- 22 Eylül 2010
- 2.510
- 57
- 363
- Konu Sahibi umutdoluyuz
-
- #1.221
senin sayende bende burayı takip ediyorum yazılanlara insana umut oluyo
Allah çocuğunuzu size bağışlasın, sağlıkla büyütmenizi nasip etsin.Herkese iyi geceler...
Benim 4 yaşında bir kızım var.Osman Hoca'da gördüğüm tüp bebek tedavisi sonucu kızıma kavuştum çok şükür.
Yeni evlendiğim zaman ve korunmayı bıraktığım (yaklaşık 3 yıl korunduk)zamanda gittiğim doktorlar normal yolla hamile kalabileceğimi söylemişlerdi.ama ne yazık kı öyle olmadı.iki farklı doktora gittim ve onlar da hiç bir sorun olmadığını denemeye
Devam etmemizi söylediler.
Bekleyiş süresi uzayınca bir arkadaşımın tavsiyesi ile Osman Hoca 'ya gitmeye karar verdik.yaptığı ilk muayenede
Yumurta rezervimin yaşıma göre çok düşük ve kalitesiz olduğunu vakit kaybetmeden tedaviye başlamamızı tavsiye etti.
(Giderken daha önce yapılmış tüm tahlil ve filmlerimizi götürmüştük )
Vakit kaybetmeden aşılama yapıldı ve sonuç negatif oldu.Osman Hoca hemen tüp bebek yapmalısınız dedi.
Biz de Osman Hoca'ya güvenerek tüp bebek tedavisine başladık.kullandığım onca ilaca rağmen sadece 4 yumurta olabildi.
Ikisi döllendi ve transfer gerçekleşti.Allahıma şükürler olsun ilk denemede hamile kalabildim.
Ben de kendisine çok güveniyorum.şu an rutin kontrollerim için hala ona gidiyorum.çok şükür bugüne kadar bir sorun ile
Karşılaşmadık.ayrıca belirtmek isterim ki geçen yıl başlayan adet düzensizliğimin sebebinin de erken menopoz olduğu ortaya
Çıktı.şimdi menopoza girmemek için hormon kullanıyorum.eğer o zaman tüp bebek denememiş olsaydık şimdi hamile kalmam imkansız olacaktı.neyse ki tam zamanında Osman Hoca tanıştık ve anne olabildim.Allahıma her gün şükür ediyorum.
Neyse cok uzattım kusura bakmayın.İnşallah Rabbim dileyen isteyen herkese hamile kalıp sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Sizin de emeklerinizi boşa çıkarmasın İnşallah.bence doktor konusunda hiç şüpheniz olmasın.Osman Bey bu konuda doğru
Adres.
Benim şu an 3 tane dondurulmuş embriyom var, öteki negatifin ardından 2 ay sonra başlarız dedi Osman Bey. Dondurulmuşlarla tedavide ilaç kullanmaya gerek yok, sadece embriyo transferi var. Şimdiye kadar dondurulma ücreti alınmadı bizden. Sanırım transferim pozitif olsaydı o zaman alınacaktı ama olmadı. Bu transferde de sadece transfer ücreti öderiz başka bir şey olmaz galiba.Merhaba arkadaslar.bu dondurulmuslarla yoluna devam eden yada devam edecek olan arkadaslar ucret ve tadavi nasil.merak ettim.
hatres seni çok iyi anlıyoruz.Çünkü herkes bu yolda umutla ilerliyor. para ve umut harcıyoruz. her seferinde olacakmış gibi geliyor ama olmayabiliyor. biz ilk seferde olacağına kendimizi o kadar inandırmışız ki negatifi görünce şok olduk. günlerce ağladım.Neden, neden diye sorguladım. ama linden bir şey gelmiyor. sonra histeroskopi yapıldı. rahme çizikler atıldı vs vee elhamdülillah dondurulmuş embryo ile hamile kaldım.şuan 7. ayımıza girdik. Allah herkese nasip etsin bu duyguyu.
