- 28 Eylül 2018
- 5.971
- 21.545
- 348
- Konu Sahibi Cansel3477
-
Yeniyim diyip durmuşsunuz da evleneli 2 sene olmuş hala yeni gelinim diyenler gibi olmuşdünyanın sonu değil,kural öyleyse banlayabilirler yapcak bir şey yok
Keşke o neydi gız vakası yaratsaymışsınız orda ya da içerde.Değişik bir insan modeli benim kv. Bir keresindede ben yakaladım utanç verici bir halini. Annem ve babam onlara davetliydi. O zaman ailevi sorunlarimiz vardi babam ve abimin arasi iyi degildi. Abimin evliligide iyi gitmiyordu buda kv olacak kisinin kulagina gitmisti. Neyse balkonda oturup cay iciyorduk hep beraber babama tlf geldi babam telefonu alip mutfagin balkonuna gecti ozel gorusmek icin. Buda hemen arkasindan kalkti cay sogumus isitayim dedi mutfaga gitti. Baya bekledik kv gelmedi bende gidip bakayim dedim sonra demesin gelin oturuyor ben is yapiyorum falan diye. Mutfaga gittim birde ne goreyim. Karanlikta durmus elinde caydanliklar mutfakla balkonun arasindaki kapi acikti kapinin dibine cokup babami dinliyordu mgizliden. Basimdan asagi kaynar sular dokuldu. O kadar igrendimki kendisinden. Sert bir sekilde isigi actim hemen sicradi caydanliklari alip ocaga dogru kostu. Gozumde kuculdukce kuculdu keske yuzlesseydim diyorum ama annem ve babamin yaninda rezalet ciksin istemedigim icin susmustum.
Eşime sevgiliyken aldığım ikimizin olan bir fotoğrafı bastırdığım bardak vardı.Nişanlıyken eşimin ailesine kalmaya gittiğimde o bardaktan su içtim.Rujum olduğu için ruj izi olmuş.Ve görümcem 2-3 gün çirkeflik yapıp ağlayıp sızlayıp eşime benim bardaktan ruj iziyle ona mesaj verdiğimi söylemiş.En ilginç ve komik buyduKızlar hem biraz gülelim, hem de herkesin bir derdi olduğunuu hatırlayalım istedim.Bugüne kadar çok sevilmeyen akrabalarınızın yaptığı en şok edici şey neydi.Artık bu kadar da olmaz dediğiniz şeyler.Duyduğunuz şeyleri de yazabilirsiniz,maksat okuyup herkesin birbirinden farklı huyları olduğunu hatırlayalım.
Örneğin kayınvalidemlerde akraba evliliği vardır hep tek dışardan gelin benim(eltim dahil eşimin kuzenidir,o yüzden beni gelin olarak pek kabullenebildiklerini hala düşünmüyorum.)Bir keresinde evde bütün teyzeler dayılar toplanmıştı.Fotoğraflarını çekmem için kamerayı bana verdiler ve ben hariç herkes o fotoğrafın içindeydi hahahahaha.İlk başta sinirim bozuldu ama sonra çok komik gelmişti bu yaşadığım olay.
Demek ki benim kv gibileri de varmış.2.hamileleigimde bir hayırlı olsun demedi hiç bir görüşmede de hamileliğimle ilgili birşey sormadı bozduğunu düşünmüştüm.İlk kızıma doğum yaptım. Yürüyerek hastane en fazla yarım saat ama kv gelmeye tenezzül etmemişti. Doğumdan dört gün sonra yabancı gibi gelip annemin yaptıklarını yiyip içip gitmişti. İkinci kızıma 2 aylık hamileyken Gelip bizde kaldı ama bi hayırlı olsun bile demeden gitti bi daha doğumdan 2-3 gün sonra aradı. Açmadım. 20 günlükken geldi eli bomboş. Gerçi evlenirkende evimizi kına gecesi günü görmüştü. Merak edip sormamıştı bile evi eşyaları ne yaptınız diye.
Daha bu ay böyle konu okuduk KK'da. Kadın esiyle yurtdışından iş bulmuş. Kendi evlerini kiraya verecekken KV 'biz oturalım bunda,bizim evi kiraya veririz' demişler, uluslararası para gondermek masraflı olduğu için biriktirip gelince vereceklermis kira bedelini
Sonuç? Bir kirayı vermedikleri gibi 'biz torun istiyoruz. Torun yoksa para da yok. İhtiyacınız yok zaten' demişler
Konuyla ilgili olarak şükür verecek örneğim yok, bekarım. Ama şeyi diyebilirim, dedem askere gitmeden önce evlendirmek için ananemi almışlar. Ananem de gelişme cagindaymis,daha 16.
Dedem evlendigi gibi kısa zaman sonra askere gitmiş. O zaman askerlik iki yıl.
