Tüp Bebek Merkezleri Bursa Rentıp Tüp Bebek Merkezi Koza Tüp Bebek olduuu

Tüp bebek tedavilerinde raporlu olmak başarıyı etkiler mi?


  • Ankete Katılan
    5
  • Anket Kapalı .
TEDAVİ PROTOKOLLERİ

Tüp Bebek Tedavisinde yaygın olarak kullanılan iki yöntem vardır.Bunlar;

Antagonist Protokolü (Kısa Protokol)
Agonist protokol (Kısa veya Uzun Protokol)
 
Antagonist Protokol
Tedaviye adetin 2. günü yumurta geliştirici iğneler ile başlanır.Bu dönemde sık aralıklarla doktorumuz yumurtaların gelişimini gözlemek için sizi merkezimize çağıracaktır.
Yumurat geliştirici ilaçlar ile gelişen yumurtaların erken çatlamalarını engellemek için tedavi başladıktan 5-7 gün sonra yumurtalarınızın çatlamalarını önleyici ilaçlar yumurta geliştirici ilaçlara ek olarak verilmeye başlanır.Yumurta geliştirici ilaçların dozunda yumurtaların gelişimi izlenerek değişiklikler yapılabilir.

Ortalama 12-15 gün süren bu ilaç tedavisinin sonunda size yumurta çatlatma iğnesi de denilen HCG’niz verilir ve bu enjeksiyondan 34-36 saat sonra Yumurta Toplama İşleminiz(OPU) yapılır.

Yumurta Toplama İşleminden sonra Embriyo Transferine kadar Embriyoloji laboratuarında Embriyoloğumuz tarafından hassas bir çalışma başlar,mikroenjeksiyon yöntemi ile elde edilen embriyoların gelişimleri izlenir,bu gelişimlere göre en uygun transfer günü belirlenir ,Yumurta Toplama işlemini takip eden 2,3 ya da 5. günde embriyoların transferi gerçekleşir.

OPU’dan sonra farklı ilaçlarla embriyoların anne rahmine tutunmasını sağlamak amacıyla Luteal Faz Desteği verilir.

İlk kanda gebelik testinin yapıldığı Embriyo Transferinden sonraki 12. günde tedavinin sonucu belli olur.

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta Doktorunuz söylemeden hiçbir ilacınızın kullanımını kesmemenizdir.
 
Long Protokol

Tedaviye adetin 21. günü Yumurtalıkları Baskılayıcı İlaçlar ile başlanır.




Bu ilaçlara başladıktan yaklaşık on gün sonra göreceğiniz adetin 2. gününde bu baskılayıcı ilaçlara ek olarak yumurta geliştirici ilaçlarınıza başlanır.Her iki ilaç birlikte 10-12 gün kullanılır.Gelişen yumurtalar istenen büyüklüğe ulaştığında Yumurta Çatlatma iğneniz verilir ve bu iğneyi takip eden 34-36. saatte Yumurta Toplama İşlemi (OPU) yapılır.


OPU işleminden sonra mikroenjeksiyon yöntemi ile elde edilen embriyoların gelişimleri izlenir ve OPU’yu takip eden 2. ,3. – 5. günlerden birinde Embriyo Transfer işleminiz gerçekleşir.

OPU işleminden sonra embriyoların anne rahmine tutunmasını sağlamak için Luteal Faz Desteği bir takım ilaçlarla sağlanır.Bu ilaçların kullanımını doktorunuz söylemeden kesmemelisiniz.

Bu heyecanlı bekleyiş Embriyo Transferinden sonraki 12. günde yapılan kanda gebelik testi (Beta HCG) sonucunu almamızla sona erer.
 
geçtiğimiz temmuz ayında maalesefki jinemedde ilk tüp bebek tedavimizi uyguladık...ancak bundan sonra bırakın gitmeyi önünden bile geçmek istemiyorum..ewet koza ile jınemed in ilgisi var çünkü eşimin ameliyatı koza da bnm yumurta toplama işlemim jınemedde oldu..spermler bi şekilde oraya transfer edildi..her 2 kurumda tek takdir ettiğim insan yeşim hanım dır onun haricindeki ne nuray hanım ı nede murat bey i bundan sonra görmek dahi istemiyorum..hayatımı kararttılar ve karşıma geçip bu durumun sdc bir iletişim hatasından kaynaklandığını söyleyip hem paramızı hem zamanımızı ve hemde bir çocuğumuzun olacağına dair inancımızı aldılar elimizden..bunları ndn yazdığıma gelince lütfen çok iyi araştırın..insan yediği o kadar iğneden sonra geriye baktığında elinde kocaman bir hayal kırıklığı olunca yanında ne murat bey i nede ekibini bulabiliyor...ben bu hafta sonu yepyeni bir tüp bebek merkezinde yepyeni bir doktorla tedavime yeniden başlıcam...umarım herşey hepimiz için en hayırlı şekilde olur..ALLAH herkesin yardımcısı olsun...
 
