bu arada bu akşam yemek derdim yok:))kayınvalidem balık yapacakmışşş
mercaha canım ne bu kayınvalideler coştu bugün Allahtan benimki öyle birşey teklif etmedi bugün için:):)
canım çocuğun kaç yaşında?
ve hazır olarak alınan dondurulmuş ürünleri bende evime sokmam ama kendim dondururum birşeyler..
pratik yemek olarak sebze çorbasını önere bilirim sana büyük küçük herkes için çok vitaminli oluyor valla.
pratik olmak istiyorsanda dondurmam diyorsan soğanını bol rendele dolabının alt tarafında kavanozda beklet 3-4 yemeklik yapsan yeterli bittikçe tazelersin soğanların üzerine sıvı yağ dökmeyi unutma yoksa bozulur canım..
ya da akşamdan ne yemek yapacaksan sebzeleri doğrayacaksın suda bekleteceksin diğer gün eve gelince kolaylık olacak ama domates felanda mı dondurmuyorsun ?
kızlar bugun k.v kuru dolma yapacakmış yanına sütlaç cok sevndirik oldum yaaaaaaaa buarada benide yanınıza alırmısınız
çok sağol canım benim inşallah
canım keske patatesleri fırından almadan önce tadına baksaydın o zaman daha pişmediğini anlar biraz daha pişirirdin ve yemeğin çöpe gitmezdi..
bulgur pilavınada belliki çok su koyuyorsun peki göz kararımı yapıyorsun yoksa ölçü ile mi canım..?
esmerim hos geldinbak kv'den yola geliyor demek ki : ) yapsin bence de sen yorma kendini..
hic bakmadim gercekten : ( biraz karistirdim kasikla alti ustu pissin diye bi kac tanesi ezildi kasikla bende pisti sandim : /
bulgur pilavini olcuyle denedim goz karari denedim iki turlu de olmuyor..
ablam el yapimi ince bulgur vermisti busefer onu denedim yine olmadi : )
canım çocuğum 3,5 yaşında, dondurulmuş ürünleri hazır sokmam, pazardan alınanları mecbur koyuyorum dondurucuya,domates dondurmuyorum kayınvalidem konserve sos yapıyor ondan alıyorum,haşlanmış baklagil koyuyorum,sarma,börek,közlenmiş biber patlıcan koyuyorum başkada çok fazla çeşit yapmıyorum fırsat olmuyor daha doğrusu
ay bende hiç dondurmuyorsun zannettim bende hayatta dondurulmuş birşey almam kendim dondururum çocuğunuda Allah bağışlasın ufacıkmış daha
ben sana sebze çorbasının tarifini vereyim ufaklığa arada yap yedir canım ayy kıyamam yaaaa
teşekkürler canım sende yeni evlisin sanırım tebrik ederim,Sana da nasip etsin Allah inşallah, tarifini verirsen sevinirim. birde ben kıyma kavuruyorum bir tencere onu buzluğa küçük küçük atıyorum hazır kullanmak ii oluyor :)pratik yaşamaya çalışıyoruz haftada bir-iki günde k.validemde yiyoruz
evet canım yeni evlendim 18 gün oldu:):)
evet yemek yapmayı çooookkkk seviyorum ama hem çalışıp hem yemek yapmak çok zor oluyor eve çok geç gidiyorum çünkü
sen sevmez misin yemek yapmayı mesela dün ne yemek yapmıştın farklı lezzetli kolay tariflerin var mı?
teşekkürler canım sende yeni evlisin sanırım tebrik ederim,Sana da nasip etsin Allah inşallah, tarifini verirsen sevinirim. birde ben kıyma kavuruyorum bir tencere onu buzluğa küçük küçük atıyorum hazır kullanmak ii oluyor :)pratik yaşamaya çalışıyoruz haftada bir-iki günde k.validemde yiyoruz
esmerim hos geldinbak kv'den yola geliyor demek ki : ) yapsin bence de sen yorma kendini..
hic bakmadim gercekten : ( biraz karistirdim kasikla alti ustu pissin diye bi kac tanesi ezildi kasikla bende pisti sandim : /
bulgur pilavini olcuyle denedim goz karari denedim iki turlu de olmuyor..
ablam el yapimi ince bulgur vermisti busefer onu denedim yine olmadi : )
hayırlı uğurlu olsun yenisin sen daha heveslidir severim yemek yapmayı et sote ve spagetti vardıpilav daha ii olurda canım makarna cektiii
tamam canım yazacağım tarifini sana..
