Bunun adı cesaret mi başka bir şey mi?

bilmiyorum kim dedi bunu tabi bana isim vermedi o an . Ama kendi benimle aynı hisleri yaşıyor 3 çocukları var 10 senelik filan evliler. Bak ne olursa olsun istersen 30 senelik evli ol eşinin afrine savaşa gitmesini istiyorsan bil ki sende bir sorun vardır gerçekten olacak iş değil allah akıl fikir versin böylelerine:skandal:
Amin

Şans iste.
2.5 yil oldu evleneli, okadar cok korkarak evlendimki, esim cok zor bi insan helede evlenmeden once daha beterdi. Ama bi turlu gozumu karartip nisan atamamistim.
Evlendikten sonra adam yumusacik oldu resmen.
Hani evlendikten sonra baska bi yuzunu gormeme gerek kalmamisti. Sevgili ve nisanlilik doneminde masallahi vardi butun kotu yanlarini sergilemisti. Ama ne olduysa o yonleri torpulendi.
Daha sakiniz ve daha mutlu. Aileci oluyolar basta tabi birazda. Ama kendi cocugumuz olduktan sonra ondanda vazgecti. Simdi bide ev aldik ustune borc dert biraz sıkıyoruz fln, iyice kenetlenmis durumdayiz. Yani hersey dogru insanla bence.
Odunlarinda yontulabileceginin en buyuk ornegi benim sevgili kocamdir diyorum bazen kendi kendime.

işte insan kavun değil ki koklasak ta evlensek.Evlilik bir kumar işi bence ya kazanıyorsun ya kaybediyorsuno_O

Bence önce koklamak lazım :D
anlayışımız biraz evrim geçirse de evlenmeden önce çiftler 1-2 sene beraber yaşayarak ortak bi hayat sürebilecekler mi diye bi ölçüp tartsalar...

bence sen "bir derdim var" kösesindeki evliliklere bakma..insan sok oluyor nasil böyle evlilikler, eşler var diye..Rabbim iyilerle karsilastirsin cok sükur güzel evlilikler de var:nazar:hayatındaki insandan eminsen evlen..kafanda süphe varsa evlilige bahane bulma.

Bence önce koklamak lazım :KK70:
anlayışımız biraz evrim geçirse de evlenmeden önce çiftler 1-2 sene beraber yaşayarak ortak bi hayat sürebilecekler mi diye bi ölçüp tartsalar...
Olay sadece esle bitmiyo cnm... aileler vs. Bir suru sey yasayabiliosun.. bu da zmnla sogukluk getirebiliyo..buarada kac yillik evlilikten ziyade yasadiklarin daha etkili bence.. kimi 10 yilda bikar kimi 2 ayda siddet gorur bosanir.. illa olacak diye birseyde yok tabiiki.. mutlu olanlarin mutlulugu daim olsun

Temmuz da evlendik 9 yıl sevgili 6 ay nişanlı kaldık. Herşey şahane gitti bizde . Evlendikten sonra şunu anladık ki evlilik sevgililikten daha güzel bizim ilişkimizde. Şimdi eşim görevde olduğu için birbirimizden uzaktayız ne yazikki . Az önce mesaj yazmış ki karıcım diye sonra gülüyor sana karıcım demek ne kadar güzel diye :KK200: evlilik doğru insanı bulduğunda inanılmaz güzel birşey bizce :eek: artık kocamı özledim sağlıkla kavuşsak istiyorum o_O :nazar: Allah Darısı size böyle bir evlilik nasip etsin :dondurma:
Sizin gibilere özeniyorum işte :) Allah bozmasın. Teşekkür ederim inşallah nasip eder :KK200:
Bende hep birlikte olduğumuzda kavga etmeyeceğimize güzel anlaşacağımıza inandım son zamanlarda kötü şeyler atlattık belki devamı da gelecek bilemiyorum istediğim tek şey mutluluğuna imrendiğim insanlar gibi olabilmek...

Bence önce koklamak lazım :KK70:
hahahaaa eşimle aynı evde yaşasak şahane olurdu cidden. hiç nişanlamadan direk evlenirdim bebişimleee:dondurma: türkiyede o iş biraz zor be canımm. Bizim ülkede gerçeklere gözümüzü kapatmasak gerçekleri görsek yeter sanki:KK54: burada bile görüyoruz evlenme deniliyor zorla evleniyor sonra gelip yine konu açıyor :kızgın: evlendim mutsuzum diye:skandal::sinirli:

Sizin gibilere özeniyorum işte :) Allah bozmasın. Teşekkür ederim inşallah nasip eder :KK200:
Bende hep birlikte olduğumuzda kavga etmeyeceğimize güzel anlaşacağımıza inandım son zamanlarda kötü şeyler atlattık belki devamı da gelecek bilemiyorum istediğim tek şey mutluluğuna imrendiğim insanlar gibi olabilmek...
bebişim kavga etmeden olmaz ama arada edeceksin. Ben eşime bazen derim ki aa aşk bayadır kavga etmedik etsek mi bi diye oda der ki kaşınma:KK53: yoksa arada kavga ediyoruz tabiki:eek:

bence sen "bir derdim var" kösesindeki evliliklere bakma..insan sok oluyor nasil böyle evlilikler, eşler var diye..Rabbim iyilerle karsilastirsin cok sükur güzel evlilikler de var:nazar:hayatındaki insandan eminsen evlen..kafanda süphe varsa evlilige bahane bulma.
Ah sormayın buralarda gördüklerim de tuz biber oluyor,takılma bdv burası derdim mutlu olmak diye konu olacak değil ya diyorum da yine de algı yaratıyor :)
Kafamdaki şüpheler dört dörtlük insana karşı bile olur genel itibariyle şüpheci ve güvenmeyen biriyim maalesef.

Çok zor evlilik, insanların genelde karakterleri ,yaşam şekilleri ve beklentileri uymuyor . Uyumlu çiftler var mı evet var ama çok fazla değil. İnsanlar evliliğe ; hayatı boyunca hapis altında tutacağı bir canlıyı elde etmeyi hak kazanmış gibi yaklaşıyor, eşlerine mahkum kendilerine de gardiyan rolü biçiyorlar.

Tanıdıklarımdan bir evli çiftin yanına gitmeye korkuyorum, yer mekan, kimin yanında önemli değil, birbirlerini öyle aşağılıyorlar ki aklın almaz. Defalarca dedik yanımızda yapmayın bari ama nafile. Onlarda pat diye evlenen çiftlerden, kadın güzel ama eğitimsiz, erkek normal ama eğitimli. Güzelliğine kanıp evlenince tabi, bir sene içinde fire verdiler, ama hala evliler ve hala birbirlerini yıpratıyorlar!

Olay sadece esle bitmiyo cnm... aileler vs. Bir suru sey yasayabiliosun.. bu da zmnla sogukluk getirebiliyo..buarada kac yillik evlilikten ziyade yasadiklarin daha etkili bence.. kimi 10 yilda bikar kimi 2 ayda siddet gorur bosanir.. illa olacak diye birseyde yok tabiiki.. mutlu olanlarin mutlulugu daim olsun
Amin.
Haklısınız her şey karşılıklı ben de çok iyiyim diyemem en azından çaba gösteriyor kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Korkularımı yeneceğim inşallah

bebişim kavga etmeden olmaz ama arada edeceksin. Ben eşime bazen derim ki aa aşk bayadır kavga etmedik etsek mi bi diye oda der ki kaşınma:KK53: yoksa arada kavga ediyoruz tabiki:eek:
Bizimki istiyor ki asla kavga etmeyelim. Bir yerde haklı mesleği gereği bir sürü kişiyle uğraşıyor. E bende biraz takıntılıyım :) arayı bulmaya çalışıyoruz,bakalım hakkımızda hayırlısı :)

Çok zor evlilik, insanların genelde karakterleri ,yaşam şekilleri ve beklentileri uymuyor . Uyumlu çiftler var mı evet var ama çok fazla değil. İnsanlar evliliğe ; hayatı boyunca hapis altında tutacağı bir canlıyı elde etmeyi hak kazanmış gibi yaklaşıyor, eşlerine mahkum kendilerine de gardiyan rolü biçiyorlar.

Tanıdıklarımdan bir evli çiftin yanına gitmeye korkuyorum, yer mekan, kimin yanında önemli değil, birbirlerini öyle aşağılıyorlar ki aklın almaz. Defalarca dedik yanımızda yapmayın bari ama nafile. Onlarda pat diye evlenen çiftlerden, kadın güzel ama eğitimsiz, erkek normal ama eğitimli. Güzelliğine kanıp evlenince tabi, bir sene içinde fire verdiler, ama hala evliler ve hala birbirlerini yıpratıyorlar!
Hah benimde aklım bunu almıyor işte. Tanımadan etmeden nasıl kalkışılır böyle işe diyorum. Ben 3 yıldır tanıyorum hala acabalar var ki bu insan yalnız yaşayıp evi barkı toplu düzenli kimseye muhtaç olmayan biri. Bu konuda çok rahatım ev sorumluluğu konusunda hiç problem çıkmaz. Evlilik bir hayatı iyisiyle kötüsüyle paylaşmaksa ona varım şikayet etmem yalnız benim dışımda olabilecek şeyler beni korkutuyor o da hayatın bir kumarı işte yapabilecek bir şey yok.

