- Konu Sahibi umutdoluyuz
-
canım okuyunca ameliyat mantıklı gibi geliyor peki senin sorunun sadece tüpmüydü yani yumurta ve spermde bir sıkıntı yoksa ameliyat şansını denemelisin gibgeliyor insana.tabi maddi kısmını bilemiyorum.canım en iyi kararı bence hislerinle vermelisin yani gönlün hangisine daha yakın hissediyorsa onu seç. hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah.
amin amin inşaallah canım gerçekten hiç unutulmaz.bugün kontrolümüz var kısmetse bulantılarıma bakılırsa iyidir inşaallah teyzesi.A.r.t deki arkadaşları için dua ediyoruz.elhamdülillah 10 haftalık olduk.
hbyiron, bencede sorun sadece tüp ise ameliyat şansını denemelisin,osman bey ile fikir alışveriişi yaptın mı peki, o son durumlardan sonra ne diyor ameliyat konusunda ?
canım okuyunca ameliyat mantıklı gibi geliyor peki senin sorunun sadece tüpmüydü yani yumurta ve spermde bir sıkıntı yoksa ameliyat şansını denemelisin gibgeliyor insana.tabi maddi kısmını bilemiyorum.canım en iyi kararı bence hislerinle vermelisin yani gönlün hangisine daha yakın hissediyorsa onu seç. hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah.
osman hoca ile en son bu konuyu görüşmedim...en başta bize iki seneçek sunmuştu ama asla şunu yapmalısın bunu yaparsan daha iyi olur diye bir fikir vermedi vermezde zaten...benim sağ tüpüm dış gebelik ameliyatı yüzünden alındı sol tüpüm kaldı oda kemiğe yapışmış ameliyat sırasında...bende tüp bebekler olumsuz olunca yeni yeni ameliyat fikrini düşünmeye başladım..ama şans ameliyat olup olumsuz almakta var buda uzun bir süreç demek...yani amannn vallahi bende bunaldım bu işlerden napıcam karar veremedim sizler gibi düşünüyorum bende mantıklı olarak ama işteler beynimde gezinmekte hala...
10 hafta süpeeer, zaman çabuk geçiyor, inşallah sağlıkla kucağına almak kısmet olur :)
yok mismancım sadece sorunum solda kalan tek tüp olmasını gereken yerde değil......Allah tan başka sorunumuz yok şükür ama bir türlü nasip olmadı 3 seferdir..
Bugun osman bey ile ikinci randevumuza gittik, lucrin i aldim yarin tedavi resmi olarak basliyor:) sali aksami kontrole cagirdi. Anlamadigim lucrin e adet oldugunda baslaniyor biliyorum, bende adeti beklemedi ilk gunden soruyla bunaltmamak icin soramadim da, yarin sabah ilk ignemi vurucam.
ah teyzesi ah zamanın geçmesini sen bide bize sor bugün dr kontrolümüz vardı hoca 9+1 dedi geçen sefer yanlış hesapladı sanırım. inşaallah canım cümlemiz evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alırız.
Peki birsey sorucam, en son ki denemenin negatif olmasiyla ilgili hoca yorum yapmiyor mu, tup yerinde degil ok bunu biliyorsun, denemelerin negatifle sonuclanmasini hoca da tup yerinde olmadigindan diye yorumluyor mu ?
cnm toparlanmana sevindim...ameliyat seçeneği beni şaşaırttı.yani tüp bebek tedavisinde tüpün açık ,kapalı yada yapışık olması bişey ifade etmiyor.yumurtalar toplanıp dışarda döllendiği için tüplere gerek yok yani...şimdi ameliyat olacaksın.sonra kenidini toparlama süreci var. sonra doğal yolla hamile kalmak için yine uğraşacaksın...bence bir süre dinlendikten sonra tekrar tüp bebek dene.hocayla konuş fikir alışverişi yap.ama en önemlisi hangisi içine sinecekse onu yap.hakkında hayırlısı olsun.rabbim yar ve yardımcın olsun...
misman bebişin nasıl?Kaç haftalık oldunuz?İnşallah bu 23 nisanı mutlu gün ilan edecem ,hiç unutmayacam.
herhangi bir yorum yapmıyor yapılabilecek bi açıklaması yok ki bu işin sözün bittiği yer Rabbim nasip etmedi...tüpümün yerinde olmamasıyla alakası yok ki tüp bebek işleminin;normal yolla hamile kalmamı engelliyor sadece...
teşekkürler...sen nasılsın nisanda transfer yokmuydu...dediğin gibi tabiki ama eğer ameliyatta olumlu sonuçlanırsa normal yolla çalışıcam bir sürü hormon yüklemesi alıp vücud dengemi bozmıcam...böle her seferinde opu işlemi olucam 3 yumurta 5. günü gördü 1 iyi çözülmedi 2 tane transfer edildi şimdi gene yumurta kalmadı...hocam şöle yada böle yap demiyor demezde zaten biz karar veriyoruz...bilmiyorum işte saolasın hakkımızda hayırlısı herkez için hayırlısı inşallahhh...
cnm sen dış gebelik olduğun zaman normal yollamı hamile kalmıştın?eğer öyleyse tüpünü açtırman mantıklı.eğer ilkindede tedavi gördüysen ozaman ameliyata gerek yok bence.tabiki doğal yolla hormon almadan,strese girmeden gebe kalmak çok daha güzel.hakkında hayırlısını versin rabbim inşllh...ben tüp bebek sonrası ohss ve dış gebelik geçirmiştim.bütün yaşadıklarım benim psikolojimi bozdu.sürekli korkular,kaygılar,takıntılar başladı.pskiyatriye gittim .depresyon ve kaygı bozukluğu dedi.son dönemde yaşadığın olaylar etkilemiş seni dedi.antidepresan ve xanax ile tadviye başladım 15 gün önce.sana 3 aylık bir tedavi uygulayalım düzelirsin,transferini çok geciktirme yaş olarak sınırdasın dedi.şimdilik sonbahara kaldı gibi gözüküyor transfer.hayırlısı olsun artık.önce sağlık olsun.sağlığın olmayınca hiçbirşeyin kıymeti yok.rabbim hepimize ilk önce sağlık sıhhat afiyet,sonrada bebiş versin inşllh....
hayırlısı inşallah güzel güzel dinlen bebişler sana sıkı sıkı tutunsun...23 nisan kutlu olsun...
