Bunun için mi okudum ben

İş yerinde sosyalleşmemeniz daha güzel boş verin. Farklı sosyalleşme alanları bulun spora yada herhangi bir konuyla alakalı kurslara katılın hafta sonu oralardan arkadaş edinin gerçi pandemiden dolayı hafta sonu da yok da neyse genel olarak diyim. Şu dönemde atanmış olmanız büyük bir nimet zaten maalesef o yüzden canınızı sıkmayın hayatta bir sürü farklı süreçlerden geçiyoruz bu da bir süreç. Belki yakında biriyle tanışıp evleneceksiniz çocuğunuz olacak o kadar meşgul olacaksınız ki kimsenin sizle muhatap olmadığı dönemleri özleyeceksiniz.

Ben işe başladığımda sizin gibi o heyecanla çalışma arkadaşlarımla samimi olmuştum. Sonra defalarca buna pişman olduğum olmuştur. Bence sosyalleşme hevesinizi işyerinde gidermeye çalışmayın. Maalesef işyeri böyle şeylerin çok ters tepebileceği bir yer. İş başka arkadaşlık başka olsun mümkünse :)

"Biz burda yenileri sevmeyiz " mi diyorlar.
Şaka bir yana iş yerini değişme imkanınız var mı ? Acabs diyorum bir araya gelince sizin dedikonuzu mu yapıyorlar da aralarına almıyorlar can sıkıcı bir durum

Aynı bizim iş yerindeki bölümü anlatmissiniz ya resmen bölümüm üzerinde ölü toprağı var ve en az 1 yılda öğrenilecek teknik bir iş...işe baslar başlamaz da haftasonu mesaisi cakmislardi sagolsunlar ama su an her şey yoluna girdi...
Size tavsiyem paranızı biriktirin, herkesle de bir anda samimi olamayacağınızı kabul edin. Zamanla alışıp seversiniz.
Bekar bir arkadaşım doğa yürüyüşleri grubuna katılmış çok eğleniyor gibj bu tarz bir hobi edinebilirsiniz.
Dediğim gibi hem kendinize hem de çevrenizdeki insanlara uyum sağlamak için zaman verin

Benim ilk atandığım okulda da böyle sorunlar yaşamıştım . Herkes yaşıt , az çok çocuklu çocuklu , komşular , eşleri tanışıyor vs vs . Ben aralarına giremezdim . Çünkü benim hayatımla onlarınki çok farklıydı . Ben ne yaptım peki hemen ilçe MEM e gittim ve dedim ki beni istediğiniz her okulda görevlendirebilirsiniz . Halk eğitimde de kurs açtım . 7x 10 saat derse giriyordum ve lise son sınıfta okuyan öğrenciler benim arkadaşım olmuştu . Beraber gezip tozuyorduk .
İş arkadaşı işte kalsın hiç yüz göz olma . Senin gibi olsam eve kedi alırdım , onlar çocuklarından bahsederken ben de benim de kzım var veya oğlum var deyip fotoğraf vs gösterirdim . Zaten konu başlatıcılar bunlardır . Kayınvalide derdi , çocuk derdi , koca derdi ehliyetten konu açabilirsin eğer yoksa . Kurs vs sorarsın .
Hiç olmadı saçını yeşile boya git ama fıstık yeşili değil orman yeşili

Ilk işe girdiğimde bana da "biz burda yenilere acimayiz "demislerdi :) neyseki bunları umursayacak kırılgan bir karakter değilim.
Şimdi hepsi sever beni, arada tartissak da anlasiriz. Kendimden 10 yas büyük biriyle de orda kanka oldum arada gidip geliyoruz,birlikte dışarı da çıkıyoruz ama tabii insanların güveni hep zamanla kazaniliyor

