- 19 Ağustos 2016
- 1.142
- 4.643
- 133
sal artık kanarya kayınvalideni, görümceni, kendini sal en çok. umursama şu insanları ne yapıyorlarsa yapsınlar. silmişsin ne güzel ekleme tekrar kayınvaliden eklerse de kabul etme beklet kalsın öylece bekleme listesinde kafan rahat eder. durup durup dert bulma kendine. kendine odaklan istedikleri kadar konuşsunlar.Herkese iyi haftalar diliyorum kızlar. Direk konuya giriyorum. Kayınvalidem ile ortak bi tanıdığımız var kız benimle yaşıt. Çok sevdiğim bir dostumdu. Nişan dönemimde arkadaşlığımı sonlandırdım kendisiyle. Özet geçmem gerekirse nişan saatime kadar karışıp sürekli bana hesap sorması beddualar etmesi laf sokması ve eşimle ilgili bi konuda beni yermesi ve daha bir çok şey. En son sıkıntılı dönemimde nasılsın demesi gerekirken beddua edip laf sokunca biz arkadaştık yazık diyip kendisiyle iletişimimi kopardım. Eşimede beddua etti :) kayınvalideme olayı anlatmak yerine arkadaşımın ses kaydını dinlettim o zamanlar nişanlıyım. Kayınvalidem de şok oldu inanamadı. Ortak tanıdık olduğu için hemde kızın yalan söyleme huyu olduğu için uyardım kayınvalidemi. O zamanlar kayınvalidem duyduktan sonra görüşmeyeceğini söyledi bende aralarındaki duruma müdahale etmeyeceğimi söyledim.
Evlendim ne hikmetse nispet ve inadıma yapar gibi kızla durumlar paylaşıyor. Öyle böyle değil ama “ canımm benim, iki gözümmm, ablasınınn bitanes gelmiş kutlamaya, beni özlemişşş güzelim “ ve daha fazlası. Kıskandığım değil ama inadıma yapıldığını ve huzursuz etmek için yapıldığını hissediyorum. Beni ilgilendirmez görüşmeleri ama ben o ailenin üyesiysem ve evladıyla evliysem en azından durumlarını gizleyemez mi ? Neyse dedim boşver olabilir umursama. Kızlar yok durmuyor kaynanam tekrardan gözüme sokarcasına. Sonra gelmiş bana beddua eden arkadaşımın doğumgününü soruyor. Ondan bahsediyor. Anne bana sorma hoş değil dememe rağmen prensesiim diye durumlar atıyor kızla. En son bi akşam “ anne bari bana gizle hoş olmuyor artık görünce yoksa ben görmemek için çıkıcam takipten dedim”. Sanki ben bunu dememişim gibi sabah durum atmış kendi evinde. Ya istediğini çağır görüş karışıcak değilim ama bunu da görünce midem bulanıyor artık.
Dayanamadım sildim kayınvalidemi durumlarınını görmemek için. Numarasını değil sosyal medya hesabını. Diğer yerden durumlarını sona aldım normalde burdan da bakmıyordum ama arkadaşım gönderdi ordan gördüm. Eşime söyledim o da savunmadı tabi annesini boşver bunlar için üzülme ne yapalım şimdi kızda inadına geliyor falan dedi. İnadına paylaşan anası değil sanki. Uzatmadım işteyim diye. İçimi dökmek istedim aslında kızı ya da kayınvalidemi kıskanmıyorum kıskançlık değil içimde ki. Yapılan şey hoşuma gitmiyor ve bunu söyledim kendisine. Ben ailesnden bi üyeyi kaybetmiş arkadaşlarıma bile bazen üzmemek için durum gizliyorum. Bazen bebek isteyen arkadaşlarımla konuşurken çocuktan bahsetmiyorum ne bileyim iş arayan arkadaşıma işimi övmüyorum. Söylenmedim tabikide kayınvalideme haddime değil hesapta sormadım ama bana gizlemezsem görmemek için silerim dedim ve sildim. Bundan sonrası için sizce ne yapayım ?