Yani diyorum ki senin neden böyle davrandığını anlamıyorsur muhtemelen. Yani ona göre sorun yok, her şey güzel gidiyor. Ama sen durduk yere sorun çıkarıyorsun gibi geliyor ona. Senin neye takıldığını anlayamıyor yani, bu yüzden klasik kadın davranışları deyip saçma buluyor açıklama yapma gereği duymuyor.
Erkekler bizim gibi değil, iş konusunda çok daha hırslı ve mükemeliyetçiler. Hele ki yükselme ihtimali görüyorlarsa dört elle sarılıyorlar.
Ben hiç sorun etmediğim için durumu eşimle aramızda bu tarz bir konuşma geçmedi. Ama buna benzer yaşadığımız durumlar oldu. Ben çok konuşmak çok dillendirmek yerine davranışlarımla göstermeyi tercih ettim.
Mesela eşim özel günleri unutmaz, önem de verir ama hiç çiçek falan almamıştı bana. Bi kaç kez dile getirdim. Çiçekçinin önünden geçerken " ayy ne güzel çiçekler" dedim, ya da elinde çiçekle gelen birini gördüğümüzde biraz şımarıp " sen bana hiç çiçek almadım" falan dedim. Baktım adamda tık yok. Anlamıyor ya da umursamıyor. Ben de geçen yıl evlilik yıldönümümüzde çok güzel bir çiçek yolladım ona. Acayip mutlu oldu hatta çiçeğin fotoğrafını çekip facebooka koymuş " dünyanın en şanslı adamıyım ben, evlilik yıldönümünde karısından çiçek alan kaç kişi vardır" diye. Üstünden bir yıla yakın zaman geçti. Hemen hemen her ay bir bahaneyle ya elinde koca bir buketle geldi, ya kapıda çiçekçi belirdi.
Sen de böyle bir yöntem izleyebilirsin belki.