Burnunuzun içini nasıl temizliyorsunuz?

BaharDoganAy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
648
5
46
44
Trabzon
Estetik olan arkadaşlar, burun içini nasıl temizliyorsunuz? kimisi göz pomadı sürüyormuş, ne işe yarıyor? ben deniz suyu sıkıyorum arada,birde oksijenli suya batırdığım kulak çubuğu ile dışını ve çubuğun başının girdiği kadarını sokup hafifçe siliyorum. yeterli midir? antibiyotikli kreme gerek varmı? kaç gündür sol tarafım sarı sarı akıp durdu, afedrsiniz kurumuş sarı parçalar temizliyordum. nedense 2 gündür tıkandı o tarafımda. korktum biraz.

daha fazla dayanamadım oturdum kurumuş kabukları çıkarmaya uğraştım. sol tarafımdan bir tane dikiş geldi. birde kanadı biraz. sonrada çok acıdı. galiba orası iyileşmemişti. :58:

benim burnum çok farklı reaksiyonlar gösteriyor :D birden kendi kendine tıkanıyor.biraz sonra sonra hortumla su tutmuş gibi akmaya başlıyor kendi kendine açılıyor.sadece deniz suyu spreyi sıkıyorum birde kenarlara kurumasın diye badem yağı damlatıyorum o kadar.şuan için çok şükür bir sorunum yok ama :)

birkaçgündür bi hapşırık yapıştı yakama. birde acayip kaşınıyor bazen. tutamıyorum artık hapşuruyorum günde en az 10 kez. zaten sürekli bi sızı var, gece uyurken çatır çutur sesler geliyor. fazla önemsemiyorum artık çünkü canımı sıkıyor bi halta benzediği yok !

Son düzenleme:
ilk haftalarda doktorun verdiği kremi kulak çöpüne sürüp temizliyordum ama2 haftadan sonra uğrsamadım kuru kulak çöpüyle temizliyorum. ilk aylarda 2 kere azıcık kanatmıstım ama hemen durmustu kanama :49:

bende de aynı sorunlar var. bugün tam bir hafta oldu ameliyat olalı ve alçı bu sabah alındı. Doktor ödem olduğunu söyledi, zaten meraklı parmağımı da sokuyordum içine böyle baloncuk baloncuk şeylere değiyordu. Meğer ödemmiş onlar. Tuzlu, karbonatlı suyla günde 3 kere temizlememi söyledi. Bu ödem olayı özellikle ikinci gününden sonra tamponlar alınınca başladı. Ama burnum içime acaip sindi, o da ödemi,akıntıyı falan unutturuyor zaten :)

Günde 10 sefer serumlu su enjekte ediyorum ayrıca günde bi defa drun verdiği antibiyotikli krem var nohut büyüklüğünde iki burnumada koyuyorum.Kulak çöpünü çok zorunlu olmadıkça sokmayın bence..Ayrıca kaşıntılar bnde de oluyor dr sordum iyileşmeye başldığı için kaşınmalar oluyor dedi

bende de aynı sorunlar var. bugün tam bir hafta oldu ameliyat olalı ve alçı bu sabah alındı. Doktor ödem olduğunu söyledi, zaten meraklı parmağımı da sokuyordum içine böyle baloncuk baloncuk şeylere değiyordu. Meğer ödemmiş onlar. Tuzlu, karbonatlı suyla günde 3 kere temizlememi söyledi. Bu ödem olayı özellikle ikinci gününden sonra tamponlar alınınca başladı. Ama burnum içime acaip sindi, o da ödemi,akıntıyı falan unutturuyor zaten :)

kime oldun ameliyatı?

Günde 10 sefer serumlu su enjekte ediyorum ayrıca günde bi defa drun verdiği antibiyotikli krem var nohut büyüklüğünde iki burnumada koyuyorum.Kulak çöpünü çok zorunlu olmadıkça sokmayın bence..Ayrıca kaşıntılar bnde de oluyor dr sordum iyileşmeye başldığı için kaşınmalar oluyor dedi

verdiği kremin adı ne?

25 günlükken doktorum burnumun içine su çekip hafif hafif sümkürebileceğimi söyledi, sümkürmediğim burun deliğimi tıkayarak yapıyorum bunu.

Bana sümkürme demişti,burnumun içine su bile girmesinde sakınıyorum zahmetli biraz bu işler:(

Canım ben doktor bana öyle diyene kadar bende sümkürmedim, su çekmedim, ( ha bir kere gusül abdesti almam gerekiyordu burnuma çekmeye çalıştım ama olduğunca artık), sümkürme hareketi de yapmamıştım o zamana kadar ama şimdi biraz daha rahat yapabiliyorum, haftaya iki ay olacak ama su çektiğim zaman bazen sızlıyor burnumun içi.

ben 18. günümdeyim ve burnumun içine su çekip hafif hafif sümkürebiliyorum. doktorum yapabilirsin ya da yapma demedi ben de sormamıştım açıkçası ama bu işlemi yaparken bir rahatsızlık hissetmiyorum ve burnumu kolayca temizleyebiliyorum artık

benim brunumda kurumuş kanlar duruyo kalıp halinde ve sinir olutorum kulak çöpü sokmak istemiyorum korkuyorum delikleri falan büyür diye ama rahatsız da ediyo tıkalı değil nefes alabiliyorum ama içindekiler sinirimi bozuyoo bi hafta oldu daha ameliyat olalı yardımcı olacak var mı bana bu konuda ?

benim brunumda kurumuş kanlar duruyo kalıp halinde ve sinir olutorum kulak çöpü sokmak istemiyorum korkuyorum delikleri falan büyür diye ama rahatsız da ediyo tıkalı değil nefes alabiliyorum ama içindekiler sinirimi bozuyoo bi hafta oldu daha ameliyat olalı yardımcı olacak var mı bana bu konuda ?

kulak çöpünü oksijenli suya batır, çok yukarı sokmamak şartı ile hafif hareketler ile temizle. bizzat doktor önerisidir rahatça yap. denizsuyuda sıkabilirsin yumuşatıyor.

Back
X