2.sayfaya kadar okudum..
Eğer seninki ayrılık lafı etmezse buşekilde biraz daha denemeni öneririm.
Gidin bakalım büyük şehire, belki değişiklik evliliğinize iyi gelir.
Çocuk yönünden sıkıntılar var demişsin, sebebini açıklamamışsın tam olarak nedir?
Ayrıca ilk 5 yıl çok zor ve sancılıdır evliliklerde..
Büyük sorunlar göremedim,iletişim bozukluğu dışında.
Enazından 1 yıl daha dene, belki 5 yılın sonundadır keramet..
Hakkında hayırlısı olsun..
İlave olarak psikolij şiddet, aşırı cimrilik diyelim. Çabalamadi çabalasa zaten ayrilmazdik, daha mutluyum diyemem ama şunu derim, o adamdan ayrıldığıma değil boşanmış olmama yıllarıma ve emeklerime üzülüyorum. Bana maddi ve manevi katkısı olmadığı için yokluğunu hissedemedim, arada alışkanlıklar ve kendi düzenim olan evimi arıyorum. Zamanla hepsi geçecek inşallah.Konularına baktım ama pek bişey bulamadım. Alkol , şiddet, aldatma yokmuş ben gibi. Duygusal eksikliklerden ayrılmışsın sanırım. Peki eski eşin bu süreçte nasıldı? Çabaladı mı hiç düzeltebilmek için? Bir de şimdi daha mı mutlusun yoksa düzeltebilirdik dediğin oluyor mu?
Anlaşılan çocuk/tedavi süreci sizi baya yıpratmış..Çocuk konusu daha çok cinsel hayatımızı vurdu. 3 düşük yaptım. Çocuk istiyorduk ama olmuyor. Olan da düştü. Tedaviler takipler ameliyatlar derken iki tarafta da bir soğukluk oldu.. ne kadar çocuğu düşünerek olmasın desen de günü belli saati belli , iğneyi vurul 36 saat içinde ilişki olsun derken ister istemez yıprandık..
Kararım şimdilik akışına bırakmak. Bu kadar uzun süre geride durduğum olmamıştı. Hala işin ciddiyetini anlamamış olamaz. Yani cidden o parayı alemlerde mi yedi diye düşünmeye başladım bana açıklama yapmaktansa bunları göze almış olmasından.. ama okula giriş saati belli , ben yanına gideceğimde bile gece okula dönme durumum olabilir , izin vermeyebilirler demişti. Keyfi izin alamaz herhalde...
Yada demekki o da ciddi ayrılık konusunda... bakalım zaman neyi gösterecek. Ben adım atmayıp sadece izliyorum şimdilik...
İlave olarak psikolij şiddet, aşırı cimrilik diyelim. Çabalamadi çabalasa zaten ayrilmazdik, daha mutluyum diyemem ama şunu derim, o adamdan ayrıldığıma değil boşanmış olmama yıllarıma ve emeklerime üzülüyorum. Bana maddi ve manevi katkısı olmadığı için yokluğunu hissedemedim, arada alışkanlıklar ve kendi düzenim olan evimi arıyorum. Zamanla hepsi geçecek inşallah.
Bu ara benim gibi düşünen meger ne çok insan varmış diyorum düşünceler anlamında ..ayrılma konusu aklıma gelmiyor şimdilik ama ben de yoruldum sadece ben çaba gösterdiğim için bu hayat böylemi geçecek diye sorguluyorum eşim 2 haftadir yok bol bol dusunme vaktim oldu ozlemiyorum sanırım daha rahatım sankixpreiaZ biraz zamana birak mi desem bilemedim.
Xperia merhaba,
Genelde ayrılık boşanmayla ilgili konulara yazmaktan imtina ederim (ne güzel kelime yaw) çünkü insan böyle konularda etki altında kalmadan, başkalarıyla karşılaştırma yapmadan sindire sindire karar vermeli. Farklı fikirler görmek çok faydalı bazı arkadaşlar sağolsun mantıklı bakış açıları sunuyorlar ama forum kültürünün cilvesi işte üç tane makul yorum okuyacağım diye on tane faydasız yorumu da (ben olsam peheyy mahkemede soluğu alırdım, benim kocişim hiç böyle şeyler yapmaz bana vs) beraberinde okuyoruz ve ister istemez insanın beyninde yer ediyor.
Sana yazıyorum çünkü anlattığın hisler bana çok tanıdık. Aniden çok aşık olmak, hemen bağlanmak, onu gerçekten tanımak yerine görmek istediğin gibi görme eğiliminde olmak, hızlıca evlenmeye karar vermek, ailenin tedirgin olması, evlendikten sonra biraz onun maskesini düşürmesi biraz benim görmek istediğim kişi olmadığını kabullenmem (ne toyluk halbuki), önce hayal kırıklığıyla çok çok çok üzülmek, sonra çok üzülmek sonra sadece üzülmek en son da artık o kadar üzülmemek, benim daha çok fedakarlık yapmam, onun rahata bindirmesi ayrılalım blöfleri yapması, iyi zamanlarımız da var hep kötü değiliz ki diye hemen karar verememek, belirsizlikten korkmak, bu arada önce güvenin sonra saygının bitmesiyle ve onun en son ayrılalım blöfüyle benim evden çıkıp gitmem üç hafta içinde de boşanmam.
