Bundan sonrası için ne yapmalıyım ?

Bende üzülürdüm doğrusu ya haklısınız bence. Bundan sonra yapmanız gereken bence kayınvalidenize de iyi bir mesafe koyup bir daha eklememek olur

Aranızı düzeltmeye çalışıyor olabilir
Benim kv bi süre eltimle benim aramı yapmaya çalıştı, görüşmememiz çok zoruna gidiyordu çünkü. Aile arası laf dönüyordu tabii.
Ben onlarla görüşmedikçe bana çocuklarını anlattı, işte hasta oldular çok zayıfladılar, x(eltim) hastaneye yattı çok çekti bilmem ne bilmem ne.
Banane beni ilgilendirmiyor, bana anlatma dedikçe o an sustu, ama bidaha beni görmeye yeniden aynı şeylere başladı.
Sonra hepsini sildim hayatımdan, oh kafam bi rahatki, kim ölmüş kim kalmış umrumda değiller. Arada eşimle yada çocuklarla konuşurken duyuyorum seslerini onun haricinde benim için yoklar.
Bak sizde benimle benzer olayları yaşamışsınız. Ben görüşmedikçe daha da anlattı anlatma dedikçe paylaştı dayanamadım sildim. Evet bekji kaynanamı hayatımdan çıkarmadım ama tepki göstermek istedim bu yaptığı doğru değil. En azından çok rahatladım moranka.

Cok sevdigim bir dostumdu demissin. Insan herkesle arkadaslik kurabilir ama dostluk cok baskadir. Bu kadar sevdigin bir dostun nasil oldu ki birdenbire beddualar eden birine donustu? Dostun beddualar ediyor sen ses kaydini alip kayinvalidene dinletiyorsun. Bana iki taraf da masum gelmedi cunku oyle bir anda birinin ses kaydini almak aklimin ucuna bile gelmez. Yani siz dost falan degilmissiniz. Kayinvalidenle zaten mesafe koymaya calisiyorsun,dostunu hayatindan cikarmissin gerisini cok fazla takmaya gerek var mi? Sonucta sen bu iki kisiden de cok hoslanmiyorsun.

Olaylara senin baktigin noktadan bakarsak sen de kayinvalidenden cok cektin, cok sikayetcisin ama donup baktigin zaman hala onun evinde oturuyorsun. O zaman kayinvalidenin yaptigi da cok farkli degil bu durumda. Benim tavsiyem kendine dert aramayi birak. Durup durup kendini dolduracak seyler bulma.

Herkese iyi haftalar diliyorum kızlar. Direk konuya giriyorum. Kayınvalidem ile ortak bi tanıdığımız var kız benimle yaşıt. Çok sevdiğim bir dostumdu. Nişan dönemimde arkadaşlığımı sonlandırdım kendisiyle. Özet geçmem gerekirse nişan saatime kadar karışıp sürekli bana hesap sorması beddualar etmesi laf sokması ve eşimle ilgili bi konuda beni yermesi ve daha bir çok şey. En son sıkıntılı dönemimde nasılsın demesi gerekirken beddua edip laf sokunca biz arkadaştık yazık diyip kendisiyle iletişimimi kopardım. Eşimede beddua etti :) kayınvalideme olayı anlatmak yerine arkadaşımın ses kaydını dinlettim o zamanlar nişanlıyım. Kayınvalidem de şok oldu inanamadı. Ortak tanıdık olduğu için hemde kızın yalan söyleme huyu olduğu için uyardım kayınvalidemi. O zamanlar kayınvalidem duyduktan sonra görüşmeyeceğini söyledi bende aralarındaki duruma müdahale etmeyeceğimi söyledim.

