Dün sabahtan beri sinirim tepemde yer yer.
Sağlık ocağına gidip tekrar kan verdim, demirim gene düşük, gene ilaç başlattı doktor. Nefret ediyorum demir haplarından.
Ne çay içiriyor ne kahve, ne süt ürünü.
En az üç ay mahkumiyet başladı.
Dün bir de dişçim aradı, implant kapaklarını takacaklarmış, öğleden sonra da diş hastanesine gittim. Akşama kadar işlemler sürdü, çok canım yandı. Üç dişimi daha çektiler.
İki üç hafta içinde kaplama diş için ölçüm alacaklar nihayet, 100 gündür eziyet çekiyorum.
Akşamın bir saati kayınpedere yürüteç aradık. Arayınca bu medikal firmalar gerçekten bulunmuyor. Başka zaman olsa her sokakta, köşede karşına çıkar.
Bugün de kayınpederi bakımevinden çıkardık, evine gitti.
Dünden beri kanıyor diş etlerim ve iki gündür gene doğru düzgün bir şey yiyemedim. Sinirlerim geriliyor açlıkla birleşince.
Mutluluk projesi diye bir kitap okuyorum dünden beri, biraz olsun sakinleşmemi o sağladı. Gene iki gündür eşim gece vardiyasında ve tedirgin uykulara dalıyorum.
Biz ne zaman korkusuz ve deliksiz uyku uyuyabileceğiz, bilmiyorum.
Bu aralar eski dostlarım aramaya başladı. Aylardır kimse arayıp sormazdı. Telefonumdaki son arama, bazen üç dört gün öncesine ait olurdu. Telefon o kadar gereksiz bir alete dönüştü hayatımda. Zaten sosyal medya da kullanmıyorum. Yoğurt mayaladım, soğusa da dolaba kaldırsam. Kahve içtim diye demir hapını almak için, zamanın geçmesini bekliyorum şimdi. Hayatıma yön veriyor terbiyesiz ilaç ya.
Çok mu sinirliyim anlamıyorum. Evet. Ama sakin kalmalıyım. Yemekler yaptım yiyemedim. Çok mutsuzum iki gündür.

Yaptığım salata mezeleri az bulan kızımın yemek krizi tutunca ben de balık pişirttim. Bir yemek krizi daha böylece atlatıldı.
Ufaklık yemek yemiyor kızlar yaa Pilav, arada yayla çorbası. "Beyaz"lardan hoşlanıyor. E hergün beyaz mı olur?! Canımı sıkıyor bu mevzu Ortancayı da basket kursuna göndermemekle tehdit ettim her bilinçli (!) anne gibi. Ekmek arası salatalı balık yaptım. TRT Belgesel de Yiyeceğin Serüveni'nin bölümlerini izliyoruz ortancayla özellikle. Seviyoruz belgesel tarzlarını.

Kızımın matematik öğretmeni geldi özel derse. Onunla ilgilendim. Sonra da çocukları baskete götürecekken bizim evin oradan geçen arkadaş aldı götürdü onları. Eve döndüklerinde de oğlanları banyo yaptırdım. Kendim de banyo yaptım. Rahatlarım diye umuyorum.

Uyumadan bir bakınayım dedim kk ya. Günlük planlarımı öncelikli yapmam lazım. Kafamda yarın yaparım dediğim şeyler ertesi gün de aynen kalıyor. Az da olsa ucundan başlamak hiç'ten iyidir. Umarım yarın daha verimli bir gün olur.

Hepiniz rüyanızda beni görün.

Mavi Mucize Hangi ilaç?
Ne yemek yaptın? Gönder biz yerdik senin yerine
Eski dostlarla artık görüşmek istemiyormusun?

Son düzenleme:
Ben de alt katı süpürdüm annem sildi.
Wc lavabo yıkadım. Dolabını aynasını sildim.
Çocuklarla kitap okuma etkinlik yaptık.
Yemek yaptım.
Gündüz 1 saat uyumuşum bahar yorgunluğu mu bilmiyorum ama gündüz uyku bir tatlı geliyor ki
Kitap okudum.
Kuzenimgil işlerini halletmiş yarın ya da cumartesi sabah gelecekler inşallah.
Kayınvalidemgille çay içtik akşam.
Yarın hataya gidiyorlar eşimin anneannesi rahatsızdı durumu iyi değil demişler kayınvalidem kalacak Kayınbabam pazar dönecek. İnşallah iyileşir, çok severim kendisini anneanneme benzetirdim
Bugünlük böyle

Ufaklık kaç yaşında?
Kalabalıksınız bizde sevmese de yer mecbur.
Oflaya puflaya mızlana da olsa.
Balık güzel olmuş.
Akşam akşam balığı nasıl temin ettin?

