Burdan başka soracak kimsem yok görüşlerinize çok ihtiyacım var..

Evlenmeyi düşündüğün kişiyi yetiştiren insanların ahlakları, aldıkları terbiye ve çocuklarına verdikleri terbiye çok önemli. Ailesi böyle ise çocuk ne kadar kendisini bastırırsa bastırsın yeri gelir ve özüne döner.

Başkasının özel hayatı- kardeşi olsa bile bu şekilde karıştırılmaz. Kız bunu yanlış olarak bile görmemiş ve kimse de kıza bir şey söylememiş.
Telefonlar karıştırılmaz ve mesajlar okunmaz. Çok büyük terbiyesizlik, yine kızın yaptığı terbiyesizlik üzerine kimse konuşmamış. Demek ki birbirlerinin telefonlarını kurcalamak normal.
Kendinde söz hakkı görüp sizi araması, sonra kızın annesinin de aynı şekilde terbiyesizliğe devam etmesi zaten uç nokta. Artık burada içinizden al oğlunu bir tarafına sok demek lazım ve bir daha bunlarla muhatap olmamak lazım ama varan devam etmiş. Yok oğulları telefona bakmadı diye biz karışmıyoruz demişler.... Ailecek
kaynanam aradı beni kayınpederin nasıl düzelicek kızı duzelmezse olmaz göz bebeğimiz
Nişanlım bana geri yazdı ve şuan devam etmek istiyor,ailem sana ne derse ne yaparsa yapsın hiç sesini çıkarma onlar kötü olsun sen iyi ol

KAÇ!! Bir daha dönüp bakma bile.

Beni annesi 3 kere arayıp benim kızım nolucak diye saatlerce dil dökünce

Siz en önemli detayı kaçırmış, en başta telefon mesaj okuma konusunda net tepki verip, esip gürleyip geçmeniz gerekirken, şaşkınlıkla kalakalmış sonra da bunların saçmalıklarına maruz kalmışsınız. Resmen kurgu yapıp size kin kusmuşlar. Anneniz de iyi yapmış, ellerinden öperim. Anneniz arayıp fırçalasa ses çıkarmayın. Ama bilin ki sözlü dediğiniz canlı sizin arkanızda değil. Adamlardaki cesarete, terbiyesizliğe bakın. Baştan sizden onların ve kızın özür dilemesi gerekirken bir de üste çıkmaya çalışıp hırs yapmışlar. Yol verin gitsin.insan değiller. Sözlünüz de bunların imal ettiği biri. Adamların yanlış doğru kavramı bile farklı.

İnşallah çok teşekkür ederim. Beni tek üzen ikimizin çok çok iyi anlaşıyor olması her şeyimizle sırf aile insanı ne durumlara düşürüyor.
Böyle ailelerden gelen erkekler biraz saf bir kız bulduklarında resmen sakız gibi yapışıp mükemmel insanı oynuyorlar ki evlenmek için. Avlama meselesi bu. Sana da nişanda sözde bir yandan bunlarla mutfağa edip bak bunlara katlanacaksan evlenelim diyorlar. Baştan onları sileceğim vs sen haklısın,onlar kötü vs diyenleri bile oluyor sırf kız kaçmasın diye. Evlenince de bilerek evlendik, görmüştün diyorlar. Senin nişanlın zaten seni korumamış bile. Kız kardeşi ve annesi ile yüz göz etmiş. Korumak istese telefon mesaj vs hiç birinden haberin olmazdı, millet mum olurdu ve sen bunlarla yüz göz olmazdın. Sana ayrı onlara ayrı davranıyor. Ama sen bunu göremiyorsun. Hala seni kadın arayabilecek cesareti bulabiliyor yani. Daha evli bile değilsiniz.

Yalan dolan olayına çok alışık bir aile senden özür de diler ama sonra yine burnundan getirir. Çok safsın. Kontrol manyağı biriyle berabersin ama muhafazakar ama iyi diye kendini avutuyorsun.

Umarım ayrılık kararında sabit kalırsın. Sen mecbur musun onlara? Ayrıl deyince ayrıl, tamam neyse hadi barış deyince barış. Nişanlın seni bu kadar kolay kaybetmek istediğine göre çok da önemsemiyor. Aile zaten sana huzur vermeyecek bir aile belli ki. Ayrılman isabet olmuş evlilik kendini harcaman olur.

Bir iki olayda ailesine durması gereken yeri söyleyemeyen size her konuda sus diye akıl veren toy bı veled... Aynı zamanda sizden önce ipleri koparıp bunu basaramiycagini göstermiş. Siz güçlü birisiniz ama bunda o vasıf yok maalesef. Siz ite kaka bu ergenle evlenecekmissiniz gibi duruyor size tek önerim telefondaki konuşmalarınızı yazismalarinizi hep kaydedin. Günün birinde demediginiz şeyleri dedi diyip partnerinizi üzerinize salicaklar.

O kadar söyledik, umarım nişanlısından bir cacık olmayacağını anlamıştır sevgili konu sahibi.

