Bukadar saf olur mu bi insan ?

Sana öyke konuşuyordur ben biliyorum yaptığımı gibilerinden ki emin ol iyi biliyordur. Bir kaç günde bunu yapan ileri de yine yapar ve her koyun kendi bacağından asılır dediğim gibi tercih meselesi. Kullanıldığını da düşünmüyorum kendi rızası var yaşamak istemiş yaşıyor hepsi bu...

İnşallah üzülmez sonunda ne diyim :50:
İyi görmüyorum sonunu sadece hepsi bu..

ee ? daha önce de ilişki yaşamış bir insan, istedim oldu diyor, siz bunu niye saflık olarak nitelendiriyorsunuz?
bakire ayaklarına yatıp evliliğe ikna edene kadar göster ama elletme kuralını uygulayıp kurnaz mı olmalıydı?

E peki daha ne o zaman ? Bak işte şimdi hatalı oldun kız saf değil neyin ne olduğunu biliyor eğlencesine bakıyor sende ona çok sert davranmışsın. Çocuğun onu bırakacağı ne malum belki arkadaşın sıkılıp bırakacak.

Kusura bakma ben seni haksız gördüm şimdi hayatına karışma hakkın yok bu şekilde o kendince hayatını şekillendiriyor ve onun hayatı.

ee ? daha önce de ilişki yaşamış bir insan, istedim oldu diyor, siz bunu niye saflık olarak nitelendiriyorsunuz?
bakire ayaklarına yatıp evliliğe ikna edene kadar göster ama elletme kuralını uygulayıp kurnaz mı olmalıydı?

Yok canım tabikide hayır, bizim çevreyi iyi kötü biliyorum lafı edilise ve ailesinin kulağına giderse mahvolurlar :50:
Bukadar çabuk inanmasın insanlara, hele dünki erkeğe, biraz ağırbaşlı olsun ve değerini yitirmesin. İlk başta kendi düşünecek bunları tabii..bende kafasına dank eder diye konuşuyorum işte. Takar takmaz kendi bilir. Elini ayağını bağlayıp "uslu dur artık" diyecek halim yok ya..

E peki daha ne o zaman ? Bak işte şimdi hatalı oldun kız saf değil neyin ne olduğunu biliyor eğlencesine bakıyor sende ona çok sert davranmışsın. Çocuğun onu bırakacağı ne malum belki arkadaşın sıkılıp bırakacak.

Kusura bakma ben seni haksız gördüm şimdi hayatına karışma hakkın yok bu şekilde o kendince hayatını şekillendiriyor ve onun hayatı.

Doğru ben gerekeni yaptım uyardım ettim, yaşayıp kendi görecek. Söylenecek söz de kalmadı sanırım...

Gereksizce ağır bir dil kullanmışsın bence. Eğer iyiliğini düşünüyorsan daha az yargılayıcı ve daha nazik olmayı deneyebilirsin arkadaşına karşı. Mesela sana çocuğun uzun süreli ilişki yaşanabilecek yapıda biri gibi gelmediğini söyleyebilirsin. Arkadaşının aradığı uzun süreli bir ilişkiyse ilerde hayal kırıklığına uğrayabilirsin yerinde olsam hemen güvenmezdim, fazla bağlanırsan ileride üzüleceğini düşünüyorum diyebilirsin.

Ama arkadaşının değer yargıları senden farklıysa, biriyle beraber olmak için illa ileride onunla evlenmesi gerektiğini düşünmüyorsa bu ne senin değer yargılarının ondan daha iyi olduğunu gösterir, ne de sana onu kabaca yargılama hakkı verir. Ki bence senin utanma olarak algıladığın şey onun senin yargılamandan rahatsız oluşu. Eğer düşünce yapısı seni rahatsız ediyorsa görüşmemeyi tercih edebilirsin kendi doğrularını benimsetmeye çalışmak yerine.

Doğru ben gerekeni yaptım uyardım ettim, yaşayıp kendi görecek. Söylenecek söz de kalmadı sanırım...

Sen bişey yapamazsın ki zaten kaldı ki yaptığın yanlış arkadaşın bu şekilde yaşamayı seviyor kusura bakma sana uymuyor ise böyle bir arkadaş yolunu ayırırsın sonuçta bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyeyeyim derler.

Neler yaptığınıda biliyorsun ilk olmadığını son olmayacağında biliyorsun niye uyarmaya
kalkarsın arkadaşın haklı sonuçta onu tanıyorsun oda kendisini bilen birinden bu lafları duymayı hakaret kabul etmiştir.

Babasına bi telefon geldi geçenlerde, kızın böyle böyle gizli iş çevirdi diye. Adam yıkıldı resmen. O gün ben gittim dertleştim adamla, çok kötü bi haldeydi anlatamam. Zaten kalp hastası. Zar zor ben ikna ettim bidaha olmicak güven bundan sonra amca diyerek.
Demek istediğim herkese hemen inanıp kaptırmasın kendini yarın birgün bu da ailesinin kulağına gider, adam kalpten gider bu sefer Allah korusun :50: Değer vermesem bukadar sorun etmezdim ailem değil bişeyim değil sonuçta. Göz göre göre de susup oturmak doğru olmaz diye düşünüyorum bir yandan.

Yeterince yaptım sanırım kızlar daha ne diyebilirim ki?
Allahım kimseyi şaşırtmasın :50:

"Kullandırtmıyorum, ben istedim olmasını" demiss
eee sizene ki bundan
ayrica insanlarin bu kadar özeline girmeye ne hakkiniz var
herkes kendi hayatina baksin
bayilirim bu lafada
ilk tasi günahsiz olan atsin..

