- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.696
- 798
- Konu Sahibi Vakana-pan
-
Begini dusun....onu davet et :)Elimde olsa :)
İstemsizce kafamdan atamıyorum. Meşgul olmaya çalışıyorum bir anda yine tüylerim ürperiyor adeta. Bu kadar çok istediğimi ben de bilmiyordum :)
Merhaba arkadaşlar
Bir süredir eşim bebek istiyordu ben biraz soğuk bakıyordum ama denemeye başladık.
Çok umursamama rağmen adetim gecikince 8 gün kan testi yaptırdım, sonuç negatif çıktı. Neden bilmiyorum ama çok üzüldüm sonucu alınca ağladım. Aslında gerçekten istiyormuşum ben de bebek sahibi olmayı.
Aylardır deniyoruz, olma ihtimali yüksek günlerde ilişkiye giriyoruz fakat her ay oldu mu olacak mı diye düşünmekten adetim çok düzensizleşti. Stresim çok büyük.
Günlerdir depresyonda gibiyim, hiçbir şeyden zevk alamıyorum.
Eşimin kuzeni 2. çocuğunu doğurdu geçen hafta zar zor görmeye gittim. Kız benimle yaşıt maşallah doğurgan sanırım :)
Hastanede artık sende yap bak X'e 2. doğurdu falan gibi söylemler beni daha çok acıtıyor. Daha zamanı var diye geçiştiriyorum gururumdan.
Strese girmeden bu işi nasıl halledeceğim bir yardım etseniz bana
Yemek yemek, işe gitmek istemiyorum. bütün gün yataktan çıkmadan mal gibi uyumak istiyorum
Aynı ben ne kadar oldu evleneli...
Oyle bir anlatmissiniz ki sanki sinav kazanamadiniz, atanamadiniz is bulamadiniz falan gibi yani bir zaruriyet bir gereklilik bir gorev gibi anlatmissiniz. Halbuki bahsettiginiz sey sevdiginiz adamla birlikte el ele dunyaya getirmek istediginiz bir bebek bir yavrucak bir can bir hayat. Onun gelmesi icin boyle korku stres icindemi ,yoksa mutlu umutlu, sevgi ve ask dolu sicak bir yuva icindemi ugras vermek calismak istersiniz.
Bakin 30 yasindayim ve henuz gectigimiz mayis yindan beri evliyim bizde bebek cok istiyoruz ama, bebek surda dursun onumuzdeki 2 yil icerisinde esimle ayni ulkede bulusup bulusamayacagimiz bile muamma. Yani demek istedigim kendinize olmayan bir problem yaratip bide bundan dolayi depresyona falan girmeyin. Ortada anormal bir durum goremedim ben biraz sabirli olun siz sakin ve sabirli oldugunuzda goreceksiniz birden bebek gelirvermis. Yani en guzel seyi bile bu denli problemli hale getirmek cok yanlis, henuz kanitlanmis veyahu doktor tarafindan dile getirilmis bir saglik probleminiz de yok o zaman neden kendinizi bu sekilde yipratiyorsunuz. Milletin lafina bakip ta kendinize dert edinmeyin sizin ne zaman kac tane cocugunuz olacagini kimse soyleyemez, yorum yapma hakkinada sahip degildir hatta ima bile edemez. Bu sizin ozel hayatinizdir kisisel planinizdir. Ne yazikki bu bizim toplumumuzda olan bir sacmalik, bence bu tarz seylerin boyle ulu orta 3. kisiler tarafindan konusulmasi cok sacma. O ciftin bilecegi is bu kadar kisisel bir sey uzerine insanlar nasil yorum yapar ben anlamiyorum hatta.
8.ayımda hamile kalabildim, ama bu süre içinde hiç stres yapıp sıkıntı etmedim. eşime de kesinlikle yansıtmadım.
doktora da gitmişsiniz, sıkıntı yokmuş ne güzel.
bu ay olmaz herhalde dediğim ayda, sürpriz oldu. çabalamadık, ve çok üşüttüğüm kendimi saldığım bir aydı. beklemiyordum desem inanır mısınız?
Bilimsel yönünü bilmiyorum, ama bir rivayete göre çocuğunun azlığından yakınan bir adama, peygamberimiz bol yumurta yemesini söylemiş. -haşlanmış yumurta-
inşallah yakın zamanda bebeğiniz olur, size ve isteyen herkese Rabbim nasip etsin.
3 yıl oldu canım
Öncelikle kendini stresten uzak tutmalisin
Ve o dogurdu bu dogurdu diye kafanda kurma , herkes kendine sonucta
Binlerce cocuk sahibi olmak isteyen insanlar var , senelerce bekleyen. Hayirlisini dile rabbimden zamani gelknce elbet olacaktir...
Canım kafana takmamalısın. yeni başlamışsınız denemeye hem sakin olmalısın.
kafandan attığında daha hızlı oluyor bildiğim kadarıyla..
inşallah en kısa zamanda o güzel haberi alırsın.
Hmm o zaman be
Begini dusun....onu davet et :)
Ben hazirim...sende hazirsan bekliyorum de...
Canım allah tez zamanda bu güzel duyguları sana ve isteyen herkese yaşatsın <3
Tek önemli bir konu var "Stres". Stresten uzak durduğun an, bebişin için gerekli olan tüm gereksinimler vücudunda oluşur. Stres resmen, kadının doğurganlığı bile azaltıyor.
Sana tavsiyem, eşinle sırf bebiş olsun diye birliktelik yaşama. Eşinle her şeyin tadını çıkartarak yaşa, oldu bittiye getirme. Hatta eşini şımart biraz, güzel güzel giyin süslen püslen. :)) Farkı göreceksin
Hmm zevkli iş yumurtayı da çok severim :)
Allah hepimize hayırlısını nasip etsin
Ben de salacam bu ay kendimi :)
kesinlikle öyle yapmalısın.. bu zamanda olabiliyor, herkesin başına gelebilir.
allah korusun isyana girer, kalbini bozarsın nefis işte, bilemezsin..
Rabbim hayırlı zamanda hayırlı evlatlar versin inşallah.
bol bol dua et ve olumsuz düşünme kesinlikle..
o değil de eşin doktora gitti mi?
senin yumurtalıklar tertemiz olabilir ama ya eşin azospermi filansa ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?