İlk atandığım yerde çok güzel bir ortamım arkadaşlarım vardı. İş yerimde de evimde de çok mutluydum. Daha sonra evlendim ve eşimin zorunlu hizmetinin olduğu yere geldim çok küçük ve hiç bir imkan yok, iş yerinde tek kelime sohbet edebileceğim biri yok. Bakıyorum bazen sorun bende mi diye ama yok valla hepsi çok anormal insanlar. Benim de iki sene oldu ve kabullendim durumu artık. Tavsiyem ilk önce durumu kabullenin kendinizi üzmeyin, Sosyal imkanlar varsa katılın çevrede ve tayin isteyebileceginiz günü bekleyin :)

Çalıştığım kuruma 4buçuk yıl önce atandım.Atandığımda burdaki bayanlar canciğerlerdi.Benimle iş ortaminda konuşurlardi.kendileri sık sık buluşurlar ama beni hiç çağırmazlardı.Aynı sizde olduğu gibi buluşma planlarını benim yanımda yaparlardı.Ben o zamanlar kendimi çok kötü hissederdim.Sanki yer yarılsa da yerin içine girsem derdim.Daha sonra geçen yıllar içinde kendi aralarında gruplaşmaya başladılar ve şu an çoğu birbiri ile küstü.Benim kimse ile sorunum yok.Artik davet edilmeye de başlandim

"Biz burda yenileri sevmeyiz " mi diyorlar.
Şaka bir yana iş yerini değişme imkanınız var mı ? Acabs diyorum bir araya gelince sizin dedikonuzu mu yapıyorlar da aralarına almıyorlar can sıkıcı bir durum
İş yeri değiştirme imkanım yok. Dedikodumu yaptıklarını sanmıyorum çünkü genelde ne konuştukları duyuluyor.

Ben de memur olmakla kafayı bozmuştum. Evliyim durumumuz fena değil çok şükür. Çok çabaladım atamalarım olmadı bir türlü. Çok yıprandım. Eşim atansan da mutlu olmayacaksın der hep. Sizin yazınızı görünce aklıma geldi. Zamanla her şey olur inşallah. Hakkınızda hayırlısı.

Sende kendi kendine takil yaa bos muhabbet dinleyecegine kafan şişmesin.Zamanla zaten etkilesim olur seni de aralarina alirlar.Almazlarsa da kendileri bilir cok takılma.Şu pandemiyi atlatinca sevgili yaparsın kafana uyan kimseye ihtiyaç kalmaz bile

Ayni durumları yasadim sanki ben yazmisim gibi okudum
Ben de bunun icin mi okudum diyorum.cogu zaman ama arkadasliklar icin degil yaptığım islerin okudugum.ve atandigim.meslekle alakasi olmamasindan dolayi
Size tavsiyem kendinize odaklanin
Sevdiginiz alanlarda faaliyetlerde bulunun is haricinde
Mesela.kitap okumayi severseniz, kitaplara yönelin, cevrenizde varsa ya da online olan kitap.gruplarina katilin. Bir sekilde böyle yasamayi ogrenmeye bakın. Arkadaslar da gruplasmis olabilir aralarina girme cabasina girmeyin, ben de bu is yerimde benzerini yasadim cok da umursamadim sonucta sonradan gelen benim.diye
Simdi de beni el üstünde tutarlar, yani bazi seyler zamanla.oturur acele etmeyin kendinizi de uzmeyin

Yalnız değilsin ben de atanmak için yırttım kendimi atandım ailemden koptum geldim doğuda bir şehre benim çalıştığım ortamda ki insanlarda aynı şekilde soğuklar gruplaşma var ne kadar konuşmaya çalışsamda olmadı aksine hepsi yaşıtım ama görseniz bir iki seneye emekli olacakmış tipler öyle bi otsu yaşam sürüyolar. Hiç kimsem yok arkadaşım yok bari dedim sevgili yapayım bu böyle gitmez ama yapayım deyincede yapamıyor insan ya anlaşamıyosın beğenmiyosun ya da o seni beğenmiyo ya da farklı niyetlerle yaklaşıyolar bunu görünce erkek ilişkisinden de vazgeçtim otsu bir yaşam sürüyorum elde olmadan yapacak pekte bir şey yok bulduğum tek çözüm alışmak maalesef ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…