Bunaldım artık, yeter!

Şu an yaptığı bir borç yok, daha önce askerdeyken falan kredi çekmiş onları toparlayamıyor. Aslında iyi kazanıyor ama iyi de harcıyor. Sürekli bocaladığı bir türlü düze çıkamadığı için kendine kızıyor tabii ama bir şey de yapmıyor sanki bunun için. Yani gereksiz harcamalarımı kısayım da borcum bitsin demiyor. Sevgilisinin yaşam tarzına ayak uydurmak için daha çok harcıyor falan.
Normalde kontrol altında tutulması gerekebilir belki ama intihar ederken kullandığı ilaç dikkat arttırıcıydı, normalde kullandığı bir ilaç. Sanırım iş yerindekiler ve çevredekiler bilmesin diye hastaneye farklı bir şekilde bahsettiler durumdan. Çünkü bana sordular daha önce tedavi görüp görmediğini. O olayı geride bırakmış gibi duruyor kendisi de.

Annemler buraya gelirse sıkıntılar büyür gibi. Babamla oturup konuşamazlar, annem bunaltır. Tanıyorum hepsini yani. Durumu öğrenip geldiklerinde bile iki gün kalabildiler. Çünkü abim uzlaşma yoluna gitmiyor. Bağırarak haklı çıkmaya çalışıyor. Tartışmalarımızda da böyle durum. Haklısın deyip konuyu kapatmaya çalışırsam kızıyor, düşüncemi söylersem de alınıp kırılıyor. "Vay bee, demek böyle düşünüyorsun." falan diye olayı dramatize ediyor resmen. Bazen çok iyi tanıdığımı düşünüyorum, bazen tanıyamıyorum bile.

Ben iyi değilim, bunun farkındayım. Ama bunu dile getirirsem acındırdığımı düşünür diye bir şey diyemiyorum. Geçen dönem 1 ay değil evden odamdan çıkmadan yaşadım. Bütün gün işteydi, hiçbir şeyden haberi yok. Biriyle konuşurken istem dışı ağlıyorum artık, sinirlerim yıprandı.

Konu, içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

arkadaşım, sizin ve abinizinde sinirleir aşırı yıpranmış belli ki. en azından biriniz daha sakin ılımlı olsa, diğerini idare eder, zor süreçte destek olur gidersiniz birbirinize. ama ikiniz de fazlasıyla dolmuşsunuz.

abinizle,bu borçları tutumlu olma konusunu konuştunuz mu hiç. hani güzellikle şefkatle hesap sormadan ''abicim zora giriyorsun, seni düşünüyorum üzülüyorum. biraz daha harcamalarına dikkat etsen daha iyi olur hem sen rahata erersin vs'' bu şekilde bir konuşsanız. eğer fayda etmezse de en iyisi uzak durup dolaysız tepkiler vermek. duygusal tepkiler zor olsa da vermeyin. ters bir hareket mi yaptı. şakaya vurun. eğer çok ağır geldiyse susun uzaklaşın hiç tepkji göstermeyin. duygusal bir çıkış yapmayın.

kendisi de belli ki pişman oluyor ama bu tarz davranışları yine de gösteriyor. madem öyle siz de olabildiğince dolaysız kişisel olmayan tepkiler verin. görmezden gelin uygunsuz hareketlerini. gözüne sokmazsanız belki daha iyi anlar yaptıklarını. bazen sessizlik en iyi cevaptır.

bunun haricinde kendinizi güçlendirin, eve tıkılı kalıp kendi kendinizi yıpratmayın. abinizden önce sizin sağlığınız iyi olmalı, siz ne kadar güçlü olursanız abinize de o kadar destek ve güç verirsiniz. bu yüzden dışarı çıkın arkadaşlarınızdan destek alın. spor vs yapın. kendinizi meşgul edip zorlayıcı şeyler üzerinde fazla düşünmeyin.

Allah yardımcınız olsun

Çok sağolun yorumunuz için, dikkate alıcam dediklerinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…