hb cnm
napıyım rezillik yaşıyorum kaç gündür
bulaşık makinem bozuldu
sonra hortumu patladı halım battı
halıyı yıkadım serdim
yagmur yagdı
bugün makinem gitti
çamaşır makinesiyle gideri bir oldugundan o da iptal
çıldırıyorum napıyım
bulaşık
çamaşır
çocuk
yemek
kızlar günaydın,,,,
akşam için türlü yaptım geceden ,yanına akşama makarna yapmayı düşünüyorum (büyük kurtarıcım:)) başka ne yapabilirim yanına önerileriniz çorba mesala ??
Günaydın canım ben sabah 5:30 da kalktım dondurucuda pişmiş dolmam vardı(kapak,patlıcan,biber ve patates) onu dolabın alt tarafına çıkarttım.
2 tanede karnı yarık vardı onlarıda çıkarttım
çorba olarakta domates çorbası yaptım..
patates doğradım oturtma yapmayı düşünüyorum..
geçen hafta fazardan mısır almıştım onları düdüklüye attım haşlandılar..
kahvaltı hazırladım eşimi uyandırdım yolcu ettim evi topladım işe geldim
dün gecede kayınvalidem gil geldiler 12 gibi kalktılar kayın validem kerevizli mezemi çok beğenmiş görümcemde öyle bize gelince yap felan dedi kayınvalidem dayanamadım onada kereviz mezesi yaptım ahhh çok yorgunum ben
***eşim geçen gün kuş başı et almış ama ben eve gittiğim zaman buzluktaydı donduğu için bölemedim dondurucunun altına aldım etin tümün bugun yemeğe koyacağım ama ben gidene kadar hepsi eriyecek o et çok fazla ne yapayım kalan eti sizce çözülen şeyi tekrar donduramam bu yüzden birşey pişirip dondurucuya atayım yani ne yapayım ben????
ay maşallah bu ne hız bu ne hamaratlık nazar değmesin,,,bende bir sürü ütüm vardı geceden onları yaptım gece.kereviz mezenin tarifini alabilirmiyim rica etsemmm
KEREVİZ MEZESİ;
1 tane yeşil elma
2 tane limon bol sulu olanlarından istersen 3 tanede koyabilirsin ben çok koyarım.
1 tane kereviz
ceviz
mayonez
yoğurt
bunu yaparken çok hızlı olman lazım elmada kerevizde çok çabuk kararıyor o yüzden elininn altında yoğurdun mayonezin ve sıkılmış limonun hazır olsun.
öncelikle elmanın kabuğunu soy ve rendele derin bir kaba al ve üzerine limon suyunu dök, az yoğurt ve mayonez koy süzme yoğuttan yaparsan daha güzel olur ama şart değil.
sonra kerevizini güzelce soy yıka ve rendele çok hızlı ol hemen elmaların içine ekle mayonez ve yoğurt ilavesi yapabilirsin ama dikkat et cıvık CIVIK olmasın cevizlerinide ekle tuzunu koy harika bir tat oluyor. mayonezin tadı ağıza gelsin canım benim. Mayonez yoğurttan fazla olsun.
eee benim et ne olacak canım benim..
ütü deme bana benimde bir dolu ütüm var bide bende hastalık gibi herşeyi ütülemem lazım ütüsüz şey giyemem giydirmemde artık yarın ütü yaparım bol bol:):)
çokkk teşekkür ettim deneyeceğimmmm
canım rica ederim sonucu banada bildir:)
bende diyorum ki benim et ne olacak hani çıkarttım ya ne yapacağım ben o etin fazlasını yavvvvvv
canımcım senin kalan eti güzelcene kavurma yap ama tuz koymayıda unutma onuda soğuduktan sonra buzluğa at başka bi yemek yaparken çıkarıp kullan yeni pişmiş gibi olacaktır şunu hatırlatmak istedim önceden evlerde buzdolabı olmadığı için nenelerimiz etleri kavurup tuzlayıp soğuk bi yerde saklarlarmış yani pişirdim diye eti korkma hiç bişeycik olmaz benim dünden şehriyeli prinç pilavımla çorbam var bugün yanına ne yapsamkii
canımcım senin kalan eti güzelcene kavurma yap ama tuz koymayıda unutma onuda soğuduktan sonra buzluğa at başka bi yemek yaparken çıkarıp kullan yeni pişmiş gibi olacaktır şunu hatırlatmak istedim önceden evlerde buzdolabı olmadığı için nenelerimiz etleri kavurup tuzlayıp soğuk bi yerde saklarlarmış yani pişirdim diye eti korkma hiç bişeycik olmaz benim dünden şehriyeli prinç pilavımla çorbam var bugün yanına ne yapsamkii
sağol canım çok şükür cvp aldım:):)
kavurup dondurucuya atarım o zaman ohh be:):)
canım rica ederim sonucu banada bildir:)
bende diyorum ki benim et ne olacak hani çıkarttım ya ne yapacağım ben o etin fazlasını yavvvvvv
kızlarr haftasonu için atıştırmalık pratik tarifleriniz var mı???
hımm bende sebzeli bişey yapıym diyordum o zaman mantar yapıym bugünde ben geçen sene kurban bayramında buzluğumda yer kalmayınca o zaman dolabım küçüktü çok şükür bu sene değiştirdim kıymam dışarda kaldı bende ne yapıym diye annemi aradım oda kavur tuzunu ayarla dolabın alt kısmında bi saklama kabına koy sakla dedi bende öle yaptım birazda korktum açıkçası ya bi sürü kıymam heba olursa diye ama hiç bişey olmadı yaklaşık 2 ay kullandım onu yemeklerde birde kıymalı yumurta yapardım onunla çok güzel olurdu hemde pratikk kıymalı makarna pilav falanda çok çabuk olurduu
pizza yapabilirsin canım bayat ekmekten
tatlı bir şeyler istiyorrr canımmm sanki
tiramisu yapabilirsin
kolay ve maliyetsiz olsun diyorsan da kolay kurabiyeler var onlardan yapabilirsin canım
aaaa tiramusu ii fikirrr canımmm hem hafif oluyor onu yaparım teşekkürrrrrrrrr
canım ben tramisuya hiç türk kahvesi eklemem sadece kakao ve nescafe kullanırım daha hafif oluyor canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?