• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunalım, boşluk hissi

pekiyi_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
272
150
53
Her gün içim daralıyor. Dünya çok anlamsız, çok boş geliyor. Bomboş.. Hayatta bazı zorluklar yaşadım hala da yaşıyorum. Onlar yüzünden belki de böyle hissediyorum. Sanki hep kalbimin üzerinde bir ağırlık var. Yaşama hevesim, bir şeyler başarma hevesim de yok. Yaşadıklarımı düşününce tüm heveslerim, hayat amaçlarım hemen yok oluyor aklımdan. Yaşama hırsı mı derler onu kaybettim. Siz de böyle hissediyor musunuz ve çözümü nedir?

Bende de bu ara cok olmaya basladi. Gecenin bir yarisi aglama krizleri de cabasi. Kafami dagitmaya calisiyorum. Film izliyorum arkdaslarimi arayip sohbet ediyorum. Iyi geliyor ama tam cözümünü bilemiyorum :(

Ne zamandir durum boyle?Sebepsiz yere oluyorsa normal degil.Ama sizi anliyorum bende oyleydim hala daha tam mutlu olmus sayilmam

Her gün içim daralıyor. Dünya çok anlamsız, çok boş geliyor. Bomboş.. Hayatta bazı zorluklar yaşadım hala da yaşıyorum. Onlar yüzünden belki de böyle hissediyorum. Sanki hep kalbimin üzerinde bir ağırlık var. Yaşama hevesim, bir şeyler başarma hevesim de yok. Yaşadıklarımı düşününce tüm heveslerim, hayat amaçlarım hemen yok oluyor aklımdan. Yaşama hırsı mı derler onu kaybettim. Siz de böyle hissediyor musunuz ve çözümü nedir?
Nasıl mutlu olsun ki insan? Hiçbirşeyde tat tuz kalmadı. Ben bu yaşadığımız çağa kendimi ait hissetmiyorum. Ne demiş yazar; "Yanlış zamanda yaşamanın stresi içindeyim"... al benden de o kadar..

Dua canım insan bazen neden yaşadığını unutuyor hangi dinden olursan ol neden geldiğini bı hatırla derim kendine dua et sure okuyabilirsin bana bı ara çok olmuştu öyle ylseyler sonradan hayatımda birşey eksikliğini hissettiği maneviyat mis dua ettim şükür ettim öyle yani bence

Kocaman bi AMAAAAAAN demek. "Amaan bi kere geliyorum dünyaya onda da üzülemem" demek. Bilemiyorum bunalımınızın boyutunu ama boşverdiğiniz an geçiyo bence. Bir kere arkadaşım bana demişti ki " baktın evin yanıyo bi kibrit de sen çakıcaksın ki çabuk yansın bitsin, o gamsızlıkta olmak lazım."
Bu düşünce mantıklı geliyo bana, boşver ve rahatla her şey bi yolunu buluyo elbet. Düşün düşün nereye kadar sen ne kadar düşünsen de düşünmesen de olacak olan oluyo zaten çok kafayı yormamak lazım. Elinden geleni yap ve gerisini Allaha bırak bu kadar.

Bir sorunum yok ama bendede var suan ayni bunalma.. Evi 4 dolandim, agladim sesli sesli, sonra komsu cagirdi.. Bide regl donemim ondandir sandim bende.. Sanki hafif var icimde daha o bunalim.. Elimi icine sokup o bunalimi cekesim var.. Menopoz doneminde nasil olcaz diye dusunmeye basladim..

Nasıl mutlu olsun ki insan? Hiçbirşeyde tat tuz kalmadı. Ben bu yaşadığımız çağa kendimi ait hissetmiyorum. Ne demiş yazar; "Yanlış zamanda yaşamanın stresi içindeyim"... al benden de o kadar..
Aynı ben :( malesef dünyanın hali gidişatı kötü :(

Dua canım insan bazen neden yaşadığını unutuyor hangi dinden olursan ol neden geldiğini bı hatırla derim kendine dua et sure okuyabilirsin bana bı ara çok olmuştu öyle ylseyler sonradan hayatımda birşey eksikliğini hissettiği maneviyat mis dua ettim şükür ettim öyle yani bence
İtiraf ediyorum düzenli dua etmiyorum. Hatta çok nadir. Hep istiyorum düzen olsun maneviyatimi dolduruyum ama hiçbir şey yapmıyorum.

Kocaman bi AMAAAAAAN demek. "Amaan bi kere geliyorum dünyaya onda da üzülemem" demek. Bilemiyorum bunalımınızın boyutunu ama boşverdiğiniz an geçiyo bence. Bir kere arkadaşım bana demişti ki " baktın evin yanıyo bi kibrit de sen çakıcaksın ki çabuk yansın bitsin, o gamsızlıkta olmak lazım."
Bu düşünce mantıklı geliyo bana, boşver ve rahatla her şey bi yolunu buluyo elbet. Düşün düşün nereye kadar sen ne kadar düşünsen de düşünmesen de olacak olan oluyo zaten çok kafayı yormamak lazım. Elinden geleni yap ve gerisini Allaha bırak bu kadar.
Boşveriyorum bazen hiç düşünmüyorum hiçbir şey sonra bir duygu patlaması, iç daralmasi, bunalım hissi oluyor. Çoğu zaman düşünmediğim için bile kendimi suçluyorum.

Bazi zamanlar duygusal veya manevi bosluktan bu hissi yasayabiliyoruz.İnşirah suresini okumanizi tavsiye ederim.Gece yattiginizda bir tespih alip Allahin isimlerinden veya fatiha ihlas cekebilirsiniz.Cok zor zamanimda bunlar bana terapi olmustu.
Teşekkür ederim

Cumleleriniz ayni beni anlatiyor, kabz hali deniyor buna. Aylardir kabz halindeyim, inanilmaz mutsuzum inanilmaz.

hep çok düşünmekten.
hayatınız üzerine çok düşüncelere dalmayın.
kafanızı alakasız şeylerle meşgul edin.
ruh sağlığınızı riske atmayın.
hayatın tadını zorluklar yaşarken de çıkarmayı bilmek gerek.

hep çok düşünmekten.
hayatınız üzerine çok düşüncelere dalmayın.
kafanızı alakasız şeylerle meşgul edin.
ruh sağlığınızı riske atmayın.
hayatın tadını zorluklar yaşarken de çıkarmayı bilmek gerek.
Ben çok ufak tefek şeyleri düşünüyorum. Öyle ki hani olur ya kalbim her an sıkışacak gibi bir ağırlık yüreğim ağzımda bekliyorum. Gelecekte başına gelebilecek felaketleri düşünüyorum hep gelecek korkusu, aslında yaşamaktan korkuyorum.

Back
X