Bursa’yı bilenler yorumlarınızı bekliyorum..

Evleri eski diyen arkadaş nerede tıkılı kalmış Bursa’da meral ettim.. Heryerde olduğu kadar tabi ki eski evler var ama bunu genele yaymak saçma. Yaşanabilir en iyi ilçesi Nilüfer. Osmangazi’ninde belirli bölgelerinde rahat edersiniz. Kükürtlü,çekirge gibi. Kira olayını ciddi şekilde araştırın. İyi bir semtte iyi bir evin kirası çift haneli sayılarla başlıyor. Geldiğinizde mutlaka araştırın. Tamam

Gündüz çocuklarla kütür park, akşam tophane sanırım herkesin önerebileceği şeyler. Biraz bütçe ayırırım derseniz extrem park çocuklar için daha eğlenceli olabilir. Karagöz müzesi, çikolata müzesi gibi yerler belki ilgilerini çekebilir.
Tahtakale fırını meşhurdur hele ki üzümlü kurabiyesi. Tarihi taş fırının önünde uzun bir simit kuyruğu olur her seferinde ama ben tahanlıyı tercih ederim. Abdal fırın ve taş fırın arasında herkes bir kararsızlık yaşar. Bence ikisinden de paket yaptırın.
Koza Han'da sahlep klasiktir. İskender için sorduğunuzda çoğu insan mavi dükkanı önerecektir ancak Bursa'ya has olsun salaş olsa da sorun değil derseniz Uludağ Kebapçısı Cemal Celil'in küçük dükkanını tercih edin. Yok çocuklarla rahat etmek isterseniz de ortalamanın üstünde ama rahat bir yer Yavuz İskenderoğlu..
Pideli köfte için Kayhan'daki "Güven" yalnız aşırı salaştır , Pidecioğlu'nda Cantık.. Süt Helvası genel olarak sevmem o yüzden onun en iyisi nerede öneri yapamayacağım 🤭
Vaktim var derseniz Mudanya, Tirilye, Cumalı Kızık turistik yerler. Camiler ve türbeleri tek tek saymıyorum bile çok var.
Zennup a gidin derdim ama dün paylastı Ömür akkor bırakmıs Zennup u:(Bilmiyorm eski tadı olur mu.Ama ben 2 kere gitmis biri olarak fiyatları bi tık yüksek aama sahane mezeleri vr diyorum.

Merhaba herkese öğretmenim yazın tayin hakkımız var Bursa’yı hiç görmedik ama giden bilen arkadaşlardan duyduğum kadarıyla güzel şehir..
En çok çocuklarımızın eğitimi için buralardan gitmek istiyoruz.(Bulunduğum şehir Büyükşehir aslında ama eğitim kültür açısından yeterli olduğunu düşünmüyorum)
Eşim özel sektörde çalışıyor Bursa’da kendi işiyle ilgili bi kuruma başvuruda bulundu kabul edildi görüşmeye gideceğiz
En kötü ihtimalle gezip geliriz diyorum ama sizce sadece eğitim için gidilir mi kurulu düzen bozulur mu ?
Eşimin ailesi de bulunduğumuz memlekette,Bursa’da akraba açısından yapayalnız olacağız.Evimiz şuan bizim orda kiracı olacağız..Kiralar buraya göre uçuk,iyi bi semtte oturmak istiyorum, kötü bi yerde oturmak istemiyorum,burda oturduğum semt ve site temiz güvenilir,ancak emsal bi yer olsun da dersek iki katı kira öderiz sanırım.
Eksileri şuan için daha çok gibi ama yine de sizlere de sormak istedim dediğim gibi en kötü ihtimalle gezip geliriz,hiç gitmedik Bursa’ya..
Gidince şuralara gidin diyenler de yorum yaparsa aşırı sevinirim,zahmet olmazsa 😁😁
Bursada yaşıyorum eğitim anlamında gelişmiş bir şehir ama günlük yaşam için en ideal merkez ilçe Nilüfer orada da iyi semtlerde 3+1 kiralar ortalama 4500 TL buna aidat dahil değil. Ulaşım pahalı, şehir olarak gezilecek yer çok özellikle doğal güzellik anlamında ama araç şart. Klasik heykele gidin Ulu Cami, Kapalı çarşı gezin demeyeceğim size gezmek maksatlı gelirseniz Uludağ a Gölyazıya Misi ye gidin, gelmişken iskender ya da pideli köfte yiyin.. Aylık gelirsiniz en az 25000 ise rahat geçinirsiniz kira faturalar okul masrafları yol yemek masrafı vs. Yoksa yaşamak için yaşarsınız siz bu sevdadan vazgeçin demeye geldim.

