Bunu nasıl algılamalıyım

Şu yoruma tamamen katılıyorum, ve ekliyorum,

Burda yorum yapan kadınlardan eminim çoğu annedir. Onlar anne değil, onlar hijyenik değil, onlar evlatlarını düşünmüyor bir tek siz düşünüyorsunuz.

Bu mudur?

Herkes fazla takıntılı olduğunuzu söylüyorsa bir düşünün. Bunu kendiniz değil çevreniz fark eder, siz de gerekli yerlere gidip bunu toplamaya çalışırsınız. Takıntılı olmak, hele evlat yüzünden takıntılı olmak kötü bir şey değil. Annesiniz ve annelik duygularınız yoğunlaşıp sizi böyle yapmış olabilir. Burda kimse kötü bir şey demiyor, hem çocuğun gelişimi ve eğitimi hemde sizin durumunuz açısından en güzelini söylüyor.

Bir düşünün.

Önceki konunuzu biliyorum bence kendinizi yanlıs ifade ediyorsunuz fazlaca pipirikli oldugunuz içinde ögretmenler tarafindan yanliş anlasılıyorsunuz bence.önce ögretmenlerle iletisim şeklinizi degıstirin daha ılımlı yaklaşin ve hassasiyetinizi ifade edin.
Çocugunuzun diş sorunu ile ilgili çocuk diş hekimine danisin gün içinde cocugun dişlerini nasil korumasi gerektigini ne yiyip içmesini gerektigini ögrenin.ögretmenlere dr un onerilerini iletirsiniz.onun dışında gün içinde bol su içmek elma yemek koruyucu olur diye biliyorum cocuga bu aliskanliklari edindirin

Sizinki takıntıdan fark bir şey sanki. Çok basit şeyleri bile size karşı özellikle yapıyorlar gibi anlatıyorsunuz.

Müdür veya öğretmenin size nasıl bir garezi olabilir ki size bilincli olarak her fırsatta gıcıklık yapacaklar.

Ayrıca dışarıdan kek börek getiriliyor o evin hijyeni nasıldır bilinemez. Bütün yemekler kreştepişmeli. Dışarıdan bişi alınmamalı bence.

Kreşin hijyeninden nasıl emin oluyorsunuz peki?? Ben size zamanında çalıştığım kreşi anlatmaz üç gün yemek yiyemezsiniz. Ama mutfağa baksan temizdi hani. (Aşçı güzel temizliyordu ama onun dışında gelişen şeyler vardı.)

Peki benim anlamadığım o velinin ne gibi bir ayrıcalığı var ya da size ne gibi bir garezleri var ki farklı davranıyorlar.

Yani şu sizi gönderme olayında ben sizin yerinizde olsaydım beni kovdu diye düşünmezdim. Ne güzel çocuğum hemen alıştı ona eşlik etmeme gerek kalmadı diye düşünürdüm.

Resim çekip gönderme olayında iyiki bu resmi gönderdi yoksa kek yediğini fark edemezdim. Demek ki uyarım yeterince etkili olmamış bir daha konuşayım bu sefer durumun ciddiyetini anladığından emin olayım derdim.

Bu son olayda da aslinda haklisiniz. Onceki olaylari abartmasaniz burada bu duruma bence kimse size takintili demezdi. müdürü arayıp velilerin okula girip girmemesi kurallari kişiye göre esniyor mu diye sorardım.