kıymayı kavurup atmadım ama geçenlerde karnıyarık yapmıştım çok azıcık arttı içi onu poşetleyip kaldırdım ama fikir için sağol bende yapmaya calışayım öyle soğanlamı kavurdun sademi kavurdun canım?
sade kavuruyorum canım bazen çocuk babaannede kaldığında yumurta kırıp kahvaltı hazırlıyorum mis gibi çayla güzel oluyor valla:) ozamanda başka işleri bitirmeye çalışıyorumki haftasonum bana aileme kalsın diye yoksa yetişmek zorr
canım çocukla daha zor hem çalışıyorsun hem çocuğun var allahtan kayınvaliden yardımcı oluyor şanslısın
şehriyeli sebze çorbası
malzemeler;
-1 tane havuç(ufak olsun)
-1 tane patates(ufak olsun)
-bolca maydanoz
-bolca dereotu
-yarım avuç kadar tel şehriye
-yarım çay bardağından az sıvı yağ
-yarım yemek kaşığı kadar salça
-1 tatlı kaşığı un (silme)
-1 tane kuru soğan
-tuz
-tavuk veya et suyu 1 su bardağı (isteğe bağlı eğer koyarsan soğanı kavurmak için kullandığın yarım çay bardağı kadar olan yağı azalt canım çok yağlı olmasın)
yapılışı;
havuç ve patatesleri soy yıka rendele veya küp küp dğra (ben rendelemeyi tercih ediyorum)
soğanını rendele ve yağda kavur ununu ekle birazdaha kavur salçanı ekle az daha kavur suyunu ve koyacaksan tavuk-et suyunu ekle havuç ve patateslerini ekle suyun kaynayınca şehriyeni koy tuzunu ekle maydanoz ve dereotunu ilave et tüm malzeme pişene kadar kısık ateşte pişir..
yemek piştikten sonra isteğe bağlı olarak oğlun için robottan geçirebilirsin canım..
umarım beğenir oğluşun afiyet olsun..
Teşekkür ederim canım benim,buna benzer yapıyorum bu tarifide deneyeceğim mutlaka,zaten benim oğlan çorba delisi değişik tatları da çok sever. Sağolsun bakıyor ama ikinciye bakmam diyede sürekli örgütlüyor(oğlum pek hareketli ondan birazda.bende gurbetteyim ailem kimsem yok.Ev aldık kredi çektik mecbur ödeyeceğiz Rabbim utandırmasın.
amin canım benim belliki gençsiniz gençken herşey kolay yaparsınız üzme kendiniz..
nerden nereye gelin gittin canım?
mercimek çorbasını nasıl yapıyorsun?
bu arada sık yapıp bildiğim şeyleri göz kararı ile yaparım ölçüyle yapmam o yüzden öle yazdım canım
samsundan Uşak'a gelin geldim 6yıl oldu burdayımmm canım, çok şükür sağlığımız varken yapalım yaşamın bize neler getireceğini bilemeyiz tabii.mercimek çorbasını ben genelde düdüdklüde pişiriyorum ve hatta iki ölçü yapıyorum kalanını buzdolabı poşetine koyup hop dondurucuya atıyorum terbiye yapmadan.havuç patates mercimek soğan bir diş de sarımsak hepsi çiğden koyup düdüklüde kaynatıyorum (tavuk yada etsuyu koyup),piştimi rondodan geçiriyorum üzerine pulbiber tereyağı nane yakıyorum çok güzel oluyor salçada ekleyebilirsin arzuna bağlı.yiyeceğimiz kadarını terbiye yapıyorum dondurucudan çıkarttığımıda terbiye yaptımı yeni yapılmış gibi oluyor.
bende geçengün suyun içine mercimeği attım içine çok az kaşığın ucu ile tere yağı koydum soğanı soydum doğramadan koydum içine gene kaşık ucu ile salca koydum öyle pişirdim pişincede bol nane ve pul biberli sosunu koydum tere yağında yakıp çok güzel oldu..
bende çorbayı bol yapar kavanoza koyup konserve gibi ters ceviririm kaynarken koyar öyle saklarım buzluktata güzel oluyorsa eğer öyle daha kolaymış bundan sonra öyle yapayım bende canım ..
bizde ev almayı düşünüyoruz 3 yıldan önce alamayız ama Allah nasip ederse borç harç kredi felan alacağız inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?