bursa'da yaşamak

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
46
kızlar merhaba

İstanbul'da boğuldum artık bir kızım var 2,5 yaşında. evim burada kira burada beni bağlayacak bir şey yok.
annem babam burda ama onların niyetide bursaya gelmek.
her neyse şimdi haziran ayında doğumum var çalışıyorum. nisan sonu doğum iznine çıkıcam. doğum iznim bittikten sonra çalışmayacağım burda. bir önceki konumda bahsetmiştim işyerindeki sorunlarımı zaten.
dayım eşime Bursa'da iş bulacak ev zaten problem değil teyzemin evi var oraya geçeceğiz.
Bursa'da iş imkanları nasıldır. fikir veririmisiniz? doğru karar mı veriyorum acaba

Öncelikle hayırlısıyla gelsin bebeğiniz inşallah...
İstanbul'da hayat şartları inanılmaz zor. Biz de eşimle buradan gitmek istiyoruz. Kalabalık, stres ve pahalılık bizide yoruyor. Bence en güzel kararı vermişsin ama ilk önce dayın eşine iş bulsun öyle gidin..Kendinizi garantiye alın yani. Hem bence orada siz de iş bulabilirsiniz. Hem annenizde orada olacak , bebeğinize de bakabilir yani..

bursada okul sebebiyle 3 sene yaşadım. çook sevdim halada çok seviyorum. bugün imkanım olsa oraya yerleşmek istrdim. iş imkanına gelince gayet iyi ve maaşları da iyi. ben öğrenciyken bile çok iyi paralar kazanmıştım.

Hic gitmedim ama Bursayi cok seviyorum.
Her ne kadar memleketim de olsa Istanbulda yasamak gercekten zor.
Yeni ev yeni bebek yeni is yeni sehir... guzel olur guzel.

kızlar merhaba

İstanbul'da boğuldum artık bir kızım var 2,5 yaşında. evim burada kira burada beni bağlayacak bir şey yok.
her neyse şimdi haziran ayında doğumum var çalışıyorum. nisan sonu doğum iznine çıkıcam. doğum iznim bittikten sonra çalışmayacağım burda. bir önceki konumda bahsetmiştim işyerindeki sorunlarımı zaten.
dayım eşime Bursa'da iş bulacak ev zaten problem değil teyzemin evi var oraya geçeceğiz.
Bursa'da iş imkanları nasıldır. fikir veririmisiniz? doğru karar mı veriyorum acaba
Dayın bize de iş bulsa keşke :KK51:Hiç düşünmez gideriz, İstanbulu özlersem de namerdim

Öncelikle hayırlısıyla gelsin bebeğiniz inşallah...
İstanbul'da hayat şartları inanılmaz zor. Biz de eşimle buradan gitmek istiyoruz. Kalabalık, stres ve pahalılık bizide yoruyor. Bence en güzel kararı vermişsin ama ilk önce dayın eşine iş bulsun öyle gidin..Kendinizi garantiye alın yani. Hem bence orada siz de iş bulabilirsiniz. Hem annenizde orada olacak , bebeğinize de bakabilir yani..
teşekkür ederim. oraya gidersek ben belki çalışmak zorunda kalmayacağım.

ağustos gibi gitmeye niyetimiz var. doğumu burada yapacağım. çocuk biraz ele avuca gelince taşınacağım artık. doğum paramı 3 ay için yakmak istemiyorum.
Tabii haklarını al o şekilde git. Az bir zaman kalmış ağustos dediğin ne ki?

hahahahah ben yerleşeyim oraya hepinizi götüreyüm olmazsa :)
Olur olur :KK45:Şöyle bir şey yapabilirsin, doğum iznin bittikten sonra gideceksen yöneticilerinle konuş,kendileri çıkarsın işsizlik maaşı alırsın. Ben öyle yapmıştım, 1 buçuk sene sonra da geri döndüm aynı yere:KK45:

Ne iş yaptığınıza bağlı olarak her şehre göre değişir iş bulma oranı / maaşlar.
Fakat bunun dışında Bursa gerçekten yaşanılası bi şehir. İstanbul'da bulup da Bursa'da bulamayacağınız birşey yok, aynı avantajları daha az kişiyle paylaşıyorsunuz.

kızlar merhaba

en doğru kararı vermişsiniz bursa daha yaşanılır bir şehir istanbul da yaşanmıyor gerçekten maddi olarak çok rahat edersiniz hem çocuğunuzu istanbulda yetiştirmek de daha zor olur doğru bir karar bence hakkınızda hayırlısı olsun

Olur olur :KK45:Şöyle bir şey yapabilirsin, doğum iznin bittikten sonra gideceksen yöneticilerinle konuş,kendileri çıkarsın işsizlik maaşı alırsın. Ben öyle yapmıştım, 1 buçuk sene sonra da geri döndüm aynı yere:KK45:

mantıklı aslında.. Genel Müdürle aram iyi onunla konuşabilirim. çıkış gösterir bir süre maaş alırım...

Ne iş yaptığınıza bağlı olarak her şehre göre değişir iş bulma oranı / maaşlar.
Fakat bunun dışında Bursa gerçekten yaşanılası bi şehir. İstanbul'da bulup da Bursa'da bulamayacağınız birşey yok, aynı avantajları daha az kişiyle paylaşıyorsunuz.
bir ototbüs şirketinde 6 yıl halkla ilişkiler müdürlüğü yaptım. şimdide yönetici asistanıyım. sertifikam var. beni işe almayıpta ne yapacaklar :)

en doğru kararı vermişsiniz bursa daha yaşanılır bir şehir istanbul da yaşanmıyor gerçekten maddi olarak çok rahat edersiniz hem çocuğunuzu istanbulda yetiştirmek de daha zor olur doğru bir karar bence hakkınızda hayırlısı olsun
amin çok teşekkür ederim.

kızlar merhaba

ayy bursam çok güzel bir şehir, iyi bir karar vermişsiniz bursa konusunda, iş imkanları iyi orada,birgün dönmek nasip olacak mı bakalım oraya

Bursa güzel yer
ev almaya kalkasanız cok uygun fıyatları
forumdan tanıdıgım bır arkadas var onu zıyarete gıttık yazın o kadar huzurlukı
oturdugu sıte tarlaya bakıyordu
cok dınlendırıcı geldı bana
ama maasları kesınlıkle cok dusuk

Yanı ortalama mesleğiniz oldugunu varsayaraktan 1000 tl ile 1700 tl arası maas alırsınız ama 1700 almak ıcın muhasebe sorumlusu kıvamında olmak gerek
bursada bence ıs ımkanı cok ama dedıgım gıbı para az

Yanı ortalama mesleğiniz oldugunu varsayaraktan 1000 tl ile 1700 tl arası maas alırsınız ama 1700 almak ıcın muhasebe sorumlusu kıvamında olmak gerek
bursada bence ıs ımkanı cok ama dedıgım gıbı para az
az olsun öz olsun :) huzurum olsun

X