Bugün tanışmamızın 4. Yıldönümü

Çocuk konusu daha çok cinsel hayatımızı vurdu. 3 düşük yaptım. Çocuk istiyorduk ama olmuyor. Olan da düştü. Tedaviler takipler ameliyatlar derken iki tarafta da bir soğukluk oldu.. ne kadar çocuğu düşünerek olmasın desen de günü belli saati belli , iğneyi vurul 36 saat içinde ilişki olsun derken ister istemez yıprandık..

Kararım şimdilik akışına bırakmak. Bu kadar uzun süre geride durduğum olmamıştı. Hala işin ciddiyetini anlamamış olamaz. Yani cidden o parayı alemlerde mi yedi diye düşünmeye başladım bana açıklama yapmaktansa bunları göze almış olmasından.. ama okula giriş saati belli , ben yanına gideceğimde bile gece okula dönme durumum olabilir , izin vermeyebilirler demişti. Keyfi izin alamaz herhalde...

Yada demekki o da ciddi ayrılık konusunda... bakalım zaman neyi gösterecek. Ben adım atmayıp sadece izliyorum şimdilik...

İlave olarak psikolij şiddet, aşırı cimrilik diyelim. Çabalamadi çabalasa zaten ayrilmazdik, daha mutluyum diyemem ama şunu derim, o adamdan ayrıldığıma değil boşanmış olmama yıllarıma ve emeklerime üzülüyorum. Bana maddi ve manevi katkısı olmadığı için yokluğunu hissedemedim, arada alışkanlıklar ve kendi düzenim olan evimi arıyorum. Zamanla hepsi geçecek inşallah.

Bu ara benim gibi düşünen meger ne çok insan varmış diyorum düşünceler anlamında ..ayrılma konusu aklıma gelmiyor şimdilik ama ben de yoruldum sadece ben çaba gösterdiğim için bu hayat böylemi geçecek diye sorguluyorum eşim 2 haftadir yok bol bol dusunme vaktim oldu ozlemiyorum sanırım daha rahatım sanki xpreiaZ biraz zamana birak mi desem bilemedim.

Anlaşılan çocuk/tedavi süreci sizi baya yıpratmış..

Bu, evliliğin dikenli yollarından sadece biri..
O yolu yürürken,sabırla dikenleri ayıklamak veya canımı boş yere acıtamam diyip farklı yola yürümek..

Demem o'ki bazen sabırla ayıklayarak, canı'nı yakma pahasına yürüdüğün yolun sonunda ya huzur vardır ya pişmanlık..

Ha peki daha güvenli sanıp seçtiğin dikensiz yolun sonu seni nereye çıkarır? Bilemezsin..

Yüreğinin yolundan git diye çok sevdiğim bi söz vardır..
Yüreğin neyi hakediyorsa yolun sonunda onu görürsün..
Hakkında hayırlısı..

Üzüldüm. Size hamile olarak söyleyebileceğim tek şey herşeyde gerçekten bir hayır vardır,olmuyorsa şu an olmaması gerektiği içindir. Bende 3-4 yıla yakın çocuk sahibi olamadım baya yıprandık şu an düşünüyorumda evet eksiktik ama zaten normal olan evliliklerde çok büyük sorunlar teşkil etmemeli böyle durumlar,bu bir bahane sadece.
Evliliğinizde çok vahim değil,belki başka büyük şehirde daha mutlu olacaksınız. Bence şu an bitmemeli,duygular var hala öyle hissediyorum oyüZden savaşmaya değer. Umarım mutlu olursunuz

Birkaç kere konularınızı okumuştum.Sanırım eşiniz askerdi.Aynı şekilde benim eşimde asker ve uzak görevlere gidiyor,üstüne çocuk sorunu bizde de var 2,5 yıllık evliyiz 1 ay sonra 4. Tanışma yılımız olacak aynı şekilde.
Fakat sizden gördüğüm özveriyi,aşkı,bağlılığı,duyguyu anlattıklarınız kadarıyla eşinizde göremedim.Bu sizi daha da yıpratacak gibi geliyor.Ne onunla ne onsuz der gibisiniz.Umarım düzelir ama bazı şeyler birikip tekrar önünüze serilirse 2 adım yol adım gidemeyeceksiniz gibi gözüküyor.İnşallah dilediğiniz gibi olur herşey.

Boşanacak olursam ne burda kalmayı ne de memlekete dönmeyi düşünmüyorum ben , ailemle yapamam artık bunun farkındayım. Burası da çok çok küçük bir yer boşanma sonrası ilk tayinle gidebileceğim neresi olursa giderim diye planlıyorum kafamda.. çünkü o süreçte bile yıpratıcı olacak burda insanların sözleri eminim...

