işte bu sebepten dolayı poşetleme işlemini yaparken tek kullanımlık olarak poşetlere bölmek lazım ben kıymayı ve etleride tek kullanımlık olarak ayırıyorum iyicenede sarıyorum hava almasın koku olmasın die..
canım köfte istedi yaaa
bide ben hazır köfteleri hiç sevemedim ev yapımı bol baharatlı köftelerin yerini hiç tutmuyor..
bide ben kapalı balkonumda taze nane ve reyhan kuruttum reyhan köftelere o kadar güzel bir tat veriyor ki anlatamam
Peki benimle köfte tarifinizi paylaşmak ister misiniz ?) Her yemekte elim iyidir lezzetlidir ama köfte konusunda cidden başarısızım yahu ! Yok ne yaptıysam beğenmiyorum köftemi :) Tabii eşim de öyle :))) Köfte yapılacaksa sen bırak ben yaparım diyor :)
Bu çorba işini öğrendiğim çok iyi oldu cidden çok teşekkür ederim :) Pırasayı yıkadıktan sonra yemeklik küçük parçalar halinde kesip hiç pişirmeden çiğ haliyle poşete doldurup buzluğa attım. Bir defa yaptım yemeğini ve çok güzel oldu. Tadında hiçbir değişiklik yok :)
Ben de geçen yıl saksıda maydanoz dereotu yetiştirmiştim. Hah iyi hatırlattın şimdi! Baharatlara gelince evet benim ayrı bir baharat dolabım var şişe şişe. Ve ayrıca da bitki çayları dolabım var şişe şişe....Melisa, ıhlamur, tarçın çubukları, hatmi çiçeği, sarı kantaron, karanfil, bodrum dağ kekiği çayı, trabzon yayla çayı, van otu, zencefiller, zerdeçallar, liste uzun..
arkadaşlar börekleride dondurucuya koyarsanız beklenmedik bir misafiriniz geldiğinde çok rahat edersiniz benim dondurucumda her zaman sigara böreği ve gül böreği var
tabi kendim yaptım hazır yufka ile pişirmeden atıyorum ben çıkartıyorum dondurucudan bir kasede yağı yoğurdu ve 1 yumurtayı karıştırıyorum gül böreklerinin üzerine döküp fırınlıyorum harika oluyor bide sigara böreğini kızartmayıp fırınlamak istersen biraz kalın kalın sar bence çok daha güzel oluyor.
Bilseydim dün kaynattığım tarhana çorbamı hemen sıcak sıcak kavanoza koyardım. Ki evde bol bol kavanozum da vardı. (Geçen sene ki konserve faciamdan kalan . Bunu sonra anlatırım!! ) Üstüste aynı çorbayı içmeyi sevmiyoruz ama ev tarhanası kıyamam dökmeye..
Şimdi de benden bi tüyo: Geçenlerde ilik çorbası yaptım. Kaynattığım suyu buzluk kabı gibi 8 parçalık çocuklar için dondurma kalıplarım vardı ona koydum buzlukta. Birkaç küçük kavanozda dolapta rafta. (Aslında bilseydim onları da sıkıca kapaklayıp ters çevirip koyardım konserve olarak) .İşte size et suyu pilavlara çorbalara vs kat.
İlik çorbasına gelince:
-Kasaptan ''ilik çorbası yapmaya kemik istiyorum'' diyeceksiniz. (Ücretsiz aldım.)
-Kemiği yıka tencereye koy.+su kaynamaya başlar başlamaz daha doğrusu üstü kara kara köpük olunca hemen dök, temiz suyla yeniden bir güzel kaynat işte sana et suyu.
-Bu suyla çorbayı yap. (yoğurt+yumurta+un+sarımsak)
yukarda tarifini verdim ama en önemli noktayı atlamışım. kemiğin içinden ilikleri tahtaya vura vura çıkar ve çorbaya kat... Yukardaki tarfime bu satır eklenecek... Nefis çorba oluyor. Gribe vs iyi gelir.
Ben bugün karnıbahar yapıcam..
Ama patlıcanım da var.. Onu nasıl yapsam acaba?
Klasik yemeğini yapmak istemiyorum :/
Ben bugün karnıbahar yapıcam..
Ama patlıcanım da var.. Onu nasıl yapsam acaba?
Klasik yemeğini yapmak istemiyorum :/
ya da patlıcanlı pilav yapa bilirsin karnı baharada yakışır hem?
Karnıbahar kızartması tarifi gördüm internette..
Onu yapacağım:)
Patlıcanı da normal yemek yapayım olmazsa..
İkisini de kızartınca kızartmadan geçilmez :)))
ben karnıbaharın yemeğini yapacaksın sanmıştım.
patlıcan musakka yap o zaman yada patlıcan köfte felan:S
Patlıcan musakka hiç yapmamıştım daha önce..
Eve 16:40'da varıyorum..
Buzluktan kıyma çıkarsam kaç dakikaya açılır ki?
Eşim 6, 6 buçuk gibi geliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?