Askerlik bitmis, gelmiş. Tabii evde bayram havasi ,herkes tebrige gelmiş - kalabalık . Ananem de kucağında bebeğiyle oturuyor mahcup mahcup . Bir zaman geçmiş dedem babasına demiş ki ; baba benim bir emanetim vardı. O nerede?
Nişanlın değil mi istediğin mesajı verirsin yâda direkt öpersin bunda ağlayıp sızlayacak nevar ben anlamadım.Eşime sevgiliyken aldığım ikimizin olan bir fotoğrafı bastırdığım bardak vardı.Nişanlıyken eşimin ailesine kalmaya gittiğimde o bardaktan su içtim.Rujum olduğu için ruj izi olmuş.Ve görümcem 2-3 gün çirkeflik yapıp ağlayıp sızlayıp eşime benim bardaktan ruj iziyle ona mesaj verdiğimi söylemiş.En ilginç ve komik buydu
Yani askere gitmeden genecik kızla evlenip askerden döndüğünde kucağında çocukla bir kadin bulunca karısını tanımamışAy ben anlamadım emaneti
Yeni gelin işini biliyor))Benim ki henüz elti adayı sevgililer. Facede kaynımla fotolar paylaşıyo kaynanamın fotosunu paylaşıyo annecimler bal annemlerama gizlilikten hepsini sadece kaynanam görüyo öyle ayarlamış. Tesadüf eseri öğrendim . Bana yapılan bişey yok ama çok tuhafıma gitmişti. Mesela eşimle benim doğumgünlerimizde fotolarımızı paylaşıp kutlamış ama haberimiz yok kaynanam görüyo
Bende aynenYasadıgım en sok edici sey hepsinin asırı tatlı ve iyi niyetli olmasıydı hahasjd alısmamısım görmemisim vukuatsız eş ailesine. Ama eş bozuk cıktı boşuyorum orası ayrı.:)
Ya aslında amacım can acıtmak olsa şimdiye on kere derdim de görümceme kıyamıyorum severim kendisini kalbini kırmak istemiyorum.Siz yine de demeyin,onun yaptığı terbiyesizliği yapmayın.Sağlık şakaya gelmez.
Anlamadim baskasindan bebeği mi olmuş yani ?Daha bu ay böyle konu okuduk KK'da. Kadın esiyle yurtdışından iş bulmuş. Kendi evlerini kiraya verecekken KV 'biz oturalım bunda,bizim evi kiraya veririz' demişler, uluslararası para gondermek masraflı olduğu için biriktirip gelince vereceklermis kira bedelini
Sonuç? Bir kirayı vermedikleri gibi 'biz torun istiyoruz. Torun yoksa para da yok. İhtiyacınız yok zaten' demişler
Konuyla ilgili olarak şükür verecek örneğim yok, bekarım. Ama şeyi diyebilirim, dedem askere gitmeden önce evlendirmek için ananemi almışlar. Ananem de gelişme cagindaymis,daha 16.
Dedem evlendigi gibi kısa zaman sonra askere gitmiş. O zaman askerlik iki yıl.
Askerlik bitmis, gelmiş. Tabii evde bayram havasi ,herkes tebrige gelmiş - kalabalık . Ananem de kucağında bebeğiyle oturuyor mahcup mahcup . Bir zaman geçmiş dedem babasına demiş ki ; baba benim bir emanetim vardı. O nerede?
Eski bir geceliğe bir bakır bileziğe annemden kalan şu gözlüğe razıysan gel benimleeeKayınvalidemi ilk görüşümde biz eşimle nişanlıydık, köyden döndüğü gün çağırmıştı bizi. Site içinde 2 dk sohbet edip bize köyden getirdiği kolileri taşıtmıştı. Eve çıkınca size çay yapayım ama nerde ki, kahve yapayım ama süt tozu yokki şeker yokki demişti. (köyden geldiği için ev bomboştu ve beni misafir etmek için o günü seçmişti.)
Neyse dedim, olur öyle şeyler. Bizim düğüne az kaldı, ziyarete gitmiştik beni odaya çağırdı ben yine köye gidicem gelene kadar sizin eviniz kurulmuş olur sana bişeyler vereyim dedi. Sonra yaklaşık 30 35 yıllık gecelikler çıkardı, bunu ben doğumda giymiştim, bunu bilmem kim bana vermişti diye. Bunları sen giy dedi. Çeyiz veriyor güya. En sonda kendine gözlük almış, eşimde bana sanada güzel bi gözlük alalım alerjinde var bu sene ilaçta kullanamazsın çok rahatsız olursun dedi, kv bana eski gözlüğünü getirdi bunu taksana diye.
Kv'nin maddi durumu çok iyidir bu arada belki imkanı yok filan diye düşünmeyin.
Bu yorumu okuyunca benimde aklıma o geldi yaEski bir geceliğe bir bakır bileziğe annemden kalan şu gözlüğe razıysan gel benimleee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?