Annem abim evliliğin başından beri eşimi istememişti , abim kişilik olarak annem işi açısından. Kimseyi dinlemeden ve çok hızlı evlendim. Aslında şu anda bile pişman değilim. Çünkü gerçekten kör kütük aşıktım. Ben herşeyimi verdim , elimden geleni yaptım diyeceğim gibi geliyor. Kaybolansa 4 sene olacak ama ben 4 seneyi de tamamen mutsuz geçirmedim... zaten şu anda bile emin olamıyorum onsuz daha mı mutlu olurum diye... çünkü hala bitmedi benim hislerim. Onunkini ise Allah bilir...

İnşallah siz de çok çok mutlu olursunuz, bir zaman gelir iyi ki o süreci yaşayıp bu günlere gelmişim dersiniz..

Ben aslında özlemiyor değilim ama bundan 1.5 sene önce 2 hafta gittiğinde çok çok daha fazla özlemiştim. Özlediğimden ağlamıştım yani. O zaman da benzer sorunlar vardı hayatımızda. Benimki tamemen bitmemiş ama azalmış baya...

Karşıdan göremeyince özveri , zamanla köreliyor demek duygular da... tamamen bitmesi ne kadar sürer bilmiyorum. Hala ümidim bitmeden toparlamak için çaba göstermesi yönünde...

Önümde geniş geniş gözlemleyebileceğim 2 ay var zaten. Kararım ne olursa olsun ani olmayacak.. ayrıca o para nereye gitti tek tek açıklayacak bana. Açıklamaktansa ayrılmayı tercih ederse yolumuz açık olsun...

Herkesin dediğine bende katılıyorum eşiniz vurdum duymaz en nefret ettiğim insan tipi ben size karşı yapılan birşey olduğunu sanmıyorum. Hayat tarzı galiba çekilebilir mi bilemem şahsım adına çekemedim sanırım.. sevgiye gelince Kadınların mutlu olması için aşka sevgiye ve şefkate ihtiyacı var bunların olmadığı evliliği neye dayanarak yürüteceksin ki değmez fedakarlığa.para meselesinde de sonuna kadar haklısınız hala evliyken sana danışmaliydi umarım sizin için en iyisi olur

Xperia merhaba,

Genelde ayrılık boşanmayla ilgili konulara yazmaktan imtina ederim (ne güzel kelime yaw) çünkü insan böyle konularda etki altında kalmadan, başkalarıyla karşılaştırma yapmadan sindire sindire karar vermeli. Farklı fikirler görmek çok faydalı bazı arkadaşlar sağolsun mantıklı bakış açıları sunuyorlar ama forum kültürünün cilvesi işte üç tane makul yorum okuyacağım diye on tane faydasız yorumu da (ben olsam peheyy mahkemede soluğu alırdım, benim kocişim hiç böyle şeyler yapmaz bana vs) beraberinde okuyoruz ve ister istemez insanın beyninde yer ediyor.

Sana yazıyorum çünkü anlattığın hisler bana çok tanıdık. Aniden çok aşık olmak, hemen bağlanmak, onu gerçekten tanımak yerine görmek istediğin gibi görme eğiliminde olmak, hızlıca evlenmeye karar vermek, ailenin tedirgin olması, evlendikten sonra biraz onun maskesini düşürmesi biraz benim görmek istediğim kişi olmadığını kabullenmem (ne toyluk halbuki), önce hayal kırıklığıyla çok çok çok üzülmek, sonra çok üzülmek sonra sadece üzülmek en son da artık o kadar üzülmemek, benim daha çok fedakarlık yapmam, onun rahata bindirmesi ayrılalım blöfleri yapması, iyi zamanlarımız da var hep kötü değiliz ki diye hemen karar verememek, belirsizlikten korkmak, bu arada önce güvenin sonra saygının bitmesiyle ve onun en son ayrılalım blöfüyle benim evden çıkıp gitmem üç hafta içinde de boşanmam.