Kadınlar kulübünde osman hocanın hastaları çok aslında. birçoğu farklı konulara yazı yazıyor. mesela burdaki bir kişi 4 ya da 5. denemesinde hamile kalmış. İlk denememizde art de aynı gün transfer yapılan arkadaş hamile kaldı .ben kalamadım. sorunlarımız aynıydı halbuki.
Allah ne isterse o oluyor. yalnız şunu söyleyeyim doktor seçimi doğru. bu konuda şüphen olmasın.
ben hamileliğimde farklı yerlere kontrol gittim. her gittiğim yerde tüp ebek tedavisiyle hamile kaldığımı söyledim. kim yaptı dediler. ben osman develioğlu deyince herkes tanıdı. alanında uzmandır dediler.
İkinci transferde daha dikkatli yaşa bence. hoca 3 günden sonra normal hayata dön dedi. ama ben çaıştıgım için rapor alıp evde dinlendim. sonradan keşke dememek için elinden geleni yap. beslenmene dikkat et. bol bol dua et. kuran oku.
Allah inşallah hayırlı evlat sahibi olmayı nasip eder. :)
Maşallah7.ayda mısın, ne çabuk geçiyor zaman:) bende 12.haftaya girdim, gün sayıyorum daha.Hoca 12.hafta bittikten sonra progestan ve Clexane i bırakacağımı söyledi, sen benden deneyimlisin diye sormak istedim,Clexane i bırakmadan önce herhangi bir test yaptırdın mı ? Ben endişe ediyorum ya bırakınca ters birşeyler olursa diye, yarın kontolümüz var hoacayada sorarım ama buradaki dayanışmayı da yabana atmamak gerek:)
Merhaba arkadaslar.bu dondurulmuslarla yoluna devam eden yada devam edecek olan arkadaslar ucret ve tadavi nasil.merak ettim.
öncelikle herkese selamlar arkadaşlar.bende osman hocanın hastasıyım.aralık ayında yaptırdığım tüp bebek tedavisi dış gebelikle sonuçlanmıştı.sonrasında yaşadığım sıkıntılardan dolayı depresyon tedavisi görmek zorunda kaldım.6-7 aylık ilaç tedavisinden sonra antidepresanı bıraktım elhamdülillah şimdi iyiyim.osman hocayla kaldığım yerden dondurulmuşlarla yola devam edeceğim inşllh.adetin 3. günü estrofem hap kullanmaya başladım.dün kontrolüm vardı.rahim duvarını gayet iyi olduğunu,istenilen kalınlığa ulaştığını söyledi.bugünden itibaren progestan fitil kullanmaya başlıyacam.haftaya çarşamba transfer günü verdi.inşllh sorunsuz bir şekilde transferim gerçekleşir.dualarınıza benide katın ltfn.bu arada nihan arkadaşım dondurulmuş tedavi ücreti 2000 tl .hocaya sordum.sanırım işlemden sonra para ödenir,dün ücret almadı muayeneden.rabbim bütün isteyen arkadaşların kucağını doldursun,ellerini boş bırakmasın,herkeze annelik duygusunu tattırsın,hamile olan arkadaşlarımızada hayırlı,sağlıklı evlatlar nasip etsin inşllh...aminn....
bu arada benim yaşım 35 bir tane 16 yaşında bir oğlum var.normal yolla gebe kalmıştım.sonrasında tekrar hamile olamadım.pko sorunumuz varmış meğer.doktor yaşından dolayı çift embriyo koyalım dedi.eşim çift koysun diyor,bende tek koymasından yanayım.ikiz olursa bakamam diye endişeleniyorum.sonuçta gebelikte sıkıntılı olma riski var.rabbbim hayırlısını versin hakkımızda inşllh.mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler...:).
