- 10 Nisan 2017
- 2.424
- 13.597
- 208
- 30
- Konu Sahibi Cansel3477
-
Doğum yaptım, görümcem hastaneye geldi ama bir şey takmadı bebeğe. Eve çıktık, eve geldi gene birşey takmadı. Akrabalarını bebek görmeye getirdi, gene bir şey takmadı. Yanında kalan yeğeni (anne babası hayatta değildi) ben doğurduktan 20 gün sonra maaş aldı, maaşla çeyrek alıp taktılar.
İkinciyi doğurdum, 40 gün hiç bir şey takmadı. Yeğeni işten çıkmıştı, maaş almıyordu. Annem öksüz ve yetim diye yeğenine yardım ediyordu arada. O ara yine yeğene yardım etti. Annemin verdiği paradan görümcem çeyrek alıp bebeğe takmıştı.
Çok şükür benim de bebeğimin de onun ya da başkasının takacağı şeye ihtiyacımız yoktu ama kendi öz kardeşi baba olmuş, hamileliğin başından beri her ay kenara bir şey koysa zaten doğuma kadar hediyesini hazırlamış olurdu.
Bazılarının gamsızlığına hayret ediyorum.
Bizimkilerde diğer torunun yanında benim kızımı sevmezlerdi. Kıskanacak diye. Hatta Onu sevmiyoruz seni seviyoruz dediklerini bile duydum. Zaten diğerine bakmak için il değiştirdiler. Ama benim kızıma bakalım diyen olmadı. Deselerde baktırmazdım o ayrı :)) eşimin teyzesi ben bakarım dedi ama kv demedi. Annem 8 saat uzaklıkta kv 2 saat ama annem daha sık görmeye gelir ve hergün görüntülü arar. Üvey dedemiz bile kp den daha sık görüyor çocuklarımı.Böyle diyince aklıma kardeşim geldi. Kardeşim daha küçücük aynı yaşta kuzeni var en fazla 3 falandır yaşı.. dedem o kadar ayrımcı davranırdı ki diğerini daha çok severdi kucağına alırdı ilgilenirdi kardeşimle ilgilenmezdi kötü davranırdı o yaşında o benim dedem değil Ahmet’in dedesi demişti o yaşıyla anlamaz dersiniz ama nasıl şaşırmıştık hiç unutmadı hiçde sevmedi dedesini sonra
Peki eşiniz annenize ne diyor ??Daha evleneli 2-3 ay olmuştu kv ogluna korunuyor musunuz diye sormuştu. Bir anne oğluna nasıl cinsel hayatıyla ilgili bir soru sorar diye inanamistim.
Evlenirken de benim ona anne dememem gerektiği, eşimin de benim anneme anne diyemeyecegi konusunda uyarilmistim. Buna da çok şaşırmıştım.
bende de görümce yok elti yeni geldi. Kv kp ha var ha yokSizin evli versiyonunuzumElti görümce yok, kayınvalide de varla yok arası, bekar kızlara benimki gibi çöpsüz üzüm bir evlilik mi dilesem ne yapsam
Eşim anneme isminin yanina hanim diyerek konusuyor. Ayşe hanım gibi.. bende teyze diyorum. Bu durum beni ilk başlarda çok rahatsiz etmişti fakat kv nin gerçek yüzünü gördükten sonra çok isabetli bir durum olduguna karar getirdim.Peki eşiniz annenize ne diyor ??
Ben kv ye anne demiyorum ama eşim diyor
Aynen öyleYeni gelin işini biliyor))
E ses etmedi mi yatak odasını kilitlediğine?Kv nin kiz kardeşine anlatmış. Böyle böyle demis uyar bir daha yapmasın yaptığı şey çok ayıp demiş. Ben olsam hiç üçüncü şahısları araya sokmadan direkt kvye hayrola kapının altında birseymi kaybettin diye sorardım. Duyduğum şeyden sonra kv bir aylığına bize geldi ben o siralar üniversiteye gidiyordum her gün korkudan yatak odamın kapısını kilitleyip gidiyordum gelir iç çamaşırlarımi didikler falan diye.
Ay kusucam galiba. Onun olsun hediyesi de ya, bu ne?Kayınvalidemi ilk görüşümde biz eşimle nişanlıydık, köyden döndüğü gün çağırmıştı bizi. Site içinde 2 dk sohbet edip bize köyden getirdiği kolileri taşıtmıştı. Eve çıkınca size çay yapayım ama nerde ki, kahve yapayım ama süt tozu yokki şeker yokki demişti. (köyden geldiği için ev bomboştu ve beni misafir etmek için o günü seçmişti.)
