bugün PCOS olduğumu öğrendim

bu hastalıkla ilgili öncelikle şunu kabul etmeliyiz. şuanki koşullarla kesin tedavisi olan bir hastalık değil PCOS. mevcut tedaviler hastalığın remisyona girmesini sağlayıp, olası risklerinden bizi koruyor. beraber yaşamayı öğrenmemiz gereken ve tanı konulduğunda mutlaka tedaviye başlanması gereken bir hastalık.
çünkü PCOS tedavi edilmezse ileriki yaşlarda pekçok sorunu da beraberinde getiriyor. meme ca, over ca, endometrium ca, hipertansiyon, koroner kalp hastalıkları, hiperlipidemi, miyokard infarktüsü diyabet, depresyon aklıma gelenlerden sadece birkaçı. sonuçta tedaviyi ertelememek gerekiyor kızlar.

obeziteden korunmak lazım.bu çok önemli.kısaca kilo almamaya, yediğimize, içtiğimize dikkat etmek lazım.

ben artık hep bu başlıktayım. tedavi sürecimi de burdan sizlerle paylaşıcam.
yaklaşık 3 hafta sonra yani adetimin 2. günü kadın doğumcuya gidip pekçok tahlil (insülin direnci de dahil olmak üzere) yaptırıcam. tedavi sürecimi kadın doğumcu ve dahiliye (endokrinolog) ile birlikte desteklemeyi düşünüyorum. sonuçta PCOS endokrin bir hastalık ve dahiliyeden de destek almak şart bence. cildimdeki sivilceler için cildiye tedavime aynen devam edicem. kıl tüy içinse lasere aynen devam...

tahliller ve taramaları ihmal etmemek lazım kızlar...

nekadar ıllet bu PCOS dusundukce bunalıyorum daralıyorum allah hepımıze sıfa versin aminnnn

aynen bende onunla yaşamaya çalışıyorum..
göbek için mekik, saç için maskeler, adet için soğan suyu, tüy için epilsayon..Allahtan sivilce ve kilo problemim yok ama dikkat ediyorum tabi..off of ne zor hastalıkmış yahuu..Allah yardımcımz olsun
yaza doğru da doktora görünücem tahlillerimi yaptırıcam umarım çok kötü çıkmaz..

Son düzenleme:

canım saç için hangi maskeleri nasıl yapıyorsun faydasını gördün mü burda paylaşır mısın?

pko yu amma dramatize ettiniz arkadaş
pkolu olmayan mı var allah aşkına

PKOlu insanlar ölür. Hadi canım. 80 yaşında filan herhalde ?
Kızdırıyosunuz beni haa
iki yumurtalık kisti için gömmüşünüz bizi

benimde başıma gelmeden hiç bilgim yoktu
araştırdıkça bir çok olumsuzluğa neden olduğunu öğrendim ama içimi karartmamaya çalışıyorum
saç dökülmesi,ciltte yağlanma az da olsa tüylenme var o da normal yani herkesde olan seviyede
doktorum hiç bu belirtilerden bahsetmedi çocuk düşünmesek doğum kontrol hapı vericekti
soğan kürü umut verici bakalım bende adetim bitsin içmeye başlıycam
umarım hepimize şifa olur

Son düzenleme:
PKOlu insanlar ölür. Hadi canım. 80 yaşında filan herhalde ?
Kızdırıyosunuz beni haa
iki yumurtalık kisti için gömmüşünüz bizi

valla hiç de öyle değil sadece kistlerle kalmıyor en azından benim öyle sizi bilmem..bir çok yönden hayatımı olumsuz etkiliyor..çünkü tüm semptomları mevcut bende..yani senin kadar iyimser olamıyorum maalesef..
Şükür Allah'a yine de Rabbim daha beterlerinden korusun..

canım saç için hangi maskeleri nasıl yapıyorsun faydasını gördün mü burda paylaşır mısın?

saçım için neler yapmadım ki anlatsam roman olur
en son mucizevi sarımsak-zeytintağı karışımını keşfettim..gerçekten çok etkili..yaklaşık 2 aydır yapıyorum..tabi sürünce biraz kokuyor ama yıkadıktan sonra kalmıyor koku falan yani çekinmeye gerek yok yapmak için..
faydasını bugün gördüm diyebilirim çünkü uzun süredir görmediğim arkadaşlarımla görüştük bugün saçına ne yaptın diye sordular durduk yere
çünkü seyreklikler kapandııı yavaş yavaş dökülme ise sıfır

sarımsak-zeytinyağı karışımını ben de bu sitede okumuştum ama kokudan çekindiğim için cesaret edememiştim.
senin adına çok sevindim canım.
tarifini verir misin, nasıl yapıyorsun,herbirinden ne kadar koyuyorsun, ne kadar süre saçında bekletiyorsun, haftada kaç gün uyguluyorsun?
koklamayacğını bilsem direk yarın başlıcam ama (

yıkayınca koku olmazya bende merak edıyorum lütfen tam tarıfı versın :26:

hemen anlatayım tabiki :) şimdi bir çay bardağı saf zeytinyağı (ozonsuz) ve bir baş sarımsak malzemeler..
sarımsakları soyup küçük bir kavanozun içine rendeliyorum..yaklaşık 12-13 tane çıkıyor bir baş sarımsaktan..üzerine zeytinyağını koyup ağzı kapalı bir şekilde bir hafta güneş görmeyen yerde bekletiyorum..sonra kullanacağım kadar cezveye alıp azıcık ısıtıyorum yağı..ılık yağı saç derisi daha çabuk çeker çünkü..
saç diplerime iyice yediriyorum yağı..kokusu çıkmasın ve sıcak kalsın diye buzdolabı poşeti onun üstüne de havlu sarıp 2-3 saat bekletiyorum..sonra bebek şampuanıyla yıkıyorum bu kadarcık..
hee koku meselesine gelince tabi kafadayken baya bi kokuyor evdekiler illallah ediyor odadan çıkmıyorum iki saat
ama yıkadıktan sonra inanın ki çok az koku kalıyor nemli olunca oda..tamamen kuruyuncan ertesi gün uçuyor koku..
napalım bakımlı saçlar istiyorsanız o kadarcık katlanacaksınız

taam canım sağol cevap için ozaman şimdi saf zeytın yağı bulayım

Bende geldim kizlarr 4 yildir pkoluyum artk ilac icmek istemiyormmm

evet canım aynen bizde ilaçsız adet olma derdindeyiz..sen neler yapıyorsun bitkisel olarak?
ben soğan suyuna devam şu aralar bakalım inşallah etkisini görürüm :26:

taam canım sağol cevap için ozaman şimdi saf zeytın yağı bulayım

aktarlarda yada çevrende zeytincilikle uğraşanlar varsa onlardan temin edebilirsin..marketlerde satılan zeytinyağlar olmuyor diye biliyorum..gerçi işin içine sarımsak girince herşeyi halleder mucizem, mis kokulum

aktarlarda yada çevrende zeytincilikle uğraşanlar varsa onlardan temin edebilirsin..marketlerde satılan zeytinyağlar olmuyor diye biliyorum..gerçi işin içine sarımsak girince herşeyi halleder mucizem, mis kokulum

burun kıran mis kokulu

egeye gıdıcez bır ay sonra orda bolbol bulurum

burun kıran mis kokulu

egeye gıdıcez bır ay sonra orda bolbol bulurum

ooo tam yerine gidiyorsun, bize de getir bari
yapın valla ben çok yararını gördüm, herkes de faydalansın istiyorum..kokuyu takmayın amaann boşverin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…