- 11 Aralık 2024
- 79
- 35
- 8
- 25
kızlar merhaba şimdi detaylıca beni kaygıya paniğe sürükleyen durumu anlatıyorum haziran ayında genel cerrahide yapılan kan testlerimde folat değerim düşük olduğu için doktor bana FOLBİOL 5MG tablet yazdı ve içmemi söyledi evde 2 kutu bu ilactan vardı ben haziran ayından ekim ayının 6 sına kadar bu ilacı düzenli olmasa bile 60-70 tablet kadar içtim 20 eylülde hamile olduğumu öğrendim . 6 ekimde bu ilacı içmeyi kendim kesip folüdence içmeye başladım daha sonra 8 gün sonra kadın doğumda kan verince folik asit değerimin yüksek olduğunu ve yüksek dozun otizim yapabiliceğini söyledi doktor ve 10 gün ben hiçbir şekilde folik asit içmedim 10 günden sonra folüdence içip 12. haftada tmaamen bitiridm folik asit içmeyi şuanda herhangi bir multivitamin kullanmıyorum sadece DEVİT3 kullanıyorum 16. haftamdayım . internette araştırma yaptığımda yüksek folik asit değeriinin otizim yaptığını okudum ve 3 gündür yanlış mı yaptım hata mı yaptım benim yüzümden cahilliğimden çocuğum otizimli mi olucak diye düşünmeden edemiyorum lütfen en ufak biligisi olan yazabilirmi devlet hastanesine muayneye gidiyorum doktorlar dinlemiyor ne yapacağımı bilmiyorum acil bi doktora mı gitmeliyim napmalıyım ?