kızlar merhaba; nasılsınız ben uzun bir süre yemek yapmayacağım sanırım sağolsun annecim herakşam döktürüyor bana fırsat vermiyor ama ben cumartesi gecesi özel şeyler yapmak istiyorum pazara annemide kendimide yormayıp beraber vakit geçirmek fikrindeyim
kızlar karlı bir istanbul sabahından daha hepinize günaydınnnnn der ve iyi dileklerimi sunarımmm
kızlar ben size birşey soracağım çok arada kaldım..
şimdi yaprak sarma var ya hani ben onu bolca yapıp dondurucuya atmak istiyorum fakat kafam çok karıştı pişirip mi atmalıyım yoksa pişirmeden sarıp mı atmalıyım?
dolmayı pişirip atıyorum bi sıkıntı olmuyor tadında felan ama yaprak sarmada bi sıkıntı olur mu açıkcası tereddütte kaldım yaprakları erir mi?
bide pişirmeden at derseniz eğer pişireceğim zaman çözdürüp mü pişireyim çözdürmeden mi?
ha bide en önemlisi pirinç pişirilmeden dondurucuya atılınca çözüldüğünde ufalıyor diye biliyorum bu sorunu yaşar mıyım off çok zor çokkk
canım ben kıymanın içine 1 tane soğan rendeliyorum (az kıymadan yapıyorum)
1 yemek kaşığı pirinç koyuyorum
bol reyhan ve az nane koyuyorum
pul biber tuz
1 tatlı kaşığı salça koyup iyice yoğuruyorum.
sonra cevizdan daha ufak toplar yapıyorum o kıyma harcından
eğer cıvık geldi ise topların üzerine azıcık un serpiştiriyorum
sonra;
1 tane domatesi yağda öldürüyorum
1 tatlı kaşığı daha salça koyup kavurmaya devap ediyorum sonra 1 tatlı kaşığı un koyuyorum unu iyicene kavuruyorum kokusu çıkana kadar.
içinede 2tane patatesi küp küp doğrayıp atıyorum 1-2 dk. da onları kavuruyorum suyunu ekleyip köfteleri atıyorum içine suyu çok koymuyorum patates ve köftelerin üstü kapansın yeter.
suyu sıcak olarak koyuyorum.
kısık ateşte pişiriyorum canım.
bn 15 ufak köfte yapıyorum azıcık kıymadan 2 günde yetiyor
Yok canim hic birsey olmuyor, sarip pisirmeden dondurucuya atabilirsin hepsini. Pisirecegin zaman da cözdürüp pisir, pirincin ufaldigini ilk defa duyuyorum, bence ölye birsey yasamazsin
benim tarif bayılıyorum canımm oğlumda çok seviyorrr :)))
sağol canım ozaman hafta sonu bi tencere sarayım yarısını dondurucuya atayım çok sağol canım
bende diyorum ki vefa ne vefasız çıktı
meğer vefanın anacığı gelmiş canım kavuşmanıza çok sevindim yap tabi bişeyler sulu köfte yap
ahhh canım yokkk yemek telaşımm yok artık:) yemek gibi değilde pasta börek tatlı atıştırmalık yapmak istiyorummm canımmm
pazar yemeğe götüreceğim annemle babamı akşam çünkü:))9
vay vefalı evlat seni helal olsun sana benim annemde yarın akşam gelip pazar günü dönmeyi planlıyor canım inşallah gelir ya
onlar benim başımın tacı götürmezmiyim hiç,inşallah gelirler sizinkilerde insan ne yapacağını şaşırıyor,bu arada pazar günü enfes bikahvaltı hazırladım elmalı tartım süper olmuştu ileteyimmm:)
ozaman direk tarif istiyorum canım:):)
Malzemeler:
1 paket margarin,
1 yumurta,
4 kaşık şeker,
1 paket kabartma tozu
ve aldığı kadar un gerekiyor.
Hazırlanışı:
1.malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyorsunuz. sonra hamuru iki parçaya parçalardan ayırıp birini buzdolabına koyuyorsunuz. bu arada 3 elmayı rendeleyip tarçın ve 4 kaşık şeker ile karıştırıyorsunuz. dışarıdaki hamuru yağlanmış yuvarlak borcama seriyor ve üzerine elmalı içi (suyunu hafif süzerek) yayıyorsunuz.
2.buzdolabındaki hamuru çıkarıp elmalı için üzerini tamamen kaplayacak şekilde rendeliyorsunuz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyor, soğuyunca pudra şekeri serpiyorsunuz...
çok basittt bir tarif canımmm,afiyet olsun
afiyet olsun canım önce iyice unu kavur ama yoksa tadı gercekten çok kötü oluyor ve domates suyunu ekledikten sonra kaynayınca içine çok az sıcak su ekle oda kaynadıktan sonra sütünü koy kaynayıncada kapat altını canım ben yarım şişeye yarım su bardağı süt koyuyorum 1 yemek kaşığıda un koyuyorum canım.
bide canım sulu köfteye bence lezzet veren reyhan ben köftenin içine reyhan koyuyorum harika oluyor azda pul biber
reyhan ve taze naneyi pazardan alıp evde kendim kurutup birbirleri ile karıştırıp elimle ufatıyorum bu şekilde kullanıyorum harika oluyor.
işte bende bu unu kavurmayı tam yapamıyorum un kokusu geliyo.
tereyağı ya da sıvıyağ fark eder mi?
bide yağ yandıktan sonra mı ekleyeceğim unu?
pul biber ve karabiber koyuyordum reyhan bende de var ev yapımı bi deneyeyim
Tamam canim o zaman kolay gelsin sana insaAllah tarif güzeldir ve senin tarafindan onaylanir :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?