- 17 Ocak 2015
- 408
- 250
- 53
- 35
- Konu Sahibi hicbiseybeniyildiramaz
-
Kendi istedihi zaman sadece sut ister cok zor o kadar yiprandimki oyke ozeniyorum bir bilseniz yiyen cocuklaraDoktorunuzu dinleyin. 3 yaşında diyorsunuz artık kendi yemeli yemegini. Süt abur cubur bile vermeyin düzene girene kadar.
Örneğin kahvaltı hazırladınız ve yemedi, yiyin yemeginizi sorun yiyormusun kaldırayım mı diye, yemedi mi? Sen bilirsin deyip toplayın bir sonraki öğüne kadar vermeyin.
Öğlende aynısını yapın, gerekirse akşamda ki zaten duramaz ister. Kararli olun yemeyen çocuk çok zor. Benimde 28 aylık kızım var, elimde tabak peşinde gezerdim, oturur ağlardım bazen ama değişen birşey olmayınca ısrarı bıraktım. Şimdi az yiyor ama kendi istiyor, oturup yiyor.
Bir kaç gün zorlanırsınız sonra zaten aç kalacağıni anlayip yer merak etmeyin. Doktorumun önerisidir, bizde işe yaradı. Sizde kararli olun, buna baslarsanız pes etmeyin.
Keske yese bende mecbur tv karsinda yediriyorum basina gelmeyen bilemez ancak oyle yer cok nadir kendisi yer meyveden de sadece muz yer elini surmez cok garip cok seciciben anne değilim yigenlerimi ben büyüttüm şuan da ben bakıyorum büyük yigenim aynen anlattıgınız gibi
bizde bunu ilk başlarda bıraktık acıkana kadar sustuk acıkınca ne olursa olsun yedi.
dediğiniz gibi içimiz yüreğimiz parçalandı ama bunu yaptık.
sonraları sanki çocuğu aç bırakıyormuşuz gibi geldi
daha sonra çizgifilm izlerken dikkatini oraya veriyordu bende yemeğini yediriyordum bunun doğru bir şey olmadığını öğrendim.
başka bir yöntem yemek öncesi meyve yedirdim.onun istediği meyveler
meyveler çocukları acıktırıyor bunu gördüm her öğün öncesi bi elme portakal yada suyu
mandalina yada suyu bunlar mıdede açlık hissi yaratıyor ve yigenim acıkmaya başladı
şükür ki şimdi ögünlerini yer ama oturupta öyle saldırıp iştahlı yemez sadece çok acıktığı zaman
yine her öğün kavgalarımız olur hadi ye şunu ye bunu derken yorulurum ama böyle yöntem bulduk.
eskisiden çok daha iyi
Keske yese bende mecbur tv karsinda yediriyorum basina gelmeyen bilemez ancak oyle yer cok nadir kendisi yer meyveden de sadece muz yer elini surmez cok garip cok secici
Kusmasina hic girmiyim sukur daha yeni birakti kusmayi hala zirla yerse gene kusar ama pes etmem gene yediririm ne kustuysa 2 vi ye kusmaz istah surubu denedim olmadi doktorda tavsiye etmedi sadece balik yagi kullanirim soylemesi ayip hic biseyden mahrum etmez babasi ustune titrer ama cok zor yemeyince yemiyorçok zor bir çocuk
anlıyorum sizi daha bizimkisi bir de kusardı o kadar yediridik hooooooopp
kusardı...
öyle öyle alıştık duruma ve düzene soktuk şimdilik iyi
inşallah sizinkide düzelir.
iştah şurupları var denediniz mi hiç hani balık yağlı olanlar?
O sütü bile vermemeniz gerek ama ciddi tok tutuyor süt.Kendi istedihi zaman sadece sut ister cok zor o kadar yiprandimki oyke ozeniyorum bir bilseniz yiyen cocuklara
Zaten sutle beraber gece birde sabah erken saatelerde veririrm ama benim oglum acikmiyor acta kalsa sadece su isterçocukluğum iştahsız geçen biri olarak ellemeyin derim...
benim çok üstüme geldiler
ağlatana kadar dibimdeydilr
acıksamda daha da inadına yemiyordum...
sonra sadece sevdiğim şeyi verdiler
patates kızartması,tavuk ...hiç elkemediler..bi sürü aburcubur yiyodum,kafama göre
sonra cicibebe yi keşfettim...
