- 1 Ekim 2010
- 13.876
- 38.103
- 798
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Canım bunlara çok fazla takılmayın ama bir uzmana götürün bir kontrol etsin inşallah bir sorun yoktur . Ayrıca her çocuğun gelişimi kendine özeldir mesela benim yeğenim çok geç konuştu geç yürüdü ama tarafı öyleymiş bizse bir yaş bile demeden konuşup yurumusuz. Yegenimi algıları yönünden hep takip ettik beş duyusunu nasıl kullanıyor hepsini algılayıp tepki veriyor mu diye şükür bi sorun yoktu dr falan da goturmedik. Söz konusu evlatlarımız olunca çok tahammül edemiyoruz ama ben onların da iyi niyetli olduğunu düşünüyorum yani bi durum varsa bile erken teşhis edilsin diye çünkü anne babalar evlatlarına pek konduramaz. Hiç bir eleştiri sizi uzmesin ama evladinizi da beş duyusu açısından gözlemleyin . Rabbim saglikla sıhhatle buyutmenizi nasip etsinKızlar sürekli kızımla ilgili yorumlar alıyorum sürekli mesela neden yürümüyor, neden kucak istiyor, neden toplulukta sessiz, neden dişleri erken çıktı neden neden neden artık çok sıkıldım. He birde kıyaslamalar var. Kızımla arasında 1 ay olan bir bebeğimiz var kuzenimin bebeği sürekli kıyaslama. O öyle de bu neden böyle vs. Akşam eşime bir arkadaşı demiş ya onların bebek 9 aylık yürümüş sizinkisi yürümüyor mu? Eşimde üzülmüş çok böyle sorulara maruz kalmadığı için acaba bizim bebeğin bir sorunu olabilir mi diye bana soruyor yok artık dedim ya yok artıkkk. Bunu neden yapıyorlar. Mesela hepimizin eşi var neden eşine bunu yapmadın neden böyle yaptın demiyor mesela kimse ama söz konusu bebek olunca aman bir eleştiri bir kıyas neden yani cidden insanlar bunu neden yapıyor.
Kesinlikle öyle yani neden uğraşmayın dimi doğduğundan beri hep kıyas hep merakher yerde var bu kıyaslamalar, bebek sizin sadece sizi ilgilendirir. herkes sadece kendi işine baksa ne iyi olur !
Bunu yasayanlardan biri olarak yaziyorum size.. bize de cok soylediler sordular anne babaligimizi sorgulayacak seviyeye ulaştı sacmaliklar.. benim oglum 24 aylikken yürüdü. 3 yaşından sonra konuştu. Çocuklar kizilay çadırı mı ki hepsibir örnek olsun? Hepsi birbirinden farklı yaratılmış. Özellikle dikkatinizi ceken bir durum yoksa söylenenleri duymamazlıktan gelin. Benim esim pimpiriklidir 22 aylikken artık o da gercekten bi problem olduğuna inanmaya başlamıştı. Nörologlar genetikcilere gittukce alt üst olduk. Sadece kendi doktorumuzu takip etseydik 2 ay sonra bütün düğüm çözüldüğünde biz de rahat edecektik.. Doktorlar en kotusunden başlayıp hastalıkları eleyerek iyiye dogru gidiyorlar ama bu inanın cok yıpratıcı oluyor, çöküyor insan adeta. Takip ettiginiz bir çocuk doktoru varsa dert etmeyin.Kızlar sürekli kızımla ilgili yorumlar alıyorum sürekli mesela neden yürümüyor, neden kucak istiyor, neden toplulukta sessiz, neden dişleri erken çıktı neden neden neden artık çok sıkıldım. He birde kıyaslamalar var. Kızımla arasında 1 ay olan bir bebeğimiz var kuzenimin bebeği sürekli kıyaslama. O öyle de bu neden böyle vs. Akşam eşime bir arkadaşı demiş ya onların bebek 9 aylık yürümüş sizinkisi yürümüyor mu? Eşimde üzülmüş çok böyle sorulara maruz kalmadığı için acaba bizim bebeğin bir sorunu olabilir mi diye bana soruyor yok artık dedim ya yok artıkkk. Bunu neden yapıyorlar. Mesela hepimizin eşi var neden eşine bunu yapmadın neden böyle yaptın demiyor mesela kimse ama söz konusu bebek olunca aman bir eleştiri bir kıyas neden yani cidden insanlar bunu neden yapıyor.
Öyle cidden ve onlara ne ama kendilerine görev gibi bık bık bir susmadılarAy cok sinir bu insanlar ya kime ne?
Öyle cidden bunu her buraya yazdığımda anlıyorum. Burası iyi ki var. Aslında aklımda neden yapmıyor dediğim bir şey yok. Bebeğim 11 aylık. Genelde pek bakmıyorum etrafa ama bazen ya acaba mı ki olmuyor değil tabi söylenenler den dolayı. Sadece şuan artık insanlara bana yorum yapmayın dediğim halde yorum yapmaları bebeğimin bir doktoru var her türlü muayenesi yapılıyor çok şükür sağlıklıyız ama işte insanlar susmuyorKıyaslamak iyi bir şey değil ama ben de kızıma ay olarak yakın olan bebeklere bakıp kıyas yapıyorum. Bu ayda böyle yapması normal mi diye. Bilmişlik taslamıyorlarsa çok takmayın. Bizim komşumuz bu kıyas sayesinde kendi kızında bir sorun olduğunu anlayıp erken teşhis edilmesini sağladı.
Bu arada 9 ay yürümek için çok erken bence. Bir de sizin neden diye düşündüğünüz bir konu varsa yazın konuşalım. Bizi bizden başka anlayan yok.
