Bunaldım bunaldım sizce haklı kim?

Valla benim gorümcem abisiyle uzerinde o kadar emegimiz olmasina ragmen, (lisede psikolojik olarak hastalandı evimize aldık doktor bulduk tedavi ettirdik ilaclarini abisiyle ben takip ettik doktora her seferinde biz götütdük. iyilesti universite okusun diye biz dersaneye yazdirdik ders calsimasina test cozmesine yardim ettik universiteyi kazandi kayida ozel arabayla biz göturduk) bizim doktor randevumuz oldugunda bile cocugunla ilgilenmeye mirin kirin ediyor o da sadece doktora gidip geliyoruz yani gezmeye gitmiyoruz.

Simdi ikinci çocugum oldu evime uğramıyor. Kalp problemim var doktora iki cocukta yanimizda gidiyoruz mecburen. halbuki yeni evliyken gittigimiz yere onuda goturuyoruz diye bizden cikmiyordu. tabi ozaman cocuk yok gezme tozma vardı.

Benim gorumcemin vicdani rahatsa sizinki hayli hayli rahat olsun ki biz hicbir zaman gel bize yerles bakici tutmayalim sen bak demedik. ayni sehirdeyiz, doktora gittigimde biraz ilgilense bana yetecek.

size mi sormuşlar çocuk yaparken, ister çalışın ister çalışmayın kimsenin hayatını siz düzene sokmak zorunda değilsiniz. 32 yaşında evlendim herkes geç kalma çocuk yap dedi ama çalışmak zorundaydım kimseye yük olmamak için yapmadım. şimdi 40 yaşına geldim bu seferde çocuğum olmuyor evet üzülüyorum ama aldığım karardan zerre pişman değilim .önce insan kendi kendine yetmeyi öğrenmeli bence kesinlikle gitmeyin birde evde sığıntı olursunuz

Cinnet gecirecek hicbir sey yok.

Istemiyorsaniz kabul etmeyin, hic de uzatmalarina izin vermeden kesin atın. Ablam nöbeti oldugunda yegenlerimi birakir seve seve bakarim ben. Ama böyle bir seyi kabul etmezdim. Zor zamanda destek beklemek ayri, birinin hayatini komple isgal etmek apayri bir sey.

Herkes çalışmıyor musun diye sormuş da isterse evinde boş boş oturur yani bakmak istemiyor mu istemiyor bitti bu kadar. Size güvenip çıkmasalarmış yola, kimsenin çocuğuna bakmak zorunda degilsiniz yegeniniz bile olsa. Ayrıca kendi düzeniniz kendi eviniz de değil adapte olması orada yaşaması kolay değil, bambaşka bir çevre ortam abiniz ve yengeniz dışında kimseniz de olmayacak. Pılını pırtını topla bambaşka şehre git ha deyince yapılacak şey mi Allah aşkına. Anne babanız nasıl razı oluyor bu duruma ben ikiz kardeşimden böyle bir şey istesem babam önce bana kızar senin bakıcın mı kardeşin onun da hayatı var boş yere okutmadık biz sizi parana kıy tut bakıcını der yani.
Ya evet boş boşta oturuyor olabilir hayat benşm

Ya evet boş boşta oturuyor olabilir hayat benşm
Aynen öyle. Bu konuda en ufak bir kapı aralığı dahi bırakmayın istemiyorsanız. İstedikleri kadar sar başa yapsınlar tekrar tekrar söylensinler umursamayın. Millet işini yaptırıyor sonra sen sağ ben selamet arkasına bile bakmadan tüyme peşinde oluyor. Gencecik yaşınızda çocuk bakmakla uğraşacaksınız en güzel yıllarınız gidecek, zamanı geldiğinde siz evlenip yuva kurarsınız çocuğunuz olur etrafınızda da bir Allah'ın kulu kalmaz. Bu zamanları hatırlattığınız vakit de verecekleri cevap belli "ee yapmasaydın, zorla mı sana yap dedik!" O yüzden kendi hayatınıza bakın. Hiç kimse için düzeninizi bozmayın, istemediğiniz bir şeyi yapmaya kalkmayın. İki çalışan karı koca tutsunlar bir bakıcı.

Valla benim gorümcem abisiyle uzerinde o kadar emegimiz olmasina ragmen, (lisede psikolojik olarak hastalandı evimize aldık doktor bulduk tedavi ettirdik ilaclarini abisiyle ben takip ettik doktora her seferinde biz götütdük. iyilesti universite okusun diye biz dersaneye yazdirdik ders calsimasina test cozmesine yardim ettik universiteyi kazandi kayida ozel arabayla biz göturduk) bizim doktor randevumuz oldugunda bile cocugunla ilgilenmeye mirin kirin ediyor o da sadece doktora gidip geliyoruz yani gezmeye gitmiyoruz.

Simdi ikinci çocugum oldu evime uğramıyor. Kalp problemim var doktora iki cocukta yanimizda gidiyoruz mecburen. halbuki yeni evliyken gittigimiz yere onuda goturuyoruz diye bizden cikmiyordu. tabi ozaman cocuk yok gezme tozma vardı.

