• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burnumdan gelen nişan ....

şimdi hamilesin inşallah doğumdan sonra herhangi bi sıkıntı yaşamazsin...
herşeyi doğumdan sora başliyo..
İkinci doğumum olacak, ilkinde lohusa depresyonumu eşime olan hakaretlerinden dolayı annem yüzünden yaşadım. Bütün sinir stres ne varsa hepsini kocamdan çıkardım (kesinlikle elimde olmadan çünkü ciddi bir depresyondaydım) adam hala bir dediğimi iki etmiyor, annemle de 10 günden fazla birlikte kalınca birbirimizi yemeye başlıyoruz.
Yani "anneler her zaman haklıdır" lafı çok da doğru değil. Her anne haklı olmuyor yani.

Kusura bakma da okurken annenin tedaviye ihtiyacı olduğu hissine kapıldım,sende onun aklınla gidersen hiç bir zaman tam olarak mutlu olamazsın.

Ben olsam anneme kulakları kapatır, beni etkilemesine izin vermezdim.
Anneannem ve dedem de babamı hiç istememişler, haklı da sebepleri varmış.
Ama annem dinlemeyip evlenmiş, 30 yıldır bir gün üzmedi eşi onu.
Şahsen benim annem de böyle dırdır etmeyi çok sever, istediğini desin hiç de ciddiye almam. Sonuçta bir ömür ayni yatakta yatacağım, ölüm döşeğinde yuzune bakacağım adamı secmek benim hakkım, annemin ya da üçüncü bir kişinin değil

Arkadaslar merhaba

Daha önce de buna benzer bir cok konu açmıştım annem asla erkek arkadaşımı kabul edemiyor diye. Her neyse

Annem biraz düzeldi hatta birlikte Nisan hazırlıkları yaptık güzelce evimizi süsledik falan iki gün öncede nişanım oldu. (Olmaz olsaydi) erkek tarafı söylediklerinden beş kişi falan fazla geldiler bu bir sorun oldu annem Nisanin yarısında beni çağırdı nişanlım balkonda diye bu niye dışarıda duruyor kimin Nisa’nı deli etmesinler beni falan diye saydırdı

Neyse kazasız belasız Nisan bitti ama nasıl bitti onlar gitti gideli basımın etini yiyor bu Nisan atılacak o bir daha evimize giremeyecek istemiyorum onu ve ağza alınmayacak bir ton laf.. annemi cok seviyorum o benim herşeyim ama neden bana boyle yapıyor yapma nolur burnumdan getirme su günün hevesini alıyım dedim ama yok.

Sevmemiş erkek tarafını bize layık değilmiş annem boyle davrandıkça surekli negatif yönleri söyledikçe nişanlımdan soğuyorum resmen konuşmak istemiyorum düşünsenize evde size surekli psikolojik siddet uygulanıyor hayatınızda ki insan surekli kötüleniyor ister istemez etkileniyorum az önce de kavga ettik cok büyük yemin ettim bir daha eve getirmeyeceğim nişanlımı diye.

Allah rızası icin akıl verin bana ne yapmam gerekiyor yakın arkadaşlarıma anlatıyorum evlenseniz de annen boyle yaparken mutlu olamazsınız der diyorlar ben ne yapıcam nasıl davranicam cok mutsuzum
Evlenince bin beterini yapacak. Damada ve ailesine değilde anneniz size takmış durumda.Onlar ağzıyla kuş da tutsa sizin annenize yaranamaz, hep aşalanacak,hakaret edilip hor görülücek kötülenicek, evlenince de bin beteri olcak. Üzgünüm sizin adınıza ama anneniz size mutluluk gün yüzü göstermek bi kenara hayatı size zindan edicek.Neden??? Çünkü onun istediği damat adayı ile evlencektiniz. Niçin kendiniz seçtiniz diye. Hem size hem o insanlara işkence edecek. Yazık günah!
Anneniz size veya karşı tarafa artık illallah dedirtip nişanı attıracak. Evlenseniz bile boşanacaksınız fikrindeyim.

Annenden etkilenip nisanlindan nasıl soğuyorsun aynı şekil nisanlin bunu yapsaydı burda topa tutardik :işsiz:

Hayır önceden hepsini gördü ama simdi beğenmemiş bütün ikramları falan yemiş bitirmişler her yere dökmüşler görgüsüzce davranmışlar falan

Valla bizde ayıp olmasım ikramlar beğenilmedi zannedilmesn diye özellikle tabak bitirilir. Annen de bi değişikmiş yani.