Bana Bursa biraz fazla muhafazakar geliyo 😐
Nilüfer harici aynen öyle yalan yok ama zaten Bursada da yaşayacaksan Nilüfer sınırlarında yaşayacaksın gerisi hep doğudan karadenizden son yıllarda Suriyeden göçen ailelerden oluşuyor. Merkezde de Çekirge Kükürtlü ideal. Osmangazi merkez zaten eski yerleşim merkezi olduğundan keşmekeş, Yıldırım da bahsettiğim göçmen nüfus fazla. Nilüfer de yaşayanlar daha eğitimli kültürlü maddi gelir anlamında bir tık üst grup genellikle.

Bursada yaşıyorum eğitim anlamında gelişmiş bir şehir ama günlük yaşam için en ideal merkez ilçe Nilüfer orada da iyi semtlerde 3+1 kiralar ortalama 4500 TL buna aidat dahil değil. Ulaşım pahalı, şehir olarak gezilecek yer çok özellikle doğal güzellik anlamında ama araç şart. Klasik heykele gidin Ulu Cami, Kapalı çarşı gezin demeyeceğim size gezmek maksatlı gelirseniz Uludağ a Gölyazıya Misi ye gidin, gelmişken iskender ya da pideli köfte yiyin.. Aylık gelirsiniz en az 25000 ise rahat geçinirsiniz kira faturalar okul masrafları yol yemek masrafı vs. Yoksa yaşamak için yaşarsınız siz bu sevdadan vazgeçin demeye geldim.
Yaaa :(

Zennup a gidin derdim ama dün paylastı Ömür akkor bırakmıs Zennup u:(Bilmiyorm eski tadı olur mu.Ama ben 2 kere gitmis biri olarak fiyatları bi tık yüksek aama sahane mezeleri vr diyorum.

Ben özellikle Bursa'ya özgü şeylerde bahsetmeye çalıştım. Zennup iyidir ama Bursa denince akla ilk İskender, Pideli Köfte falan gelir. Yoksa mesela kahvaltı için Çamlıca'da Kadim Restorant çok iyi ama Bursa'ya özgü kahvaltı tahanlı ile yapılıyor 🙈
Ayy bir de aklıma gelmişken ekleyeyim Ülkü Pastahanesi'nin Marşal Pastası aşırı lezzetli 🤤

Ben özellikle Bursa'ya özgü şeylerde bahsetmeye çalıştım. Zennup iyidir ama Bursa denince akla ilk İskender, Pideli Köfte falan gelir. Yoksa mesela kahvaltı için Çamlıca'da Kadim Restorant çok iyi ama Bursa'ya özgü kahvaltı tahanlı ile yapılıyor 🙈
Ayy bir de aklıma gelmişken ekleyeyim Ülkü Pastahanesi'nin Marşal Pastası aşırı lezzetli 🤤
Ama bu yapılmaz ben yüzlerce kilometre uzaktayken.
Neyse ki gelmeden önce 1 kilo marşal alıp 4 gün boyunca yemiştim 😄
Ülkü'de fıstıklı kurabiye tadın diyeyim bende, baklavaya diz çöktürür tövbe ettirir.

Back
X