Ağzım sulandı ya menüyü okuyunca.
Evlilik sonrası dostluk boyut değiştiriyor haklısın.
Kadın milleti olarak değişik bir kıskançlık halleri oluyor ya.
Yeri geliyor öz ailen bile.
Kıskançlık ile ilgili değil ama şimdi yazarken bir fikir yandı kafamda.
Bu kadınla tanıştığımda daha 17 yaşındaydım. O da 16.
Çok fazla birlikte zaman geçirdik. Çok eğlenceli gençlerdik, aynı iş yerinde uzun yıllar çalıştık, aynı sokakta oturduk, ailecek tanıştık vs.
Sonra araya şehirler ve başka iş yerleri girdi. Arkadaşım evlendi. İkizleri oldu. Bu hayatta tanıdığım en gamsız insandı. Gerçekten de, dünya yansa ceketini bile almadan çıkar. O cinsten. Çok sigara içerdi. Hamileyken de sigarayı bırakmadı. Çok kızdım ona o zaman, çok üzüldüm ama elimden fazlası gelmedi.
Şimdi kızları sekiz on yaşlarında sanırım ve ikisi de astım hastası. Arkadaşım da iki kız annesi olarak alkolik gibi her gece beyni ölene kadar içki içiyor. Alkole karşı değilim, beni de ilgilendirmez elbette ama iki kız çocuğuna rol modeli olan bir anne olarak, her şeyi çocukların gözü önünde yapması beni incitti içten içe. Kendim anne olmak için o kadar uğraştım, o kadar cefa çektim ki. olmadım, olamadım. onun bu mucizeyi böyle hoyratça yaşamasına çok kırıldım. beni ilgilendirmezdi belki ama ne bileyim, o kızlara kıyamıyorum. hiçbir çocuğa kıyamıyorum.
O nedenle bunlar aklıma geliyor o konuşurken. gene aynı şeyleri yapıyormuş. Amaaan diyor.
Yani gençlikte görmezden geldiğim hatta sempati duyduğum o vurdumduymaz tavrı, yaşım 40'ı geçince, bende olumsuz düşüncelere evrildi. Belki hata ediyorum, dostumu yargılamamalıyım ama onu da ben başaramıyorum. Böyle şeyler işte.

7 sinde ne ise 70 inde ne doğru hakikaten.
Özünde bazı şeyler değişmiyor.
Kendi doğrun başkasına da doğru gelmeli diye düşünüyor insan.
Ortası olmak lazım her şeyin.
Ben de fazla pimpirik halimden usandım mesela.

Valla ben de acıktım o sebeple yatmayı planlıyorum

Geçmiş olsun Mikan

Patatesi kızartıyorum yarım ekmek arasına koyup üzerine ketçap mayonez sıkıp tost makinesinde basıyorum off efsane oluyor sudem34

Hocam rendelenmiş kaşar tavsiye ederim tost makinesine basmadan

Herkes uyudu evde ben de oturdum Hz. Fatma'nın hayatını dinledim. Hayalhanemde ki Mehmet yıldız güzel anlatiyor. Gündüz başladığım runneri ördüm dinlerken.
Biraz hasta gibi yım burnum tıkanıyor sanki boğazımda bir gıcık. Sigarayı azaltsam iyi olacak.
Benim de demir , B12 eksikliğin var. Doktor işlerim var aslında kadınsal.priblemler falan. Hatta kızımı. Da kalp doktoruna götürmem gerek. Ama doktor.konusunu beni çok geriyor. Kardeşimi kaybettikten sonra herşeyin altında birşey arar oldum. Kendi kendime.tahlil sonuçlarına bakıp panik oluyorum. Vesvese peşimi birakmiyor.

Geçmiş olsun.
Başın sağ olsun.

Başın Sağ olsun canim

Kızlar bu saatten sonra birşey yemeyin şekersiz kahve içile bilir yağ yakıyor ben öyle içtim sade kahve 4 kilo yağ verdim

Amin sağolasın.

Çok sevinirim ama istikrarlı olabilir kuyum bilmiyorum.

Amin çok sağol
Zaten kilo koruma topiği amaç almamak.
Verirsek bonus o da.
Yemek spor serbest şart şurt yok.
Cumadan cumaya bildirim şartı var sadece.

Kahvaltıya neler yapıyorsun. Müsait olunca yazar mısın bize de fikir olsun

Birazı bunlar. Havuç, kırmızı pancar mezeleri. Havucu rendeleyip zeytinyağında çevirdim. Soğuyunca yoğurtlu mayonezli dereotlu cevizli karıştırıp sundum.
Kırmızı pancarı yoğurtlu mayonezli çiğden rendeleyip yaptım.
Avokadoyu ezip limonlu tuzlu yaptım. Yağlı diye yağ eklemiyorum. Sarımsaklı yoğurtlu,cevizli bazen de maydonozlu da güzel oluyor.
Maş fasulyesi salatası. Dün de börülce salatası yaptım.( özellikle dereotunu yakıştırıyorum.)
Ekstra yeşil mercimek salatası da yaptığım oluyor. Tuzlu suda haşla, istediğin yeşillikler, baharatlar.
( yenibahar, köri,kimyon,kırmızı toz biber, karabiber, nar ekşisi,
limon,tuz,zeytinyağı.)

