28.gün
Temiz havada 3700 adım atıldı.
" Dönüşüm", "Sokrates'in Savunması "ve "Aforizmalar"kitapları bitirildi.
Her okuduğunuz kitabın hissettirdiğini yazıyor musunuzDedemin Bakkalı /Şermin Yaşar
Yazarı daha önce kalp krizinden vefat eden genç bir öğretmen arkadaşım sayesinde tanıdım ilk."Oyuncu anne" kimliği ile popülerdi o zamanlar.Hatta Şermin Çarkacı idi adı.(bu bilgileri niye verdim bilmiyorum galiba içimden geldi)
Gelelim hikayeye ...
Küçük bir köyde yaşayan dedesinin bakkalında çıraklık yapan bir çocuğun bakkal maceralarını anlatıyor.
Her seferinde yeni ticari denemeler yapan ve büyüklerin engeline takılarak kendine dersler çıkaran bir çocuğun hikayesi.
Kendine 10 farklı ders çıkarıyor bu deneyimlerden.
Kitapta çocuklar ve büyükler arasındaki çatışma tatlı bir dil ile anlatılıyor.
Bir çocuğun gözünden dilinden anlatılmış havası var.
Kitapta en çok beğendiğim yerler.Yazar ile aynı kuşağın çocukları olduğumuz için kendi çocukluk yıllarım ,o yıllardaki bakkallar geldi aklıma.
Büyük şişelerde satılan doldurma kolonyalar,gazete kağıdından sarılmış koni biçimindeki kağıtlara bardakla doldurulup satılan çekirdekler, gazetelerden kupon biriktirmeler, bir yeri ağrıyan insanların bakkaldan ağrı kesici alması,yeni yılda tebrik kartları gibi konular.
Kitabı beğendim.Çocuklara eleştirel bir bakış açısı kazandırdığını düşünüyorum.
Çocuk ve gençlerin de gerçek hayattan alınmış ,yaşanmış hikayelerle de gayet eğlenceli vakit geçirebileceği gözler önüne seriliyor.
Kitabın sonunu da beğendim.Duygusal biri olduğum için yine gözlerim doldu.
5 Şubat
Bugün başladığım kitabı bitirdim.
Yürüyüşe çıktım.
Yürürken oğlumla" plaka ve kedi çeşidi" oyunlarını oynadık.
Merhabaaayy hatırlanmak ne güzel şey, teşekkür ederim bi suredir giremedim. Yorgun ve tahammulsuzdum, hala öyleyim, pek tadım yok.
Paylaşımlarıni okuyunca benim de kütüphane zamanlarım geldi aklima. Üniversiteye giderken okuldan sonra halk kutuphanesine uğrar kitap alırdım. Ödünç kitap alma kısmı vardı. Ve baya da zengin bir arşivi vardı. Nasıl mutlu olurdum secerken. Eğer keyfim yerindeyse bir de burger kingte menü yerdim, benden mutlusu yoktubunlari hep tek başıma yapardim, ama kendime çok yeterdim. Ufacık şeyler beni mutlu ederdi. Filmler kitaplar hayallerim bana yeterdi. Şimdi çocuktan sonra mutsuz bir insana donustum adeta. Mesela hani ünlüler anne olunca soruyolar, annelik sizde neleri değiştirdi, nasıl biri yapti sizi? İşte cevaplar hep annelik içimdeki daha önce hiç bilmedigim bir gücü cikardi, ya da çok sabırlı yaptı, ya da ne bileyim çok tahammüllü ve disiplinli yaptı vs vs. Ben kendime bu soruyu sorunca dürüstlükle şu yanıtı veriyorum. Annelik evet tarifsiz bir güzellik, ama annelik beni enerjisiz tahammülsüz motivasyonsuz ve sürekli yorgun biri yapti. Bende bir yanlışlik mi var niye kimse işin bu tarafından söz etmiyor. Demek ki herkes çok güçlü çok sabırlı çok enerjik. Bir ben bitigim.
Kapı üstlerine dolap yaptırabilirsiniz . Küçük yaşlardaki kitaplarını oraya koyabilirsinizBende kütüphane den almak istiyorum ama sonra vazgeçiyorum
Benim oğlum da tam bir kitap kurdu
Kocaman bir kitaplığı var saklıyorum anısı olsun ileride diye
Bazen duygu düşüncelerını de not alıyor
Ama işte bir süre sonra alan sıkıntısı yaşayacak gibiyiz
En sevdiğim çocuk kitap okuyan çocuk
Oğlunuz da şanslı kitapları seven annesi var
Şuan 15 yaşındaKapı üstlerine dolap yaptırabilirsiniz . Küçük yaşlardaki kitaplarını oraya koyabilirsiniz
Sizinki kaçıncı sınıfta ?
Hırs kötü bir şeyAkıllı mıyım bilmiyorum ama yemeyi sevdiğim doğrudur
Hırs bazen evet canım isterse
MaşaAllah 4 saat uyku öğlen süper16 Şubat
Açık havada yürüyüş 9400 adım.
Dinlendim öğlen 4 saat kadar uyudum iyi geldi.
18 Şubat
Erken kalktım.
Kişisel bakım işleri yaptım.
Müzik dinledim,dans ettim.
Market alışverişi yaptım, yerleştirdim.
Öğlen uykusuna yatıp dinlendim.
Oğlumla beraber kitap okuduk.
Bolca kahve keyfi yaptım
Şuan 15 yaşında
Geçen sene hazırlıklı sınıfıydı
Bu sene 9. Sınıf oldu
Çok verimli geçmedi geçen sene çünkü erken uyandığından erken uyudu okul yolu uzun geç geldi
Çok kitap okumaya vakti olmadı
Bakalım nasıl olacak bu sene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?