Arkadaşlarım bende Osman hocanın hastasıyım.Dogru adreste olduğumu düşünüyorum.İki deneme yaptım hocayla ikisi de pozitif oldu ama sürecin devamı gelmiyor.Rabbim vermeyince olmuyor.İki defa hayal kırıklııgı insana zor geliyor ama yapacak bir şey yok. Tüp başarısı öyle anlatıldıgı gibi yüksek değil.Tek denemede %70 şans diye bir şey yoktur.Tüm doktorlar üç deneme için toplam %70 şans verir.Osman hocada aynı düşünce.Kendinizi üzmeyin.Bence Osman hoca çok ilgili ve başarılı.
öncelikle herkese selamlar arkadaşlar.bende osman hocanın hastasıyım.aralık ayında yaptırdığım tüp bebek tedavisi dış gebelikle sonuçlanmıştı.sonrasında yaşadığım sıkıntılardan dolayı depresyon tedavisi görmek zorunda kaldım.6-7 aylık ilaç tedavisinden sonra antidepresanı bıraktım elhamdülillah şimdi iyiyim.osman hocayla kaldığım yerden dondurulmuşlarla yola devam edeceğim inşllh.adetin 3. günü estrofem hap kullanmaya başladım.dün kontrolüm vardı.rahim duvarını gayet iyi olduğunu,istenilen kalınlığa ulaştığını söyledi.bugünden itibaren progestan fitil kullanmaya başlıyacam.haftaya çarşamba transfer günü verdi.inşllh sorunsuz bir şekilde transferim gerçekleşir.dualarınıza benide katın ltfn.bu arada nihan arkadaşım dondurulmuş tedavi ücreti 2000 tl .hocaya sordum.sanırım işlemden sonra para ödenir,dün ücret almadı muayeneden.rabbim bütün isteyen arkadaşların kucağını doldursun,ellerini boş bırakmasın,herkeze annelik duygusunu tattırsın,hamile olan arkadaşlarımızada hayırlı,sağlıklı evlatlar nasip etsin inşllh...aminn....
bu arada benim yaşım 35 bir tane 16 yaşında bir oğlum var.normal yolla gebe kalmıştım.sonrasında tekrar hamile olamadım.pko sorunumuz varmış meğer.doktor yaşından dolayı çift embriyo koyalım dedi.eşim çift koysun diyor,bende tek koymasından yanayım.ikiz olursa bakamam diye endişeleniyorum.sonuçta gebelikte sıkıntılı olma riski var.rabbbim hayırlısını versin hakkımızda inşllh.mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler...:).
evet canım günler çabucacık geçiyor. ben de 3 ay dolunca clexane ı bırakmıştım. testi sadece unv hastaneleri yapıyormus. özelde 3 bin kadarmıs. bır de iğneyi kestikten en az 15 gün sonra test yapılıyormus. Biz de ilk önce tereddüd ettik ya bi şey olursa diye ama sonra yola devam ettik :)
Şükür oğlumuzla 6. ayımızı bitirdik. Osman hocayı 3. aydan sonra bıraktık. kendisi de zatan soyluyor baska doktora gıdebilirsiniz diye. Osman hocaya devam etmek epey masraflı.
Allah inşallah sorunsuz bir şekilde ilerlemeni ve bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
Umut doluyuz sen Bursa' da oturuyorsun değil mi? Gebelik takibini hangi doktora yaptırıyorsun:44::44:
İlerisini düşünerek ben de araştırıyorum doktorları.
Hocayla gebelik olursa devam etmek gerçekten çok masraflı gibi görünüyor.
Toplam 5 kullanıcı konuyu okuyor. (4 üye ve 1 ziyaretçi)
hatres,
umutdoluyuz,
LeYLa_21+,
nihan_16
Aaaaa Leyloşşşşşşşşş, beni mi takip ediyon kız
ben merkezde oturmuyorum canım. orhangazideyim. o sebeple yalovaya gidiyorum daha yakın diye.
nerden bildin kızzzzzzzzzzzz...aynennnnnnnn öyle canım...
Merhaba canatan, rabbim senin de emeklerinin karşıığını nasip etsin.
Canım bana % 70 diyen hocanın ta kendisi. Ama bunu embriyo kalitesini gördükten sonra söyledi bize. Daha önceden yumurta ve sperm kalitesini görmeden hiçbir şey diyemem demişti, haklı olarak.
