- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
"erkek kadını daha fazla sevmeli" teorinde haklı olsan bile sorun şu ki sevgi gözle görülür elle tutulur birşey değil. Makinesi yok bağlayıp kaç kalp dolusu seviyor anlayabileceğinin. Adam seviyorum diyor , ben bu kadar gösterebilirim aile yapım böyleydi diyor , dönüp bakıyorsun ailesine benim hava uçtuğum bir habere onlar "hayırlısı olsun inşallah, eeee havalar nasıl ?" diye tepki veriyor.
Adam sevmiyorum dese zaten ne işim var yanında. Ama sevmiyorum değil çok seviyor ama gösteremiyorum diyor. Ben de kendimce bişeyler arıyorum sevgisini görebilmek için. Mesela benim için özleyip gecenin bir yarısı aramak sevgi göstergesi iken , onun için gecenin bir yarısı özlesen de karşının uykusunu bölmeyip sabah kalkana kadar beklemek sevgi göstergesi...
Dediğim gibi deli divane aşık olmadığının farkındayım sadece. Ama net bir şekilde kesinlikle sevmiyor diyemiyorum.
Para konusunda zaten aynı fikirdeyiz. Hem sana hesap vermeyeceğim deyip hem de biterse gönderirsin demesi kendimi çok kötü hissettirdi...
Bu defa çözüm bulmak için çırpınan ben olmayacağım. Çarşambaya gidecektim yanına biletimi bile kaö gün öncesi almıştım. Ama gitmenin de bir anlamı kalmadı...
Para konusunda daha önce öyle hesap sorma olmadı , aynı evde olunca görüyorduk zaten neye ne harcanmış , parasal anlamda sıkıntımız da olmayınca lafı çok yapılmış değil yani ne harcadın diye. Yine olmazdı o arkadaşının yanına gitme durumu olmasaydı. Ama arkadaşının olduğu günlerde bile söylemedi yanında o olduğunu , okuldan arkadaşlar dedi.Ne demek ayrilalim ya? Sana hesap veremem ne demek? Bu adam niye boyle pervasizca konuşuyor? Ilk bosanma lafini kim aldi ağzına? Ya da siz daha once hic dediniz mi sana para konusunda hesap veremem diye? Ordan cesarer alabilir ancak boyle durduk yere parayi ne yaptigini sordu diye ayrilalim denmez
Ayrılmayı kafaya koymuşsa zaten ona dur diyecek değilim. Ama sadece sıkışıp konuyu kapatmak değiştirmek için yapıyor bu ayrılalım o zaman laflarını.
"Ayrılamazsın asla benden" gibi bir insan değilim. Zaten niyeti ayrılmak olsa ertesi günü hiçbişey olmamış gibi arar mı? Gitip açsın davayı tek bir zorluk çıkarmadan bitiririm zaten kendisi de bilir
Onsuz daha mutlu olacağım diyemiyorum.. bilsem öyle olacağını tek seferde üzüleyim bitsin derim ama.... amin hayırlısı olsun inşallah...Anladığım kadarıyla eşinizin kaybetme korkusu yok, siz her şey den daha fazla vermişsiniz, sevgi, ilgi, değer hepsinden fazla fazla vermişsiniz ama eşiniz size karşı tutuk, benim gözlemlediğim bu. Arkadaşlarına bile daha fazla açıklama yapıyordur her konu da ama size gelince tahammülsüz ve anında rest çeken bir tavrı var.
Ne yaşadığınızı siz daha iyi bilirsiniz ama böyle bir adamla ömür tüketmeye değer mi ? Bu hayata 1 kere gelme şansı verilmişken, ömrünüzü bu şekil de mutsuz sürdürmeye değer mi ? Bence değmez.
Ayrılık fikri canımı yakıyor demişsiniz ama beraberken de canınız yanıyor. Kangren olmuş bir kolu kesip atmak, kangrenli bir kolla yaşamaktan daha az yakar canınızı. Hakkınız da hayırlısı olsun.
Onsuz daha mutlu olacağım diyemiyorum.. bilsem öyle olacağını tek seferde üzüleyim bitsin derim ama.... amin hayırlısı olsun inşallah...
Çocuk tedavisinden önce zaten benim tayin işim var bir araya gelmemiz için. Kurs sonrası buraya geri dönmeyecek , nereye çıkarsa direk gidip orda başlayacak. Ben de tayin isteyip yanına gidecektim. Öncelikle zaten tayin istemem için çözüme gitmesi gerekiyor. Yoksa tayin de istemem 2 ay sonra ben burda kalırım. Hala da ondan ses çıkmazsa ben açarım davayı...Bekle, boşanmayı o söylüyorsa o harekete geçsin ama çocuk işi ne olacak, yani eşin sürekli bosanalim derken çocuk tedavisi uğraşları?
Çocuk tedavisinden önce zaten benim tayin işim var bir araya gelmemiz için. Kurs sonrası buraya geri dönmeyecek , nereye çıkarsa direk gidip orda başlayacak. Ben de tayin isteyip yanına gidecektim. Öncelikle zaten tayin istemem için çözüme gitmesi gerekiyor. Yoksa tayin de istemem 2 ay sonra ben burda kalırım. Hala da ondan ses çıkmazsa ben açarım davayı...
Konuyu açıp açmamakta uzun tereddütler yaşadım , eski konularımı kes kopyala yapacak olanlar , en son ihtiyacım olan şey bu şu anda , lütfen yapmayın diyerek konuya giriyorum..
Bugün eşimle tanışmamızın 4. yılı. Ve biz dargın kırgın ve kötü durumdayız. Ayaklarım yerden kesilmişti 4 sene önce tam da bugün , bundan bikaç saat sonra. Bir insan nasıl bu kadar mükemmel olabilir demiştim... şimdi ise o mükemmelliğin aslında hic olmadığını , hepsinin beynimin oyunu olduğunu anlıyorum.. her sessizliğine anlam kattığımı , nasıl görmek istiyorsam öyle gördüğümü...
