Bunu neden yapıyorlar?

her yerde var bu kıyaslamalar, bebek sizin sadece sizi ilgilendirir. herkes sadece kendi işine baksa ne iyi olur !

Canım bunlara çok fazla takılmayın ama bir uzmana götürün bir kontrol etsin inşallah bir sorun yoktur . Ayrıca her çocuğun gelişimi kendine özeldir mesela benim yeğenim çok geç konuştu geç yürüdü ama tarafı öyleymiş bizse bir yaş bile demeden konuşup yurumusuz. Yegenimi algıları yönünden hep takip ettik beş duyusunu nasıl kullanıyor hepsini algılayıp tepki veriyor mu diye şükür bi sorun yoktu dr falan da goturmedik. Söz konusu evlatlarımız olunca çok tahammül edemiyoruz ama ben onların da iyi niyetli olduğunu düşünüyorum yani bi durum varsa bile erken teşhis edilsin diye çünkü anne babalar evlatlarına pek konduramaz. Hiç bir eleştiri sizi uzmesin ama evladinizi da beş duyusu açısından gözlemleyin . Rabbim saglikla sıhhatle buyutmenizi nasip etsin

onlara şunu deyin, "bazısı geç konuşur bazısı erken, bazısı erken yürür bazısı çok geç. Tuvalet eğitimi zamanı da farklı olabilir. O yüzden şimdilik telaşlanacak bişey yok.." sizin çocuğunuzun derdine başkasının düşmesine izin vermeyin...

Ancak tersleyerek kurtulabilirsin böyle yorumlardan. Ha o zaman da alıngan damgası yer "ben çocuğunun iyiliğini düşünüyorum" derler. (Sen anne olarak sanki kötülüğünü istiyorsun.!!) Ya da muhattap olmayıp "hı, hı" deyip geçebilirsin. Yeter ki kafana takma.

Ayy herkes konusmaya bayilir, 23 aylik oglum var konustugu birkac kelime var sadece, yasindan beri neden konusmuyor diye soruyorlar. Pasa gonlu istemiyormus diyip geciyorum.

Bunu yasayanlardan biri olarak yaziyorum size.. bize de cok soylediler sordular anne babaligimizi sorgulayacak seviyeye ulaştı sacmaliklar.. benim oglum 24 aylikken yürüdü. 3 yaşından sonra konuştu. Çocuklar kizilay çadırı mı ki hepsibir örnek olsun? Hepsi birbirinden farklı yaratılmış. Özellikle dikkatinizi ceken bir durum yoksa söylenenleri duymamazlıktan gelin. Benim esim pimpiriklidir 22 aylikken artık o da gercekten bi problem olduğuna inanmaya başlamıştı. Nörologlar genetikcilere gittukce alt üst olduk. Sadece kendi doktorumuzu takip etseydik 2 ay sonra bütün düğüm çözüldüğünde biz de rahat edecektik.. Doktorlar en kotusunden başlayıp hastalıkları eleyerek iyiye dogru gidiyorlar ama bu inanın cok yıpratıcı oluyor, çöküyor insan adeta. Takip ettiginiz bir çocuk doktoru varsa dert etmeyin.

Onlar patavatsız, vicdansız, empati yoksunu insanlar.
Siz de dut yemiş gibi susmayın, cevaplarını verin, kırmaktan korkmayın insanları, yoksa siz çok kırılırsınız.

Öyle cidden bunu her buraya yazdığımda anlıyorum. Burası iyi ki var. Aslında aklımda neden yapmıyor dediğim bir şey yok. Bebeğim 11 aylık. Genelde pek bakmıyorum etrafa ama bazen ya acaba mı ki olmuyor değil tabi söylenenler den dolayı. Sadece şuan artık insanlara bana yorum yapmayın dediğim halde yorum yapmaları bebeğimin bir doktoru var her türlü muayenesi yapılıyor çok şükür sağlıklıyız ama işte insanlar susmuyor

Çünkü herkes kendi çocugu en mükemmel sanıyor.bu bitek bizim ülkemizde var sanıyorum.benimki çok zeki benimki şöle yürüdü benimki şöyle konuştu falan filan....
He deyip geçin.
Anlatmaya uğraşmayın zira anlamazlar..