O demir deposu boşalması benim de yıllardır var. Aynen dediğin gibi ilaç at. Yok yükseltmiyor bu, şurup iç. Bu da olmadı, iğne yaptır... tam kısır döngü. Geçen yıl aile hekimine kanım düşük benim diye gittiğimde anladığım için gülmüştü.☺ Evet anlıyorum çünkü canım yenileyecek şeyler çekiyor. Dahiliye doktoruna da ortaokuldan beri bunu çektiğimi, bana hap, şurup, iğne vermemesini istedim. 1 ay arayla 2 paket kan serumu yazdı. Anca öyle yükselmişti. Talesemi vs de yok.
Rahim, bağırsak ve mideye baktır demişti. Rahime bakan dr da bir sıkıntı yok dedi. Endeskopi işleri işime gelmediği için şimdilik askıda. Demirim düşük ama şimdilerde, hiç doktora da gidesim gelmiyor. Bakalım nereye kadar...
Sana da çok çok geçmiş olsun.
Sağlık meseleleri çok üst üste gelmiş. Rabbim kolaylaştırsın.

Geçmiş olsun.
Gün güzel geçmiş.

Ufaklık kaç yaşında?
Kalabalıksınız bizde sevmese de yer mecbur.
Oflaya puflaya mızlana da olsa.
Balık güzel olmuş.
Akşam akşam balığı nasıl temin ettin?
7 yaşına girdi.
Balığı çupra aldım. Balıkçı mangal yaptı. Salata da yaptırdım. Uğraşasım gelmedi. İki gündür kahvaltıya misafir aldığım için, kahvaltıya da çeşit sevdiğim için haliyle hem temizlik hem hazırlık yormuş beni. Bir süre dinlenesim var. Çok uykum gelmişti öğle civarı. Öğleden sonra da zoom dersleri olunca da uyuyamadım. Ondan da mıymıy bir modum var. Uykumu daha erkene çekmeliyim. Dinlenmiş uyanmıyorum.

Kahvaltıya neler yapıyorsun. Müsait olunca yazar mısın bize de fikir olsun

Hazır yemek en sevdiğim.
Eski evde bize de yakındı Cerrahpaşa nın orda balıkçı vardı söylerdik gelirdi ne güzel.
İyi yapmışsın.
Belli bir saatten sonra uyku da açılıyor.
Akşam 9 gibi uykum vardı duş alınca çay içince uykum açıldı.

Ben et yemiyorum, tek sorun bu.
Yemiyorum ve yemeyeceğim de.
Evet ya sadece kendi sağlığım da değil, kayın aile fertleri de sürekli hastane-bakım sürecinde. Herkes iyileşsin, demir eksikliği de yasaklansın
Mavi Mucize Hangi ilaç?
Ne yemek yaptın? Gönder biz yerdik senin yerine
Eski dostlarla artık görüşmek istemiyormusun?
Tabii ki milli ilacımız Ferro
Patlıcanlı yaz türlüsü, humus, yoğurtlu mezeler ve yayla çorbası yaptım. İrmik helvası da vardı dünden. Ama ben çaya açma lokmaları batırıp yiyebildim sadece nineler gibi
Eski dostlarla görüşme konusu biraz garip. Bazı dostlar var gerçekten iyi gelen. Bazıları ile de sohbet ilerlemiyor araya zaman girdiğinde. Beni arayıp, bir an önce kapatmak ister gibi bir telaşla konuştukları zaman tadım kaçıyor. En son bu akşam biri aradı. 1998'den beri tanırım. Çok da severim. Niye öyle durgunsun, canın mı sıkkın, moralin mi bozuk. Kırk tane soru sordu ama sesinde merak yoktu. Hani nasıl diyeyim, dostun endişesini ses renginden anlarsın ya.
Onun soruları laf olsun diye geldi bana.
Dedim ben iyiyim sadece ağzımda daha dün vida takılmış sekiz tane implant var ve üç tane de diş çektirdim. Dilim damağıma değse canım yanıyor. Konuşmakta zorlanıyorum.
Ne bileyim, zaman geçtikçe değişiyoruz ve o görüşülmeyen yıllar içinde olanlar bizi fikren de, bedenen de ayırıyor çoğu zaman.

Ablamın da var.
Biraz mide sorunu var.
Bir de safrasını aldırdı.

Birbirimizin hayatındaki roller bitince böyle oluyor zorlama ile yürümüyor maalesef

Bu arada çok geçmiş olsun

Ağzım sulandı ya menüyü okuyunca.
Evlilik sonrası dostluk boyut değiştiriyor haklısın.
Kadın milleti olarak değişik bir kıskançlık halleri oluyor ya.
Yeri geliyor öz ailen bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…