Evlendim ne hikmetse nispet ve inadıma yapar gibi kızla durumlar paylaşıyor. Öyle böyle değil ama “ canımm benim, iki gözümmm, ablasınınn bitanes gelmiş kutlamaya, beni özlemişşş güzelim “ ve daha fazlası. Kıskandığım değil ama inadıma yapıldığını ve huzursuz etmek için yapıldığını hissediyorum. Beni ilgilendirmez görüşmeleri ama ben o ailenin üyesiysem ve evladıyla evliysem en azından durumlarını gizleyemez mi ? Neyse dedim boşver olabilir umursama. Kızlar yok durmuyor kaynanam tekrardan gözüme sokarcasına. Sonra gelmiş bana beddua eden arkadaşımın doğumgününü soruyor. Ondan bahsediyor. Anne bana sorma hoş değil dememe rağmen prensesiim diye durumlar atıyor kızla. En son bi akşam “ anne bari bana gizle hoş olmuyor artık görünce yoksa ben görmemek için çıkıcam takipten dedim”. Sanki ben bunu dememişim gibi sabah durum atmış kendi evinde. Ya istediğini çağır görüş karışıcak değilim ama bunu da görünce midem bulanıyor artık.
Dayanamadım sildim kayınvalidemi durumlarınını görmemek için. Numarasını değil sosyal medya hesabını. Diğer yerden durumlarını sona aldım normalde burdan da bakmıyordum ama arkadaşım gönderdi ordan gördüm. Eşime söyledim o da savunmadı tabi annesini boşver bunlar için üzülme ne yapalım şimdi kızda inadına geliyor falan dedi. İnadına paylaşan anası değil sanki. Uzatmadım işteyim diye. İçimi dökmek istedim aslında kızı ya da kayınvalidemi kıskanmıyorum kıskançlık değil içimde ki. Yapılan şey hoşuma gitmiyor ve bunu söyledim kendisine. Ben ailesnden bi üyeyi kaybetmiş arkadaşlarıma bile bazen üzmemek için durum gizliyorum. Bazen bebek isteyen arkadaşlarımla konuşurken çocuktan bahsetmiyorum ne bileyim iş arayan arkadaşıma işimi övmüyorum. Söylenmedim tabikide kayınvalideme haddime değil hesapta sormadım ama bana gizlemezsem görmemek için silerim dedim ve sildim. Bundan sonrası için sizce ne yapayım ?
Bu ailede zerre hatiriniz yok.(kurbanda gelip gitme.konusu sizindi galiba)Ama israrla kafaniza takmayi,bu aileyi onemsemeyi basariyorsunuz.Engellerim,hic yormam bile cenemi,kac yasinda kadina bu yastan sonra usul erkan mi ogretecegim?

Oğluna beddua eden kızla fotoğraf çekip size inat olsun diye prensesiiimm, güzelimm şeklinde durumlar mı paylaşıyor? Ucuzluk paçadan akıyor. Ben olsam silmeui bırak bir süre evine bile gitmem.

Haha ben öyle paylaşınca eşimle resmini başa sabitlemiş :) sanki yiyoruz oğlunu anlamıyorum bu tripleri. İnadıma yapıyorsa bedeli olmamalı mı ? Sonuçta yaptığının karşılığını biri vermeli diye düşündüm. Akrabaları var bende beni seven muhtemelen gördüklerinde “x le takipleşmiyorlar “ diye dedikodu yapıcaklar. Kaynanamda gösterş meraklısıdır aklı çıkar. Bakalım ne diyecek millete :)
Çocuk gibi kadın ya
Muhattap bile olma

Oğluna beddua eden kızla fotoğraf çekip size inat olsun diye prensesiiimm, güzelimm şeklinde durumlar mı paylaşıyor? Ucuzluk paçadan akıyor. Ben olsam silmeui bırak bir süre evine bile gitmem.
Oğluna direk etmedi olarak düşünüyor sanırım bir de kız kendini haklı çıkarmıştım ben o anlamda demedim etmedim abarttı diye sever yalanı. Yahu nikahım ertelenmiş covid var kız bana diyor dikkat et bu kibirle gitmezsin. Ee ben kimle evleniyorum oğluyla ? Nikahımada gelmedi. Kızın annesi geldi seni biliyorum benimki problem dedi kadın. Kız benim nikahıma gelmediği gbi annemide göndermicem diyip annesinden beni annemi herkesi sildi gelmiş kaynanamlacafede fing atıyor.

Bu ailede zerre hatiriniz yok.(kurbanda gelip gitme.konusu sizindi galiba)Ama israrla kafaniza takmayi,bu aileyi onemsemeyi basariyorsunuz.Engellerim,hic yormam bile cenemi,kac yasinda kadina bu yastan sonra usul erkan mi ogretecegim?
Yok canım öğretemeyeceğim. Sildim zaten. Sadece doğumgünü var hediyesi hazırdı kızı kocası birşeyler almış akşam kutlayalım dedi ben bunun üzerine gidip mesafeli ve soğuk davranmayı düşünüyorum. Eşim biliyor çünkü dün olayın sıcaklığıyla ertelemiş duruyor pasta dolapta kızında. Silmişsin hayırdır derse nasıl tepki vereyim?