2 senedir tanışıyoruz ama aileler en fazla 3 kere görüştü başka yerlerde yaşıyoruz nişanlım da başka şehirde olucaz sorun olmaz diyip duruyor.
Aslında daha kötü. Gelip uzun süre sizde kalırlar. "Burası oğlumuzun evi." diyip sorun çıkarırlar. Çok sorun yaşarsınız. Salın iplerini gitsin. Nişanlınıza da açık açık söyleyin dengesiz insanlarla uğraşamayacağınızı, yoluna bakması gerektiğini. Sonuçta kocaman adam da ailesinin baskısına dayanamayıp sizden ayrılmış. Evlenince daha iyi olur sanmayın. Nişanlınız zamanla her şeyi unutur canım ailem moduna girer. Siz ortada yıprandığınızla kalırsınız.

Benim dikkatimi çeken bu prototip gibi sorunlu aile ve aileci karaktersiz erkek kombinasyonu evlilik öncesi hep böyle denemeler yapıp nabız yokluyor. Aslında çiftler ayrıldığında hep erkek onu savunur gibi görünüp bir yandan da ailem böyle, idare et , diğer taraf da bak ayırdık diye rolleri paylaşıp, metinleri tekrar ediyor. Bunu ve benzerlerini burada en az yirmi kez okudum. Sonra da hep boşanma oluyor.

Ben de ordan geliyom. Duble kaynanası olacak konu sahibinin. Kaynanasız 1 günü geçmeyecek. Biz birine takat getiremiyoz, Allah koru ya rabbim.

İnsanların evlenirken düştüğü en büyük yanılgı " çok iyi anlasiyoruz, seviyorum, daha iyisini bulamam, başkasını böyle sevemem" gibi düşünceler bence..

Daha iyisini de bulursun, başkasını daha çok da seversin, başkasıyla daha iyi de anlaşırsin.
Aklını kullan..Kendine yazık etme...

adam kukla gibi ailesi bitir diyor bitiriyor ailesi dön diyor dönüyor
Allah aşkına kukla mı istiyorsunuz kocamı bir karar verin

Şu görümcenin aynısından arkadaşımda vardı daha söze geldiklerini ağız yüz eğiyodu arkadaşıma dedim dikkat et çok samimi olma başını ağrıtırlar bunlar diye sonuç olarak kızın düğüne 2 gün kala bozdular işi hakkınızda hayırlısı ama böyle ruh hastlarıyla da zor hem görümceniz hem kayınpeder hem kayınvalide tek akıllı insan yokki

Haklısınız bende biraz önce babaanne konusunu gördüm sanırım konu sahibi ille de evlenecek daha ne yapmaları lazım ailecek nişanlısı dahil bu kıza anlamadım

Nişanlınız eğer sizin yanınızda duruyorsa tabi ki onu bırakmayın.. Ama sizinle barışıp annesi kızlardeşi sizi kötülerken onları dinleyip onların yanında olacaksa asla barışmayın.. Ben senin yerinede olsam öyle yapardım.. Hatta öyle çirkef insanlara karşı nişanlımla mutluluğumu gözlerine gözlerine sokardım.. Tek bir laf dahi ettirmezdim kendime . Nişanlım da asla hiçbir mevzuya karıştırmaz kendim söyleyeceğimi söyler sonra da siz konuşun ya öenmli değil ben takmıyorum gibisinden tavırlarımla onları daha da deli ederdim.. Ama asla kötü bir söz ses yükseltme vs bunlar olmadan işimi hallederdim..Nişanlınız için ne kadar değerli olduğunuzunu anlamalarına yardımcı olurdum sen niye üzülüp sinir olacaksın bırak onlar sinir olsun kız

Babaanne bitti görümce mi başladı? Bir de evlenirseniz masraftan kaçmak için biz karışmayız diyerek kenara çekilen bir aile.

Ben orta okula giderken abim nişanlıydı. Bir gün okuldan geldim baktım annem kıyafetti, havluydu işte ne bileyim geline hediye gidecek bilumum ne varsa bohça hazırlıyor. O kıyafetleri filan görünce çocuk aklı kıskanmıştım. Ne bu ya onun her şeyini biz mi alıcaz diye söylenmiştim. Annem beni anında susturmuştu. Elbette biz alıcaz. O artık gelinimiz, abinin karısı, artık o da bu evin bir kızı diye. Annem beni ve ablamı hep uyarırdı bu konuda. Bu şekilde herkes birbirine bağlı ama bağımlı olmadan yaşamayı öğrendi.

Yani diyeceğim görümcenin terbiyesizlik yapıp telefon karıştırarak öğrendiği bir konuşmadan cımbızlayarak seçtiği senin cümlen üzerine bu kadar fırtına kopuyorsa, var gerisini sen hesap et.

Güzel kardeşim daha çocuk yaştasın. Hayat sana bu olaylarla işaret gönderiyor zaten. Kendini yakma.

Bu tur olaylarin tamamini okumuyorum.Benim evlilik konusunda tek tavsiyem var herkese sizi rahatsiz eden sizi uzen soru isareti birakan ufacik bile bir sey varsa evlenmeyin.Cunku evlilik o sorunlari gidermez aksine korukler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…