Yani aslında çok şükür bebeğim sağlıklı yapması gereken her şeyi yapıyor. Ayakta duruyor ses çıkarıyor duyuları ile ilgili bir sorun yok. Doktorumuz aylarca kontrol etti şuanda da rutin kontrolleri var bir sorun yok şükür. Fakat insanlar benim bebeğime onlar gibi yaklaşmıyor olmamı sorun ediyor bence. Çünkü ben bebeğimi bilerek kucağıma alıştırdım bir daha bu günler gelemeyecek diye ya da her şeyi bırakıp hiçbir şey yapmayıp sadece bebeğimle ilgilenmem çok garipseniyor ya da her yere götürmem hiç yanımdan ayırmamam yani konu bebeğim den çok benim sanki

Sürekli cevabımı veriyorum zaten fakat eşimi telaşlandırmışlar mesela ne gerek var yani. Ben sürekli söylüyorum zaten yorum yapmayın diye ama ne hikmetse illa yapıyorlar

Aaaa valla kimseye laf dusurmem o zaman şuan 8 haftalık hamileyim alistiricam tabi kucağıma .şimdiden kendimi ana kraliçe ilan ettim zaten :))) çok laf ederlerse çok isteyen bi tane daha yapıp büyütsün bu benim meleğim derim ama genelde çok cevap veren bi insan değilim benim genel politikam bu kulağından al diğerinden at .öyle her lafı sözü umursamam bebegimle vakit geçirmeye bakarım iş yapmamamdan çok rahatsız olan kendisi yapsın ben rahatima bakarım:))))

Sanırım bazen insanlar da aşırı alıngan oluyorlar. Sizin konunuzda durum ne kadar ciddi tam bilmiyorum ama kendi yeğenim 3 yaşını Ağustos'ta doldurdu ve şu an dördün içinde ama bence doğru düzgün konuşamıyor ve ablama bunu anlatamıyoruz. Bazen kritik evreler oluyor ve çocukların o süreçlerde bazı davranışları sergilemesi gerekiyor ya da bazı yetileri kazanmış olması gerekiyor. Ama anne baba duygusal davranıp " her çocuk özeldir, her çocuğun gelişimi farklıdır " diye kestirip atabiliyor . Ablama mesela " çocuk kaç kelime konuşuyor , saydın mı, Yeni öğrendiği kelimeler nelerdir" diye sordum. " aaa tabiki biliyor , abartma bence, yeterince konuşuyor " diyor. Eşiyle beraber bir saydılar ki çocuk sadece 11 kelime konuşuyor, ve doğru düzgün iki, üç kelimelik cümle kuramıyor. Ve bu çocuk kız çocuğu ( dil gelişimi daha iyidir kız çocuklarında) , " kelimelerini mi sayacağız" diyorlar! Ere sayacaksın tabi ki, kritik bir evre var dil gelişimi için , üç yaşındaki çocuk doğru düzgün konuşamıyorsa demekki evde çocuğun dilsel ve bilişsel gelişimini destekleyen bir ortam yok. Buna dikkat edip çocuğu destekleyecek, hikayeler okuyacak ve anlatacaksın.

İşin can sıkıcı kısmı ne biliyor musunuz, çocuklar ciddi ciddi zalim olabiliyorlar ve empati sonradan öğrenilen bir şey. Kendi yeğenimle mesela oynamıyorlardı fazla, aralarına almıyorlardı sırf onlar gibi konuşamıyor diye.

