Bugün tanışmamızın 4. Yıldönümü

Senin ona karşı bir hatan olmadı .Güvenilmeyecek bir harekette bulunmadın ama onun oldu daha dikkatli akıllı davranması lazım.

Senin seviyormu sevmiyormu arasında gidip gelmelerin birazda bu güven sorunlarından.
Bana göre benim ona karşı bir hatam olmadı. Var mı hatasız insan? Oldu da lafını etmiyor belki bilemem. Sevgisini belki de o bu şekilde gösteriyor. Benim hatamı söyleyip durmuyor belki. Herşeyimden yüzde yüz memnun olabilir mi? O kadar kusursuz bir insan olduğumu sanmıyorum

Canım benim eşim hep böyleydi.
Yemek temizlik konusunda.
Yani borç yaptı ben öğrendim de alttan alıyor değil.
Şuan mesela kavgali ve küsüz.
Sucluyum ne desen tamam modunda değil.
Sözünün geçmesini istediği bir konuda direniyor.
Üstelik 1 haftadır iki günde bir kaçıncı mesele çıkarışı. Yanımda bile değil ayrıyız.
Hiç gözümde değil.
Hesapci olsa oturur düşünür ulan kadının zaten tahammülü yok. Bir de yanımda değil erimez. Hepten soğuyacak gidecek benden diye. Ama yok.
Karakter bu.
Bir insan hata ettim aman beni birakmasin diye uzun zaman rol kesemez zaten bence.
Bir yerde patlak verir.

Bende seni anlayamıyorum.Evli bir insanın maaşının yarısını arkadaşına vermesini doğru bulmuyorum.

Bende seni anlayamıyorum.Evli bir insanın maaşının yarısını arkadaşına vermesini doğru bulmuyorum.

Benim için de maaşının yarısı umrumda değil. Bin kere yazdım , o meblağ beni zora sokan bir meblağ değil , bir harcamamı kısmak zorunda kalmadım.
Daha açık nasıl anlatabilirim.

Nomunun mesajı çok doğru bence. Maddi kısma takılmayın dedikçe bunun üzerinde durmanı başka türlü açıklayamıyorum çünkü. Benim eksikliğini yaşadığım şey maddiyat değil , herkesin bakışı kendi yaşamına göre oluyor elbet. Aynı pencereden bakamıyoruz senle sanırım bu sebepten

Çok başka yerlerden bakıyoruz olaya.Bende senin gibi maddiyatçı değilimdir.Bu olay başka.Sana ve evliliğine karşı sorumluluğu yok mu? Neden senden gizliyor? Sanki göndermek zorundaymışsın gibi neden bana para gönderirsin diyor?Bunlar bana göre sorumsuzluk.

O parayı senin harcayıp harcamaman önemli değil.

Hayatım boyunca maddi sıkıntı yaşamadım babam öldükten sonra bile bizi rahat ettirmeyi başardı torununa bile yetecek kadar miras bıraktı sağolsun, ha ben oğlumun hakkı diye maaşlarımızla yetinelim diyorum, bu bakımdan kendi adıma nomunun tezi haklı diyemicem, bana koysun koymasın miktar ne olursa olsun eşimin bana rağmen bilmem kaç liralık hediye almasını istemem hele ki zirzop bir arkadaşına, telefonu duvarlara çalmalar falan hep fazla imkandan...neyse para senin elbette

İkincisi gene nomudan bir tez, herkesin sevgi dili farklı...bu, temelde mantıklı 5 sevgi dili diye bi kitap okumuştum aynı mantığı savunuyo, mesela ben çiçek böcek hediye sevmem ama ille çocukla ilgilenecek ille evle ilgili olacak,buraya kadar birşey yok ama evliliğin/sevginin belli de kuralları vardır,olmalı, aksi halde çok seviyodum kıskandım öldürdüm diyeni de onunda sevgi dili bu diye savunabiliriz

