Perşembe günü göz doktoruna gitmiştik eşimle. O muayene olup gözlüğünü yaptırdı, ben de oldum ben de gözlüğümü yaptırdım ama benim muayenemde, gözün arka tarafını görebilmek adına göz bebeğimi büyütecek damla kullandılar birkaç kez. O gün her şeyi bulanık gördüm. Yıllardır miyopum, miyop için gittim.
Adam ısrarla katarakt başlangıcı diyor, astigmat diyor. Verdiği gözlükle de hiçbir şey görmüyorum. Miyop halimle bile daha net görüyorum.
Bir işim de rast gitsin ya, insan göz muayenesini nasıl yanlış yapar? Bir de özele gittik devlette sıra/randevu yok diye. Pazartesi tekrar gelin muayene edelim diyor.
Eşek yüküyle gözlük camı ve çerçeve parası ödedim ben. Ne olacak bakalım şimdi?
Beni bu tarz Türk hekimlerinden uzak tutun diye haykırasım geliyor bazen. Nasıl böyle oldu?
Göz bu yahu.
Bu günümü de böyle sinir stres başlattı doktor bey.

kavs-i kuzah çocuklar iyileşti mi? Onlara mı canın sıkkın?
Yoksa regl dönemi hormon iniş çıkış hali mi?

Yatcam demiştin
İyi geceler
Çocuklar ara eleman. Bir öksürüyor bir öksürmüyor. İnatla çorap giymiyorlar. Sobalı evdeyiz biz. Doğal gaz falan yok burada. Antalya diye es geçilen yer ama soğuk olunca soğuk işte. Haliyle ısı dengesi ona göre.

Regl bitti ama bu birkaç aydır değişken bir regl ritmi var. Doktora gidip hormonlarına, kanıma baktırmam lazım sanırım. Geçen kardiyolojiye ve göze gittim. Kardiyoloji temiz dedi elhamdülillah. Göz zaten yıllardır miyop.

Yıllardır bir haksızlığın içindeyiz ve bu bizim elimizden çıkmış bir konu. Hukuki bir süreç yaşıyoruz. Hukukun da nasıl işlediği malum. Onunla ilgili bir deja vu yaşadım/ yaşattılar.
İzahı olmayanın mizahı olur diye cidden suyunu çıkarıp kendi aramızda espri konusu bile yapıyorduk ancak sanırım yılların birikimiyle son saçmalık beni yordu. Öyle olunca tadım tuzum yok bu aralar.
Vardır bir hikmet. Hayırlısı...

Aynı saçmalığı ben yaşadım. Seninkine oldukça benzer.
Devlete gittim. Doktor o kadar hızlı mercekleri takıp çıkardı ki, bu mu bu mu diye... yaa bi dur. Gözüm birine alışmadan diğerini takıyorsun.
Baktım anlaşamayacağız, ne gözlük aldım ne birşey. Sonradan arkadaşla konuştuk. Onun bu doktorla yaşadığı daha komedi. Benim komşular da sağlıkçı. Onlar da çok önermemişti.

Neyse işte. Geçen başka doktora gittim. Öyle böyle aldım dereceleri. Göz meselesi gıcık bir mevzu.
Ölçümde 1.50 miyop çıkıyor ya, muayenede 2.25 le görüyorsun sen dedi. Ona göre de derece yazdı.
(Ben aslında 3 derece miyoptum. Küçük derece de astigmat vardı. Sülük tedavisi sonucunda Rabbim şifa verdi, derecem düştü. Astigmat çıkmıyor ölçümlerde.Ona devam etmeyi düşünüyorum nasipse.)

kavs-i kuzah çocuklar iyileşti mi? Onlara mı canın sıkkın?
Yoksa regl dönemi hormon iniş çıkış hali mi?

Yatcam demiştin
İyi geceler
Yatacam dedim de baktım dön dön yatamıyorum, kulaklığı takıp telefondan Av Mevsimi'ni izledim. Şener Şen'in oyunculuğu efsane zaten. Aslında Issız Adam'ı izleyecektim, diğeri açıldı. İyi bari bunu izleyeyim diye kaldı öyle.

En sinir olduğum şey, beni uyku tutmazken kocanın yanda horlaması. Döndüm möndüm, onu da uyandırdım. Biraz konuştuk. Ufaklık kendi yatağında yattığını farkettiği an bizim yatağa geliyor. Sabah da "Beni kim getirdi buraya?!" diye hesap soruyor. Öyle böyle derken sabah 4 ü buldum. Bakalım gün nasıl geçecek...

Ben başak yönlerimi sevmiyorum yaa
Bana ikizler verin

O düzen, temizliği ben yapmasam çok çok seviyorum da, bu işler elbette bana kalıyor ama dışarıda deniz kıyısında kitap okuma, denizi izleme, ağaca sarılma, doğa yürüyüşü vs varken Allah aşkına, bu temizlik düzen işleri benim hayatımdan çalınan zaman dilimi gibi geliyor.

Tabii geçmişte annemin manyak temizlik takıntısının bana olumsuz etkisi de var. Çamaşırları sırayla sermezsen kriz'di ve "elalem bize ne der"di. Yapaydım onun için, öğreneydim kendim için...
Saçmalık ama işte kurtulmak da çok kolay olmuyor çocuklukta işlenen duygulardan.