Cok sevdigim bir dostumdu demissin. Insan herkesle arkadaslik kurabilir ama dostluk cok baskadir. Bu kadar sevdigin bir dostun nasil oldu ki birdenbire beddualar eden birine donustu? Dostun beddualar ediyor sen ses kaydini alip kayinvalidene dinletiyorsun. Bana iki taraf da masum gelmedi cunku oyle bir anda birinin ses kaydini almak aklimin ucuna bile gelmez. Yani siz dost falan degilmissiniz. Kayinvalidenle zaten mesafe koymaya calisiyorsun,dostunu hayatindan cikarmissin gerisini cok fazla takmaya gerek var mi? Sonucta sen bu iki kisiden de cok hoslanmiyorsun.

Olaylara senin baktigin noktadan bakarsak sen de kayinvalidenden cok cektin, cok sikayetcisin ama donup baktigin zaman hala onun evinde oturuyorsun. O zaman kayinvalidenin yaptigi da cok farkli degil bu durumda. Benim tavsiyem kendine dert aramayi birak. Durup durup kendini dolduracak seyler bulma.
Dostumdu gunces. Üni tercihine kadar ben yaptım. Evlerimizde kaldık lise sıra arkadaşımdı. Yediğimiz ayrı gitmezdi ailelerimiz de tanışır. Sen ol hayatımda sadece derdi. Psikolojil sorunları vardı nişan dönemimde ilgilenemedim kendisiyle. İş ev babamın sorun çıkarması derken her akşam ağlardım. 90 kişi evde nişn yaptık ve doğal olarak kimseule ilgilenemedim gece 3 de yatıp işe gittim. Alınmış bir sürü laf saydı. Bohça için ailecek gittik ve arkadaşlarımı çağırmadım çünkü benim yakın dostum tek o değildi. Onada saydırdı yapma bak en güzel zamanlarım desemde ne var be mutlusun dedi.
Tamam dedim. Aylar geçti nasılsın diye bile yazmadı. Laf sokmalı durumlar da cabası. Kadir gecesi nikahım ertelenmiş covid maaşımı alamıyorum kız bana laf sokmalı durum atıyor. Ay gunces dayanamadım arkadaşım ben seni mutlu edemedim bu dönemde kusuruma bakma dedim. Fakat dost olsaydık bana bu şekilde yaklaşmazdın diye de ekledim. Anlattım mesajda. Sonra ses attı işte ses kaydına almadım. Senin aslaa nikahına gelmicem kibirlisin sen benim sayemde bu noktadasın diye birsürü şey saydı. dost olarak yanımda destek olduğu için onun sayesinde evlenmişim :) iyilikler yüzüme vurulup beddua edilinde yazık biz arkadaştık dedim ve engelledim. Kayınvalidem sorunca da bundan engelledim buyur dedim.
Evet günces ben evinde oturuyorum kayınvalidemin bana dua edin kendi evimiz olsun çünkü hep ben dua ediyorum. Aile düzenleri böyle memlektteki evi eşim yaptığı için bu ev onun kayınpederiminde değil ev aslında dedesinin. Farklo mevzular ama yinede kendi paramla almak isterim tokiye yazıldım ve çalışıyorum.
Kayınvalidem olmasaydı inanın onuda silmiştim hayatımdan. Aile olunca mesafeli ilişki yürütmek gerekiyor bazen çünkü kötü yanları olsa da iyi yanları da var.

Ben en çok suna şaşırdım. Koca kadın kendi kızı yaşındaki kızla oturup konuşacak,bu kadar buluşacak ne buluyor. Kız içinde aynı şey geçerli.

Birde ergenler gibi durum atıp yazılar yazmak falan. Bir bana saçma geliyor sanırım böyle şeyler.
Şey canım dedikodumu yapıyorlar :) o kız gelmeden önce herkes hakkında ki bildikelrimi söyleyeceğim diye durum atmış:)

Benim hayatımda böyle bir bünye var. Çok seviyor beni ve kızdırıp ağzının payını alana kadar susmuyor. Ağzının payını alınca küsüyor kendi kendine. Bende geceleri uyuyamıyorum 😃😃 onun amacı kavga çıkartmak, olay olsun sonra " ben ne dedim ki, kötü bir niyetim yok" diye ağlayıp beni suçlu yapacak. Daha önce yaşadık, olayları yalan yanlış anlatma huyu var.