Üzerinden 9 ay geçti, 40 hafta falan. İlk haftalarda boğazımdaki o yumruğun kaybolmasıyla gelen bir huzur, haklı olmanın verdiği vicdan rahatlığı, sevginin suistimal edilmesi güvenin kırılmasıyla enayi gibi hissetmenin verdiği öfke, iyi kötü bir karar vermiş olmanın verdiği kafa rahatlığı, iyi günleri hatırlayınca gelen özlem, en en en önemlisi de izzeti nefsimin zarar görmesinin verdiği bir acı (saygı bu yüzden çok önemli). Bu hisler vardı hepsini aynı anda hissettim ama inan bunlar yine de evliliğin o son dönemlerinden çok daha kolaydı çünkü ruhum eskisi gibi acı çekmiyordu. Bi kere vicdanım çok rahattı. Zamanla o hisler de birer birer azaldı zaten, normal hayata devam ettim. Eşim önceleri burnundan kıl aldırmıyordu sonradan aylarca çok pişmanım yeniden deneyelim dedi (param biterse gönderirsin hesap da vermem egosuna sahip bir adam da sonradan köpek gibi pişman olur).

Bense tek bir saniye bile pişman olmadım çünkü o kadar haklıydım ki.

Sana ikimizin de geçtiği o yolları, bir de benim yaşamış olduğum bir tık sonrasını anlatmaya çalıştım. Zaten ne olacaksa olsun aşamasına gelmişsin, bundan sonra daha fazla uğraşma dert edinme bırak ne olacaksa olsun. Emin ol su akıyor yatağını buluyor. Temenni etmem ama hayat bu ya boşanırsanız o aşamadan ve sonrasından hiç korkma. Şu anki tatminsizlikten daha kötü değil çünkü, evet çok acı çekiyorsun ama sonra bitiyor.

Allah yardımcın olsun

Tebdili mekanda ferahlık vardır.
Tecrübe ettim ve asla pişman değilim.Umarım hiç pişman da olmam.
Yani gideceğim yerde bel ki de düzeliriz diyerek çok da karamsar bir şekilde geride bıraktım her şeyi.
Büyük bir risk değildi benim için sadece zaman kaybı olabilirdi,neden olmasın ki dedim kaybedeceğim zamanı düşünürken
bir sihirli el değdi sanki.
Bu her ilişkide olumlu sonuçlanır mı bilmem!
Ama kaybedeceklerimizin yanında
kazanacaklarınız varsa neden olmasın?Ayrıca sizin gibi bir süre ayrı kaldık kavgalarda fazlaydı üstelik!

Şu mesajı kaç kere okudum ya.. hele "önce hayal kırıklığıyla çok çok çok üzülmek, sonra çok üzülmek sonra sadece üzülmek en son da artık o kadar üzülmemek" cümlesini... ilk yıl bundan çok çok çok daha üzgündüm. Herşey bir anda hayal kırıklığına döndü.. evlenirken kimseyi dinlemeden kimsenin evliliğine bakmadan evlenen ben , ayrılmayı düşündüğümde çevremdeki evliliklere bakar oldum.. bak onunki de kötü bak bununki de kötü, mükemmel evlilik yokki demeye başladım.. ben idare ettikçe, düzeltmek için çaba gösterdikçe ne oldu? Karşıdaki tamamen kendine döndü..

Hayır onun hayalleri olmasın demiyorum. Ama hayallerine beni de dahil etsin istiyorum. Sevgisi var mı yok mu kaç senedir emin olamadım bundan. Maddi olarak çok açık şekilde sömürüldüm , bunu gizlemedi de.. arkadaşları bile yanımda açık açık eşin x mesleğinde sırtın yere gelmez diyebildi. Daha neler neler... orda güvenim koptu. Orda girdi aklıma "beni galiba sadece maddi olarak istiyor" diye.. bunu söyleyince para lafı yapıyor oldum ama o benden maddi beklentisini hiç bitirmedi.. hala sana hesap vermem derken biterse gönderirsin demesi bundan bu kadar canımı yakıyor.. yoksa o para zaten her ay bitiyor , ha ona göndermişim ha bende kalmış kimin ne harcadığının zerre önemi yok..

Dün bir film izledim kafam dağılsın diye , bir sahnede karısından nefret eden ama idare etmek zorunda olan bir evlilik geçti. Hareketlerine bakınca gerçekten eşimi gördüm. Kimse 3 kuruş için ömrünü sevmediği bir insanın yanında geçirmeye razı olmaz , saçmalıyorsun diye kendimi sakinleştiriyordum hep , ama galiba olan bu...

Gideli 3 hafta falan oldu. İlk günler özledim gel diyordu. Ki benim izin almam çok kolay. Tamam dedim işte haftaya geleyim o zaman. "Sana sınav tarihlerini göndereyim ona göre gel " dedi bir anda. Dondum kaldım yine...

