Bunaldım, yoruldum. Ne yapmalıyım?

normal değil canım.sözde yalnız yaşıyorsunuz ama resmen k.valide,kayınpederle beraber oturuyorsun.
çok uzun süre kalıyorlar her geldiklerinde ve kendileriyle beraber bonus insanlarda oluyor.(teyze görümce dede) sabır taşıymışsın sen.helal olsun valla.senin yerinede karar veriyorlar.bebeğinede sahip çıkıyorlar.pes doğrusu.senin durumunda olmak istemezdim.malesef yardımcı olamıycam sana çünkü ne söyleyeceğimi bilemedim canım.bol sabır diliyorum.

kimse sizin sizin bir hayatinizin oldugunu
sizinde caniniz
sizinde keyfiniz
duygularinizin oldugunu oldugunu
sizinde akliniz beyniniz oldugunu
sizinde anne babaniz oldugunu
o evinde haniminin siz oldugunuzu
esinizin hayat arkadasi oldugunuz
sizinde özeliniz oldugunu
nu nu nu ,,,,, bilmiyor mu kimse
yoksa siz mi belli etmedniz söylemediniz
bence sizin sucunuz
cevrenizdeki herkes sizi yönetiyor sanki

5 ay çok uzun bir süre kalmamalarını stediğini eşine deil direkt olarak ailesine bir şekilde söylemelisin... ailesine napıyorunuz derken geliceğiz deyince hmm kaç gün deyip 5 ay derlerse de şaka değil mi herkesin bir düzeni var deyin gülün knuyu değiştirin

bide büyükler evinden başka yerde rahat edemezler derler sizinkilerin maşallahı varmış :KK57: ben bekarım annem babam gelince 1 hafta duramıyolar yanımda sıkılıyolar evlerini özlüyorlar. evli insanların yanında o kadar kalınır mı yahu :KK57:

valla canım ben olsaam dayanamazdım herhalde. hiç yanlız kalmamışsınız nerdeyse bu ne böyle. valla direk telefon açıp söyle anne ben eşimle biraz başbaşa kalmak istiyorum yaza doğru gelirsiniz de. evlilğin 1-2 senesi çiftler yanlız kalmalı bence. yada hiç olmadı sende aileni çağır kalsınlar 1-2 ay eşin anlar ailesinin nasıl çirkin bir hareket yaptığını. hem kayın validenin yatak odana girmesi nedemek. yok sen bebekle başka yerde uyucakmışssın. ben olsam ben eşimden ve çocuğundan ayrı yatmam derdim

Bir an babanemi hatırladım. :KK45: Babanem 2 sokak ötemizde otururdu grip olursa 3 ay ameliyat olursa 6 ay kalırdı :KK70::KK70:Ama hiç ses etmez salonda hazırladığımız yatakta yatar sadece namaz ve yemek vakitleri kalkardı, televizyon izlerdi :KK45::KK45: annemde alışmıştı sabırlı kadındır. Sizi anneme benzettim :)

Bu arada önerim kocanıza tatlı dille uyarmanız. Zaten yazılanlardan anladığıma göre çok sabırlısınız, gayet sakin söyleyebileceğinize inanıyorum. umarım kocanızda sizin gibidir ve anlar sizi .

Zaman ayırıp okuyup yorumladığınız için teşekkürler. Tek tek cevap vermek isterdim ama bebeğim var, toplu bir cevap yazmak istedim.
Eşimle bunu defalarca konuştum. Her defasında senede bir gelsinler me olacak , oğullarının evini görmek istiyorlar, hatırım için sabret dedi. Son durumdan sonra kaç defa tartıştık. Kendini her türlü kötü sona hazırla bile dedim. Istemiyorum bu kadar uzun kalmalarını, en azından 1 ay kalsınlar ve daha bi Sürü şey söyledim. Öyle sinirli bir insan değildir, hak da veriyor bana. Ama nasıl gelmeyin diyeyim, Annem düşünmeli diyor. O da arada kalıyor ama ben de bunalıyorum. O çok Sabırlı benim annemler de gelse aylarca kalsa sesini çıkarmaz. Doğumdan sonra annem erken gidiyor diye de çok sinirlendi. Bu kısır bir döngü ve bu döngüde ben yok olup gideceğim sanırım:((( ayrıca annemler de sinirleniyor artık. Bu ne durmadan geliyorlar diyor annem ve babam.

