Bugün tanışmamızın 4. Yıldönümü

Kadinlar kendi kazanclarindan 100 lira bisey alacak olsalar 40 kere dusunurler. Bu adamlar biner liralari sorgusuz sualsiz harcayabiliyorlar. Her alanda istisnasiz erkeklere ayricalik var. Beynimizin iciine kazinmis. O kadar normallestirmisiz ki icimizde bu iste bir terslik yok mu demiyoruz.

Az parada değilmiş demek ki çok seviyor ve değer veriyor arkadaşına peki arkadaşı ona öyle bir hediye aldı mı yada çok büyük birşey yaptı mı manevi olarak

Boşanmak için elle tutulur bir sebep göremedim. Araya soğukluk girmiş olabilir, zamanla geçer belki.

Tam olarak nesinden memnun değilsin eşinin?

Evde değil kendisi şu anda. Evde de kalmıyor. Yurt diyim kaldığı yere. Bu kaybolan 1500 tl 10 günde. Total olarak harcadığı zaten 3bin. 1500 ü açıklıyor yeme içme yol kredi borcu vs diye ama diğer 1500 ün açıklaması yok. Kira elektrik şu bu ben yatırdım zaten bu ay. Evle ilgili tek kalem harcaması yok ve 10 günde nerdeyse maaşını bitirmiş. Nasıl olur diyince de "hesap vermek için söylemedim sana , biterse gönderirsin" diyor.

Bugün mutlu musun yazdığında "bana değil sana sormak lazım , bunu isteyen sendin. Hesap vermeden yaşa artık. Parayı da kimle neye harcadıysan afiyet olsun. Artık ilgilenmiyorum" yazdım. " yuh ya hala para hesabı mı yapıyorsun" demiş...

Konuyu kendisi açtı , utanmadan biterse gönderirsin dedi bir de üstüne para hesabı yapan ben oldum

Mesele cidden giden para değil benim için , giden paranın açıklamasını yapmaktansa "bana güvenmiyorsun ayrılalım yeter sıkıldım" demesi. Ha gerçekten dese ki o çocuğa hediye aldım kızarım yalan yok. Zerre kadar sevmiyorum kendisini , ama bu kadar büyümezdi olay...

Az parada değilmiş demek ki çok seviyor ve değer veriyor arkadaşına peki arkadaşı ona öyle bir hediye aldı mı yada çok büyük birşey yaptı mı manevi olarak

Eşim kuruşun hesabını yapan biri normalde. İlk zamanlar çok zorlandım bu huyuna. Abime 10 liralık hediye alsam tatillerden dönüşte laf ederdi. Abine de almasan şaşarım falan diye.

Çocuğun eşime aldığı bişey yok , attığı kazıktan başka. Ki o kazık bize 20bine mal olmuştu 3 sene önce. Eşimin görüşmemesini istememde çok somut nedenlerim var aslında da o apayrı bir konu...

İşine gelen kısmı açıklayıp geri kalanını saklamak da bir acayip.
Yakında ister bence
Gönderme sürünsün

O zaman eşinin bir hatasını o çocuk biliyor olabilir mi o yüzden korkuyorsa eşiniz anlattığınıza göre çok zararlı bir İnsan

bir hatası var ki konuyu hemen ayrılıga getiriyor cevap verebilse verecek ama veremiyor kim olursa olsun karsı tarafda soru isaretleri olur tabi herkes bir acıklama bekler. haklısınız esi olarak tabiki hesabını soracaksınız evliligin anlamı herkes kafasına gore demek degil ki..suan sizin kafanız karısık biraz kendinizi dinleyin cunku ne karar verirseniz verin muhakkak emin olmadan vereceksiniz ve bu sizi ilerde daha pisman edicek

Gardımı aldım ya nasip...

Öncelikle yazdığın en içten en gerçekçi yorumlar bunlar, yazmak kolay olmamıştır tahmin ederim, eşine hissettiğin şeylerin yoğunluğunu hep anladım, anlıyorum...

