Bugün ne pişirsem?Benim de derdim buu

Off en büyük derdim bu benim de sahiden eşim sık sık gelmediği halde ben ne yapsam diye kafayı yiyorum. Bu konu güncel kalsın :)

Bence de eşinizle iş bölümü yapın. Alıştırın şimdiden. Ben bazen eşim dışarda ise yardım edemeyecek olsa bile mesajla soruyorum bugün me yapsam diye ki anlasın aslında en zor şeyin ne yemek yapılacağını bulmak olduğunu. He bu arada kolay yemek de tam mevsimi iken balık bence yarım saatte hazır. Pişer ken de bi salata yaparsın mis. Ben bugün aldım mesela daha başlamadım bile altıdaki yemek için
Evet balık kokusundan aşırı tiksiniyorum yani perdeleri dolapları silmem gerekiyor diye ızgara aldık balkonda eşim yapıyor hafta da 1 kez cuma günleri balık günümüz çeşit istemeyen bir yemek

Forumda yemek tarifleri bölümü var orada da çeşit çeşit topikler var günlük menüler her kategoriden tarifler bence oradan fikir edinebilirsiniz. Sonuç olarak forumd aher istek için bir bölüm açılmış buradaki fikirler sınırlı kalacaktır orada baya geniş bir arşiv var.

S
Vuuuuuuuvvvvvvvv pırasa ha ben pırasayı bile kısık ateşte pişiriyorum yanmasın diye düdüklü aman allahımmm.Anladığım kadarıyla bu düdüklü iyi bir kurtarıcı annem de hep kullanırdı:KK71:

Sen ne diyosun yuzyilin bulusu duduklu:KK53:

Annem yapak sarmasini bile dudukluye dizer pisirir:KK9:

Ama ben okadar ustalasmadim saatlerce sardigim minik sarmalarimi o riske atamam pisermi sisermi misali:rolleyes::rolleyes:

Dolmalık biberleri doldurup dondurucuya atın,yazdan menemen yapabilirdiniz kavanozlara,fırın poşetinde balık yada tavuk baget kolay ve hızlı oluyor.Düdüklü kullanırsanız daha pratik yemekler yapabilirsiniz.

Merhabalar Hanımlar henüz 3 aylık evliyim.Bekarken temizlik konusunda çok iyi olmama rağmen mutfağa hiç girmedim içimden gelmedi yemekler pastalar yapmak.Gün boyu aklımdan çıkmayan soru Acaba Bugün Ne Pişirsem????Çalışıyorum ve eve geç gidiyorum 20:00-20:30 arası genelde pazar günüm komple yemek yapmakla geçiyor biraz elim yavaş olduğu için saatlerce mutfaktan çıkamıyorum.İş yerindeki yemekler kötü olduğu için evden yemeğimi getiriyorum ve yaptığım yemekler çok kısa sürede bitiyor eşim de çok iştahlı yemek yetiştiremiyorum.Pazar gününden 3 çeşit yemek yapıyorum hafta içi bitince yemek yapıp yememiz 22:00 buluyor.Bazen çok bunaldığım oluyor çünkü eğer akşam yemeğim yoksa gün boyu dert ediyorum stres yapıyorum kendime.Gıdasız kalmamaya da özen gösteriyorum genel de yorgun olduğum da canım yemek yapmak istemediği veya yetiştiremediğim zamanlar da sizce neler yapabilirim mesela menemen gibi hazır mantı gibi basit hangi aperatifler yemekler var kısa sürede pişen.Benden daha tecrübeli hanımlar illa ki vardır yardımcı olup fikir verirseniz sevinirim
Fırından alınan hamur güzel oluyor canım,pizza olayını bilmiyorum ama çok güzel biberli ekmek ve poğaça yapılıyor.Mevisimi gelince buzluğa fasulye,bamya,barbunya,börülce,bezelye koy,bunları domatesle kavur,kışın nasıl yapıyorsan bir soğan ve az salça ile pişirirsin.Patlıcanları karnıyarıklık olarak kızart,patlıcan közleyip koyabilirsin yine biber közleyip koyabilirsin salatası güzel olur.Küp küp doğradığın Patlıcanları domatesle kavur,tava ve türlü yemeklerinde çok güzel olur pişmiş oluyor zaten çabuk pişer,mesela şöyle yaparsın,yazdan koyduğun patlıcan ve fasulyeyi karıştırıp pişirebilirsin içine patates ve et atarak tadı güzel oluyor.Dolmalık patlıcan,biber koyabilirsin Dolmalık olarak.Yine yeşil biberi doğrayıp koyabilirsin yemeklerin içinde güzel oluyor.Mevsimi gelince asma yaprağı koy tadı çok güzel oluyor,domatesleri küp küp doğrayarak kavurup kavanoza katabilirsin, sıcak olarak katacaksın kavanozda daha güzel oluyor,yemeklerinde ve Menemen olarak kullanırsın.Kavanozların kapağı açınca dolapta bırakırsın birşey olmaz,ama kavanoz kapakları her sene yenilenir.:D:D