YUMURTALARIN TOPLANMASI (OPU )


Yumurta toplanması ingilizce de Oosit Pickup denilen işlem yumurta çatlatma iğnesinin yapılmasını takiben 36.saatte Ultrasonografi (USG) eşliğinde bir iğne yardımı ile vaginal yolla yapılan bir işlemdir.





Yumurtaların ne zaman toplanacağına kandaki estradiol hormonu düzeyine ve folikül çaplarına bakılarak karar verilir. Bu işlemde genellikle genel anestezi uygulanabilir. Hastanın bir önceki akşamdan itibaren herhangi bir şey yiyip içmemesi gerekeceğinden hastanın önceden bilgilendirilmesi gerekmektedir.


Her bir folikül teker teker aspire edilip, steril tüplere alınır. Tüpler embriyoloji laboratuarına verilerek yumurta varlığı araştırılır. Yumurta toplama işlemi yaklaşık 15-20 dakika sürer, hastalar tarafından tolere edilebilen ciddi ağrıya yol açmayan bir işlemdir. . İşlemde karşılaşılabilecek durumlardan biri iğnenin girdiği yerde oluşabilecek küçük kanamalar, diğeri ise enfeksiyondur. Kanama basit tamponaj işlemi ile giderilir.

Enfeksiyon ise antibiyotik tedavisi ile kontrol altına alınır. Ancak bu oran %1 den daha düşüktür.
 
MİKROENJEKSİYON




'Mikroenjeksiyon bu işlem sırasında kullanılan bir tekniktir. Tek bir sperm hücresi özel çubuklarla tutulur ve yumurtanın içerisine mikroskop altında izlenerek yerleştirilir'
Mikroenjeksiyon uygulanacak yumurtalar önce mekanik ve enzimatik işlemlerden geçirilerek yumurtaların olgunluğu değerlendirilir. Olgun yumurtalara mikroenjeksiyon uygulanır.
 
EMBRİYO TRANSFER İŞLEMİ




Döllenme kontrolü yapılan embriyolarda bazı parametrelere bakılarak embriyo kalitesi değerlendirilir.Embriyo transferi 2.günden 5.güne kadar herhangi bir günde yapılabilir. Embriyo kalitesi, gelişen embriyo sayısı, hastanın yaşı, genetik tanı yapılıp yapılmaması gibi durumlar göz önünde bulundurularak transfer yapılcak güne karar verilir. Merkezimizde genellikle 3.gün transferi yapılmaktadır. Ancak embriyo kalitesinin iyi olduğu, embriyo sayısının fazla olduğu durumlarda hastanın yaşı da uygunsa, çoğul gebeliği önlemek açısından embriyonun daha ileri evresinde yani blastosist evresinde 5.gün transfer yapmayı tercih ediyoruz.

Transfer işleminde hasta muayene posizyonunda yatırılır ve sonra steril kültür sıvıları ile vajina ve rahim ağzındaki mukus adı verilen salgılar temizlenir. Embriyolardan en iyi olanları seçilerek bir transfer katateri yardımı ile ultrason eşliğinde anne rahmine yerleştirilir. Bu işlem kısa süreli ağrısız bir işlemdir. Embriyoların durumu ile ilgili bilgi verilir, kısa süreli bir istirahattan sonra ilaç bilgisi verilerek hasta evine gönderilir.
 
EMBRİYO DONDURMA (KRYO)
Tüp bebek uygulamalarında 20 yıldır embriyo dondurma ve çözme yöntemi gelişen yeni teknikler sayesinde

başarıyla uygulanmaktadır.

Günümüzde slow (yavaş) ve vitrification (hızlı) dondurma yöntemleri kullanılmaktadır.

Embriyolar kriyoprotektan adı verilen solüsyonlar içerisinde dondurulup -196 derecede sıvı nitrojen tankları

içerisinde özel sistematik sıralamayla saklanırlar.

Sıvı nitrojen içerisinde embriyonun yaşamsal faliyetleri durur.İstenilen zamanda çözülüp ana rahmine transfer edilirler.