Önceki konularınızı okumadım hiç bi fikrim yok ilişkiniz ve annenizle ilgili. Ama yapılan yorumlar hakkında birkaç bir şey yazmak istedim. Siz nişanlınızı sevmiyorsunuz sevseniz annenizi dinlemezdiniz yazanlar olmuş. Buna kesinlikle katılmıyorum ve sizi daha da tereddüt ettiricek kötü bi yorum olduğunu düşünüyorum.İnsanların karakterleri farklıdır kimisi herkese herşeye karşı sadece aşkta değil her konuda dik durabilen aykırı davranabilen inat bir yapıya sahipken kimisi kendinde bu gücü bulmayabilir, onay alma içgüdüsüne sahip bir insan olabilir. Ki mesela ben öyleyim. Özellikle ailemin içine sinmeyen birşeyde inat edemiyordum. Bir kaç ay sonra ben de nasip olursa annemin bana hem dış görünüş hem eğitim olarak yakıştırmadığı, aile olarak modern olmadıkları için bize uygun görmediği, fakat uzunn yıllardır birlikte olduğum sevgililimle nişanlanmayı düşünüyorum. Annem kesnlikle anneniz gibi katı değil sadece fikrini söylüyor biraz incitici ve yıpratıcı bir şekilde, ona rağmen beni soğutmayı acaba dedirmeyi başarıyordu. Ama son kararı yine ben verdim hayata bir kere geliyprum ve benim hayatım. Eğitim durumu yüksek görgülü ailelerle mutlu olacağınızın garantisini size kimse veremez. Kiminle yaşamak kiminle yaşlanmak gece kiminle beraber uyumak istiyorsanız onunla olun. Başa gelen çekilecek zaten birşey yaşayacaksanız da buna kimse engel olamaz kaderinizde varrsa.Annenizin günlük yaşamdaki duruşunu karakterini düşüncelerini takdr ediyor ve saygı suyuyorsanız tabiiki nişanlınızdan treddüt edin . Ama bu tersiyse kendi beklentilerinize ve isteklerinize göre karar vericeksiniz. Sevmiyorsun diyenler için de ; nşanlısını şimdi şu anda annesi kabul etse, onaylasa konu sahibi belki havalara uuçucak. Fakat sevmediği biri olsaydı annesi sevse istese birşey değişie miydi? Ve bunu dert edinmez kesinlikle annesini haklı bulur bahaneyle tekmeyi basardı hiç üzülmeden eğer sevgisi olmasaydı.

İkinci doğumum olacak, ilkinde lohusa depresyonumu eşime olan hakaretlerinden dolayı annem yüzünden yaşadım. Bütün sinir stres ne varsa hepsini kocamdan çıkardım (kesinlikle elimde olmadan çünkü ciddi bir depresyondaydım) adam hala bir dediğimi iki etmiyor, annemle de 10 günden fazla birlikte kalınca birbirimizi yemeye başlıyoruz.
Yani "anneler her zaman haklıdır" lafı çok da doğru değil. Her anne haklı olmuyor yani.
bencede olmuyor.. ama ben iki kere doğum yaptım ( biri ölü )
eşimle annem kavga ettiler.. hiç anlaşamiyorlar. ben eşimin tarafi tutunca annem sustu bişey diyemedi. senin mutlu olmani istiyorum diyo.mutlu olmami istiyosa aksilik çikarmayacaksin dedim sustu..
lohusalik döneminde kaynanam yukarda durdu yanimda durmadi . benim gelmemi istedi gel diyo. kendi gelemiyordu.. bende gitmedi.rahatsiz etmek istemedi. çok zorlu bir süreçti. görümcem vardi başimda.. ilgilendi sevdi elinden geleni yaptı. saolsun. ona teşekkür borcum var inş aramizda aksilik olmaz.

bencede olmuyor.. ama ben iki kere doğum yaptım ( biri ölü )
eşimle annem kavga ettiler.. hiç anlaşamiyorlar. ben eşimin tarafi tutunca annem sustu bişey diyemedi. senin mutlu olmani istiyorum diyo.mutlu olmami istiyosa aksilik çikarmayacaksin dedim sustu..
lohusalik döneminde kaynanam yukarda durdu yanimda durmadi . benim gelmemi istedi gel diyo. kendi gelemiyordu.. bende gitmedi.rahatsiz etmek istemedi. çok zorlu bir süreçti. görümcem vardi başimda.. ilgilendi sevdi elinden geleni yaptı. saolsun. ona teşekkür borcum var inş aramizda aksilik olmaz.

İnşallah canım. Bazı annelerle yaşsmak çok zor Allah yardımcımız olsun..

Back
X