6 da uyanıyoruz zaten kizimla. Kahvaltı yaptık.
Evde cimlendirdigim nanelerim vardi nihayet onlari bahçeye ektim.

Sonra eşimle evi süpürüp sildik. Çamaşır yıkandı.
Kıymalı karnabahar ile yoğurtlu makarna yaptım yedik.

Kizima öğlen Kıymalı pirinçli sebze çorbası pişirdim, akşam da elmalı yulaflı irmikli muhallebi yaptım.

Aksam üzeri kizimla bir saat yürüyüşe çıktım, yürürken bi 30 dk son uykusunu uyudu. Sadece 30 dk uyudugu için günde 3 kere uyuyor hala. 3 uykunun saatlerini ve aralarda öğünlerini ayarlicam diye beynim yanıyor resmen

Eve gelince banyo yaptırdık, sütünü icirip uyuttum. Benden geriye bir şey kalmadı birazdan bayılır uyurum.

Su dönemin en güzel yanı, dışarıda sosyal hayat olmayınca para da harcamıyoruz.

Ben de doğumdan sonra kızımı okula getirip götürmeye devam edecektim hatta arabayla oraya kadar gitmişken küçüğü de biraz oralarda havalandırırım filan diyordum. Şimdi Allah sağlık versin tabi de eşim hariç hepimiz evde kaldık sıkılıyoruz ama ilk aya göre daha iyiyiz . Evde vakit geçirmeyi, israf etmemeyi, az ile de çok ile de bir şeyler yapılabileceğini görmüş olduk. Bizim sosyal hayat ve benzin parası mutfağa aktarılmış oldu

Ya ben de kizimi nasıl oyalayacagimi şaşırıyorum yeni emeklemeye başladı deliriyor aksama kadar. Aynen mutfak masrafinda bir miktar artış oldu normalde eşim öğlen okulda yiyordu. Ben de evde sandviç salata ya da dışarıda yiyordum. Aksama ıvır zıvır bisiler ayarliyorduk. Simdi tüm gün evde yeniyor.
Evet yeniden her istediğimiz şeye istediğimiz an ulaşamamak, elimizdekilerle idare etmek gibi duyguları hatırladık. Bol bol düşünmeye vaktimiz oldu. Nereden geldik nereye gidiyoruz diye durup söyle bir baktık. Küçük planlarımız evrenin büyük planı karşısında ezildi gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…