En son kızımın kıyafetlerinin (yaşı 7) iğrenç o iki renk nasıl giyilir, kusmuk gibi diyince ( pembe t-shirt ve sarıli pembeli pantalon için) ben iletişimi kesme kararı aldım. Zaten iletişim azdı, daha da azalttım. Senin tek kötü yanın yakın oturman.
Yakınım ama uzakta olsa daha sık görüşürdüm düşün. Ayda 1 ya da 2 bir aradayız ya da değiliz. Çok uzun zaman oldu çağırmayalı. Sanırım bu mesafeden de inadıma yapıyor olabilir.

Yok canım öğretemeyeceğim. Sildim zaten. Sadece doğumgünü var hediyesi hazırdı kızı kocası birşeyler almış akşam kutlayalım dedi ben bunun üzerine gidip mesafeli ve soğuk davranmayı düşünüyorum. Eşim biliyor çünkü dün olayın sıcaklığıyla ertelemiş duruyor pasta dolapta kızında. Silmişsin hayırdır derse nasıl tepki vereyim?
E nasil mesafe koymak oluyor bu?Dogumgunune oglu tek gitsin?

Gereksiz yere kafaya takıp olayı büyütmüşsünüz. Bırakın ne yazıyorsa yazsın. Siz küstünüz diye kadın sana göre mi hareket edecek? Size nispet mi yapıyor olgun değil demek ki ama siz de olgun değilsiniz.

Gereksiz yere kafaya takıp olayı büyütmüşsünüz. Bırakın ne yazıyorsa yazsın. Siz küstünüz diye kadın sana göre mi hareket edecek? Size nispet mi yapıyor olgun değil demek ki ama siz de olgun değilsiniz.
İstediğini yazıp yapabilir ama evet rahatsız oluyorsam ve bunu umursamıyorsa değer vermiyor demekki. Sonuçta ben bana beddua eden kızın suratını kaynanamla görmek zorunda değilim ki ?

Şey canım dedikodumu yapıyorlar :) o kız gelmeden önce herkes hakkında ki bildikelrimi söyleyeceğim diye durum atmış:)
Sunshine ben seni anlamıyorum bu aileyle olan ilişkini de çok güzel yapmışsın çıkmışsin takipten bu yazdığıni esime gosterirdim sonra da buluşup dedikodumu yapmwk hoşlarına gidiyor annen de zerrece hatrum yok kızı yaşındaki kızla buluşup beni cekistiriykr bundan sonra ona göre davranacagim derdim . Senin kayınvaliden tuhaf sende tuhafsin. İnsan dostunun ses kaydını kaynanasina atar mı resmen açığım var bu da düşmanım git onunla dedikodumu yap demişsin yapıp paylasinca da sinirlendim deyip ekmeğine yağ surmussun😅 kız sen niye böylesin

Sunshine ben seni anlamıyorum bu aileyle olan ilişkini de çok güzel yapmışsın çıkmışsin takipten bu yazdığıni esime gosterirdim sonra da buluşup dedikodumu yapmwk hoşlarına gidiyor annen de zerrece hatrum yok kızı yaşındaki kızla buluşup beni cekistiriykr bundan sonra ona göre davranacagim derdim . Senin kayınvaliden tuhaf sende tuhafsin. İnsan dostunun ses kaydını kaynanasina atar mı resmen açığım var bu da düşmanım git onunla dedikodumu yap demişsin yapıp paylasinca da sinirlendim deyip ekmeğine yağ surmussun😅 kız sen niye böylesin
Papatyam öyle değill. Kız bana ses kaydı attı uzun böyle baya. Kayınvalideme iletişimimi kestiğimi söyledim nişanlıyken o da ne söylemiş aç bakayım dedi bende dinlettim. 2 dakikadan sonra tamma kapat sinirleniyorum terbiyesiz dedi arkadaşıma öyle bi nefret kusmaydı arkadaşımda ki ben yapmadım yani kaynanama atmadım.
Bu arada eşime söyledim. Dalgamı geçiyor annen benimle uyardım hiç mi değerim yok kızdım ve çıktım takipten anneni paylaşım yapmasaymış dedim. Ben sizin ailenizdenim etik değil yaptığı dedim.
Aslında kayınvalideme sinirlendim görüşme etme demedim karışmadım beni ilgilendirmez ama gözüme sokunca uyardım. Anne bana gizle bari sevmiyorum kızı görmek istemiyorum sende paylaşıyorsun gıcık kapıyorum sana dedim. Kadın sanki ben dememişim gibi kahvaltıya çağırmış evine ya😂 akrabaları gelinle takipleşmediğini görünce sorduklarında ne dicek acaba. Gelinime hiçe saydım o da beni sildi mi 😂

Back
X