Neyse diyeceğim o ki, o eleştiriler, sorular bazen de kaygı temelli olur, bunu da gözardı etmeyin.

tabiki kafana takacaksın onların ki 9 uncu ayda yürüdü ya!! 1 yaşında üniye gidecekler,2 yaşında ingilisçeyi sökerler,3 yaşında oksvorda davet edilirler.
oda bir şey mi benim ki bir aylıkken beşiğini tıngır mıngır sallıyordu.

bana kız çocuğu çok emzirilmez erkek gibi olmazmış.erkek evlat da kız değil mi?
emzirmeyi bırak zayıf yemek yesin dediler...ana sütünü nereden bulacak bir daha yemek yiyecek zaten ömür boyunca .takmadım.eline alanlar yemek yemiyor mu diyordu... kendi çocukları 15 yaşında ama 10 yaşında gibi görünüyor bu arada.diyemedim sende az evladını doyur diye.
tuvalet eğitimine taktılar yok hazır değil ,zorlamam dedim. ısrar ettıler. hadi tamam dedim.ben sınır küpü çocuk feryat figan aklınıza uyana dııııııtttttttt yım dedim.döndüm beze.zamanı gelince!!! başardık.
eee neymiş yatarken bezleyecekmişim.ya yok! yapmıyor yatağa biliyorum.ne olur ne olmaz bezledıler benden habersiz. söktum bezı.yaparsa ben temızlerım dedim.niye diğer torunlar benim kızdan buyuk ya benimkide işer mumkunatı yok... onlar erken başlattı da ne oldu halan daha tuvaletle uğraşıyorlar.örümcek al dediler çabuk yürürmüş... annemde dahil. anne bebekliğinden kalan örümceği getirsene bindireyim dedim.eskiden örümcek mi varmış. e yani örümcek mi vardı?emeklemiyor dediler yok direk yürüyecek dedim. yürümez dediler yok direk koşacak dedim, öylede oldu.abur cubur vermıyorum ileride yemeyecek mi? şimdiden niye zehirliyım ablalarım. iyi ki de kafama eseni yapmışım.iyi ki yanımda yatmış ıyı kı gece sabaha kadar cok cok emmiş iyi ki bezi geç bıraktık iyi ki hiç emzik biberon emmedi .ıyı kı kaşıkla arkasından gezmedim. şimdi her şe yi kendi yapıyor. iyiki denilen ne varsa herşeyin aksini yaptım...Allah nazardan saklasın.hiç bir sorunumuz yok.ben nazar edıyorum şimdi çocuğuma salak gibi.herşeye maydanoz olanlara katlanamıyorum uzun oldu biraz. yaşadığım için biliyorum sakın kimseye kafanı takma.bir sorun olduğunda anlıyorsun zaten. merak etme 2,5 yaşında uzaklaşmaya başlıyolar anneden.sarılsın sarıldığı kadar inmesin kucağından.2 yaşına kadar devam eder.şimdi 3 yaşında kızım zar zor sevebılıyorum kendısını yaklaşmıyor bile işine düşen birşey olmayınca..2 yaşına kadar dip dibeydik ama.

İnsanların cogu böyle canım ,konusurda konusur
Bebeginiz büyürsede konusurlar
Kızım ikinci sınıfa gidiyo,boyuda biraz uzun
Sadece merhaba dedigim insanlar bile sürekli kızın büyümüş artık tek basına gidebilir diyolar
Ayy o an sinir krizi gecirecek gibi oluyorum
Önceden cewreye güvenmiyorum derdim
Şimdi “liseye kadar ben götürüp getircem” diyorum gülerek ve susuyolar

Aslında artık kafama takmıyorum çünkü zamanında çok üzdüler şuan biliyorum ki tek ben üzülüyorum onlar öyle bakıyorlar

amaç senin çocuğun kötü demek değil bence benim çocuğum iyi die böbürlenecekler akılları sıra. sanki 9 aylıkken yürümeyte başlayınca usain bolt olacak çocuk. bi karikatür vardı bu niye böyle diye devamlı soran adama çünkü eşeğin ....... dolayı diyordu diğer adam. boşverin çocuklar 9 aylıkken yürür 10 aylıkken uçar diye bir şey yok o tarihten önce ya da sonra yapmasının da bi artısı eksisi yok. millet hayatındaki eksikleri böyle böyle kendince başka şeylerle övünerek kapatmaya çalışıyor işte sallamayın.

En iyisi bencede kimseyi takma bu en doğrusu ayrıca Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Her şey çok güzel olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…