Bugün tanışmamızın 4. Yıldönümü

En azından 1500lük bir harcamanın hesabının verilmeden yapılmaması gerektiğini kabul etti mi? Xden falan bağımsız olarak.

x peria ev kredisinin yarısını ver geri kalanlada ister arkadaşına hediye al ister yemeğe git demiş.

Otomatikman olarak adamın elinde sağa sola savuşturulacak para olmayacak.Adam yine bana para gönder diyebilir.

Kilit noktası param bitti dediğinde x peria para göndermemeli.Adam elindekinin kıymetini bilsin ona göre harcama yapsın .Savurganca harcamasın.

Son düzenleme:
En azından 1500lük bir harcamanın hesabının verilmeden yapılmaması gerektiğini kabul etti mi? Xden falan bağımsız olarak.

1500 umrumda değil , x için beni kırdığına ve yalan söylediğine pişman. Boşanalım dediğinde bu kadar üzüldüğümü de tahmin etmemiş. Bir ara tutamadım kendimi ağladım konuşurken, hiç beklemiyordum kafamı kaldırdığımda onun da gözleri dolmuştu.

Sevgimi gösteremiyorum haklısın ama gerçekten çok seviyorum seni diyor. Sevgi anlayışımız farklı işte galiba....

x peria ev kredisinin yarısını ver geri kalanlada ister arkadaşına hediye al ister yemeğe git demiş.

Güzel Xperia, (yunan mitolojisi gibi oldu)

Geçen eşimle senin bu konuyu konuştuk. Ya dedi işte benim y isimli şahsa borç vermem gibi olmuş. (Borç dediğine bakmayın geri gelmeyecek borçlardandı) Dedim sen o insana borç verdiğinde evli değildik. Evlilik yolundaydık sanırım ama ben verme demezdim. Neden? Çünkü sen de bana verme demezdin. Ama evliliğimin ilk yıllarında sen bana cimrilik yapacaksın, kardeşime aldığım 10 liralık şeye laf söyeleyeceksin bak bakalım o parayı ailene bile verebiliyor musun? Yani demem o ki, tüm varlığım senin olsun denilecek adam var denilmeyecek adam var. Eğer eşin tüm varlığım senin olsun diyebiliyorsa ne ala. Tabiki de böyle cümleler kur. Ama sırf seviyorsun diye bu cümleler kurulmaz. Karşılıklı olduğu için kurulur. Karşıdan da öyle bir ışık geldiği için söylenir. Tamam diyorsun bu evililiğimizin ilk yılları idi sonra toparladı. Ama sana bütün samimiyetimle soruyorum. Sen şimdi bir kalemde abine 1500lük harcama yapsan ne olur? Üstüne hatırlamıyorum desen, üstüne karışamazsın desen demiyorum bak.

Gerçekten hatalı olduğunu anlasa sen yanına gitmeden arardı sorardı özürler dilerdi.
Penceremden arkadaşım yazdım ya sana 2-3 gün önceki mesajı. Girmeden aradı özürler diledi. Amacın ne çözemiyorum şu an cidden

Hadi tamam 1500 umrunda değil. Umrunda olan konu bir sonuca bağlandı mı? Şimdi diyebilir misin bu x için beni bir daha üzmez? Yok diyemiyorsan özrün anlamı ne? Özür demek bir daha bu olmayacak demek değil mi?
Seni hüngür hüngür ağlatan adamın gözleri dolmuş çok mu? Boşanma lafına kırılacağını tahmin etmemek ne demek? Nasıl bir zekanın ürünü? Bir tane patlattım sana ama acıyacağını tahmin edemedim demekten daha zekice değil.

Nomu bana sorarsan acaip yakışıklı , bakmaya doyamıyorum ve hatta baktığım anda yumuşadığım için dün ilk bir saat yüzüne bakmamaya özen gösterdim. Kendi de farkında zaten ben küsünce hemen resim atıyor yada görüntülü arıyor gerçekten çok yakışıklı mı aşkım mı bu kadar yakışıklı yapıyor onu bilmiyorum tabi. Bir de inanılmaz bir olumlu enerjisi var. Gül eğlen kahkaha at birlikte. Ki gerçekten çocuk tedavi sürecinde çok üzüntülü zor zamanlar geçirdik. 3 kere anne baba oluyoruz diye sevinip 3 kere yıkıldık. Bu süreçte başka bir insanla bu kadar az hasarla atlatamazdım. Bir gün üzüldük ikinci gün üstüne espriler yaptık gülüp geçtik..

Bu adam lanet olmaz olasıca bir adam değil yani. Güzel bir sürü şey olmasa bu evlilik tamamıyla mutsuz sevgisiz kavga gürültü dolu bir evlilik olsa neden devam edeyim zaten.. artıları da çok fazla ama eksileri yordu beni..

Çocukmu bu adam boşanalım dediğinde üzüleceğini nasıl bilemez.Sen ona söylediğinde üzülmemiş mi? Ben olsam bunu sorardım.Sen üzülmemişmiydin ?

Nerelerden geldiniz nelerden geçtiniz insan biraz idrak eder bu kadını üzmemeliyim belkide son şansım der.

Güven konusunda zaten bir ton sabıkası var insan bile bile de bu hatayı yapmamalı.

Kendi ipini kendi kesiyor farkında değil.