Eşim bir kaç haftadır şehir dışında ve 2 ay daha devam edecek bu durum. Yalnız kalmak iyi gelecek diyordum ama hiç öyle olmadı. Hiç iyi gelmedi evliliğimize.. sanki daha uzaktan bakabiliyorum şimdi ve hep boşa kürek çekmişim en başından beri bunu görüyorum..
Herkes aynı şekilde sevmez , aşık olmaz.. herkes duygusunu farklı yaşar diye eşimin aslında beni sevdiğini ama gösteremediğini düşünüyordum. Deli divane aşık olmadığının zaten farkındaydım. Ama şimdi o yokken o kadar anlamsız geliyor ki bu evliliği devam ettirmek... kaybetme korkusu kalmamış belki de hiç olmamış bir adam karşımdaki... ve bikaç gün önce nereye gittiğini açıklayamadığı bir miktar para için başlayan kırgınlığım iyice derinleşti.. sana hesap mı vericem demesi aklımdan çıkmıyor. Bana güvenmiyorsun bıktım artık ayrılalım demesi... (son zamanlarda bu ayrılık kelimesi zaten sakız oldu ağzına)
Ayrılmak istiyorsan yolun açık olsun , bir kere bile dur diyecek değilim dedim. Hiçbişey olmamış gibi ertesi gün yazdı , ama artık ben bu saçmalıkları görmezden gelmekten yoruldum.. cevap vermedim. Bugün de mutlu musun diye sormuş... benim tercihimdi bu sanki...
Kızlar blöf değil amacım ama ayrılmayı da içime sine sine istemiyorum. Eğer yolun sonu boşanmaya giderse üzüleceğim ama hazırım. Bu adamın değişeceğini de düşünmüyorum.. onsuz mu daha mutluyum onla mı , buna karar veremiyorum.. evlendiğimizden beri küçücük ve hiçbir sosyalliği olmayan bir şehirdeyiz. Ayrıca çocuk mevzusu da var bizi yıpratan. Şimdi bikaç ay sonra tam büyük şehire gidecekken o kadar yıl sabretmişken birkaç ay daha saçmalıklarını görmezden mi gelsem , yoksa dananın kuyruğu kopuyorsa kopsun deyip tamamen akışına mı bıraksam bilmiyorum...
Ki karşı taraftan da bir özür gelmedi gerçiaffedeyim diyeceğim bir bahanem bile yok bu defa...
Eşimin değişeceğinden umudum yok. Eşimle tamamen çok mutsuzum diyemiyorum ama. Yanımdayken birlikteyken çok eğlenceli vakit geçiriyoruz. Sadece önceliği ben değilim. Büyükşehirin bana artısı benim de eşimi önceliğim yapmaktan çıkarabilmesi olacak. Burda ayda bir defa kız arkadaşlarla evlerde kısır partisi yapma dışında hiçbir seçenek yok.. seçeneklerim artınca benim beklentim de azalır diye umudum
Tatlim zaten direk sizin konuya degildi benim mesajim. Senin konun uzerinden genel bir soruna deginmek istedim. Adam 10 liranin hesabini yapiyorsa size para icin bosanalim diyemez. O paranin hesabini catir catir sormak senin hakkin.Mesele cidden giden para değil benim için , giden paranın açıklamasını yapmaktansa "bana güvenmiyorsun ayrılalım yeter sıkıldım" demesi. Ha gerçekten dese ki o çocuğa hediye aldım kızarım yalan yok. Zerre kadar sevmiyorum kendisini , ama bu kadar büyümezdi olay...
Hakkında hayırlısı olsun, en içten duygum bu gerçekten
Sunu da bil ben tepki gösterdiğimde o tepki kadından ziyade kadının kendini düşürdüğü duruma oluyo, yani bakıyorum kadın normalde güçlü işi gücü var kendini bilen bir kadın,adamlara bakıyorum falsoları var, kadınlarda sonsuz sabır falan deliriyorum, bu hissi yaşadığım bir sen varsın bide koalina, nomunomuchua ve minnie var
bahsettiğin üyelerle ilgili aynen bende bu hissi yaşıyorum canım.
benden de alıyor muydun peki ? :)
Evet en doğrusu şimdilik bu... ben değil o çaba göstersin bu evlilik için. Gerçekten yoruldum..Tatlim zaten direk sizin konuya degildi benim mesajim. Senin konun uzerinden genel bir soruna deginmek istedim. Adam 10 liranin hesabini yapiyorsa size para icin bosanalim diyemez. O paranin hesabini catir catir sormak senin hakkin.
Sehir disinda oldugu sure zarfinda sana karsi olan tutumunu degerlendir. Buna gore davran. Zaten o bu para mevzusundan sonra yumusak ve ilgili davranacak vok buyuk ihtimalle seni yumusatmak icin. Ama sen bunu ayirt edersin zaten. Ben seven insanlara ayril bosan falan diyemiyorum. Cunku biliyorum severken cok cok zordur. Tayin cikana kadar soguk dur bakalim ne yapacak.
Hayır senin bir farkın vardı :)
Konularına baktım ama pek bişey bulamadım. Alkol , şiddet, aldatma yokmuş ben gibi. Duygusal eksikliklerden ayrılmışsın sanırım. Peki eski eşin bu süreçte nasıldı? Çabaladı mı hiç düzeltebilmek için? Bir de şimdi daha mı mutlusun yoksa düzeltebilirdik dediğin oluyor mu?:))
gereksiz yere uzattım işte..
neyse ki bitti,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?