Sütlü biber kavurması. ( Biberleri az yağda kızart tavada. Unu at, kavur. Sonra süt dök. Ben muskat da rendeliyorum sütlü soslara. Başemal sos olsun, ıspanak, pancar yaprağı kavurması gibi yeşil yapraklı sebze yemeklerine de çok yakışıyot bence. ) Ayrıntılı tarif nette var diye çok ayrıntılı yazmıyorum ama istersen yazarım. En son da kaşar peyniri ekleyip eritip, sıcacık sofraya.

Yeşil soğan, maydonoz, dereotunu doprayıp, yumurtayla karıştırıp omlet yaptım. O da sevdiğim sıcaklardan.

Dolapta bana melül melül bakan kuru biber, kuru patlıcan, kuru kabakları haşlayıp soğanlı salçalı, yenibaharlı, köri,kimyon, karabiber, reyhanlı, cevizli kavurdum.

Muzları halka halka doğrayıp üzerine ceviz. Onun üzerine de bal gezdirip yaptığım yiyecek var. Muz suyunu bırakıyor bir.süre sonra. Bu da güzel bence. Hele ki benim gibi dünden kaynattığım sütün kaymağını da ayırmışsam ikisi lezzetli ve kalorili oluyor. Kalorililer lezzetli yaa

Karnıbahar, brokoli, havucu sarımsaklı tuzlu az suda haşlayıp
Üzerine nar ekşisi, limon, zeytinyağı, kırmızı toz biber karşımını gezdirdim. Bu sos da yakışıyor bence. Ben de arkadaşım da yemiştim bunu.

Patatesleri elma dilimi yapıp az suda sarımsaklı kekikli tuzlu pişirdim. Bu sefer üzerine kimyon, az köri de koydum. Kimyon özellikle yakışıyor bence Patatese.

Elmalı tarçınlı kek vardı. Ben yapmadım onu. Bir tanıdık göndermişti.

Dün el yapımı su böreği aldım. Simitle beraber. Hamur işi yetişmeyince ben de işimi kolaylaştırmak istedim. Su böreği yapmadım hayatımda ama annemle beraber yaptık. Kendim börek yapıyorum. Seviyoruz hamurişlerini.

Bugün sadece simit aldım. Arkadaşım kilo aldığından yakınıyor. Çok da yemeyecekti karbonhidratları.

Başka da bildiğim, yaptığım tarifler var. Hani bir Patatesle bile kaç çeşit yapılıyor değil mi ☺

Patlıcanı biraz kalın dilimleyip,
Dilimin arasına tulum peyniri koyup, sıkıştırıp paneleyerek kızartma var. Onu da seviyorum ben
Uzuuunnn zamandır yapmadım.
Patlıcan balığı diye tarif var. Onu da seviyorum..üşeniyorum yaa

Bamya kızartması var.

Nefis yemek tariflerinden 'şimdi.çıktı fırından' tarifi de çok güzel. Pratik pizza tadı.

Patatesli börek ( patatesi küp doğrayıp yapılan tarif.)

Hazır ekmek hamurundan pişi de yaparım. Kolay ve lezzetli.

Domatesi halka halka doğrayıp, içine biber dilimleri atıp, varsa sucuk da dilimleyip az yağlı tavaya alıyorsun. Pişince de domatesin üzerine kaşar koyuyorsun. Eriyince tamamdır. ( dayı kızından öğrenmiştim.)

Yumurta kapama var.
Yumurta dolması... menemen vs klasik zaten söylemeye gerek yok.

Kayserili bir teyzede her krepin arasına peynirli maydonoz serpip diğer krepi koymuştu. Hani kule gibi
Krep peynir karışımı üst üste. Sonra pasta gibi duran krepi üçgen pasta dilimi gibi kesip servis yapmıştı. Bu da lezzetli geldi bana.

Damyskitchen dan focaccia ekmeğini de öneririm.
Aynı siteden Özel günlerdeki tatlı çikolata krizlerine pratik lezzetli bir tarif olan "pratik çikolatalı pasta" yı da.

Bu arada çayı şöyle yaptım.
Demine karanfil, suyuna bir tane defne yaprağı attım. Aromalı aromalı seviyorum.
Defne olmasa, biberiye de olur.

Ne yediğin değil, kiminle yediğin ❣

Var mı sizin de "bunu mutlaka dene" tarifleriniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…