Bunu neden yapıyorlar?

Bu konuda haklısınız hemde çok mesela ben bazen çok yakın arkadaşlarıma derim gördüğünüz bir şey varsa deyin çünkğ ben görsem konduramam belki he olmaz ama olur ya hep derim ama mesela bir bebek geç yürüyebilir mesela kızım ayakta duruyır ama yürümüyor adım atıyır ama normal yürümüyor yanş bu bir sorun mu hayır taklit ediyor memnun veya değilse bunu gösteriyor bize doktoru var ve bazen yarım saat 45 dk muayene ediyor duyusak bilişsel çok şükür bir sorunu yok ama insanlar bunu anlamıyor

Çocuğunuz kaç aylık. Oğlum 13_14 aylıkken yürüdü bana da daha yürümedi mi, şunun ki şu zaman yürümüştü falan dediler. Eleştirenleri kenara at, gerçekten sana katkıda bulunan yorumları dinle sadece

Ya ne güzel dimi her şeyin tadını yaşamışsın doya doya ayrıca böyle yazdığın için teşekkür ederim. O yanında yatma konusunda da ayyyy alışmış ama ya ben çok kızıyorum yanında yatıranlara diyorlar arkadaşım neye kızıyorsun ya neden yani çocuk odasında tek yatınca ne oluyır hep yatacak zaten ben alıyorum yanıma bebeğim sarılıpta uyuyor bende alıştım sarılıp onu ezmemeye çok mutluyuz daha ne olsun. Ama dediğin gibi en iyisi kalbimden geçeni aklımın yattığını yapmak dahası yok yani

Hay Allahım dertleri hiç bitmiyor ya. 2 ye giden çocuk nasıl gitsin zaten kendileri akıl edemiyor mu bunu acaba ne garipler ya valla doğmadan sor doğsun sor büyütürken sor sor sor ne kötüler

Bende öyle düşünüyorum hayatında bir şeyler eksik böyle tatmin oluyorlar. Mesela kuzenim kalkmış bir grupta benim kız sen kucağında gezdirsin diyor 10naylık öbürü 3 aylık yani yürüyor diyecek e insanlar soruyor tabi sonra sorular bana yöneliyor. Tabiki cevapsız kalıyor ah ah

Bebeğim 11, 5 aylık henüz. Öyle bana cidden tavsiye olanları dinlerim aklıma yatanı uygularım artık öyleyim ama bunlar çok garipler yab

Bebeğim 6 aylıktı. Memlekete gidince televizyon izletmedigimi farketti ve hiç mi izletmiyorsun dedi yakın akrabam, 60 yaşında bir adam. Hayır hiç izlemiyor dedim. Çocuk elinde madara olmuş birini görmüş gibi şokla ama siz nasıl izliyorsunuz dedi. Biz zaten televizyon izlemiyoruz dedim. Dondu kaldı. Cok yanlış yapıyorsun gevramel dedi. Neden dedim. Cok yanlış yapıyorsun çocuğun ona da ihtiyacı var dedi. Ve ben bu alanda eğitimli biriyim. Ben neden yanlış olduğunu anlatmaya çalışırken o hala bence cok yanlış yapıyorsunuz diye söyleniyordu.

Biz bunları konuşurken bir buçuk yaşında torunu dolaniyordu evin icinde. Telefonu nasıl kullandığını, cok zeki olduğunu, çizgi film acmayinca akıllı akıllı nasıl tutturdugunu anlatıyorlardı zevkle.

Bu insanlar böyle. Ya takmayacak he deyip gececeksiniz ya tersleyeceksiniz. Üzülmeye gerçekten hiç değmez.