Ayrıştığımız nokta hep şu oldu, ben her zaman dedim ki: ilişkide erkek daha fazla seven taraf olmalı, aksi olunca kadın paspas olur...sen ise herkes sevgisini farklı gösterir dedin, ki doğruluk payı da var aslında, ama bazı şeylerde artık kemikleşmiştir

Can simidiymişsin gibi biterse yollarsın diyo adam, ya sen de bu ay ona güvenip atıyorum 2 krem alıp 1000 lira vereydin ne olacaktı? Eşler birbirlerine karşı bu kadar pervasız olmamalı

Büyükşehir meselesine gelince, senin için farklı alternatifler olacağı kadar onun da alternatifleri artacak bir de öyle düşün

" yuh ya hala para hesabı mı yapıyorsun" demiş

Abime 10 liralık hediye alsam tatillerden dönüşte laf ederdi. Abine de almasan şaşarım falan diye.

Yani alın karşınıza konuşun. Sen böyle bir insanken benim nasıl 1500 liranın hesabını yapmamamı bekliyorsun diyin. Yani ben bunun ucunu bırakmazdım. İnsanlar tartışırken eşi lafı çevirdiğinde falan buna izin veriyor ben şaşırıyorum. Benim üst üste 7-8 kere senden bir açıklama bekliyorum. Bugün bunu bana açıklayacaksın. Mantıklı bir açıklaması olacak diye diretmişliğim var. Çünkü mantık benim için çok önemli, tutarlılık çok önemli. Ucu açık havada kalan şeyler beni çok geriyor.

Bence böyle kötü kötü kötü diye düşünüp icinizi karartmayın. Biraz sakinlesin, çıkıp yürüyüş yapin, bi kafede oyurun ne biliyim kendinizi sakinlestirecek huzura erdirecek seyler yapın. Ondan sonra düşünün.

Çünkü böyle iciniz kararmisken dogru kararlar alamazsınız bence. Hatalı görürsünüz her seyi.

Eğer aranız biraz yumusarsa esinizin yanina gidin isterseniz hem 2 ay degil 1 ay falan gecmisken birlikte olunca ne hissettiğinizi tartarsınız.

Ve bence bu aralar agresif olmak yerine daha sakin olmaya çalışın. Belki ikiniz de birbirinize kılıç cekmissinizdir farkinda olmadan. Sizi sakin gördükçe esiniz de sakinlesir belki ve daha verimli konusabilirsiniz.

Evet açıklayıp konuşmaktansa sırf konu kapansın diye ayrılık lafını atıyor.. kararım ani olmayacak. Önümüzde ayrı olacağımız 2 ay daha var dediğim gibi. Ben değil o çabalasın konuşmak için bu defa. Evet üzgünüm ama sorunları kapatmaya görmemeye devam edince bu kısır döngünün sonu yok. Yanımda olsa sarılsa öpse yumuşayacağım hemen biliyor , resim atmış ordan.

Hala seviyorum , hala ayrılık fikri canımı yakıyor. Ama onun umrunda değilken yansın bitsin tek seferde diye düşünüyorum... bana açıklama yapmaktansa ayrılalım demek bu kadar kolay olmamalıydı..

