• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar ne yapmaya çalışıyor ?

ervaduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
71
31
88
İstanbul
kardeşim nişanlandı biz kız tarafının aile yapısının bize uymaması ( giyim , Dünya'ya bakış açısı , gibi ) farklı yapılara sahibiz. Ama Türk toplumu olarak örf adet gelenek görenek aynıdır bence . Bu aile ile farklı şehirlerdeyiz. Nişan için bulundukları yere yola çıktık bu arada başka yerlerden gelecek olan yakınlarımız da vardı 2 kişi toplam bizden önce oraya vardılar. Bunlar gidip bizim misafirlerimizi almaya tenezzül etmedi insanlar 4 saat dışarıda bekledi. Bizde adet böyle dediler herkes aynı anda eve girer. Neyse anlayış gösterdik. Bayram oldu gelin hanım aramadı ben aradım cvp yok msj attım sonra cvp yazdı. Eşim ailesini aradı erkekler cvp vermedi sonradan msjına dönmediler. Bunlar şimdiden böyle evlendikten sonra kardeşimi bizle görüştürmezler bence. Daha hiç evimize gelmiş insanlar değil. Ne yapmaya çalışıyorlar. Ortada kavga yok bişey yok böyle nasıl akraba olucaz. Kardeşim onlara karşı maddi manevi çok düşünceli bize bile böyle değil . Kızın hiç bir meziyeti yok çalışmıyor okumuyor bence ayrılmalı sizin fikirleriniz nedir

Kardeşinşze hakaret değil mi “görüştürmezler” demek?
Anaokulu bebesi mi bu adam, nasıl görüştürmeyecekler?
Buna kardeşiniz karar veremiyorsa evlenmesin zaten, evlilik yürütecek kıvama gelince evlenir. Ötesi içinse mesafenizi koyarsınız olur biter. Gelininizle senede bir görüşseniz de olur bence.

Kizin meziyeti yok okumuyor çalışmıyor kısmına kadar düşünüyordum neden boyle acaba diye ama sizde çok iyi düşünceli biri değilsiniz. Bir kadın olarak başka bir kadin hakkında nasıl boyle konuşabiliyorsunuz.
Kendilerini bizden yüksekte görüp konuşmaya tenezzül etmiyorlarsa bunu yapacak bir meziyetleri yok onu demek istiyorum

Bence çok ta önemsemeyin bundan sonrada aramazsınız nasıl davranıyorlarsa sizde öyle davranın. Önemli olan kardeşinizin mutluluğu aileler görüşmesede sorun değil bence mesafeli ve saygılı bi ilişki olması yeterli. Gelin hanımda aradınız açmadı ya da msj attınız dönmedi mi siz de aramayın herkese hakettiği kadar değer verin derim. Birde neden aileler anlaşamıyor diye birbirini seven insanlar ayrılsın ki ?
Birde bakış açınız hiç hoş değil meziyeti yok çalışmıyor okumuyor diye küçümsüyorsunuz resmen belki de bunu hissetmiştir gelin hanım.

Kendilerini bizden yüksekte görüp konuşmaya tenezzül etmiyorlarsa bunu yapacak bir meziyetleri yok onu demek istiyorum
yani kız doktor hakim falan olsaydı bu hakki elde ediyordu çünkü üstündü yani anladım :kahve:
Kardeşiniz evlenince sizinle görüşmek istemezse de kendi bilir bence hicbir erkek karim istemiyor diye ailesiyle gorusmemezlik yapmaz.

Biz samimi olmak istemiyoruz ama yeni akraba olucaz sonuçta bir tanışma aşaması var bizde iyi bir intiba bırakmadılar böyle davranarak
Ama simdi sizde de problem var. Kizin ailesine gidilirken siz bir yerde bulusur toplanir gidersiniz. Sizi tanimiyorlar misafirinizi nerden tanisinlar da gidip karsilasinlar? Adres belli, siz bir araya gelip oyle gitmelisiniz. Adet boyle faan degil,sadece gorgu kurali bu. Misafirinizin hic alakali olmadigi bir evde 4 saat oncesinden isi ne? Onlar da sizi densiz bulmuslar belli ki,o yuzden uzak durmaya calisiyorlardir

Hadi ilk gorusmeniz buydu,sonrasinda size iade-i ziyaret yapmadilar mi? Arayip cagirmadiniz mi?

Edit; eger adetlere itinayla uyan bir aileyseniz bayramda erkek tarafi kiz tarafini ziyarete gitmeliydi. Telefon beklemekle de hata etmissiniz.

Back
X