Kesinlikle haklısın asla kabul ettirmeyiz insanlara da peki nir şey sorsam size eğitimliyim dediniz ya bende telefon ve televizyondan uzak tutuyorum kızımı fakat annem bakıyor bebeğime ve gündüz bazen televizyonu açıyor sizce bu bir sorun oluşturur mu canı sıkılıyormul açıyorum diyor kızım alışkın olmadığı için izlemiyor jelibon reklamı ilgisini çekmiş ama ona baktığın gördüm fakat sizce bir sorun mu

Bebeğim 11, 5 aylık henüz. Öyle bana cidden tavsiye olanları dinlerim aklıma yatanı uygularım artık öyleyim ama bunlar çok garipler yab
Geçen yaşlı bir komşu neden çay içirmediğimi sordu oğlum 4 yaşına girecek bu arada. Çay faydalıymış ona göre. Çay yerine süt, kefir, su içer daha iyi dedim garip garip baktı yüzüme.

Geçen yaşlı bir komşu neden çay içirmediğimi sordu oğlum 4 yaşına girecek bu arada. Çay faydalıymış ona göre. Çay yerine süt, kefir, su içer daha iyi dedim garip garip baktı yüzüme.
Aaa ama bak lütfen Parolaben çay daha faydalı. Kimbilir neler diyorlar arkamızdan da yüzümüze sadece şaşkınlıkları vuruyor gerçi arkamızdan desinler ya yüzümüze sussunlar artık

Bebeğinizin doktorunun olması güzel bir şey ama bazen doktorlarda anlamıyor. Böyle olaylara da çok şahit oldum. Yaşlı komşusunun uyarısıyla bebeğinde bir sorun olduğu ortaya çıktı. Sakin yanlış anlamayın. Sizinkinde bir sorun var demiyorum. Demek istediğim söylenenleri duyun ama duymamazlıktan gelin. Kıyaslamayı kendi içinizde yaparsınız çaktırmadan.

Öyle doğru doktorlar da insan sonuçta hata yapabiliyorlar. He rşey den önemlisi bizim yanımız tabi. Gözlem önemli ama artık etrafımı çok duymak istemiyorum

Makul olan 0-2 yaş arası hiç ekrana maruz bırakmamak. Siz işteyken ne ekran süresini ne de izlediği içeriği kontrol edebilirsiniz, cok tehlikeli. Reklamlar hele subliminal mesaj içeren ticari ürünler, kesinlikle müsaade etmemeniz gerekir.

Oyun, aktivite, kitap okumak onceliginiz olmalı. Ayına uygun hayvan kitapları, konuşan kitaplar, müzikli kitaplar alın, bir kaç oyuncağını da bebekle beraber bırakın annenize bunlarla oyalanır. Bir yaşında bebek annenizin sandığı gibi sıkılmaz, sıkılıyorsa bile sıkıntısını televizyon almaz. Bugün televizyonla ilgilenmemesi sizi yanıltmasın, zamanla ilgilenme süresi artar ve bu sefer de anneniz televizyon açmadan durmuyor demeye başlar. Önleminizi geç olmadan alın derim.

Turk insaninin tahammul edilemez karakteristik ozelliklerinden biri
Benim kizim 27 aylik ve konusamiyor , 1 ay once tukiyedeyken konusamiyor dedigimiz herkes bi yorum yapiyordu
1.5 aydir yurtdisindayiz , burada konusamiyor dedigimiz herkes ok deyip gulumsuyor , daha bir kisi bile neden konusmuyor diye sormadi ama tukiyede herkes donup bana aa neden konusmuyor sorunu mu var diyordu
Hic takmayin ve cevabinizi verin , icinizde kalmasin , kirilacaksa haddini bilmeyenler kirilsin siz degil

Ben de sevmem bu durumları.
Her konuda böyleler. İnsanların kafasında bir normalite var ve her şey öyle gitmeli olmalı diye düşünüyorlar. Mesela benim kuzenimin kız çocuğu oyuncak araba seviyor diye herkes ay aman aman oldu. Ama kız şimci melek gibi cici bir kız. Aynı şekilde başka konularda da o normları aşan durumlarda afallıyorlar ki bende de var bu.
Dolayısı ile milletin ağzı torba değil ki büzesin durumu var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…