Deneyimler embriyoların uzun süre saklanabileceğini göstermiştir.Türkiye de yasal süre 5 yıl ile

sınırlandırılmıştır.daha uzun sürelerde saklanabilir.

Embriyo dondurma işlemi embriyo gelişiminin(1.- 5.gün) her aşamasın da uygulanabilir.
 
HANGİ DURUMLARDA EMBRİYO DONDURMA YAPILIR?

Tüp bebek tedavisinde, fazla embriyo elde edildiğinde transfer edilmeyen embriyolar dondurularak saklanır. Yumurtalıkların aşırı uyarılması sonucu (OHSS) riskli olan hastalarda tüm embriyolar daha sonra kullanılmak üzere dondurulur.
Endometrium embriyoların yerleşmesi için uygun kalınlıkta değilse embriyolar dondurularak saklanır.
Kemateropi veya radyoterapi gerektiren kanser tedavilerinden önce embriyolar dondurulabilir.
 
merhaba benim arkadaşım nuray kitapçıoğlunun hastasıydı..resmen oyaladılar...belirli bir ücret söylüyorlar fakat o sürece kadar neredeyse 1 tüp bebek ücreti kadar tahlil ve muayene parası alıyorlar... ilk başta samimi ve sıcak davranış yerini oyalamalara bırakıyor .. kontrole gitmeniz gereken bir konuda telefonla aranıp gelmenizegerek olmadığı söylenip..sizi resmen geçiştiriyorlar..
sonuç:hayal kırıklığı... birçok stres ve sıkıntı ile gittiğniz yerden moral bozukluğu ve vakit kaybı ile ayrılıyorsunuz.. ödediğiniz paralarda cabası...
şimdi arkadaşım başka bir doktora başladı doktoruna çok güveniyor güler yüzlü ve samimi bir doktor..
herkes için hayırlısı lsun .. çünkü doktor çok önemli bu gibi konularda bence çok iyi araştırın derim....
 
arkadaşın yerine sen mi geldin acaba
tuhaf bir yazı olmuş yani
adını çok merak ettim
birde samimi olmak gerekirse ben hastanın bizde zarar gördüğüne asla inanmıyorum
bizi tanımadan da bu tarz eleştiriyi yaptığınız için tebrik ederim sizi
inşallah bir gün tanışırız
 
Son düzenleme:
EMBRİYO DONDURMANIN AVANTAJLARI

Bir tüp bebek merkezinde embriyo dondurma işleminin yapılması çiftlere sağladığı avantajlar açısından önemlidir.

Uygulanan siklusta daha az (1 yada 2) embriyo transfer edilip geri kalan embriyoların dondurulması,çoğul gebelik

ihtimalini azaltır.

Çiftlere asıl amaç olan sağlıklı bir gebelik ve doğum imkanı sağlar.

Dondurulan embriyoların çözülerek transfer edilmesi çiftlere çok daha az harcama yaparak neredeyse yeni bir

uygulamaya yakın gebelik şansı sunar.

Üstelik uzun süreli ilaç kullanımı, yumurta toplanması ve (ICSI) mikroenjeksiyon gibi işlemlere gerek kalmaz.

Gebelik elde edilmiş çiftlerde ikinci bir çocuk istemi dondurulan embriyoların çözülüp transfer edilmesiyle mümkün olabilir.[video=facebook;169363596415186]http://www.facebook.com/video/video.php?v=169363596415186[/video]
 
merhaba yeşim hanım ben daha öncede 1 kez tüp bebek denedim kozada tutmadı 2.denemeyi düşünüyorum raporum var ilk denememde 4 embriyo koymuştular galiba tek embriyoya düştü daha önceki doktorum murat erdemirdi degişmiş sanırım ne yapacagımı bilmiyorum karar veremiyorum kadınlar kulübündeki yorumları okudum iyice kafam karıştı bana yardımcı olurmusunuz..bide raporlu olmak başarıyı etkilermi..bence etkiliyo
 
Son düzenleme:
Merhaba anlattığınız dönemde ben yoktum ama şunu söyleyebilirim.Raporunuzu yeniletmeniz gerekir.Fakat fakülte 14 tane hastamızı bekletiyor vermiyor sizinde alabileceğinizi pek sanmıyorum .Doktorumuz ise Nuray Kitapçıoğlu.
 
