Bugün ne pişirsem?

Karnıbahar konusu geçmiş yemeğine bayılırım kıymalı ve limonlu süper oluyor tek fark çiğden değil kaynar suyu üstüne döker bir yarim saat bekletirim suyun içinden alır yemeğe koyarım

Bamya konusunda ise köfteli bamya favorim ve güzel yaparım

Ne yazık ki karnabaharin yemeğini sevemedim. Bamyayi hep kuşbaşı etle yaparım hiç köfteli denemedim. İlginç olabilir

Ne yazık ki karnabaharin yemeğini sevemedim. Bamyayi hep kuşbaşı etle yaparım hiç köfteli denemedim. İlginç olabilir
Dediğim gibi az bi dene süper oluyor o tat olmuyor dal dal ayırıp kaynar su döküyorum üstünden bekletiyorum kıymayı kavurup soğan ekliyorum kavurup az salça ve toz kırmızı biber koyuyorum suyunu ekleyip varsa et suyu bir bardak yoksa çeyrek küp tavuk bulyon koyup kaynayana kadar bekliyorum sıcak sudan çıkardığım karnibaharlari çiçekleri alta gelecek şekilde batırıyorum suyun içine altını kısıp pişmeye bırakıyorum en son haşlanmış nohut ve limon suyu tuz ekip kapatıyorum ben çok seviyorum eşimde yer böyle yapınca
Evet köfteli bamya gerçekten güzel oluyor hatta geçen lorentze attım resmini cahide sultan köfteli bamya tarifi yazarsanız çıkar bende ondan gördüm yuvarlak minik kofteli

Hmm limon tuzu ve önceden haşlamak o tadı aliyordur belki. Gerçi bamyaya köfte koymak da bilemiyorum. Güzel olur köftenin yakışmadığı şey yok. Öylece yuvarlayıp firinlasan bile yenir.

Ya öyle sevindim ki senin adına. Eminim zaten güzel yapıyordun ama yağ, tuz, baharat olmayınca eksik oluyordu

Hmm limon tuzu ve önceden haşlamak o tadı aliyordur belki. Gerçi bamyaya köfte koymak da bilemiyorum. Güzel olur köftenin yakışmadığı şey yok. Öylece yuvarlayıp firinlasan bile yenir.
Limon tuzu değil limon sıkıyorum tuzunu en son koyuyorum kaynar suda bekletmek iyi geliyor

Bi bak tarife ben yakistirdim doğrusu köfte kokusuyla bamya çok az yiyen eşim bir koca tabak yedi

Limon tuzu değil limon sıkıyorum tuzunu en son koyuyorum kaynar suda bekletmek iyi geliyor

Bi bak tarife ben yakistirdim doğrusu köfte kokusuyla bamya çok az yiyen eşim bir koca tabak yedi
Ay kafa gitmiş benim iyice limon diye okudum da neden limon tuzu diye anladım acaba bakayım bir.

Kız ben de demin “limon” yazdığın bir yeri “kimyon” diye okudum
İşte bunlar hep Lorentz in eseri skdksmsm

Limon ve tuzu dedim limon tuzu anlamış olabilirsin Ahahahahhahaha kafalar milyon çok normal
Olabilir diyetteyim normalden daha az yiyorum daha alismadiysa bünye demek ki. Gündüz geziyorduk dayanamadım simit aldım üçümüz yedik ben yine çok az yedim. Diyet grubu duymasın. Sabah da ekmek pizza yapmıştım bir dilim de ondan yemistim. Ama yetmemiş. Yanlış okumak normal. Şu an. Ben ki bir gecede kaç sınıfın yazılısını okurdum çok bozdum çok

Kendine haksızlık ediyorsun. Bir simit 3 kişi tarafından yenmiş, her birinize ne kadar parça düşmüş olabilir en fazla
1 dilim pizza da bir şey değil, ev yapımı bir de notmal pizza gibi değil ki.
Sanki herkes çok mu şey
Kimse kaçamak yapmıyor mu? Hele ki kilon iyi gayet

Kaç kilosun hangi takımdasın ben seni görmedim kaçamak bir gün bir öğünde yapın diyorum bende insan yemeyince daha çok saldırıyor malesef ama çeyrek simit iki dilim ekmek yağ susam yani baya kalorili bisey pizzada öyle en az 3 dilim ekmek 2 kaşık yağ bide sucuk salam varsa et yani bir dilim pizzaya bir günlük ihtiyaç karşılanacak neredeyse ama olsun bir gün motive etmek güzel bisey kendini kaç kilo verdin toplamda

Sorma zaten libidom da düşmüş. Neyse ekmek pizzamin tarifini vereyim. Sonra burdan da diyet konuşuyoruz diye sutlanmayalim tam buğday ekmegim vardı başka bir cins ekmek aldığım için artmıştı buzluga kaldirmistim onu ince ince dilimledim. Üzerine kaşar peyniri sucuk domates zeytin ve kekikle 5-10 dk arası fırında pişirdim. Haftasonu ritüeli gibi bir şey. Gariban kocam bütün hafta işyeriekmek arası yiyor kahvaltısını. Haftasonu elden geldikçe simartiyorum ki kahvalti yapmayı çok severim. Öyle böyle değil. Şimdiden sabah ne yapsam diye bir sürü plan kuruyorum sizin yaptığınız değişik kahvaltılık tarifi varsa paylaşın süper olur. Değişik lezzetleri severim.

Sos sürüyor musun tabanına peki? @tuzsuz_ruh da çok tarif var. Üstadımız o, söylesin

Bu pizzadan sayılmaz o zaman ye iki dilim

Ben 60-69 aralığı grubundayim serbest takılıyorum yeni başladım amacim göbeğimi eritmek. Simit yediğim için meyve yemedim. Yarım balık yedim akşam yemeğinde. Ara öğün de yemedim. Ama göbek inmeye başladı galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…