Anlatın biz de bilelim. Nelere dikkat edilmesi gerekiyor. Ona göre dikkat ederiz

Anlatın biz de bilelim. Nelere dikkat edilmesi gerekiyor. Ona göre dikkat ederiz

Çok güzel göz boyuyor anaokulları. En başta 3 yaş altı çocuk varsa ruhsatları var mı diye araştırılmalı. Kreşle anaokulu başka çünkü. Öğretmenlerin diplomalarına bakılmalı (5 tane sınıf vardı, 3 kişi çocuk gelişimi önlisans, diğer ikisi lise mezunuydu. Ama müdür velilere tüm 'öğretmenlerinin' çocuk gelişimi lisans mezunu olduğunu söylüyordu.) 5 sınıftan 1 tanesi 3 yaş altıydı, kayıtsızdı yani. Çocuğa bir şey olsa hem aile hem okul suçlu oluyor. (Aile gerekli yerlere bildirmediği, yasal olmayan şekilde çocuğunu gönderdiği için) hijyen için de halıların durumu, öğretmenlerin ayakkabı mı pandif mi giydiği, toplam çalışan sayısı, kıyılar köşeler falan çok önemli. Mesela bu okulda velileri çocukların yanına çıkartmazlardı, çocuk ağlıyor diye değil, rezillikleri görülmesin diye. Şu an aklıma gelenler bunlar.

Lokal aneztezi siz dolgu yaptırırken acı çektiğini gören çocuğunun her sorumluluk sahibi anne çocuğunun dişlerini fırçalar

Çocuğunuz çok küçük değil. Onunla iş birliği yapmanız lazım. Benim arkadaşım var. Çocuğu alerjik. 2.5 yaşındayken biz bunu yemeyiz çünkü saglikli değil derdi. Farklı bir şey ikram edildiğinde annesine soruyordu bu sağlıklı mi diye.

Ayrıca macun yerine boş su ile fircalasaniz bile yeterli. Önemli olan şeker kalıntılarını ağzından uzaklaştırmak. Çocuğunuza baskı ve zorlama ile değil oyun ile öğretmeye çalışın bazı şeyleri.

Cnm yorum yapmıcam ama bu kadar insan sizi haksız görüyorsa demekki kendinize dönüp özeleştiri yapmalısınız

Tedavi araştırsanız ? Bu daha kreş.. anaokulu var,ilkokulu var,ortaokulu,lisesi bla bla bla.. çocuğada yaZık ya,üzüldüm..

Haklı olabilirsiniz güzel bir bakış açısı

Aramayacağım müdürü. Nasıl olsa onlar kuralları istedikleri gibi esnetecekler. O yüzden uzaktan gözlemlemek. Konuşmakla hiçbiri değişmicek sadece onlara göre ben daha takıntılı olacak. Ne gerek var. Zamanı gelince çocuğu alırım oradan.

Cnm yorum yapmıcam ama bu kadar insan sizi haksız görüyorsa demekki kendinize dönüp özeleştiri yapmalısınız
Kendime de soruyorum ama şu var bişi şeri eleştirince kurum sana bu böyle işine gelirse diyor. Söz gelimi eşya karışması kaybolması sorunu altı günde üç kez yaşandı bu ns düzensizlik diyince hemen size verdik dediler. Daha sonra ortaya çıktı ki kreş te imiş. Yeri geldi mi kredi kartı komisyon alıyorum hesabını yaparlar.kirlileti koydukları minik poşetlerini hesabını yaparlar onları geri isterler. Doğaya geri dönüşüm içinmiş. Ben de yedim. Ulan poşetin maliyetini hesaplıyorlar. Olay bu. Ama onlar yaldızlı konuşuyor onlar bunun hesabını yapıyorsa ben de kaybolan eşyaları sorarım

Bizde dönemde bir defa kek börek pasta bişey isterlerdi. Öyle birşeydir ve dağıtmak istemiştir kendi sırasında.
Hiç olumlu düşünceniz yok hala her şey olumsuz.
İnşallah çocukta böyle negatif olmaz.

Kizimin okulunda veli katılım gunlerimiz var, veliler cocuklarla 1 saat takiliyor, yaptiklari supriz yiyecekleri göturüyorlar vs. Muhtemelen oyle biseydir.
Hijyen konusuna gelince, hic mi disardan yemek yemiyorsunuz? Firindan ekmek almiyor musunuz mesela? Eminim cocuklara kek yapan bir kadinin mutfagi en iyi firindan daha temizdir.
Diş konusunda arkadaslar yazmis zaten, bu cocugu sifir sekerle Beslemeniz mumkun degil, diş temizligine max ozen gosereceksiniz o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…