Şu anda boşanmak neden üzücü bir olay, neden boşanmak büyük bir olay olarak algılanıyor , insanlar neden boşanmak yerine mutsuz sevgisiz bir evliliği devam ettirmeye teşvik ediyor çevremde bunu düşünüyorum. Yazın tatilde benim için çok grur kırıcı olan bir olay yaşadık. Tatil dönüşü kararım çok kesindi boşanmak için. Babamla konuştum. Hep derdim babam kadar kimse anlamaz beni , kimse üzülmemi istemez diye. Ama öyle olmadı.. babamdan duyduğum cümleler de ayrı bir yıkım oldu... şimdi kendimi tek başıma hissediyorum. Boşanırsam kimse yok arkamda. Arkamda olacağını beklediğim babam bile arkamda değilmiş... evlenirken de tek başımaydım ama ne kadar güçlüydüm, şimdi ise o süreç gözümde o kadar büyüyor ki...

Ama ömür boyu evli olmak için mutsuz olmayacağım.. hala hiçbir kıpırtı yok kendisinde... ne olacaksa olacak artık bu defa.. boşanırsam da tek başıma gayet güzel bir hayat kurabilirim kendime, buna yürekten inanıyorum..

Canım şu anda hiç mi hiç umrunda değilim... bu 4 gün önce yaşandı. Bir dün bir de ondan önceki gün mesaj attı. Dünkü "mutlu musun" oldu. Bana değil sana sormak lazım ayrılmayı isteyen sensin , ben kabul edenim. Hesapsızca yaşa istediğin gibi , parayı da nerde kimle yediysen afiyet olsun , artık önemi yok " dedim. "Hala para muhabbeti yapıyorsun, helal olsun sana , hiç umrunda değilmişim bunu anladım" demiş.

Açıklasa x e şunu aldım diye olay bin kere kapanırdı, kızardım evet ama bu kadar büyümezdi. Hala nereye gittiğini bilmiyorum diyor. Hala konu açıldıkça paranın hesabını yapıyor oluyorum. İnat değil bu.. ama güvenimi bu kadar yerle bir ederken bu günleri de öngörmeli idi. Açıklama yapmak bu kadar zoruna gidecekse , biterse gönder demeyecekti...

Tayin olayı 2 ay sonra. Bu çarşamba da bilet almıştım yanına. Gitmemem işine gelecek herhalde hiç sesi çıkmadığı için böyle düşünüyorum. Şu saatten sonra zaten onun hiçbir çabası olmadan gidersem yanına herşeyi kabullendiğim , yaptığı her bencilliği yok saydığım anlamına gelecek.. ki yazın olanları affetmem bile çıtasını çok yükseltti farkındayım..

Keşke beynine kalbine girip neler düşünüyor , neler hissediyor öğrenebilsem..

Kamuda çalışıyor olsaydım tayin isteyip başka bir şehire giderdim, bir sürede olsa uzak kalmak iyi gelirdi.
Özel sektör çalışanıyım, ailem sıcak bakmadığı için ayrı eve çıkamıyorum. Benim ailemde benim göremediklerimi görüp istememişlerdi uyarmışlardı ama işte yaşamadan anlaşılmıyormuş ne yazık ki İnşallah bu sıkıntılar ileride huzura mutluluğa kavuşmama vesile olur.

Çok mutsuzdum ben evliliğimde, neresinden tutsam elimde kalıyordu.

Sizin içinde en hayırlısı olur inşallah.

Tek bir şansımız var tek bir hayat...ve ne kadar zamanımız kaldı bilmiyoruz bile, her kadın şımartılmayı değer görmeyi hakediyo, denemekten hiçbir zaman vazgecmemeli, mutsuzluk kader değil

kesinlikle haklısın,
sorunlar hep olacak, ondan kaçış yok ama değer görmek mutlu olmak herkesin hakkı

kesinlikle haklısın,
sorunlar hep olacak, ondan kaçış yok ama değer görmek mutlu olmak herkesin hakkı

Sorun dedin aklıma geldi ankaraya geleli 6 ay oldu tekrar tayin olayı olabilirmiş topun ağzında olabilirmişiz ağzıma yüzüme tik geldi yeminle

Sorun dedin aklıma geldi ankaraya geleli 6 ay oldu tekrar tayin olayı olabilirmiş topun ağzında olabilirmişiz ağzıma yüzüme tik geldi yeminle

aa ciddimisin neden böyle bir şey çıktı ki,
işte kuzum hepimiz sıkıntıları türlü türlü, kimi eşinden kimi başka şeyden hep bir sınav.
konu sahibiyle benim yaşadıklarımda benzer şeyler aslında, duygusal eksikli psikolojk şiddet, v.s. v.s.
hayat ne zor aslında.

korkularım tedirginliklerim çok fazla ama umudumu kesmemeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…