öyle iştah açıyırdu ki günde 2ekmek bitiriyordum...tabi 8~9 yaşındaydım...
cici bebe yedirin..inanılmaz acıktırıyor
Kusmasina hic girmiyim sukur daha yeni birakti kusmayi hala zirla yerse gene kusar ama pes etmem gene yediririm ne kustuysa 2 vi ye kusmaz istah surubu denedim olmadi doktorda tavsiye etmedi sadece balik yagi kullanirim soylemesi ayip hic biseyden mahrum etmez babasi ustune titrer ama cok zor yemeyince yemiyor
Bir gun sabah kalkti sut istedi vermedim agladi 40 dak ellemedim icim yansada oglen oldu yemek hazirladim istemedi gene sut istedi gene vermedim aksam 11 e kadar ac kaldi sonra 1 tabak corba icti ve uyudi allah banada gostercekmi acaba yemek istedigi gunleri;(O sütü bile vermemeniz gerek ama ciddi tok tutuyor süt.
Anlatın oğlum bak kahvaltı yapmamız gerek ama yemezsen öğlene kadar yemek yiyemeyeceksin vs diye güzelce açıklayın. Arada süt bile vermeyin inanın 1 gün zorlanırsınız, öglen yine konuşun yemek hazır hadi yiyelim vs diye. Mutlaka pes edecek , yaşadım biliyorum.
Bende hayrandım o acıktım diyen çocuklara şimdi duyuyorum artık kızımdan anne cok acıktım şunu pişirirmisin diyor, ne istiyorsa yapıp yediriyorum dünyalar benim oluyor.
Hemde nasil cok zor gercekten biraz daha buyuse belki inadini biraz birakirbol sabırlar diliyorum yaşadım biliyorum çok zor ve eminim ki senin de psikolojin alt üst oluyordur.
inşallah düzelir.
hımm kötü o zaman...Zaten sutle beraber gece birde sabah erken saatelerde veririrm ama benim oglum acikmiyor acta kalsa sadece su ister
Cok sukur yok ama etrafimda hep yiyen cocuklar var onlari gordukce icim yaniyor bende boyle sinaniyorum heralde cocuktan sogudum cok zor yemeyen icmeyen bir cocukla ugrasmakhımm kötü o zaman...
ama büyüdükçe toparlar....
sağlık sorunu yoksa ,içinizi rahat tutun..
Zaten gunluk veririm keviboynuzu dedim ya her yolu denedim ama oyle inatci ki banamasin demezüç yaşında benimde kızım var
o da öyle çok iştahlı degildir
yemedigi zamanlar ortalıga küçük tabaklara ceviz badem fındık fıstık koyarım
yada yere sofra kurarım
küçük tabak çorba pilav makarna tavuk çok sever az az koyarım
canı istedikçe alır yer
ama üstüne gidince yemiyor
ayrıca keçiboynuzu özü iştah açıyor denemenizi tavsiye ederim
Zaten gunluk veririm keviboynuzu dedim ya her yolu denedim ama oyle inatci ki banamasin demez
kendinizi çocuğunuz yerine koyun lütfen.birisi devamlı elinde kaşık sevmediğiniz yiyecekleri ,üstelik canınız istemiyorken ağzınıza tıksa....hatta kussanız bile yine yine ve yine tıksa ağzınıza..???????Kusmasina hic girmiyim sukur daha yeni birakti kusmayi hala zirla yerse gene kusar ama pes etmem gene yediririm ne kustuysa 2 vi ye kusmaz istah surubu denedim olmadi doktorda tavsiye etmedi sadece balik yagi kullanirim soylemesi ayip hic biseyden mahrum etmez babasi ustune titrer ama cok zor yemeyince yemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?