Kesinlikle arkadaş canlısıyım. Başka, hayatı kendime mendil yapmam. Şimdi biraz gri görünüyor olabilirim ama inşaallah maneviyatla toparlarım. Sığınacağım limanım var elhamdülillah. ❣

Anaçlığım var mı var da oooyyyy, gurban oliiimm modunda değilim hiç. Çocuklarla eğlenceli zaman geçirme tercihim.
Bir de ben hem izcilik yaptım, hem de izci liderliği. Ruhumda izcilik var ama benim çocuklar, bahçeye mi gidiyoruuuuzzz, ıyyyy, orada diken vaaaarrr modundalar. Yaa mübarekler, diken varsa çayır, çimen, ağaç, çiçek, böcek (böcek demeyelim, onu da sevmiyorlar ) yani o kadar çok hayret makamında yaratılan var ki...ben nereye bakacağımı şaşırıyorum her seferinde.
Zaten şu Botanik dersinde öğrendiğimiz ağacın yapısı, Üretim Tekniklerinde öğrendiğimiz çiçeğin tozlaşması, bitkilerin yaprak dizilişleri...vs vs .O incecik yaprakta yaratılan katmanlar...
Bilerek bakmanın getirdiği o muhteşem heyecan...
Hani varya tekne alınan çocuğun dalgaların motora vurunca çıkardığı o sese tepkisi
"Anlayamazsınız..."
Not: İzlemeyenlerin gogıl amcada bulacağı bir video.

kavs-i kuzah
Çocuklara geçmiş olsun. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Benim çocukluğum da sobalı evde geçti terle soğu hep hasta olurdum.

Göz için sülük tedavi nasıl oluyor? Sülüğü direk göze mi yapıştırıyorlar?
Teknede ki çocugu izlemedim bakayım.

Av mevsimi filmini ben de çok severim. Çok güzel bir filmdi. O filmden sonra epey hayde hayde türküsü çağırmışızdır. Cem yılmazın bana göre en güzel oynadığı film. Gora mora ben o kafalardaki filmlerini beğenmiyorum.

Mikan ile maşallahınız var ya ikinizin çok takdir ediyorum. Üç çocuğa yetmek muazzam. Üstelik kendinize de vakit ayırıyorsunuz.

Çok geçmiş olsun, sürekli mi sınav oluyorsun geçen de bi tane olmuştu sanki Başak Burcu olduğun yazı stilinden bile belli oluyor

Başak burcu harikadır. Düzeni temizliği arkadaş canlısı olması, anaçlığı, aile düşkünü olması.
Tam evlenecek kadın bana göre başak kadınları. Çok samimi üç dostum başak.
Ay Başak burçları için güzel şeyler denmiş, çok mutlu oldum

Geçmiş olsun aynı doktor yerine bir de farklı doktora mı gitsen acaba? O da aynı şeyleri söylerse devam edersin bu yeni gözlüğüne.. bir de ilk gözlük değişiminde böyle şeyler olması normal diye biliyorum..göz de ilginç bir organ bana lise sonda miyop tanısı konuldu gerçekten göremiyordum 2.falandı numaram da.. ama süsümden gözlük kullanmadım tahtayı görmezdim yanında oturandan yazardım o derece. Yıl içinde azaldı baya resmen gözüme işkence ede ede azalttım. Şimdi sağ tamamen normal sol da 0.25 çıkıyor ben de süs olsin diye bazen bilgisayar ışığı kıran gözlük takıyorum yani inan tanı değişebiliyor

Sülük tedavisi ile gözünüz mü iyileşti?? Ilk defa duydum bunu da nasıl yaptırdınız tam olarak

Çok geçmiş olsun, sürekli mi sınav oluyorsun geçen de bi tane olmuştu sanki Başak Burcu olduğun yazı stilinden bile belli oluyor
Işte vizeye girdim o zaman, şimdi de final ben ikinci üniversite okuyorum açıköğretim istanbul üniversitesi. Neden diye sorma inan bilmiyorum yükseği de dondurmustum bu donem seneye ona da devam edicem.. tam "okuyom ben yeaa" modu

Yaa nasıl ya?? Ben çok merak ediyorum.. çünkü foruma girdiğimden beri bana 3 kere falan başak burcu musun diye sormuştun nasıl anlıyorsun??

Çook tatlısın ya bende lisede göremediğimi farketmiştim bilgisayardan filan göremiyordum gözlük takmak istemedim kendimi kötü hissettim. Sonra ünv. de lens filan taktım. Şimdi alıştım seviyorum önemli bir aksesuarım oldu çünkü burnumun kemerini kapatıyor estetik olana kadar gözlüğe devam estetikten sonra bırakmam lazım ama

Bence hatasını düzeltsin. Bi doktora daha o kadar ödeme yapacak durumda değilim. Bariz hatalı gözlük yazmış. Taktığımda bildiğiniz bulanık görüyorum, her şey flu oluyor.
Düzeltemezse ödemenin iadesini alırım.
Miyop çok ilerleyen bir şey değil zaten. İnşallah düzelir, ne diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…