Üzerinden 9 ay geçti, 40 hafta falan. İlk haftalarda boğazımdaki o yumruğun kaybolmasıyla gelen bir huzur, haklı olmanın verdiği vicdan rahatlığı, sevginin suistimal edilmesi güvenin kırılmasıyla enayi gibi hissetmenin verdiği öfke, iyi kötü bir karar vermiş olmanın verdiği kafa rahatlığı, iyi günleri hatırlayınca gelen özlem, en en en önemlisi de izzeti nefsimin zarar görmesinin verdiği bir acı (saygı bu yüzden çok önemli). Bu hisler vardı hepsini aynı anda hissettim ama inan bunlar yine de evliliğin o son dönemlerinden çok daha kolaydı çünkü ruhum eskisi gibi acı çekmiyordu. Bi kere vicdanım çok rahattı. Zamanla o hisler de birer birer azaldı zaten, normal hayata devam ettim. Eşim önceleri burnundan kıl aldırmıyordu sonradan aylarca çok pişmanım yeniden deneyelim dedi (param biterse gönderirsin hesap da vermem egosuna sahip bir adam da sonradan köpek gibi pişman olur).
Bense tek bir saniye bile pişman olmadım çünkü o kadar haklıydım ki.
Sana ikimizin de geçtiği o yolları, bir de benim yaşamış olduğum bir tık sonrasını anlatmaya çalıştım. Zaten ne olacaksa olsun aşamasına gelmişsin, bundan sonra daha fazla uğraşma dert edinme bırak ne olacaksa olsun. Emin ol su akıyor yatağını buluyor. Temenni etmem ama hayat bu ya boşanırsanız o aşamadan ve sonrasından hiç korkma. Şu anki tatminsizlikten daha kötü değil çünkü, evet çok acı çekiyorsun ama sonra bitiyor.
Allah yardımcın olsun
Tebdili mekanda ferahlık vardır.
Tecrübe ettim ve asla pişman değilim.Umarım hiç pişman da olmam.
Yani gideceğim yerde bel ki de düzeliriz diyerek çok da karamsar bir şekilde geride bıraktım her şeyi.
Büyük bir risk değildi benim için sadece zaman kaybı olabilirdi,neden olmasın ki dedim kaybedeceğim zamanı düşünürken
bir sihirli el değdi sanki.
Bu her ilişkide olumlu sonuçlanır mı bilmem!
Ama kaybedeceklerimizin yanında
kazanacaklarınız varsa neden olmasın?Ayrıca sizin gibi bir süre ayrı kaldık kavgalarda fazlaydı üstelik!
Boşanacak olursam ne burda kalmayı ne de memlekete dönmeyi düşünmüyorum ben , ailemle yapamam artık bunun farkındayım. Burası da çok çok küçük bir yer boşanma sonrası ilk tayinle gidebileceğim neresi olursa giderim diye planlıyorum kafamda.. çünkü o süreçte bile yıpratıcı olacak burda insanların sözleri eminim...
Annem abim evliliğin başından beri eşimi istememişti , abim kişilik olarak annem işi açısından. Kimseyi dinlemeden ve çok hızlı evlendim. Aslında şu anda bile pişman değilim. Çünkü gerçekten kör kütük aşıktım. Ben herşeyimi verdim , elimden geleni yaptım diyeceğim gibi geliyor. Kaybolansa 4 sene olacak ama ben 4 seneyi de tamamen mutsuz geçirmedim... zaten şu anda bile emin olamıyorum onsuz daha mı mutlu olurum diye... çünkü hala bitmedi benim hislerim. Onunkini ise Allah bilir...
İnşallah siz de çok çok mutlu olursunuz, bir zaman gelir iyi ki o süreci yaşayıp bu günlere gelmişim dersiniz..
Tek bir şansımız var tek bir hayat...ve ne kadar zamanımız kaldı bilmiyoruz bile, her kadın şımartılmayı değer görmeyi hakediyo, denemekten hiçbir zaman vazgecmemeli, mutsuzluk kader değil
kesinlikle haklısın,
sorunlar hep olacak, ondan kaçış yok ama değer görmek mutlu olmak herkesin hakkı
Sorun dedin aklıma geldi ankaraya geleli 6 ay oldu tekrar tayin olayı olabilirmiş topun ağzında olabilirmişiz ağzıma yüzüme tik geldi yeminle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?