• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunu düşünmekten artık kendime gelemiyorumm

babygal

Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2024
79
35
8
25
kızlar merhaba şimdi detaylıca beni kaygıya paniğe sürükleyen durumu anlatıyorum haziran ayında genel cerrahide yapılan kan testlerimde folat değerim düşük olduğu için doktor bana FOLBİOL 5MG tablet yazdı ve içmemi söyledi evde 2 kutu bu ilactan vardı ben haziran ayından ekim ayının 6 sına kadar bu ilacı düzenli olmasa bile 60-70 tablet kadar içtim 20 eylülde hamile olduğumu öğrendim . 6 ekimde bu ilacı içmeyi kendim kesip folüdence içmeye başladım daha sonra 8 gün sonra kadın doğumda kan verince folik asit değerimin yüksek olduğunu ve yüksek dozun otizim yapabiliceğini söyledi doktor ve 10 gün ben hiçbir şekilde folik asit içmedim 10 günden sonra folüdence içip 12. haftada tmaamen bitiridm folik asit içmeyi şuanda herhangi bir multivitamin kullanmıyorum sadece DEVİT3 kullanıyorum 16. haftamdayım . internette araştırma yaptığımda yüksek folik asit değeriinin otizim yaptığını okudum ve 3 gündür yanlış mı yaptım hata mı yaptım benim yüzümden cahilliğimden çocuğum otizimli mi olucak diye düşünmeden edemiyorum lütfen en ufak biligisi olan yazabilirmi devlet hastanesine muayneye gidiyorum doktorlar dinlemiyor ne yapacağımı bilmiyorum acil bi doktora mı gitmeliyim napmalıyım ?

Bunlar tek tük çalışmalara dayalı sonuçlar. Gebelikte kesinlikle kullanılmaması gereken maddeler bile kesin anomali yapmıyor, risk artıyor. Zaten beyin gelişimi çok uzun süre devam ediyor, merak etmeyin bir şey olmamıştır muhtemelen. Hastalığı veya kullandığı ilaç nedeniyle sizin başta kullandığınız yüksek dozu gebeliğinde sizden daha uzun süre kullanması gereken gebeler de var üstelik. Rahat olun.

Bunlar tek tük çalışmalara dayalı sonuçlar. Gebelikte kesinlikle kullanılmaması gereken maddeler bile kesin anomali yapmıyor, risk artıyor. Zaten beyin gelişimi çok uzun süre devam ediyor, merak etmeyin bir şey olmamıştır muhtemelen. Hastalığı veya kullandığı ilaç nedeniyle sizin başta kullandığınız yüksek dozu gebeliğinde sizden daha uzun süre kullanması gereken gebeler de var üstelik. Rahat olun.
çok teşekkür ederim bende bebeğimde Allaha emanetiz inşallah herşey yolunda ve sağlıkla ilerler

Ben kullanmamam gereken bir ilacı sorgusuz sualsiz içtim maalesef. Şu anlık bir şey çıkmadı çok şükür. Folik asit onun yanında yunmuş yıkanmış kalır. Fetal yaptırın çok şeyse.

çok teşekkür ederim bende bebeğimde Allaha emanetiz inşallah herşey yolunda ve sağlıkla ilerler
İçiniz rahat olsun. İnşallah her şey yolunda gidecek 💐

Eklentiler

• Screenshot_20251211-143425.webp
    Screenshot_20251211-143425.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 20
Folbiol hâlâ veriyorlar mı Allah aşkına? Veren doktordan bu ilacı almayın. Folbiol zaten dozu yüksek siz de çok uzun kullanmışsınız. Otizm falan bilmiyorum inşallah bence bi şey olmaz. Doktor peki çözümü yok mı demedi mi?

Folbiol hâlâ veriyorlar mı Allah aşkına? Veren doktordan bu ilacı almayın. Folbiol zaten dozu yüksek siz de çok uzun kullanmışsınız. Otizm falan bilmiyorum inşallah bence bi şey olmaz. Doktor peki çözümü yok mı demedi mi?
eksiklik olduğu için vermişti bende gebe kalmak isteidğim için devam ettim sonra zaten 6. haftamda kullanımı kestim.10 gün doktor öyle söyledi

Üst sınırın çok az üstünde hiç dert etmeyin lütfen. Otizm kromozomal bozukluk olmadığı için herhangi bir tarama testinde çıkmaz. Folbiol 5mg da olsa metilfolat formu olmadığı için o kadar çok yükseltmiyor, sizinkini de nitekim çok yükseltmemiş içiniz ferah olsun 🙏

Üst sınırın çok az üstünde hiç dert etmeyin lütfen. Otizm kromozomal bozukluk olmadığı için herhangi bir tarama testinde çıkmaz. Folbiol 5mg da olsa metilfolat formu olmadığı için o kadar çok yükseltmiyor, sizinkini de nitekim çok yükseltmemiş içiniz ferah olsun 🙏
çok teşekkür ederim çok sağolun sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah

Ayrıca benim baktırdığım laboratuvarda da üst sınır 37.3 bu labdan laba değişir. Dünya saglik örgütü de 13-45 arası olarak açıklamış. Bazen doktorlar söylediği şey çarpıcı olsun diye öyle söyleyebilir, bu şekilde gebelikte devam etmeniz sorun olabilir anlamında demiştir. Şimdi bu konuyu düşünmeyi tamamen bırakın hiç sorun yok 😊

Ayrıca benim baktırdığım laboratuvarda da üst sınır 37.3 bu labdan laba değişir. Dünya saglik örgütü de 13-45 arası olarak açıklamış. Bazen doktorlar söylediği şey çarpıcı olsun diye öyle söyleyebilir, bu şekilde gebelikte devam etmeniz sorun olabilir anlamında demiştir. Şimdi bu konuyu düşünmeyi tamamen bırakın hiç sorun yok 😊
çok teşekkür ederim zaten erken fark edip kesmem en büyük şansım kendime çok kızıyorum daha karnımdaki bebeğin 2-3 sene sonrasını düşünmek şuanda kaygılanmak çok gereksiz .

gebeliğin verdiği evhamlar bunlar... dr milyonda bir olan bi ihtimali bile söylemek zorunda gibi hissediyorlar.
zihininizi başka yere odaklayın.

Back
X