Yani aslında çok şükür bebeğim sağlıklı yapması gereken her şeyi yapıyor. Ayakta duruyor ses çıkarıyor duyuları ile ilgili bir sorun yok. Doktorumuz aylarca kontrol etti şuanda da rutin kontrolleri var bir sorun yok şükür. Fakat insanlar benim bebeğime onlar gibi yaklaşmıyor olmamı sorun ediyor bence. Çünkü ben bebeğimi bilerek kucağıma alıştırdım bir daha bu günler gelemeyecek diye ya da her şeyi bırakıp hiçbir şey yapmayıp sadece bebeğimle ilgilenmem çok garipseniyor ya da her yere götürmem hiç yanımdan ayırmamam yani konu bebeğim den çok benim sankiCanım bunlara çok fazla takılmayın ama bir uzmana götürün bir kontrol etsin inşallah bir sorun yoktur . Ayrıca her çocuğun gelişimi kendine özeldir mesela benim yeğenim çok geç konuştu geç yürüdü ama tarafı öyleymiş bizse bir yaş bile demeden konuşup yurumusuz. Yegenimi algıları yönünden hep takip ettik beş duyusunu nasıl kullanıyor hepsini algılayıp tepki veriyor mu diye şükür bi sorun yoktu dr falan da goturmedik. Söz konusu evlatlarımız olunca çok tahammül edemiyoruz ama ben onların da iyi niyetli olduğunu düşünüyorum yani bi durum varsa bile erken teşhis edilsin diye çünkü anne babalar evlatlarına pek konduramaz. Hiç bir eleştiri sizi uzmesin ama evladinizi da beş duyusu açısından gözlemleyin . Rabbim saglikla sıhhatle buyutmenizi nasip etsin
Sürekli cevabımı veriyorum zaten fakat eşimi telaşlandırmışlar mesela ne gerek var yani. Ben sürekli söylüyorum zaten yorum yapmayın diye ama ne hikmetse illa yapıyorlaronlara şunu deyin, "bazısı geç konuşur bazısı erken, bazısı erken yürür bazısı çok geç. Tuvalet eğitimi zamanı da farklı olabilir. O yüzden şimdilik telaşlanacak bişey yok.." sizin çocuğunuzun derdine başkasının düşmesine izin vermeyin...
Aaaa valla kimseye laf dusurmem o zaman şuan 8 haftalık hamileyim alistiricam tabi kucağıma .şimdiden kendimi ana kraliçe ilan ettim zaten :))) çok laf ederlerse çok isteyen bi tane daha yapıp büyütsün bu benim meleğim derim ama genelde çok cevap veren bi insan değilim benim genel politikam bu kulağından al diğerinden at .öyle her lafı sözü umursamam bebegimle vakit geçirmeye bakarım iş yapmamamdan çok rahatsız olan kendisi yapsın ben rahatima bakarım:))))Yani aslında çok şükür bebeğim sağlıklı yapması gereken her şeyi yapıyor. Ayakta duruyor ses çıkarıyor duyuları ile ilgili bir sorun yok. Doktorumuz aylarca kontrol etti şuanda da rutin kontrolleri var bir sorun yok şükür. Fakat insanlar benim bebeğime onlar gibi yaklaşmıyor olmamı sorun ediyor bence. Çünkü ben bebeğimi bilerek kucağıma alıştırdım bir daha bu günler gelemeyecek diye ya da her şeyi bırakıp hiçbir şey yapmayıp sadece bebeğimle ilgilenmem çok garipseniyor ya da her yere götürmem hiç yanımdan ayırmamam yani konu bebeğim den çok benim sanki
İnsanların cogu böyle canım ,konusurda konusurKızlar sürekli kızımla ilgili yorumlar alıyorum sürekli mesela neden yürümüyor, neden kucak istiyor, neden toplulukta sessiz, neden dişleri erken çıktı neden neden neden artık çok sıkıldım. He birde kıyaslamalar var. Kızımla arasında 1 ay olan bir bebeğimiz var kuzenimin bebeği sürekli kıyaslama. O öyle de bu neden böyle vs. Akşam eşime bir arkadaşı demiş ya onların bebek 9 aylık yürümüş sizinkisi yürümüyor mu? Eşimde üzülmüş çok böyle sorulara maruz kalmadığı için acaba bizim bebeğin bir sorunu olabilir mi diye bana soruyor yok artık dedim ya yok artıkkk. Bunu neden yapıyorlar. Mesela hepimizin eşi var neden eşine bunu yapmadın neden böyle yaptın demiyor mesela kimse ama söz konusu bebek olunca aman bir eleştiri bir kıyas neden yani cidden insanlar bunu neden yapıyor.
Aslında artık kafama takmıyorum çünkü zamanında çok üzdüler şuan biliyorum ki tek ben üzülüyorum onlar öyle bakıyorlarAncak tersleyerek kurtulabilirsin böyle yorumlardan. Ha o zaman da alıngan damgası yer "ben çocuğunun iyiliğini düşünüyorum" derler. (Sen anne olarak sanki kötülüğünü istiyorsun.!!) Ya da muhattap olmayıp "hı, hı" deyip geçebilirsin. Yeter ki kafana takma.
En iyisi bencede kimseyi takmaAaaa valla kimseye laf dusurmem o zaman şuan 8 haftalık hamileyim alistiricam tabi kucağıma .şimdiden kendimi ana kraliçe ilan ettim zaten :))) çok laf ederlerse çok isteyen bi tane daha yapıp büyütsün bu benim meleğim derim ama genelde çok cevap veren bi insan değilim benim genel politikam bu kulağından al diğerinden at .öyle her lafı sözü umursamam bebegimle vakit geçirmeye bakarım iş yapmamamdan çok rahatsız olan kendisi yapsın ben rahatima bakarım:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?