Neyse dedim, olur öyle şeyler. Bizim düğüne az kaldı, ziyarete gitmiştik beni odaya çağırdı ben yine köye gidicem gelene kadar sizin eviniz kurulmuş olur sana bişeyler vereyim dedi. Sonra yaklaşık 30 35 yıllık gecelikler çıkardı, bunu ben doğumda giymiştim, bunu bilmem kim bana vermişti diye. Bunları sen giy dedi. Çeyiz veriyor güya. En sonda kendine gözlük almış, eşimde bana sanada güzel bi gözlük alalım alerjinde var bu sene ilaçta kullanamazsın çok rahatsız olursun dedi, kv bana eski gözlüğünü getirdi bunu taksana diye.
Kv'nin maddi durumu çok iyidir bu arada belki imkanı yok filan diye düşünmeyin.
Evlendi mi görümce? Ona da bir diyen bulunmuştur aynı lafı.kaynıma görücü bakma aşamalarında ailesine diyordu görümcem;
dünya ay gibi olmasın iyi iş tutar olsun
kendisi gelini köle gibi gören birisi
ben ki o kadar çok yapardım ki evlenen gelin ayrı oturdu
ömür boyu kendi ruh sağlığım için kendimi ondan soyutladım (haberi yok duyduğumdan o kadar çıkardım ki hayatımdan ağzını açamayacak kıvamda ruhuma iyi gelmeyen insan)
ama kayınailemle hâlâ çok iyiyim iyilik hakedene verilir
mesafe de yeter ki iste çok iyi koyulur o son damlaydı yaptıklarında ....
Ay kusucam galiba. Onun olsun hediyesi de ya, bu ne?
Beterin beteri var, en azından bileziklerin üstüne yatmayı akıl etmemişler.Henüz evli değilim ama annemin yaşadığı bir olayı anlatayım. Benim için zirve budur, müstakbel eş ailesiyle yaşayacağım durumları bu olayı referans alarak değerlendireceğim
Annem yıllarca çalışmış ve az çok birikimini yapmış evlenene kadar. 28 yaşında evlenmiş. Evlenmelerine yakın kaynanası yani babaannem gelip “bileziklerinden ver de alırken senin zevkine uygun, beğendiğin tarzda alalım” demiş annem de vermiş. Düğün günü babaannem gelmiş, annemin verdiği annemin kendi bileziğini anneme takmış. Anneciğim çok üzülüp sinirlenmişti bu duruma. Yıllarca da kinli kaldı içinden, dışarıya yansıtmasa da.
Ha bir de bu insanlar iki düğün yapmışlar. Bir annemin memleketinde bir de babamın. Üstelik gösteriş olsun diye annemin memleketine babam ayrı dedem ayrı amcam ayrı arabayla gelmiş. Durumlarının iyi olduğunu ve gösteriş çabası içinde olduklarını düşününce bilezik konusu daha da dumur ediyor insanı.
En azından sizin çoçuğa hediye vermedi. Şükr etmelisiniz bence. Yeğene üzüldüm ben. Çocuk zaten yetim kalmış bide parasına göz koymuşlat.Doğum yaptım, görümcem hastaneye geldi ama bir şey takmadı bebeğe. Eve çıktık, eve geldi gene birşey takmadı. Akrabalarını bebek görmeye getirdi, gene bir şey takmadı. Yanında kalan yeğeni (anne babası hayatta değildi) ben doğurduktan 20 gün sonra maaş aldı, maaşla çeyrek alıp taktılar.
İkinciyi doğurdum, 40 gün hiç bir şey takmadı. Yeğeni işten çıkmıştı, maaş almıyordu. Annem öksüz ve yetim diye yeğenine yardım ediyordu arada. O ara yine yeğene yardım etti. Annemin verdiği paradan görümcem çeyrek alıp bebeğe takmıştı.
Çok şükür benim de bebeğimin de onun ya da başkasının takacağı şeye ihtiyacımız yoktu ama kendi öz kardeşi baba olmuş, hamileliğin başından beri her ay kenara bir şey koysa zaten doğuma kadar hediyesini hazırlamış olurdu.
Bazılarının gamsızlığına hayret ediyorum.
Senin elti çok Türk dizisi izlemiş.Nikah kiyilmis, tebrikleri aliyoruz. Sadece nisan ve nikahta gordugum eltim “Sana kismetmis cok ugrastim evlendirmek icin” dedi. Balayinda esime sordum o ne demekti diye.
Kadin kendi yegeniyle evlendirmek istemis megerse, yegeni baskasindan 4 aylik hamileyken. ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?