Ekmek hamuruyla yapiyor annem cokta guzel oluyor sutle acarak yapiyor.bende sorununa yardimci olmak istedim bu soruna cevap vererek :)
Eşim garibim hiç oturmuyor ki ben yemek yaparken o bulaşık makinası boşaltıyor ütü yapıyor çamaşır seriyor bişeyler yapıyor işte:-)Pizza basit evettt olabilir hamurunu fırından alsam olur mu ekmek hamuruyla yapılır mı ?

Evlendiğim dönemde derin dondurucuya bişey atamadım annem köfte sarma börek yapıp bıraktı onlar da tükendi :)seneye inşallah bol bol atıcam fasülye falan.Düdüklüyü 1 kez kullandık eşimle nohut yaptık 30dk çok tedirgindim cesaretimi toplamam lazım tekrar...Mesela kuru fasülye 30 dk suya koyduktan sonra pişirilmesi gerekiyor ya ben hiç suya koymadan 30 dk pişirsem derin dondurucuya atsam yemek yapacağım zaman kısa sürer mi ?

Bir haftasonu bütün paket nohutu ve fasülyeyi ıslatın ayrı ayrı. Sonra haşlayın düdüklüde yarım saat falan. Yemek yapması 15 dkya düşecek. Düdüklüden de korkmayın, doğru kullanıp hemen açmaya çalışmazsanız hiçbir şey olmaz.

Bir haftasonu bütün paket nohutu ve fasülyeyi ıslatın ayrı ayrı. Sonra haşlayın düdüklüde yarım saat falan. Yemek yapması 15 dkya düşecek. Düdüklüden de korkmayın, doğru kullanıp hemen açmaya çalışmazsanız hiçbir şey olmaz.
Bu hafta sonu yapıyorum bakliyat kısmını sağolun

Bu hafta sonu yapıyorum bakliyat kısmını sağolun
canım fasulyeyi eşim çok sever hergün yese bıkmaz.bazen aniden fasulye ister,bende 20 dk falan tencerede haşlıyorum sonra düdüklüde pişiyorum hemencecik pişiyor.düdüklüden korkma.havası çıkmadan açmaya çalışma yeterli.korkacak bişey yok :) bide yazık bursa domateslerini küp küp doğrayıp,içine sivri biber doğrayıp karıştırdım,kağıt bardaklara koydum buzluğa attım.öyle pratik oluyorki.menemen seviyorsa eşin zor zamanda çıkar yap çok kolay oluyor.

Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu. Soğanları doğrayıp pratikçe kullananlar da varmış ama ben denemedim. Belki sen denersin.:kk77:
canım tefal manuel doğrayıcı çıkarmış.ben aldım.50 lira.öyle pratikki :) soğanı biberi maydanozu aklına ne gelirse şipşak doğruyor.tavsiye ederim :)

Sende evlilikte ilk yılımı gördüm:KK51: ben haftalık liste yapıyorum çok kolay oluyor mesela bu haftamı yazayım sana;
Pazartesi;
Ispanak yemeği
Süzme yoğurt çorbası
Salıda bunları yedik
Çarşamba;
Fırında Köfte patates( köfteler buzluktan)
Mısırlı pilav
Şehriye çorbası
Perşembe;
Pırasa
Domates çorbası ( hazır)
Cuma;
Pırasa dünden:)
Ezogelin çorba
Hafta sonu kafaya göre balık, dışardan vs.