Doktorun ilgisine başarısına diyeceğim yok.
Benim canımı sıkan şey bir önceki başka bir merkezde yaptırdığım tüp denemesindeki embriyoların kalitesiyle kendisinin yaptırdığı embriyoları kıyaslayıp % 70 demesi...Çünkü öncekiler 3.gün embriyosuydu, " onlar eğer dış ortamda bırakılsalardı, belki 5.güne bile gelmeyeceklerdi " dedi bize. Hatta o kadar güveniyordu ki tutacağına, ben iki embriyo konulmasını istediğim de ikiz gebeliği kaldıramayacağımı söylemişti.
Ama tabi ki netice de bazı ufak tefek şeyler canımı sıksa da ben bu doktoru çok araştırıp da gitmiştim.Tedavi süresince çok şükür bir olumsuzluk olmadı. Hastasını kendisinden başka kimseyle muhatap ettirmeyip tedaviyi başından sonuna kadar kendisinin takip edişi çok güzel. Bunu sadece Osman hoca da gördüm ben.
Bakalım hala oraya devam ediyoruz, hepimiz için hayırlısı olsun inşallah.Allah hiç birimizin emeğini zayi etmesin.
Canım maşallah 16 yaşında oğlun varmış.
Bana da ilk tedaviye başladığım zaman pkolusun dediler, ama hiç bir doktor bunu sorun etmedi.Hatta Nevin hanıma tedavi olduğum zamanlar yumurta kalitemin durumunu sorduğum zaman yaşına göre yumurtaların çok iyi, pkolu olduğun için yumurtaların yaşına göre çok demişti
Transferin şimdiden hayırlı olsun, bence çift embriyo koydur çünkü % 100 tutacak diye bi garanti yok ki.Ha şansına tutarsa da e oğlun da büyükmüş zaten sen, oğlun eşin iki bebeğe Allah' ın izniyle bakarsınız canım ya
Bana ilk denememde 3, ikincisinde 4 ( tabi o zamanlar embriyo sayısında sınırlamalar yoktu diye öyle konulmuştu) , kızımdan sonraki her iki denememde ben kendim özellikle çift istedim doktorlarım istememişti ama bırak çifti teki bile göremedik yani.
Allah hakkında hayırlısını versin canım.
rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin cnm.senin kızın mı var?kaçıncı denemen olacak?daha önce dondurulmuş transferi oldunmu hiç?benim şu anda kullandığım estrofem ilaç mideme çok dokunuyor.hoca transfer sonrasıda kullanacaksın o ilacı dedi.ne zaman kadar devam ediyor acaba ,kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
hala kaç tane koyduracağıma karar vermedim.tabiki yüzde yüz tutacak diye bişi yok.rabbim verirse olacak.ama ikiside tutarsa iki tane bebek nasıl taşınır karnında,doğum zor olur,eşim gündüz işte,kendim nasıl bakarım gibi endişelerim var.ayrıca sezeyan olmaktan çok korkuyorum,anestezi korkusu var.yumurta toplama işlemini,polip operasyonunu anestezi almadan yaptırdım korktuğum için.rabbim herşeyi ayarlıyor aslında .beniki şeytanın verdiği vesveseler.rabbim ol dedimi olur ,biz sadece tasalandığımızla kalıyoruz işte....
Günaydın herkese....Güzel, güneşli ve yazdan kalma bir hava var dışarda.
Hepimizin içinden geçirdiklerinin de güneş açması dileğiyle :)
Günaydın herkese....Güzel, güneşli ve yazdan kalma bir hava var dışarda.
Hepimizin içinden geçirdiklerinin de güneş açması dileğiyle :)
Sana da günaydın canım.
Evet maşallah havalar çok güzel gidiyor...
Amin güzel dileklerin için...
Senin bebiş nasıl annesi, kızın olacaktı dimi:44:
Benim de adet sonrası doktorum gel görüşelim demişti, perşembeye randevu aldım bakalım ne diyecek:44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?