Karşıma alma imkanım yok şu anda. Tlfda konuştuk , çok para gitmiş bu ay ya diye açtı konuyu. Para konusunu eşelemem normalde. Ama whatsapp ta konuşmaları okuyunca zaten aklımdaydı o çocuk yanında diye diken üstündeydim. Sordum ben de ne harcadın ki diye. Normalde sormam, biterse yollayayım dememi bekledi. Zaten sonunda kendi de kurdu bu cümleyi. Baktı ki soruyorum hesap vermek için söylemedim sana dedi. Benim de tepem attı , hesap mı oluyor bu diye kızdım. Az boz para mı nasıl bilmezsin 1500 e ne olmuş , bana kuruşun hesabını yapan adam şimdi orda tek başına 1500 ü nereye harcadı bilmek istiyorum. Diyorsan ki kendime telefon aldım güle güle kullan , diyorsan ki anama babama yolladım güle güle harcasınlar ama bilmek istiyorum ne oldu o para dedim. Telefonu kapattı. Bikaç kez aradım açmadı. Sonra da işte bana güvenmiyorsan ayrılalım diye mesaj attı. Git aç davayı sana dur demeyeceğimi çok iyi biliyorsun dedim. Ertesi gün hiçbişey olmamış gibi aradı açmadım , bugün de hala paranın hesabını yapıyor oldum..

1500 tlye hediye mi olur ben de buraya takıldım. Sana hesap mı vericem demesi de çok kaba ve terbiyesizce. Evet verecek tabi ki bütçeniz ortak çünkü. 10 20 tl değil bu 1500.

Bittiğinde ben yollayacaksam elbette hesabını verecek, aklın yolu bir

Anladığım kadarıyla eşinizin kaybetme korkusu yok, siz her şey den daha fazla vermişsiniz, sevgi, ilgi, değer hepsinden fazla fazla vermişsiniz ama eşiniz size karşı tutuk, benim gözlemlediğim bu. Arkadaşlarına bile daha fazla açıklama yapıyordur her konu da ama size gelince tahammülsüz ve anında rest çeken bir tavrı var.
Ne yaşadığınızı siz daha iyi bilirsiniz ama böyle bir adamla ömür tüketmeye değer mi ? Bu hayata 1 kere gelme şansı verilmişken, ömrünüzü bu şekil de mutsuz sürdürmeye değer mi ? Bence değmez.
Ayrılık fikri canımı yakıyor demişsiniz ama beraberken de canınız yanıyor. Kangren olmuş bir kolu kesip atmak, kangrenli bir kolla yaşamaktan daha az yakar canınızı. Hakkınız da hayırlısı olsun.

Ne demek ayrilalim ya? Sana hesap veremem ne demek? Bu adam niye boyle pervasizca konuşuyor? Ilk bosanma lafini kim aldi ağzına? Ya da siz daha once hic dediniz mi sana para konusunda hesap veremem diye? Ordan cesarer alabilir ancak boyle durduk yere parayi ne yaptigini sordu diye ayrilalim denmez

"erkek kadını daha fazla sevmeli" teorinde haklı olsan bile sorun şu ki sevgi gözle görülür elle tutulur birşey değil. Makinesi yok bağlayıp kaç kalp dolusu seviyor anlayabileceğinin. Adam seviyorum diyor , ben bu kadar gösterebilirim aile yapım böyleydi diyor , dönüp bakıyorsun ailesine benim hava uçtuğum bir habere onlar "hayırlısı olsun inşallah, eeee havalar nasıl ?" diye tepki veriyor.

Adam sevmiyorum dese zaten ne işim var yanında. Ama sevmiyorum değil çok seviyor ama gösteremiyorum diyor. Ben de kendimce bişeyler arıyorum sevgisini görebilmek için. Mesela benim için özleyip gecenin bir yarısı aramak sevgi göstergesi iken , onun için gecenin bir yarısı özlesen de karşının uykusunu bölmeyip sabah kalkana kadar beklemek sevgi göstergesi...

Dediğim gibi deli divane aşık olmadığının farkındayım sadece. Ama net bir şekilde kesinlikle sevmiyor diyemiyorum.

Para konusunda zaten aynı fikirdeyiz. Hem sana hesap vermeyeceğim deyip hem de biterse gönderirsin demesi kendimi çok kötü hissettirdi...

Bu defa çözüm bulmak için çırpınan ben olmayacağım. Çarşambaya gidecektim yanına biletimi bile kaö gün öncesi almıştım. Ama gitmenin de bir anlamı kalmadı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…