ASSISTED HATCHING (AHA)

Embriyonun çevresinde normalde zona pellusida dediğimiz, embriyoyu koruyan bir zar bulunur.
Bu zar embriyo belirli bir safhaya gelince incelir ve yırtılır .
Böylece embriyo rahmin iç kısmındaki endometriuma yerleşebilir.
Ancak bu zar bazı hastalarda normalden kalın olabilir
Bu nedenle bu zarın inceltilmesi ve yırtılma işleminin kolaylaştırılması gerekir.
Bu işleme ‘assisted hatching’ denir. Assisted hatching ile zona pellucida belirli bir bölgesinden inceltilir.
Böylece zonanın yırtılması ve endometriuma yerleşmesi kolaylaşır.
Assisted hatcing tekniğindeki amaç embriyoların rahime tutunma oranlarını arttırmaktır

Hangi durumlarda assisted hatching yapılır?
Kadın yaşının 37'den büyük olması, ,
Daha önceki tüp bebek ya da mikroenjeksiyon uygulamalarında gebelik oluşmaması.
E mbriyo zarının(zona pellucida)kalın olması.

Assisted hatching nasıl yapılır?
Transfer öncesinde embriyolar değerlendirilerek 3.gün gelişim aşamasında embriyo zarının inceltilmesi şeklindedir.
MEKANİK
ASİT TYRODE SOLÜSYON
LAZER
kullanılarak zonada delik açılması şeklinde uygulanır.
 
PREİMPLANTASYON (PGT)
PREİMPLANTASYON GENETİK TANI (PGT)


Tüp bebek uygulamarında PGT yöntemi ile gelişen embriyolarda yapılan genetik inceleme sonucunda normal genetik yapıya sahip embriyolar ile anormal gelişim gösteren embriyolar tesbit edilebilmektedir.

Bu çalışmaya Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) adı verilmektedir. Bunun sonucunda sağlıklı embriyoların anneye transfer imkanı sağlanmaktadır.

PGT ile monozomi yada tirizomi(Down Ssendromu,diğer Trizomiler) gibi sayısal kromozom bozuklukları, tek gen hastalıkları (talasemi,kistik fibrozis,hemofili A1 ve B1 ,muskuler distrofi, sickle cell anemi,neurofibromatozis,,,) artık önceden tesbit edilebilmektedir.

X kromozomuna bağlı geçiş gösteren hastalıklar söz konusu ve direk genetik tanı yapılamıyorsa tıbben cinsiyet tayini yapılması gerekliliği ortaya çıkmışsa PGT uygulanabilir.

PGT KİMLERE UYGULANIR?

İleri yaştaki anne adyalarına(36 yaş ve üzeri)
Tekrarlayan IVF başarısızlığı olan hastalara
Tekraralayan erken gebelik kayıpları (düşük)olan çiftlere
Tek gen hastalıkları riski taşıyan çiflere(kistik fibrozis...)



PGT NASIL YAPILIR?

Hekiminiz ve genetik danışmanınız PGT testi yapılacak durumunuz mevcut ise size önerecektir.
Embriyolara 3. gün 6- 8 hücre aşamasında iken her bir embriyodan 1 yada 2 hücre (blastomer)alınır .
Hücreler bir dizi genetik testlerden(FISH,PCR) geçirilir.
Normal genetik yapıya sahip embriyolar seçilerek anne adayına transfer edilir.

AVANTAJLARI

PGT işlemi sonrası sağlıklı embriyoların anne rahmine transferi çiftlerin gebelik şansını arttırır.
Tekrarlayan implantasyon başarızlıklarında sağlıklı embriyoların transferi ile gebelik oranında artış görülür.
Çoğul gebelik oranlarında azalma .
Gebelik oluşmadan önce sağlıklı embriyo transferi ile gebelikte sonlandırma işleminin önüne geçilmesi.
Klinik gebelik oranlarını arttırır.
Gebeliklerin düşükle sonuçlanma oranını azaltır.
 
yeşim hanım bekletiyo derken uzun zamanmı vermiyo bende ona göre şimdiden gideyim yoksa anlaşmasınımı iptal etti bide hala tek embriyomu
 
kendi merkezleri açılacağı için her hastaya orda tüp bebek yapmak istiyorlar
bence başvuruda bulunun
en azından raporunuz hazırlansın
 
yeşim hanım raporumu çıkarınca orda yapıcam diye bi zorunluluk varmı ben sizinle devam etmek istiyorum sizdede dosyam var bide ikinci denemem oldugu için 2 embriyo olabiliyomu yoksa gene tek embriyomu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…