Bunun nedenini bilen var mı?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Kafama takılan merak ettiğim bir soru var. Şimdi biz mesela biz bazen cımbızla falan kıllarımı koparıyoruz ya, çekilen kılla birlikte kökü de geliyor. Yani mesela cımbızla kılı çektiğimizde kökünün de çıktığını görüyoruz. Ama durum böyleyken o koparılan kılın yerinden tekrar kıl çıkıyor. Ama köküyle kopmamış mıydı zaten, kökü kopmuşsa nasıl tekrar aynı yerden kıl çıkıyor? Merak ediyorum bunu bilen var mı

He yaa bak bende merak ettim şimdi 😅
Vardır bir aciklamasi bence 🙄

Kılların folikül denen bir yapısı var. Burası kılı kökünden çıksa da yeniden üretiyor sanırım. Kökünden çekince çıkması uzun sürüyor, koparinca hemen çıkıyor mesela. Yani sanırım böyle bir şey.

Kafama takılan merak ettiğim bir soru var. Şimdi biz mesela biz bazen cımbızla falan kıllarımı koparıyoruz ya, çekilen kılla birlikte kökü de geliyor. Yani mesela cımbızla kılı çektiğimizde kökünün de çıktığını görüyoruz. Ama durum böyleyken o koparılan kılın yerinden tekrar kıl çıkıyor. Ama köküyle kopmamış mıydı zaten, kökü kopmuşsa nasıl tekrar aynı yerden kıl çıkıyor? Merak ediyorum bunu bilen var mı
Hiç düşünmemiştim ben de merak ettim şimdi 😂

Kıl kökünden kılı üreten atıyorum keratin filan gibi maddeleri temizleyemiyoruz. Ve hormonlar bu maddeleri coşturuyor aynı yerden tekrardan çıkıyor.

Ay bunun nedenine bakarken kil köklerini yakan bi alet varmıs ama baya pahalı mered bir daha cikmiyormuş yani oyle diyollar 😁 lazerimsi bisey sanirim

Back
X