Canım bebişim bir tane. Her şey çok güzel geçti. Embriyomun kalitesi çok iyiymiş rahmim de çok iyi. Artık kalanı rabbime kaldı.Gelecek pazar test tarihim.Pıhtılaşma iğnelerine başladım.Sadece sağ kasığımda gerilme var acaba normal mi? Bebekte sağ tarafta.İnsallah bebiş iyidir.
Aşağıda hikayeni okudum çok üzüldüm. Sanki kendi eski günlerime gidip geldim.Keşke bunları yaşamasaydık ama yapacak bir şey yok.
Hakkımızda hayırlısı bunları yaşamakmış.
hadi hayırlısı,gelecek pazar sana gelmez şimdi :))) İnşallah güzel sonuç alırsın, bende 23 nisanda kontrole gittim, yumurtalar fena görünmüyor, her şey yolunda giderse cumartesi toplanacak yımırtlalarım:) çatlatma iğnesi verdi hoca aynı zamanda rahim kalınlığı için Estrofem e başladım.lucrin e hala devam ediyorum,gözle görülür şişlik olmasa da iğneler özellikle memede çok ağrı yaptı.Herşey bebek için diyerek aldırmıyoruz ama :)
Bende de gögüs agrıları yapmıştı.Ama sonra geçti. Protein ağırlıklı beslen. Bebeğin tutunmasına yardımcı oluyor ve vücudun çok şişmiyor.Süt iç ,yumurta , yogurt ye.Et ürünlerini mutlaka bir öğünde tüket.
ah ah, et süt yumurta yoğurt hiç aklıma gelmeyen gıdalar, ağır geliyo sanki yediğim zaman :) transferden sonra test gününe kadar dinlenecek misin sen, hoca bununla ilgili birşey dedi mi ?
iki gün içinde bebek tutunuyormuş zaten.iki gün bol bol dinlen dedi.Sonrasında sürekli yatmak gerekmiyormuş.Şimdide gezip dolasıyorum evde ama iş yapmıyorum. Pazartesi işe başlıcam.Sonrasında agır aktivitelerde bulunmayacam. Sürekli kendini hamile gibi düşün ona göre hareket et dedi.
ayy yaa banada lazım aynısıyım bende sen gibi çok geçmiş olsun tabi önce sağlık...ayy ben anlatsam acıklı türk filmi gibi bebek hikayem ve tüpümün nasıl yapıştığını kısaca anlatayım kafanı şişirmezsem...:)...
bir varmış bir yokmuş.
ben hiiç evlenmeyi düşünmezken okumaktı kariyerdi derken.babamı 2006 da kanserden kaybedince aile olmanın önemi çok net bir şekilde anladım.herkezin bi yol arkadaşına ihtiyacı olduğunu birliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu...
tabi bu düşünceye 2008 yılında vakıf oldum...daha evlenmeden uzun zaman öncede hep erken anne olmayı isterdim.o yüzden eşimle tanışmam kaderdi.evlenmemiz 6 ay içinde oldu bitti maşşalah.herşey tıkır tıkır işliyor.eşim hemen istedi bebiş olsun hatta bebişler...:))ben bir kaç sene falan derken haziran 2009 da evlendik.2 ay korunduk çalışmalara başladık daha başladığımızın ilk ayı tutmuştu.tabi farkına varılmadı varılamadı.eylül başında hamileymişim.kasıklarımda bir ağrı başladı adet olmam lazım bir iki damla geldi sancılar çektim kesildi.doktora gittik dedim bi tuhaflık var.baktı ultrasonla hiçbirşeyin yok dedi.hamile olabilirim dedim.hayır değilsin olsan gözükür.tabi ben ne bilim hiç bir deneyimim yok dış gebelik nedir hiç duymadım.10 gün sonra kanamam çok şiddetli ağrıyla geldi.dedim heralde geç geldi ondan.meğersem hem dış kanama hemde iç kanama geçiriyormuşum.ölüyordum zor yetiştim hastaneye.doktor hanm tabi gitmiş almanya ya seminere ah bi olsaydı eşim ona neler yapıcaktı.derken çok uzattım...kusura bakma...ameliyatta sağ tüp alındı.çok acılar çektim.ameliyatı yapan doktorda becereksiz çıktı.normal yolla hamile kalırsın dedi biz uğraş uğraş yok yok..bu arada 3 doktor değiştirdim.bir önceki doktorum hcg filmi çekti.açıldı sol tüpün kapalıymış dedi.yumurtalıklar tembel dedi verdi klomeni 3 ay bide öle vakit kaybettik. osman hocaya gittiğimde daha adam filme bakar bakmaz dedi sol tüp kemiğe yapışmış yumurtalarında tembel filan değil dedi.boşuna uğraşıyorsunuz.ya amliyet ya da tüp bebek...buraları çok kısa geçtim.
yani tüpüm kendi içinde yapışık değil dışından kemiğe yapışık yukarı doğru...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?