Canım kusura bakma ama bu saflık değil, 2 günde insan sırf '' saf '' olduğu için ilişkiye girmez bana göre. Birde kendisi istemiş. Kötü bir mana çıkarmayın ama bana göre bu saflığa bağlanmamalı.
Yukarıdaki arkadaşımında dediği gibi kıymetini bilmiyor.
Canım ben sende bir hata göremedim, normalmiş gibi karşılarsan oda bundan cesaret alıp yine aynı hatayı tekrarlayabilir.
Ona böyle şeylerin çocuk oyuncağı olmadığını söyle, ve birşeyi yaparken sonunu düşünerek yapsın. Hiçbişeyi geri döndüremiyoruz çünkü.

"Kullandırtmıyorum, ben istedim olmasını" demiss
eee sizene ki bundan
ayrica insanlarin bu kadar özeline girmeye ne hakkiniz var
herkes kendi hayatina baksin
bayilirim bu lafada
ilk tasi günahsiz olan atsin..

Herkes kendi hayatına baksın mı ?
Arkadaşlık nedir sizce bilmem ama bana göre ''iyi günde kötü günde yanında olmak''tır.
Çok samimi bir dostu ve onun iyiliğini istiyor. Bu hayatta sadece kendimiz için yaşamıyoruz. Birilerini uyarmak, yola getirmek insanlık görevi diye düşünüyorum.

Arkadaşlık nedir sizce bilmem ama bana göre ''iyi günde kötü günde yanında olmak''tır.
Çok samimi bir dostu ve onun iyiliğini istiyor. Bu hayatta sadece kendimiz için yaşamıyoruz. Birilerini uyarmak, yola getirmek insanlık görevi diye düşünüyorum.

Bazılarımız böyle düşünmüyor canım görünüşe göre. Herkes oci dostluk başka birşey ifade ediyor..

Bazılarımız böyle düşünmüyor canım görünüşe göre. Herkes oci dostluk başka birşey ifade ediyor..

Bence başka birşey ifade etmemeli. Sadece gülüşmek yada konuşmak için birileriyle arkadaşlık edilirse bu arkadaşlık değildir.
Sen arkadaşını yola getirmeye çalış canım, hiç olmazsa ailesini düşün.

Kesinlik ile haklısın ama şöyle bir durum var konuyu açan arkadaşım arkadaşının zaten cinsel hayatı olduğunu biliyor bakire değil ve bu şekilde yaşamayı benimsemiş demek ki onun kararı hayatı kimseyi ilgilendirmez.

İşte burada arkadaşına böyle bir sert bir uslüp göstermesi karşı tarafın bunu hakaret olarak algılanmasına sebep olur.

Saflık ile alakası da yok konunun erkeğin gideceğini biliyor arkadaşı zaten belki ondan önce arkadaşımızın arkadaşı sıkıldım diye yolunu ayıracak.

Aslında arkadaşın en büyük endişesi it kopuk takımından pskiopat olarak sıfatlandırdığı biri tarafından tehdite uğraması ailesinin haberdar olup ailesinin üzülmesi belki kendisine kadar gelir bu işin ucu konuyu açan arkadaşa bile dokunabilir. Zira arkadaşım diyor yakınız diyor biliyor olman lazım onu. Uyarma şekli yanlış bana göre.

Madem arkadaşını bu kadar düşünüyorsun yolada gelmiyor ailesi ile konuşursun bir daha olmayacak dedim ama durmuyor diye.

Her koyun kendi bacağından asılır ve minare çalınmış saf dediğin arkadaşın iyi kılıf uydurur.

Son düzenleme:
Kesinlik ile haklısın ama şöyle bir durum var konuyu açan arkadaşım arkadaşının zaten cinsel hayatı olduğunu biliyor bakire değil ve bu şekilde yaşamayı benimsemiş demek ki onun kararı hayatı kimseyi ilgilendirmez.

İşte burada arkadaşına böyle bir sert bir uslüp göstermesi karşı tarafın bunu hakaret olarak algılanmasına sebep olur.

Saflık ile alakası da yok konunun erkeğin gideceğini biliyor arkadaşı zaten belki ondan önce arkadaşımızın arkadaşı sıkıldım diye yolunu ayıracak.

Aslında arkadaşın en büyük endişesi it kopuk takımından pskiopat olarak sıfatlandırdığı biri tarafından tehdite uğraması ailesinin haberdar olup ailesinin üzülmesi belki kendisine kadar gelir bu işin ucu konuyu açan arkadaşa bile dokunabilir. Zira arkadaşım diyor yakınız diyor biliyor olman lazım onu. Uyarma şekli yanlış bana göre.

Madem arkadaşını bu kadar düşünüyorsun yolada gelmiyor ailesi ile konuşursun bir daha olmayacak dedim ama durmuyor diye.

Her koyun kendi bacağından asılır ve minare çalınmış saf dediğin arkadaşın iyi kılıf uydurur.

Zararın neresinden dönülse kardır. Şimdi cinsel hayatı var diye kızı başı boş bırakmakta doğru olmaz.
Gerçi bunu kendi düşünmesi gerekir ama düşünemiyor demekki. O yinede uyarsın, dinlemezse kendi ayıbıdır. Ama oturup izlemek biraz vicdansızlık olur.

Back
X