bugün ne yemek yapsam..

günaydın kızlaaaarrr
bugün neyapıcam hiç bilmiyorum sizlerden kopya cekicem öğlene dısardan bişeyler yaptırıp eve gitmeyi planlıyorum.
aksam içinde muhakkak corba olan bi menü lazım bana

günaydın canım
ben tarhana çorbası( malum dışarda kar var) yaptım sabah.
pirinç pilavı yaptım şehriyesiz
akşamda sulu köfte yapacağım
dahada bişey yapmam valla
işine yarar mı bilmiyorum

günaydın canım
ben tarhana çorbası( malum dışarda kar var) yaptım sabah.
pirinç pilavı yaptım şehriyesiz
akşamda sulu köfte yapacağım
dahada bişey yapmam valla
işine yarar mı bilmiyorum

hem de çok yarar:)
sulu köfte yemedik ne zamandr iyi fikir oldu bnm için sağol canım

günaydın kızlaaaarrr
bugün neyapıcam hiç bilmiyorum sizlerden kopya cekicem öğlene dısardan bişeyler yaptırıp eve gitmeyi planlıyorum.
aksam içinde muhakkak corba olan bi menü lazım bana

kızlar merhaba..ben de akşamdan kıyma çıkardı..salçalı köfte yapmayı düşünüyorum..ama pilav yetirşirir miyim bilemedim ..akşam eve gidince..burada çoık kar var..işe zor geldim..okullar 2 gün tatil burda

burdada çok kar var ki zaten burdaki kar kalkmaz artık kış bitimine kadar cok soğuk bnm memleketm. okullar tatil öğretmenleri çok kıskanıyorum:))

Allahim ben ne zaman mutfakta güzel mi güzel leziz mi leziz yemekler yapacagim :26:

Bugün ispanak ve kiymali soslu makarna yapacagim..

Kiymali sosu söyle yapayim diye düsünüyorum kelebek yanlissam yardimci olurmusun lütfen?

2-3 adet domates rendelerim
1 adet sogan ince ince dograrim

önce yagda soganlari kizartirim azicik salca eklerim
sonra domatesleri eklerim
en son kiymayi eklerim

kiymalar iyice pisince 1-2 bardak su eklerim
diye düsündüm

daha önce hic yapmadim cünkü..

böyle yapsam olur mu? :44:

selam kızlar
akşama
süzme mercimek çorbası
kuru fasülye
bulgur pilavı
turşu
salata
yapacagım

canım hoş geldin..

be kıymalı makarnayı şu şekilde yapıyorum;;
makarnaları normal bir şekilde haşlıyorum
süzüp soğuk su geçiyorum üzerinden o kenarda beklerken
tencereye margarinimi koyuyorum rendelenmiş 1 tane soğanı yağda öldürüyorum
üzerine kıymayı koyup suyunu çektiriyorum 2 tane kabuğu soyulup ufak ufak doğradığım domatesi koyuyorum onlarıda pişiriyorum istersen birazda salça ekleye bilirsin canım.
içine karabiberde koya bilirsin biraz kıymaya çok yakışıyor sonrada süzdüğün makarnaları içine koy normal makarna pişirdiğin gibi 2 karıştır kısık ateşte pişir kapat altını canım..
baharat seviyorsanız kekikte koyabilirsin..

ve bence hakkını yeme güzel yemek yapıyorsundur..

vaktim olsa yapmam mı ya hele ki sucukluya bayılıyorum hafta sonu belki yaparım oda otursun yesin asabımı bozmasın

gece ıslat
sabah kalkınca koy haşlanmaya başlasın
çıkarkende altını kapatır çıkarsın cnm
yesin tabi öldürecek degil ya kuru fasülye

Cok tesekkür ederim kelebekcim hemen mutfaga gideyim gec kalmadan yapayim
Malesef sürekli ayni cesit yemekleri yapiyorum onlarda olmayi verdigi cok oluyor

Cok tesekkür ederim kelebekcim hemen mutfaga gideyim gec kalmadan yapayim
Malesef sürekli ayni cesit yemekleri yapiyorum onlarda olmayi verdigi cok oluyor

yap canım afiyet olsun arada değik şeyler denemek istersen yaz buraya bu nasıl yapılıyordu diye yardımcı olurum canım elimden geldiğince..

domates çorbası erişteli ve tavuklu,meyhane pilavı ve salata

yap canım afiyet olsun arada değik şeyler denemek istersen yaz buraya bu nasıl yapılıyordu diye yardımcı olurum canım elimden geldiğince..

Cok tesekkür ederim :)
Dedigin gibi yaptim bi yarim saat önce yemegimi yedik esimde begendi :)
Aklima cesit gelmiyor acikcasi...
Ara ara buraya bakayim o zaman

Cok tesekkür ederim :)
Dedigin gibi yaptim bi yarim saat önce yemegimi yedik esimde begendi :)
Aklima cesit gelmiyor acikcasi...
Ara ara buraya bakayim o zaman

günaydın canım beğenmenize çok sevindim ellerine sağlık ve afiyet olsun.. bak tabi her zaman bekleriz

Son düzenleme:
kızlar karlı bir istanbul sabahından daha hepinize günaydınnnnn der ve iyi dileklerimi sunarımmm

kızlar ben size birşey soracağım çok arada kaldım..

şimdi yaprak sarma var ya hani ben onu bolca yapıp dondurucuya atmak istiyorum fakat kafam çok karıştı pişirip mi atmalıyım yoksa pişirmeden sarıp mı atmalıyım?

dolmayı pişirip atıyorum bi sıkıntı olmuyor tadında felan ama yaprak sarmada bi sıkıntı olur mu açıkcası tereddütte kaldım yaprakları erir mi?
bide pişirmeden at derseniz eğer pişireceğim zaman çözdürüp mü pişireyim çözdürmeden mi?

ha bide en önemlisi pirinç pişirilmeden dondurucuya atılınca çözüldüğünde ufalıyor diye biliyorum bu sorunu yaşar mıyım off çok zor çokkk

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…