Ailelerden çok çektik biz de,
Hala da çekiyoruz bazen. O yüzden evliliğe müdahale etmelerini önlemek lazım.

eşim benim aileme sinirleniyor mesela
Ben onunkilere
Oturup beraber sinirleniyoruz :) çünkü ailemin yaptığı beni bağlamaz, eşimin ailesinin yaptığı da eşimi.
Bu yüzden birbirimize sinirlenmiyoruz
Ailelerin iki tarafına da karşı gelip evlenenlerdeniz.
Benim evlilik anlayışım biraz ülke standartlarından farklı... üçüncü kişilerin sorun yaratmasına izin vermeyiz

Aşk, sadakat, anlayış, fedakarlık ve güven biterse evlilik bitmeli bence. Hele ki şiddetin her türlüsü bence boşanma nedeni.

Herkes mutlu, huzurlu olsun dilerim. Her evlilikte tüm insan ilişkilerinde olduğu gibi iniş çıkış ve çatışmalar vardır ve olması doğaldır. Önemli olan fırtınalarda elini sımsıkı tutacak kişiyle beraber olabilmek... Ben çok planlı biriyim, ama gönül işlerinde biraz mantığın sesini kısmak gerektiğini düşünüyorum.

Hah benimde aklım bunu almıyor işte. Tanımadan etmeden nasıl kalkışılır böyle işe diyorum. Ben 3 yıldır tanıyorum hala acabalar var ki bu insan yalnız yaşayıp evi barkı toplu düzenli kimseye muhtaç olmayan biri. Bu konuda çok rahatım ev sorumluluğu konusunda hiç problem çıkmaz. Evlilik bir hayatı iyisiyle kötüsüyle paylaşmaksa ona varım şikayet etmem yalnız benim dışımda olabilecek şeyler beni korkutuyor o da hayatın bir kumarı işte yapabilecek bir şey yok.

Kontrolcü bir karakterse kaç kaç derim. Böyle insanların da öyle sorunları olabiliyor.

Konu sahibi yazinizda kendimi gordum. Ben de evlenmekten fazlasiyla korkuyorum, cevremdeki pek de iyi olmayan orneklerden oturu. Ya yurutemezsem, ya bosanirsam, ya soyle olursa boyle olursa diye kendimi geriyorum. Ama son 1-2 senede sunu anladim, cok da kafaya takmamak lazim... Bu korkular biraz mukemmeliyetcilikten kaynaklaniyor sanirim. Artik kendime "Yurumezse de yurumez, napalim, olum yok ya ucunda" diyorum, evliligi geri donusu olmayan bi yol olarak dusunmemeye calisiyorum. Beni rahatlatiyor, tavsiye ederim.
Dipnot: 27 yasindayim ve 7 yillik bir iliskim var, dolayisiyla hala kendimi cok da rahatlatamamisim belli ki:))

Ailelerden çok çektik biz de,
Hala da çekiyoruz bazen. O yüzden evliliğe müdahale etmelerini önlemek lazım.

eşim benim aileme sinirleniyor mesela
Ben onunkilere
Oturup beraber sinirleniyoruz :) çünkü ailemin yaptığı beni bağlamaz, eşimin ailesinin yaptığı da eşimi.
Bu yüzden birbirimize sinirlenmiyoruz
Ailelerin iki tarafına da karşı gelip evlenenlerdeniz.
Benim evlilik anlayışım biraz ülke standartlarından farklı... üçüncü kişilerin sorun yaratmasına izin vermeyiz

Aşk, sadakat, anlayış, fedakarlık ve güven biterse evlilik bitmeli bence. Hele ki şiddetin her türlüsü bence boşanma nedeni.

Herkes mutlu, huzurlu olsun dilerim. Her evlilikte tüm insan ilişkilerinde olduğu gibi iniş çıkış ve çatışmalar vardır ve olması doğaldır. Önemli olan fırtınalarda elini sımsıkı tutacak kişiyle beraber olabilmek... Ben çok planlı biriyim, ama gönül işlerinde biraz mantığın sesini kısmak gerektiğini düşünüyorum.

Ben esimin ailesine kizarim... benim ailem cok iyidir esime bize idare edicidirler vs. Ama sanirim fazla iyiyiz.. bu da gercek ters tepiyo.. anneme kiziyorum bazen.. keske bu kdr iyi niyetli iyi insan olarak yetistrmeseydiniz bizi diye:) yapacak birsey yok bu saatten sonra.. zmni gelince bosanicam Allahin izniyle

Back
X