Ne anne babalar varmış yahu.bizim gelinlerde daha 1 gün kalmış deiller bizimkiler.rahat edemezler.bide dede yazmışsın.benim dedim çekiştirsem gelmez kalmaya.töbe yarabbim.birde bende görümceyim ve bekarım.abilerime kalmaya hiç gitmedim.davet ettiklerinde belki gidiorum.oda kırılmasınlar die.ne aileymiş seninki öyle.Allah yardımcın olsun

Sulalece kalmaya gelen de gördük ya bravo yani!!! Hayır rahatta ediyorlar milletin evinde.Ondan sonra da gelin surat yaptı yok araları bozuldu olur.Arkadas gelin daha ne yapsın.Acikca tavrınızi belli edin.Yatakodaniza kadar giriyorlar,mahreminiz bile kalmamış. Benim annem gündüz oturmaya bile gelse mecbur kalmadikca girmez yatakodama.Hastalik olur bakılır yaslidir dersin canı sıkılan soluğu sizin evde alıyor...

Zaman ayırıp okuyup yorumladığınız için teşekkürler. Tek tek cevap vermek isterdim ama bebeğim var, toplu bir cevap yazmak istedim.
Eşimle bunu defalarca konuştum. Her defasında senede bir gelsinler me olacak , oğullarının evini görmek istiyorlar, hatırım için sabret dedi. Son durumdan sonra kaç defa tartıştık. Kendini her türlü kötü sona hazırla bile dedim. Istemiyorum bu kadar uzun kalmalarını, en azından 1 ay kalsınlar ve daha bi Sürü şey söyledim. Öyle sinirli bir insan değildir, hak da veriyor bana. Ama nasıl gelmeyin diyeyim, Annem düşünmeli diyor. O da arada kalıyor ama ben de bunalıyorum. O çok Sabırlı benim annemler de gelse aylarca kalsa sesini çıkarmaz. Doğumdan sonra annem erken gidiyor diye de çok sinirlendi. Bu kısır bir döngü ve bu döngüde ben yok olup gideceğim sanırım:KK43:(( ayrıca annemler de sinirleniyor artık. Bu ne durmadan geliyorlar diyor annem ve babam.

Annesine söylememiş ki arada kalsın.
Sizinkiler aylarca kalsa sesini çıkarmaz durumu yok, çünkü sizin aileniz aylarca sizde kalmıyor.
Erken gidiyor diye sinirlendi de ne yaptı, annenizi geri mi çağırdı?
Yoksa kendi annesine söylemesi gibi o da faydasız tavırlarından mı? Bana öyle geldi çünkü.

Esinizle konususun, tek cozum onda.

Care yoksa bosuna doldurmayin kendinizi oyleyse. Cunku hem bunlarla dolu olup hrm misafir agirlamak daha yipratici.

Yapılacak olan basit aslında. Kısasa kısas yapacaksınız. Annenler gelecek onlar gelmeden. Aylarca gitmeyecekler. :D Şaka bi yana Allah sabır versin sana.

Öncelikle merhaba,
Nerden nasıl başlamalıyım inanın bilmiyorum.
Ben 2 buçuk yıllık evliyim ve tam 3 aylık bir bebeğim var. Eşimi tanıdığımda İkimiz de henüz 13 yaşındaydık. Lisede aynı sınıftaydık,Üniversiteyi farklı şehirlerde okuduk ama ilk seneden itibaren görüşmeye başladık. Yani tam 9 yıllık sevgilimdi okul, iş be askerlik derken evlendik. ailelerimiz aynı şehirdeydi ama biz iş dolayısıyla istanbula yerleştik.evlendikten sonra İlk 1 ay kendi evimizde yaşadık. Eşim izinliydi, ben de ist da iş bakıyordum. 1 ay sonra Ramazan bayramında memlekete gittik. Benim ailem de orada ama genelde eşimin ailesinin evinde kaldık. Eşimin işi de oradaydı ama ayrılacaktı ,istanbulda çalısmaya başlayacaktı. Hemen ayrılamadı 2 buçuk ay daha kal öyle ayrıl dediler ve o da kabul etti. Yani ben evimize döndüm o kaldı.2 buçuk ay sonra ist a döndü ama maalesef yalnız değildi. Annesi, babası ve dedesiyle.yani sadece 1 ay beraber kalmışız, 2 buçuk aydır görüşmüyoruz ve o cümbür cemaat geldi. Neyse ailesi evimizi görmek istemiştir 25 günden birşey olmaz dedim sustum. Onlar gitti 1 ay sonra görümcem tatile yanımıza geldi 15 gün falan da o kaldı. Bu arada İkimiz de işe girdik çalışıyoruz. İş güç yemek çamaşır hepsi bende bunlardan hiç bahsetmiyorum. Neyse görümcem tatilini yaptı gitti. Ramazan bayramı geldi çattı ve biz tatile gitmek yerine yine onu. Ailesinin yanına gittik. Iznimize bu şekilde kullandık. Ve daha biz oradayken annesi ve babası kurban Bayramı'nda yanımıza gelmek için bilet almışlar. Anne, baba, dede ve teyzesi geldiler. 20 gün falan kalıp gittiler. Ve ben hala annesidir babasıdır birşey olmaz diyorum susuyorum. Ardından Şubat tatilinde yine görümcem geldi. Kayınpeder de geldi aynı dönemde yanında da eşimin kuzeniyle. 15 er gün kalıp gittiler. Bu arada hamileyim ben.