Benim gorumcemin vicdani rahatsa sizinki hayli hayli rahat olsun ki biz hicbir zaman gel bize yerles bakici tutmayalim sen bak demedik. ayni sehirdeyiz, doktora gittigimde biraz ilgilense bana yetecek.
Yaaa inanmıyorum ne insanlar var neler yapmışsınız benşm abim asla bu kadar iyiliği olmamıştır bana.
Vicdanım rahatladı şuan

Süre de belirtilmemiş mesela bir yıl için anlassaniz ama o sürede sizin dışardan isteğe bağlı sigortanız bari yatsa odeseler yani olmaz mı

Cinnet gecirecek hicbir sey yok.

Istemiyorsaniz kabul etmeyin, hic de uzatmalarina izin vermeden kesin atın. Ablam nöbeti oldugunda yegenlerimi birakir seve seve bakarim ben. Ama böyle bir seyi kabul etmezdim. Zor zamanda destek beklemek ayri, birinin hayatini komple isgal etmek apayri bir sey.

katılıyorum yeri geliyor zor zamandaki destegi gostermiyor bazi kayinaileler gel benim icin sehir degistir ben yetisemiyorum cocuguma bak ben calisayim cok sımarıkca bi istek ki 25 yasindaki genc bir kizin hayatinı kimse doguda bir ile evde cocukla hapsedemez. o cocuk buyuyene kadar kendi hayatı ne olacak konu sahibinin?

Yeğenlerime hiç kıyamam benden böyle birşey talep edilse itiraz etmezdim. Gönlüm razı gelmezdi yabancı birine teslim edilmesine.
Nasıl yani? Kendinize ait bir hayatiniz yok mu? Ne bileyim calismiyor musunuz? Bu kadar fonksiyonel misiniz? Ben simdi ogretmenim mesela, birakip gidip yegen bakayim 🤣 abiniz de sizin cocuklariniza gelip bakar kesin Zamani gelince. Yegenlere kiyilmaz yazik. Planları yaparken de size sormuslardi çünkü, sizin hayatınizi o kadar onemsiyorlar maşa gibi..

Yaaa inanmıyorum ne insanlar var neler yapmışsınız benşm abim asla bu kadar iyiliği olmamıştır bana.
Vicdanım rahatladı şuan

vicdanin rahatlasin diye anlattim zaten. Bos ver yukarida bir uye yazmis sen bakarsin buyutursun sen evlenince hicbiri yaninda olmaz.

kari koca calisiyorlar tutusunlar bir yardimci olsun bitsin.

Benim su an kalp rahatsizligim var 1 ay sonra kalp ameliyati olacaģım iki cocuguma da bakiyorum yemek ev iside yapıyorumm ameliyata annem gelecek onun yanina yardimci tutacagim yardimciyi begenirsek ben ise baslayana kadar devam edecek ben ise baslayinca bebege bakacak. bu arada sigortada yapacagim bakicima uzun soluklu olacak.

Abinizle yengeniz cok akilli. Hem karnim doysun hem pastam dursun istiyorlar.

Bir bilsem başkasına emanet edemeyiz diyorlar ama çocuğu yapmadan önce planı o şekilde yapmışlardı

Gececeksin onu bakicilar en az asgari ucret arti sigorta istedigini duyunca vazgecmişlerdir. ucretsiz izin kullansin o zaman. memurlarin 2 yil ucretsiz izin hakları var. emin ol yengeniz bunaldı kendini bir an once işe atmak istiyor evde cocukla yemekle ugrasmaktansa hem maasida kesilmesin hem bakiciyada para vermesin eee sizin hayatiniz? sizin alamadiginiz maaslar?

Gececeksin onu bakicilar en az asgari ucret arti sigorta istedigini duyunca vazgecmişlerdir. ucretsiz izin kullansin o zaman. memurlarin 2 yil ucretsiz izin hakları var. emin ol yengeniz bunaldı kendini bir an once işe atmak istiyor evde cocukla yemekle ugrasmaktansa hem maasida kesilmesin hem bakiciyada para vermesin eee sizin hayatiniz? sizin alamadiginiz maaslar?
Ah ah

vicdanin rahatlasin diye anlattim zaten. Bos ver yukarida bir uye yazmis sen bakarsin buyutursun sen evlenince hicbiri yaninda olmaz.

kari koca calisiyorlar tutusunlar bir yardimci olsun bitsin.

Benim su an kalp rahatsizligim var 1 ay sonra kalp ameliyati olacaģım iki cocuguma da bakiyorum yemek ev iside yapıyorumm ameliyata annem gelecek onun yanina yardimci tutacagim yardimciyi begenirsek ben ise baslayana kadar devam edecek ben ise baslayinca bebege bakacak. bu arada sigortada yapacagim bakicima uzun soluklu olacak.

Abinizle yengeniz cok akilli. Hem karnim doysun hem pastam dursun istiyorlar.
Allah şifalar versin 🌸

Anne babanız ne diyor bu duruma? Gelin hanımın kendi ailesi yok mu? Onlar yardım etsinler
Annem üzerime geliyor diyor ki sen de düşersin sende kötü duruma düşersin abinden destek istersin o zaman görürsün gününü diyor bende dedim o zaman kına yakarsın sende

Bir bilsem başkasına emanet edemeyiz diyorlar ama çocuğu yapmadan önce planı o şekilde yapmışlardı

Cok ısrarcı olurlarsa mutlaka en az asgari ucret ve sigorta iste.
Istedigin an vazgececekler zaten yüzde 99.

Yok, veririz diyorlarsa bence dusunebilirsin. Devir zor, ekmek aslanin midesinde. Yegenine bakarsin, harcayacak ortam da olmaz biriktirirsin. Sigortan ödenir.

Back
X