Son düzenleme:
Ben seni anladım ama sorduğunun sorunun cevabı zor, çok zor. Bunun için sana tek tavsiyem şu olur; içsesini dinle. Hislerine güven. Ben senin yaşadıklarını bir ilişkimde yaşadım ve ayrıldım çünkü gerçekten sevmediğimi anladım. Senin burada yapman gereken kendi içine dönmen. Bu adamı neden bu kadar önemsiyorsun mesela? Neden bir türlü koparmıyorsun? Yukarıda anlatmışsın ama benim sorduğum soru daha derinde yatıyor. Yukarıda yazdıkların birçok erkeğin yapacağı şeyler zaten. Bu adamı senin gözünde farklı kılan ne? Bunları bulursan sanki rahatlayacaksın gibi geldi bana. Bir de sana bir kitap önereyim; Nevzat Tarhan, Aşk Terapisi. Benim için dönüm noktası olmuştu. Belki sana da faydası olur.

Bu niye böyle? İzinler de mi sıkıntı var?
Bakın güzel paralar alıyorsunuz kira da 400 liraymış, çok güzel gezmeniz lazım. Gezmezseniz kulağınızı çekerim.
İzinler sıkıntı değil de 1 sene de 20 gün sadece. İzinli dönemlerde geziyoruz elbet ama 1 sene de 20 gün olunca kısıtlı demek istedim.

İzinler sıkıntı değil de 1 sene de 20 gün sadece. İzinli dönemlerde geziyoruz elbet ama 1 sene de 20 gün olunca kısıtlı demek istedim.

Ah Xperia 20 gün çok iyi. Ve Türkiye ile sınırlı kalmayın sakın. Bayramdır seyrandır birleştirin, uzakdoğu yapın Mısır yapın Fas yapın. 20 gün cidden çok iyi bak. Özel sektörde 14 gün falan. Her bir bayramı birleştirip gidiyoruz biz. Maddi imkanı olup da gezmeyeni dövesim geliyor benim. Aman arabamın modelini yükseltiyim aman çocuklara da kalsın ikinci evi alayım diye ömür tüketiyor millet.

Canın fıstığı bak ne güzel empati yapmışsın. Empati yapınca "ben olsam hayatta yapmam" diyemiyor insan işte. Evliliğin ilk zamanında yaptığı cimrilikler oldu doğru ama şu anda ben de götürüp bir arkadaşıma yada aileme harcasam lafını etmez. Haberi bile olmaz , paranın nereye gittiğini de sormaz. Ki daha 2 gün önce 4 yaşındaki yiğenime karne hediyesi olarak aldığım hediyeden eşimin haberi de yok. Gizleme değil bu , haber verme ihtiyacı hissetmedim.

Ben bir kalemde 1500 lük harcama yapsam ben söylemesem , eşimin haberi bile olmaz yani. Konunun başında da söyledim zaten , x in yanına gittiğini biliyor olmasam sormazdım bile nasıl bitti senin paran diye. Öyle para konuları olmuyor çünkü aramızda. Bak mesela bu ay arabanın vergilerini yatırdım 1 senelik olarak, eşime söylemedim yatırdığımı. Paramın bittiğini biliyor ama nereye gitti diye sormadı. Vergi de 750 e yakın bişeydi. Sormadı senin şu kadar olması lazım ne yaptın diye.

Eşimin bayramı yok canım. Benim senelik izin 30 gün artı bayram seyran hepsi bana tatil de eşimin hepi topu 20 gün. O da işte bu sene 2 haftası ders çalışmak için kullandı şu kazandığı sınav için. Yine de senede 2 kere yapıyoruz tatili. Eşim şimdi 2 ay sonra tayin giderken meyil müddetlerimizi aynı ana denk getirip tatile gidebilmenin hesaplarını yapıyor. Ama aynı ana denk getirebileceğimizi pek sanmıyorum.

Yok yok araba bekarlık arabam zaten. Benlik de değil öyle hep birikim hep birikim. Gezelim tozalım işte izinlerin imkanı ölçüsünde. Bu evi de inşallah bebek olursa ücretsiz izne ayrılmak istediğim için istedim. Kira olmaz hiç değilse sıkışmayız diye.

Senin ona karşı bir hatan olmadı .Güvenilmeyecek bir harekette bulunmadın ama onun oldu daha dikkatli akıllı davranması lazım.

Senin seviyormu sevmiyormu arasında gidip gelmelerin birazda bu güven sorunlarından.

bunlar sizin hisleriniz d e somut bir olay göremedim ve yorum yapamıyorum

Verme o zaman.Sen ayrı yerlerdeyiz diye evin faturalarını üstlenmişsin bir yıllık vergileri ödemişsin. O peki niye karım bunca şeye katlanıyor demiyor elindekini savuruyor sonrada yüzsüzce senden isteyebiliyor.Madem öyle faturaları ödemeye devam etseydi.

Allahtan elinde çok varda kapatabiliyorsun .Ya olmasaydı ,onun kadar ya da daha az kazansaydın, eşinin bu sorumsuzluğu ile haliniz ne olurdu.

Maaşının yarısını bir başkasına vermek ne demek. Hemde eşinden saklayarak.Basit bir olay değil.

Son düzenleme:

Tahammülünün azaldığını biliyor Nomu.Onları da yapsa tüy dikmiş olmaz mı.Sen kalırmısın yanında.Ne mecburiyetin var ona.Bir annenden dolayı birde tek olduğu düşüncesi .Ama inan evdede huzursuzluk yapsa bunları gözün görmezdi bence.

Senin eşinde pişmanlık gözlemliyorum.

Son düzenleme:

Penceremden olmayan bir şeyin planını niye yapayım? Var yani olmasa olmadığında düşünürüm. Doğuştan bu maddiyata sahip değildim. Üniyi de oldukça maddi güçlük içinde okudum. Olmadığında ona göre harcama yapmayı olduğunda da ona göre harcama yapmayı düşünebiliriz. E şimdi ben eşimle ya sen 1500 ü verdin ya bende olmasaydı diye tartışayım mı istiyorsun anlamadım ki ben seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…