Buzlukta nohut kurufasulye kızarmış patlıcan mantı yeşilfasulye bezelye biberdolması bulundur çok pratik oluyor.

canım tefal manuel doğrayıcı çıkarmış.ben aldım.50 lira.öyle pratikki :) soğanı biberi maydanozu aklına ne gelirse şipşak doğruyor.tavsiye ederim :)
Hımmm bunu bilmiyordum da çeyizim de tefal moulinex fresh express almıştım salata yapmak için falan bi işe yaramıyor bence

Sende evlilikte ilk yılımı gördüm:KK51: ben haftalık liste yapıyorum çok kolay oluyor mesela bu haftamı yazayım sana;
Pazartesi;
Ispanak yemeği
Süzme yoğurt çorbası
Salıda bunları yedik
Çarşamba;
Fırında Köfte patates( köfteler buzluktan)
Mısırlı pilav
Şehriye çorbası
Perşembe;
Pırasa
Domates çorbası ( hazır)
Cuma;
Pırasa dünden:)
Ezogelin çorba
Hafta sonu kafaya göre balık, dışardan vs.

Buzlukta nohut kurufasulye kızarmış patlıcan mantı yeşilfasulye bezelye biberdolması bulundur çok pratik oluyor.
:KK71::KK71:Senin maşallahın varmış ben bi mercimek çorbası yapıyorum 3 gün bu hafta tam 3 gün mantar yemeği yedim bi de işe de getiriyorum yakında kültür mantarına dönüşcem .Şu şehriye çorbasını bekarken ağzıma sokmazdım şimdi basit diye çok seviyorum ımm ımmm bi lezzetli geliyor ki artık bana

Forumda yemek tarifleri bölümü var orada da çeşit çeşit topikler var günlük menüler her kategoriden tarifler bence oradan fikir edinebilirsiniz. Sonuç olarak forumd aher istek için bir bölüm açılmış buradaki fikirler sınırlı kalacaktır orada baya geniş bir arşiv var.
Oraya da bakıcam ama benim sıkıntım pratiklikle evimde bir çok yazarın yemek kitabı var zaten ama çoğu zor 3 yıldızlı

canım fasulyeyi eşim çok sever hergün yese bıkmaz.bazen aniden fasulye ister,bende 20 dk falan tencerede haşlıyorum sonra düdüklüde pişiyorum hemencecik pişiyor.düdüklüden korkma.havası çıkmadan açmaya çalışma yeterli.korkacak bişey yok :) bide yazık bursa domateslerini küp küp doğrayıp,içine sivri biber doğrayıp karıştırdım,kağıt bardaklara koydum buzluğa attım.öyle pratik oluyorki.menemen seviyorsa eşin zor zamanda çıkar yap çok kolay oluyor.
Bu fikri tuttum. Çok mantıklıymış. Eşim de çok seviyor menemeni, yemeğe salça yerine alternatif de olabilir. Ben domatesle pişen yemekleri daha çok seviyorum.

Evet balık kokusundan aşırı tiksiniyorum yani perdeleri dolapları silmem gerekiyor diye ızgara aldık balkonda eşim yapıyor hafta da 1 kez cuma günleri balık günümüz çeşit istemeyen bir yemek

bende börekçi turbo fırın var balkona koyuyorum
tepsime yağlı kağıt seriyorum büyük balıkları ( çupra, levrek vs.) tepsiye dizip boşluklara ince ince patates diziyorum patateslerin üzerine 1 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirip tuzluyorum
yağlı kağıtla sadece balıkların üzerini örtüyorum (yağ sıçramalarına sıçramalara karşı tedbir)
patatesler kızarana kadar pişiriyorum
tahmini 30 dk o sırada masayı kur salatanı yap
evde hiç koku olmuyor bir kaç defa fırını balkona çıkarmadan da yaptım koku çok az oluyor ve pencere açınca hemen dağılıyor

sana tavsiyem bugünün yemeğini dünden pişir eve gidince yemek hazır olsun ısıt ye
sofranı mutfağını topla yarının yemeğini pişir hem biran önce pişsin de yiyelim telaşın olmaz hem de ocakta pişerken zaman kazanırsın

Back
X