Çok kadınsı, çok cilveli haller bunlar bir erkek için. Eşinizi zaaf derecesinde seviyorsunuz. bu kötü bişey değil aynı şekilde karşılığı olunca çok güzel hatta ama eşinizde bunun karşılığı olmadığı gibi bir de durumun bu kadar farkında olup bu farkındalığı bu şekilde size yansıtması bana sempatikten çok itici geldi...
Maddi imkanlarınızı elbette sakınmazsınız da evlenince ilk iş size kredi çektirip iş kurup sonra batırıp sizin de paşa paşa ödemeniz... bir erkek eşinden az kazanabilir ama eşinin imkanını kullanmak için bu kadar hevesli olmamalı. Bana göre eşiniz sizinle evlenmeseydi yine muhakkak kazancı yüksek biriyle evlenecekti.
Sizin onu gördüğünüz gibi o da kendini çok cazip biri olarak görüyor ama bence sizi iyi bulmuş, çok sabırlı ve naifsiniz.

Burada önemli olan Meblağın sizi zora sokup sokmaması mı yoksa adamın size güvenip maaşının yarısını o şekilde harcayıp sorunca da sana hesap mı verecem demesi mi? Bunu dedikten sonra biterse sen gönderirsin demesi mi?

Bence en büyük problem 4 senelik evlilikte bir kadının acaba beni sevdiği için mi maddi çıkarlar için mi benimle diye sorgu içinde olması

Hayatta tek tip baba yok.
Tek tip yaşantılar yok.

Hatta hadi her sey tek tip olsun, aynı yaşantının farklı bireyler üzerinde bırakacağı etkiler bile farklıdır ama.

Örneğin aldatan bir baba ile büyüyen çocuk ya ona benzer, onu rol alır. Ya da annesinin üzüntüsünü öyle içsellestirir ki gözü eşinden başkasına kaymaz bile.
Sorumsuz babanın oğlu ya onun gibi sorumsuz olur ya da o çilenin etkisi ile aşırı sorumluluk sahibi olur gibi.

Şahsen sevgiden öldüren, döven insanlara da inanmıyor değilim.
Evet seviyor olabilirler gerçekten ama hastalıklı seviyorlar sıkıntı o.

Haa bunun kabul edilebilirligini tartışmaya gerek yok. A kişisi ben o sevgiyi kabul etmem deyip bosanıyor. B kişisi bu hastalıklı sevgiye de razıyım deyip çekiyor.

Bunların hepsi insan psikolojisinin sonuçları. Kabul edenin ya da etmeyenlerin bilincaltindan ne haklı sebepler çıkar bilemeyiz.

Ilk evliliğinde dayağı, aldatmayi deneyimlemis bir kadın tanıyorum. 2. Evliliğinde eşi tıpkı benim gibi kumar uğruna dünya para batırmış ama kadını diğer açılardan nasıl mutlu ediyorsa seviyorum bu sorun onu benim gözümde kötü bir adam yapmıyor demişti.
Çok iyi benim kocam demişti.

Yaşantılar insana farklı hissettirebiliyor işte.

Kabalık resmen.Karından alırken, isterken iyi sorunca suçlu oluyorsun.Mecbur hesap verecek.Karısı onun üstüne aldığı vazifeleride alacak evin elektiriğini suyunu v.s bir yıllık vergilerini ödeyecek ,sen orada hovardaca para harcayacaksın birde gelmiş bana hesap soramazsın diyeceksin.

Nerde bu rahatlık.Ağam paşam. Başkası olsa çoktan kapının önüne koymuştu.

Herşey karşılıklı .X peria gerçekten seviyor ama karşılığında gördüğü ne.Güvenmi saygımı sevgimi

Neden aile terapisine gitmiyorsunuz? Eski nickinizı kullanırken de bahsetmiştiniz biraz bu durumlardan halen düzelmemiş...
Arada yaşadıklarınız da olumsuz etkilemiş şimdiki mesafe de...kolay aşacağınız şeyler değilDi belki de yada beraber aşamadınız...
Yorulmuş olabilirsiniz bu tükenmekten daha umut verici bence...
Sizde sanki her ikiniz de bir kozanın içine çekilmiş kendi sevginizi içinde yaşıyorsunuz...
Ulaşmak adına birşey yapıyor musunuz birbirinize merak ettim...geçmiş sayfaları okuyamadım bahsetmiş olabilirsiniz.