Neyse gel zaman git zaman doğumum yaklaştı ve kayınvalidem ve annem geldiler doğumum için. 15 gün sonra doğumum gerçekleşti. Annem 10 gün daha kalıp gitti. Ama kayınvalidem 1 ay daha kaldı ve gitti. Yani toplamda 1 buçuk ay falan kaldı sağolsun.
Ve biz yine 2 aylık bebeğimizle yollara düşüp, eşimin isteğiyle tam 1300 km yola gittik. Bayramın nerdeyse tamamını eşimin ailesinin yanında geçirip, arada da ailemi gördüm. O da ailemle görüşürken sanki kabahat işliyormuş gibi hissettim kendimi.
Ve son olarak; şimdi yine bilet almışlar Kasım sonunda geliyorlar. Yine anne baba ve dede. Şubat tatilinde de görümcem eklenecekmiş. Ve sıkı durun tam 5 ay kalmayı düşünüyorlarmış. Ondan bundan duyduğum bu. Soramıyorum çünkü buna kalbim dayanmayabilir. Sebebi de , bebek varmış ben tek başıma bakamazmışım. (Hamilelikten önce işten ayrılmıştım,hamilelik olunca yeni işe başlayamadım). Annesi bebeğe bakacakmış ben işe girecekmişim. Mecburen geliyorlarmış.

Çok uzadı farkındayım ama süreç uzun

Sıkıntıma gelince; tamam kayınvalidem kötü bir insan değil, her işin ucundan tutar bebeğe de çok iyi bakar. Genel olarak da iyi bir insandır. Ama bana hiç kimse ne zaman işe gireceksin, çalışmayı düşünüyor musun ya da gelelim mi diye sormadı. Eşime de sormadı kendi kendi ocakta işe başlamam gerektiğine karar vermiş. Hadi tamam işe başlayayım ben de istiyorum. Ama ben artık eşimle biraz yalnız kalmak istiyorum. Annesi sürekli yatak odamızda. Doğumdan sonra gece gözümü açıyordum yatağımızın başında.bebeği kontrol ediyormuş. Yatak odamdaki herşeyin yerini biliyor. Yani kısacası benim evimi kendi evi sanıyor. Eşimle aramdaki bütün konuşmalara dahil oluyor. Bana doğumdan sonra bir kaç ay ayrı yatın diyordu. Oğlu gece bebek sesinden uyuyamazmış. Bebeğim ve ben salonda uyumalıymışız. Bunun gibi çok şey var.

Eşimi seviyorum o da beni çok seviyor, çok da mutluyuz. Ama annesine gelme diyemez t:KK62::KK62:abi ki. Zaten aşırı düşkün. Ben dersem de eşimle aram bozulur. Ama ben de bunalıyorum. Nasıl söyleyebiliriz? Yoksa ben mi abartıyorum, bu kadar çok gelmeleri normal mi, Siz olsanız ne yapardınız?

Son olarak; okuyan herkese şimdiden teşekkürler. Her türlü soruya ve yoruma açığım. Yanlış düşünüyorsan lütfen söyleyin. Sevgiler...
Mahreminize nasıl sürekli ve izinsizce girebilir ben olsam alırım 3-5 tane fantazi iç çamaşır ortalıkta bırakırdım kv laf ederse de onların mahremimde olması normal de senin ne işin var derdim ama tabi denmiyor tam kv içeri girerken ayyyy ayyyy anne müsait değilim der ısrarcı olursa da çamaşırları gösterir anneciğim bu yüzden derdim ve bunu haftada birkaç kez yapardım

Son düzenleme:
Peki 5 ay sonra ne olacakmış? Bebek kendi kendine bakacak duruma gelmeyeceğine göre nasıl bir yol izlemeyi düşünüyormuş kayınvaliden? İlla ki bunuda düşünmüştür bi sor istersen. Sabır taşı olsa çatlar ben okurken şiştim yeminle.

Ama annesine gelme diyemez tabi ki.

Neden diyemez efendim, neden diyemez? Nasıl diyemez?

Eşinizin madem kendi aklı, iradesi, sağduyusu yok

Ya da var ama sizi önemsemiyor

Neden evlendiniz?

Ben abartıyor muyum demişsiniz ya, ben hiç abartmadan cevap vereyim

Eşiniz müdahale etmezse boşanın, o kadar söylüyorum.

Evlilik 2 kişiliktir, ev de ahalisine aittir.

Üye adınız da morsüpürge değil morçatı olmalıymış.

Ekleme: Bir de eşinizle ilgili asılsız şeyler yazıyorsunuz, kendinizi de inandırmışsınız. Diyelim gelmelerine bir şey diyemiyor, sizi neden sürekli o kadar yola sürüklüyor? Kolundan gelip çekiştiriyolar mı?

Back
X