Kastım baba değildi zaten, herkes eksikliğini yaşadığı şeyi dert eder anlamına çıkacak o yoruma istinaden yazdım, maddiyatla ilgili yaptığım yorumlar üff paralara bak nasıl car cur edilir minvalinde değildi yani

A kişisi B kişisi farklı hayatlar yaşar yine başka A ve B ler de kendi pencerelerinden yorum yapar olay bu

Bu konuda tek temennim inisiyatifin hep xperiada olması olur, para güç sabır neyse artık hepsinden bol bol dilerim, çünkü aksi halde yokluğuna tahammül edilemeyecek taraf belli

İlk evliliğinde dayak yediği için şimdiki kocası prens gibi geliyordur.

Karısı ev hanımı olsa hadi arkadaşıma 1500 TL harcayayım diyebilecek miydi? 4000-4500 TL kazanan bir insan bu,ya da telefon parçalayacak mıydı?

Karşısında x peria gibi bir hatun olursa birde kırar ikide. Evhanımı olsaydı nerdee.Önce evin borçlarını ,mutfağını ödemesi gerekecekti.

İşte ikilemler illa ki oluyor o süreç yaşanıyor yani kaçarı yok. Benim eşimin de bana göre iyi ve bana göre kötü tarafları vardı. Madem paradan konuşuyoruz örneği öyle vereyim cimriliği yoktu, yaptığı tüm harcamaları bilirdim, dışarı harcamazdı kendine de harcamazdı, borçlarımızı öderdi kalanı harçlığımız olurdu 20 liramız kalsa 15ini bana verir kendisi 5 lira ile gezerdi. Kötü tarafı ise benim dediğim olacak insanı olmasıydı, para bende duracak, ben karar vereceğim, borçları ben ödeyeceğim ben yapacağım ben edeceğim vs. Bir insan tamamen iyi ya da tamamen kötü olamaz o yüzden (hele sevgi varsa) hemen karar verilememesini anlayabiliyorum. Ama önemli olan kişinin önce kendini düşünmesi kendi mutluluğunu ön plana koymasıdır. Her ilişkinin dinamiği, herkesin kişiliği ve şartları farklıdır, benim şartlarım beni böyle bir karar almaya itti hamdolsun hiç pişman olmadım inşallah olmam da. Xperia da akıllı bir kadın şartlarının da farkında esasen, şu anda ikilemler yaşıyor ama hangi yönde olursa olsun eninde sonunda bir kanaate varacak ve ona göre aksiyon alacaktır.

Kesinlikle kimse tamamen iyi ya da kötü değil, ben mükemmeliyetçiyim insanı zorlarım mesela, kendimi de zorlarım çok didiklerim, kendimin farkındayım, herşey tamam,bi erkek kumar oynayabilir kabul görebilir,pinti ya da savurgan olup kabul görebilir,ya da ev işlerine yardımcı değildir kıskançtır vs vs vs kabulleri değişir, ayrıldığım nokta şu ki belli şeylerde sabittir, 4 senedir sevildiğinden hiç emin olmadan yaşamamalı bir taraf, kadın ya da erkek farketmez,insan sevildiği yerde olmalı çıkarı için mi acaba diye düşünmemeli,yani bu bana herkesin sevgiyi gösteriş şekli farklı diye açıklanacak bir durum gibi gelmiyo

Döven adam da benim için sevmiyordur karısı kabul eder etmez ama öyle sevgi olmaz, bu bakış açısıyla herkes aklanır ya,pedofiliye de deriz o öyle seviyo diyo

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…